-
Δεν θα κρυψω τις σκέψεις μου (θα πάθετε πλάκα από την συλλογιστική και την επαγωγικη μου σκεψη)
Ελπίζω ταξιδευτή να ψάξεις να βρεις αν είναι ν.δατες, Ζαιοι ή πασοκοι αυτοί οι γονεις διότι ειναι επικίνδυνοι για την χώρα και την οικονομία μας, και επιτέλους ως συνετός ψηφοφόρος να καταψηφίσεις αυτά τα κομματα να χαθουν στη πολιτική λήθη της ιστορίας διότι αν το ψαξεις πολυ βαθια (μιλάμε για πολύ βάθος, σχεδόν απύθμενο) και εχεις επαφή με την πραγματικότητα, (την σωστή, όχι των άλλων των απαίδευτων) μια τέτοια σκέψη και παρότρυνση είναι επακόλουθη και άκρως λογική.
-
Δεν θα κρυψω τις σκέψεις μου (θα πάθετε πλάκα από την συλλογιστική και την επαγωγικη μου σκεψη)
Ελπίζω ταξιδευτή να ψάξεις να βρεις αν είναι ν.δατες, Ζαιοι ή πασοκοι αυτοί οι γονεις διότι ειναι επικίνδυνοι για την χώρα και την οικονομία μας, και επιτέλους ως συνετός ψηφοφόρος να καταψηφίσεις αυτά τα κομματα να χαθουν στη πολιτική λήθη της ιστορίας διότι αν το ψαξεις πολυ βαθια (μιλάμε για πολύ βάθος, σχεδόν απύθμενο) και εχεις επαφή με την πραγματικότητα, (την σωστή, όχι των άλλων των απαίδευτων) μια τέτοια σκέψη και παρότρυνση είναι επακόλουθη και άκρως λογική.
Καλημέρα. Αν θες να εφαρμόσεις τη λογική, καταψηφίζεις και τα 3 κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και πας για άλλα...
Γιατί ποτέ πουθενά στην ιστορία, ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις (ορίστε μια Ελληνική εφεύρεση, για να μη λέμε πως δεν παράγουμε τεχνογνωσία) δεν ήταν αυτό που όντως χρειαζόταν ο λαός της.
-
**Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας κατά της ΕΚΤ; **
Το θέμα μας ενδιαφέρει γιατί περιμένουμε να αγοράσει τα Ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ, που είχε σταματήσει να αγοράσει από το 2010.
Να θυμηθούμε και την ιστορία
-
Το ΚΚΕ Πηλιουρίτη το αφήνουμε έξω ? Νέα παρθενογένεση ?
Να ψηφίσουμε Τζήμερο τουλάχιστον που δεν έχει δοκιμαστεί ...
Η απόφαση των γερμανών γερόντων δικαστών , έχει κάνει άνω κάτω τα πάντα . Το Μπλούμπεργκ λέει καλά λόγια , άλλοι διαφορετικά , εγώ περιμένω να δω τι είναι αυτή η ρημάδα της αρχής της αναλογικότητας και μάλιστα σε κάθε έκφανση της ΕΕ .
-
Αχ δεν με πιάσετε;
τρολιά ηταν
Γενικα, ψηφίζουμε τον λιγότερο βλαβερό για τις συνθήκες που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή. Π.χ έχασα εργατικά δικαιώματα, ψηφίζω αυτόν που θα μου τα δώσει. έχασα επιχειρηματικότητα ψηφίζω αυτόν που θα μου την δώσει.
Δεν έχω τα συμπλέγματα των γερόντων εδώ μέσα, αν και μια γενικότερη τοποθέτηση ως προς την πολιτική οικονομία την έχω, και είναι ξεκάθαρη πιστεύω.
