-
Και όλο αυτό γιατί;
Όλο αυτό, για αυτό: https://www.athensvoice.gr/politics/640359_diaggelma-mitsotaki-gia-ti-stadiaki-arsi-ton-perioristikon-metron
Είπαμε. Το θέμα είναι να μην πέσουν οι δείκτες... Συσκέψεις επί συσκέψεων γιατί αυτό είναι το μέγα θέμα. Η γραβάτα, η ατσαλακωσιά και οι ήρωες της Μάρβελ.
Έχε χάρη που δεν μπορώ να βρίσω εδώ μέσα. Τίποτα άλλο.
-
ωραια τα λεει ο παγωμενος.
Αλλά πραγματικά τώρα, ανοιξτε τα κουρεια, σαν χιπστερ ειμαστε ολοι μας.
-
Πριν από λίγο η ΕΡΤ είχε ανταπόκριση από Nτουμπάι κι έλεγε ότι με θερμοκρασία 34 C κι υγρασία 40% και περιοριστικά μέτρα,είχαν 500 νέα κρούσματα.
Έχετε γεια βρυσούλες,λαγκάδια και ραχούλες...
-
Γιατρέ υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν διαφορετικά είδη του ίδιου ιου;
Δηλαδή διάβασα πως έχει μεγάλη ταχύτητα στο να αλλάζει την κωδικοποίηση του rna του κατα την αναπτυξη, πολλαπλασιασμό του μεσα στον οργανισμο ξενιστη, και έτσι δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.
Υπάρχει περίπτωση σε διαφορά μέρη του κόσμου να είναι τελείως διαφορετικός από αλλά σημεία του κόσμου καθώς προσαρμοζεται;
Τα εμβόλια φαντάζομαι θα στηριχτούν σε κάποιο κοινό σημείο του RNA που συναντάται σε ολους; ισχυει;
Υπαρχει περίπτωση να το αλλάξει και το κοινο αυτό σημείο του rna του;
-
Lap, ήδη λένε για 3 διαφορετικούς υποτύπους covid-19 (A,B και C o 'ευρωπαϊκός'). Μάλιστα υποστηρίζουν -χρειάζεται περαιτέρω έρευνα-, ότι η πρώτη επαφή των ανθρώπων με τον ιο, ίσως ήταν μέσα Σεπτέμβρη με αρχές Δεκέμβρη.
https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200409085644.htm
Δύσκολο τόσο γρήγορα να αλλάξει τη βασική δομή του RNA του οποιοσδήποτε ιός (αν γίνεται κι αυτό μέσα σε τόσο λίγο χρόνο,τότε πραγματικά έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα).Γι αυτό και στον ιο της γρίπης κάνουμε εμβόλιο με αντιγόνα της προηγούμενης χρονιάς που μας προφυλάσσουν για την φετινή χρονιά,παρά τη μερική μετάλλαξη του ιού.
-
Μπραβο ρε γιατρε θα το διαβάσω, δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τρία είδη του ιου
Αρχίζω και φοβάμαι κάπως τώρα ακόμα περισσότερο.
Πάντως σήμερα ξεκινά η δοκιμη εμβολιου σε ανθρωπους.
-
Μπραβο ρε γιατρε θα το διαβάσω, δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τρία είδη του ιου
Αρχίζω και φοβάμαι κάπως τώρα ακόμα περισσότερο.
Πάντως σήμερα ξεκινά η δοκιμη εμβολιου σε ανθρωπους.
Ψυχραιμία, οι διαφορετικοί υποτύποι δε σημαίνει και οπωσδήποτε διαφορετική επικινδυνότητα (και προς το παρών δεν φαίνεται ότι κάποιος από τους τρεις τύπους του ιου να ξεχωρίζει σε κάτι σημαντικό, όσον αφορά μεταδοτικότητα και συμπτωματολογία).
Ας ελπίσουμε το καλύτερο για τα φάρμακα και το εμβόλιο.
-
Ζωρζ, πολυχρονος
-
Διαφορετικές οι συνθήκες στον Κόλπο. H υγρασία αυτή μου φαίνεται πολύ μικρή, συνήθως έχουν παραπάνω. Πολύ λίγο κυκλοφορούν έξω και την βγάζουν κυρίως σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους (τεράστιους μεν, κλειστούς δε...).
Τα λέω μπας και πάρω κι εγώ θάρρος. Πάντως μετάλλαξη δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάτι 'τελειότερο', ο ιός αυτός είναι πολύ 'τζαναμπέτης' και η όποια μετάλλαξη μπορεί να τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο από ότι είναι τώρα.