Και για να καταλάβετε επιτέλους (μας τα έχετε πρήξει με την θεωρεία του πεζοδρομίου και της 'πραγματικής' εργασιας) ότι ισχύει σε ένα μικροοικονομικό σύστημα, δηλαδή αυτοματισμός των τιμών με το αόρατο χέρι της αγοράς,δεν μπορεί να συμβεί σε μακροοικονομικο, δηλαδη όσο μεγαλώνει το πλήθος των ,μεταβλητών και η απαίτηση για να έρθει σε ισσοροποια απο μονο του πρεπει να χρησιμοποιήσεις πολλές σταθερές προϋποθεσεων οι οποίες ειναι μη ρεαλιστικές, (όπως για παράδειγμα, την μη υπάρξη των συντεχνιών, του δόλου, της απληστίας, κτλ). Δηλαδή ότι και οι κόκκινοι που για να λειτουργήσουν είχαν σταθερές μη ρεαλιστικές σύμφωνα με τη φύση του ανθρώπου, και προκαλούσαν με φόβο τη ύπαρξη των σταθερών τους, έτσι και οι μη γνώστες (εκ των πραγμάτων) δεν μπορούν να καταλάβουν το πως λειτουργεί μια οικονομία. Οι αυτοματισμοι εχουν προκαλεσει καταστροφες στις οικονομίες. Ο άνθρωπος είναι άπληστος και πολύ σκληρός για να αφεθεί σε αυτοματισμούς, αν δεν υπάρχουν περιορισμοί του νόμου (κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας) τότε επαφίεται η οικονομια μονο στην ηθική και την ψυχοσύνθεση ωστε να μην εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Δηλαδή, επικίνδυνη πολιτικη για μια χωρα και τους πολίτες της
Οπότε η λύση είναι στην μέση και όχι στα ακρα
-
befuddled?
-
γουαϊ;
-
Όταν τσακώνονται οι ελάφαντες την πληρώνουν τα μυρμύγκια
-
Σήμερα 9 Μαΐου,παράδοση άνευ όρων του Γ! Ράιχ, έτσι η ημέρα αυτή επιβάλλει και αυτό το άρθρο.
Γερμανικές αποζημιώσεις, κλείνει ο πρώτος κύκλος διεκδίκησης,
Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να αρθούν στο ύψος τους οι Έλληνες πολιτικοί, για αρκετά χρόνια είναι προσκυνημένοι στους Γερμανούς, φτάνει πια δεν κουράστηκε η μέση τους ?
https://slpress.gr/politiki/germanikes-ofeiles-prwtos-kyklos/
-
Μια φωνή λογικής είναι το παρακάτω κείμενο του slpress, η μόνη διαφωνία μου είναι η διάρρυξη της νομισματικής σχέσης μας με την Ε.Ε, υπάρχουν πολλά περιθώρια να κινηθούμε μόνοι μας στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση χωρίς να έρθουμε σε σύγκρουση με κανέναν, χρειάζεται πολιτική βούληση και σταθερή γραμμή απέναντί στην Ε.Ε που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησε με τα πειράματα της και τις εμμονές της βοηθούντως και των κυβερνήσεων μας, μας το χρωστάνε και πρέπει να τους το υπενθυμίζουμε καθημερινά για να κάνουμε αυτά που χρειάζεται η χώρα, μέχρι τώρα μας έλεγαν οι κυβερνήσεις μας ψευδώς ότι μας τα απαγορεύει η Ε.Ε γιατί είχαν και έχουν διασυνδέσεις με μεταπράτες μεγαλοεμπόρους κλπ που δεν θέλουν να επενδύσουν παραγωγικά, με αυτούς πρέπει να έρθει σε ρίξη η κυβέρνηση και να στηρίξει τις παραγωγές, θα το κάνει ?
Δεν γίνεται να παράγονται όσα είδη πρώτης ανάγκης χρειαζόμαστε μακριά από τη χώρα και να έχουμε εδώ τόσους άνεργους, το ίδιο βέβαια κάνει και η Ευρώπη αλλά δεν πρέπει να μας αφορά, δεν πρέπει να γίνουμε Αγγλία που δεν παράγει πια ούτε το χαρτί τουαλέττας που χρειάζεται, η Αγγλία και οι άλλες μεγάλες χώρες έχουν άλλη οικονομία, άλλες δυνατότητες και άλλες στοχεύσεις,
-
Έτσι ύψωσα τη σημαία της νίκης στο Ράιχσταγκ»Στις 30 Απρίλη του 1945 οι λοχίες του Κόκκινου Στρατού Μελίτων Βαρλάμοβιτς Καντάρια και Μιχαήλ Αλεξέγιεβιτς Γεγκόροφ υψώνουν την κόκκινη Σημαία της Νίκης, στην ψηλότερη κορυφή του Ράιχσταγκ.
https://atexnos.gr/etsi-ipsosa-ti-simaia-tis-nikis-sto-raihstag/
-
γκουρμεδια βλεπω παλι
-
Τις αποζημιώσεις ξεχάστε τες, δεν πρόκειται να τις πάρουμε ποτέ, ό,τι κι αν κάνουμε. Οφείλουμε πάντως να κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Σχετικά με την σημερινή τεράστια μέρα, ένα εξαιρετικό άρθρο:
-
http://www.zoornalistas.com/2020/05/blog-post_597.html?m=1
Μπορείτε να αποφασίσετε επιτέλους τι (...) θα γίνει; (09-10/05 τα πρωτοσέλιδα, όχι κάνα μήνα διαφορά)
'Ναι, αλλά εμείς βγηκαμε με 40% και θα ξαναεκλεγουμε'
Βασικά, υπάρχει καλύτερη απάντηση: Φωτό γενεθλίων Πολακη, με Βαξεβανη συνδαιτυμόνα.
-
Ας δούμε πέρα από τα πολιτικά πρωτοσέλιδα τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το μοντέλο Ελλάδα, το παλιό πέθανε και το καινούργιο έχει τις δικές του ωδίνες, αυτό που χρειάζεται είναι νέοι επιστήμονες με όραμα μέσα στις κυβερνήσεις να χαράξουν τη νέα πορεία η οποία πρέπει να είναι πορεία σταθερή χωρίς αλλαγές όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και ο κάθε υπουργός νομίζει ότι θα σώσει τον τόπο, είναι καιρός οι πολιτικοί να ακούν μόνο τους επιστήμονες των κλάδων αλλά και τους στρατιωτικούς στα θέματα άμυνας και όχι να κάνουν ότι τους υπαγορεύουν τα ψηφαλάκια και οι φοβίες τους στα εθνικά θέματα, αν το καταλάβουμε αυτό θα σωθούμε, αλλιώς όσο μένουμε κολλημένοι στις παλιές ιδέες τόσο χειρότερα θα πηγαίνουμε.
https://slpress.gr/oikonomia/ta-kleidia-tis-neas-anaptyxis/
ΥΓ. Στον Έβρο άκουσαν τους στρατιωτικούς και στην πανδημία τους ειδικούς, ας πάρουν το μάθημα να ακούνε τους ειδικούς στα διάφορα θέματα, επιτέλους ας γίνουμε σοβαρή χώρα για να γίνουν σοβαροί και οι πολίτες, ας αποτινάξουμε και την 5η φάλαγγα που δρά εντός μας και σε βάρος μας, οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι και απαιτοιύν την συνεργασία όλων των δυνάμεων.
-
Λοιπόν θα πάψω μου φαίνεται να ασχολούμαι με τα κόμματα και τα κομματόσκυλα .
Για να κάνεις μία νέα οικοδομή , να ανοίξεις ένα μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος , να κάνεις μία επισκευή , να πάρεις μία άδεια τραπεζοκαθισμάτων , να κάνεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ διαρρυθμίσεις σε υπάρχον κτίριο και γενικά να κάνεις το οτιδήποτε αν είσαι στον δήμο της Αθήνας , γιατί το ιστορικό κέντρο ξεκινάει από το Γκάζι μέχρι το Παγκράτι και από την Πάντειο μέχρι την Αλεξάνδρας περίπου , πρέπει να πάρεις έγκριση από την αρχαιολογία , το συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει μια φορά τον μήνα .
Εχω για απλά πράγματα 4-5 μήνες τώρα και δεν είμαι πάλι μέσα στην ημερήσια διάταξη ...
Μετά απορείτε γιατί μιλάω για μεγάλα ξηλώματα...
Αντε να σε πιστέψει ο πελάτης ότι δεν φταις εσύ ...
-
Τόσο καιρό πετσοκοβει αλλά δεν το θεωρώ 'σωστό' να χρησιμοποιείς κάποιον 'υποτίθεται ιδεολογικό συγγενή' για να πλήξεις τον αντίπαλο.
Τώρα που το θέμα έληξε απλώς 1) αναφέρω το γεγονός και 2) θαυμάζω το βαθμό ανεκτικότητας. Τόσα λεφτά έχουν χώσει στα ΜΜΕξαπατησης θα μου πεις...
Αυτος ο φαταουλ-ισμος θα σας φάει αργά ή γρήγορα, να το θυμάστε._
-
Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι ο Τράγκας είναι άνθρωπος του Σαμαρά και τα έχωνε χοντρά μετά από την ΜΗ πρόταση του Μητσοτάκη στην Ε.Ε για τη θέση που έχει τώρα ο Μαργαρίτης Σχινάς, ο Σαμαράς περίμενε να πάρει αυτή την θέση, όταν δεν την πήρε άρχισαν όσοι πρόσκεινται σε αυτόν πόλεμο στην κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη προσωπικά.
Ο Μητσοτάκης έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα του και αν δεν τους καθαρίσει ίσως και να πέσει από μέσα.
-
Σαφώς κατακριτέο αν έγινε έτσι. Θεωρώ ότι κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση από τον ίδιο τον Τράγκα (αν και προφανώς υπάρχει και μια τάση 'ηρωοποίησης'). Ο οποίος μια ζωή αντιμητσοτακικός ήταν, έχασε η βενετιά βελόνι...
Όποιος δεν έχει ακούσει Τράγκα 90-93 στον Σκάι χάνει, όσοι είσαστε νεώτεροι και έχετε μόνο τρέχουσα εικόνα του Σκάι θα πάθετε πλάκα με το πως ήταν τότε ο σταθμός.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμη 'δεξιοι' που τον ακούνε, πολύ ψεκασμένες απόψεις (συγκυβερνητου Καμμένου και περιπλέον far right...):
Δεν έφερε τα λίγα κρούσματα το lockdown αλλά 'τα λίγα κρούσματα δεν δικαιολογούσαν το lockdown'.
'Το lockdown το εισηγήθηκε ο Τσιόδρας' και κατέστρεψε την οικονομία
κ.λ.π.
(είπε και για το εμβόλιο της φυματίωσης τίποτα;)
Μερικές φορές σκέφτεσαι 'α ρε κερατά που είσαι και 70+, Cov2 που θα σου χρειάζονταν για να βάλεις μυαλό...' αλλά από την άλλη μην αναβιώσουμε το '15 που 'μοιράζανε' από τα σοσιαλ 'μπζόφους' και 'καρκίνους' δεξιά (κυρίως) και αριστερά...
ΥΓ: Για α μην παρεξηγηθώ, το 'να βάλει μυαλό' δεν σημαίνει να μην τα χώνει στον Κυριάκο. Καλώς να τα χώνει μια ζωή. Πάει στις λαικίστικες π@π@ριές που έλεγε πάνω σε τέτοιο σοβαρό θέμα.
-
Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι ο Τράγκας είναι άνθρωπος του Σαμαρά και τα έχωνε χοντρά μετά από την ΜΗ πρόταση του Μητσοτάκη στην Ε.Ε για τη θέση που έχει τώρα ο Μαργαρίτης Σχινάς, ο Σαμαράς περίμενε να πάρει αυτή την θέση, όταν δεν την πήρε άρχισαν όσοι πρόσκεινται σε αυτόν πόλεμο στην κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη προσωπικά.
Ο Μητσοτάκης έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα του και** αν δεν τους καθαρίσει ίσως και να πέσει από μέσα.**
Τί είχαμε, τί χάσαμε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2