Ευχαριστώ δια τα ευχάς, αντεύχομαι υγεία σε όλους!
-
Mε τα κλιματιστικά υπάρχει πρόβλημα αφού ο ιός μεταφέρεται με τον αέρα.
-
Μιας και σας βρήκα ευκαιρους να ρωτήσω κάτι ακόμα...
-
Ή μετάλλαξη του ιού δεν συμβαίνει με σκοπό την επιβίωση των απογόνων του ιου; Δηλαδή αλλάζει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην γίνεται αντιληπτός ή είναι ένα τυχαίο γεγονός εκ φύσεως του πολλαπλασιασμού του οπότε όντως μπορεί να είναι και λιγότερο βλαβερός και εύκολα αντιληπτός από το ανοσοποιητικό σύστημα;
-
Το aids από ρετροιο δεν προερχεται; Αυτόν γιατί δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Θυμαμαι στο σχολείο μας έλεγαν ότι έχει πολύ γρήγορο ρυθμό μετάλλαξης, μήπως αλλάζει και την βάση του RNA του; Αν ναι και ειναι και ίδιου είδους ιός, μήπως υπάρχει φόβος και για τον κορωνη;
-
-
Διαφορετικές οι συνθήκες στον Κόλπο. H υγρασία αυτή μου φαίνεται πολύ μικρή, συνήθως έχουν παραπάνω. Πολύ λίγο κυκλοφορούν έξω και την βγάζουν κυρίως σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους (τεράστιους μεν, κλειστούς δε...).
Τα λέω μπας και πάρω κι εγώ θάρρος. Πάντως μετάλλαξη δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάτι 'τελειότερο', ο ιός αυτός είναι πολύ 'τζαναμπέτης' και η όποια μετάλλαξη μπορεί να τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο από ότι είναι τώρα.
Ευχαριστώ δια τα ευχάς, αντεύχομαι υγεία σε όλους!
Ναι,το είπε η ανταποκρίτρια οτι ακόμη δεν έπιασαν τις 'κανονικές' θερμοκρασίες και συνθήκες για την περιοχή.
Τα κλιματιστικά έχουν θέμα όταν κάνουν ανακύκλωση (δηλ. όχι τα οικιακού τύπου),έτσι λένε.
Πολύχρονος και ΥΓΙΗΣ!
-
Μιας και σας βρήκα ευκαιρους να ρωτήσω κάτι ακόμα...
-
Ή μετάλλαξη του ιού δεν συμβαίνει με σκοπό την επιβίωση των απογόνων του ιου; Δηλαδή αλλάζει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην γίνεται αντιληπτός ή είναι ένα τυχαίο γεγονός εκ φύσεως του πολλαπλασιασμού του οπότε όντως μπορεί να είναι και λιγότερο βλαβερός και εύκολα αντιληπτός από το ανοσοποιητικό σύστημα;
-
Το aids από ρετροιο δεν προερχεται; Αυτόν γιατί δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Θυμαμαι στο σχολείο μας έλεγαν ότι έχει πολύ γρήγορο ρυθμό μετάλλαξης, μήπως αλλάζει και την βάση του RNA του; Αν ναι και ειναι και ίδιου είδους ιός, μήπως υπάρχει φόβος και για τον κορωνη;
Λαπ, δεν είμαι γιατρός αλλά όσον αφορά τις μεταλλάξεις και την εξέλιξη ενός ιού, κακώς χρησιμοποιείται η ενεργητική φωνή. Προσαρμογή σημαίνει πως από τις τυχαίες αλλαγές λόγω αντιτύπου του αντιτύπου του αντιτύπου... κάποιες αποδικνύονται λιγότερο ανθεκτικές και εξαφανίζονται και κάποιες επιβιώνουν...
-
-
-
Άσχετο, γιατρέ αν καθόμαστε στον ήλιο ενισχύεται το ανοσοποιητικό;
Έχω αράξει μπαλκόνι και κατακαιγομαι αυτήν την στιγμή.... Έχει να με δει ήλιος κάτι μήνες, λευκός σαν το γάλα είμαι.
-
Έχω αράξει μπαλκόνι και κατακαιγομαι αυτήν την στιγμή.... Έχει να με δει ήλιος κάτι μήνες, λευκός σαν το γάλα είμαι.
ντε τριο λεγεται το μυστικον. και οπως καθε τριο, ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον.
-
Lap wrote:
ντε τριο λεγεται το μυστικον. και οπως καθε τριο, ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον.
Xαχα... Ναι, vit.D3 όπως λέει κι ο γάτος.
Βασικά είναι για το μυοσκελετικό σύστημα και φαίνεται να ενισχύει και τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό (άρα εμμέσως και το ανοσοποιητικό), αλλά Lap -μια κι είσαι και με λευκό δέρμα- μην πάθεις και εγκαύματα από την πολλή ηλιοθεραπεία..
-
D3;;...Δεν το ξερά αυτό.
Ερωτηση: τα σκευάσματα με βιταμίνες ισούται δηλαδη με το να κάθεστε στην ηλιο;;
Διότι πραγματικά μου λείπει ο ήλιος. Παρόλο που έσκασα, όντως νιώθω πιο ωραία.
Εγκαυμα;
Μαλλον μόλις έπαθα.... τσουζει το δερμα τωρα.
Τσπ, τι ωραία χώρα που έχουμε, τι ωραίος ηλιος.... νιώθω τυχερός που ζω εδώ και ας έχουμε προβλήματα στην οικονομία.
Υ.γ μπήκα μέσα για να δω καυγάδες στην βουλή....
-
Τα κλιματιστικά έχουν θέμα όταν κάνουν ανακύκλωση (δηλ. όχι τα οικιακού τύπου),έτσι λένε.
Και έτσι λένε και έτσι (πρέπει) να είναι. Τα κλιματιστικά (σπλιτάκια) που έχουμε στο σπίτι μας τραβάνε τον εξωτερικό αέρα μέσα στο σπίτι μας. Τον αέρα δηλαδή που ούτως ή άλλως αναπνέουμε και μέσα στο σπίτι (το οποίο και αεροστεγές δεν είναι και το αερίζουμε τακτικά) και τον αέρα που αναπνέουμε όταν περπατάμε εκτός σπιτιού. Η κοινή λογική λοιπόν υπαγορεύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση αυτών των κλιματιστικών, όπως και των κλιματιστικών των αυτοκινήτων μας.
Το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει σε εργασιακούς χώρους όπου και ανακυκλοφορία του αέρα μπορεί να γίνεται και ανακατεύθυνση του με βάση τη ροή του από τα στόμια των καναλιών του κλιματισμού. Και βεβαίως ενώ μέσα σε ένα σπίτι η αλληλεπίδραση των μελών της ίδιας οικογενείας είναι δεδομένη και αναπόφευκτη, στην εργασία έχουμε αλληλεπίδραση εργαζομένων που μπορεί να αποφευχθεί ή να περιοριστεί.
-
Εν τω μεταξύ, εν όψει της...νέας κανονικότητας διαβάζουμε κάτι άρθρα του τύπου 'τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά'. Για παράδειγμα:
Μααααστα...τέτοια μέρα πριν από 34 χρόνια είχε γίνει ένα 'μικρό ατυχηματακι' σε ένα μέρος που το λέγαν Τσερνόμπιλ. Είδαμε πόσο πολύ άλλαξαν για πάντα οι συνήθειες μας.
Πραγματικά ο πιασαρικος τίτλος για το κλικ έχει φτάσει σε διαστημικά επίπεδα μαλακίας.
Σταματήσαμε σχεδόν τα πάντα για περίπου 2 μηνες. Τις συνέπειες τις συναισθανομαστε κάποιοι ήδη.
Όμως καποιοι αρθρογράφοι επιμένουν πως ο αθλητισμός δεν θα είναι ΠΟΤΕ ο ίδιος, η διασκέδαση, η μετακίνηση, η εργασία, η εκπαίδευση, οι σχέσεις γενικά.
Όλοι περιμένουμε να ξαναγυρίσουμε σε ο,τι κάναμε και αφού αυτό έγινε ακόμα και μετά από μια πυρηνική καταστροφή της οποίας οι συνέπειες ήταν υπαρκτές για πάρα πολύ καιρο είναι προφανές ότι το ίδιο θα γίνει μετά το κορωνοβιρουσι πολύ πιο γρήγορα.
Σκεφτείτε να είχαμε ίντερνετ και μη ψυχρό πόλεμο το 1986. Πού θα μας είχαν χώσει τα ΜΜΕ και οι ειδικοί με ή χωρίς εισαγωγικά...
Η υπερβολή/υπεραντιδραση είναι κακός σύμβουλος. Ας ελπίσουμε λοιπον η νέα κανονικότητα να μην είναι τόσο περιοριστική ώστε να είναι δώρον-αδωρον...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες