-
Ε ναι, όλες αυτές οι αγελαιες θεωρίες είναι ωραίες αν εσύ η κάποιος δικός σου δεν είναι μέσα στην στατιστική... Κάτι τέτοια έλεγε ο Μπόρις στην αρχή και τώρα τρέχει...
-
Εμ είδες;
Ο άλλος φαγώθηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και άλλοι ετοιμάζουν λίστες και κάρτες για ελεύθερη κυκλοφορία.
Κάποτε είχα τέτοια για τον δακτύλιο για πολλά χρόνια...πλέον πάνε οι γνωριμίες και δεν μου δίνουν τίποτα!
-
Ε, αυτό λέμε. Αν είναι να νοσησουν τελικά το 60% για να γίνουμε υγιής αγέλη, ελόγου μας θα πεθανουν οι 60000. Ο Κυριακος λοιπον οπως και καθε άλλος πρωθυπουργος έχει να βάλει στην ζυγαριά αυτούς και από την άλλη όλους τους υπόλοιπους (8-9 εκ) που θα διαλυθούν οι ζωές τους από ένα παρατεταμένο lock down.
Από τα πιο σωστά ποστ που έχω διαβάσει. Σε κάθε επιδημία ή πανδημία δυστυχώς πεθαίνει κόσμος, όπως πεθαίνει καθημερινά για διάφορους λόγους και ασθένειες, όπως πεθαίνουν 15.000 παιδιά καθημερινά (αλλά δεν είδα και να σκοτιστεί κανείς από εμάς!). Ο θάνατος όσο θλιβερός και εαν είναι, είναι με΄ρος της ζωής μας. Το ερώτημα λοιπόν (που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ούτε ηθικά ούτε πρακτικά) είναι ποιο τίμημα είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε για να σωθουν όσο περισσότεορι γίνεται? Εαν μείνουμε το 60% χωρίς δουλειά και εισόδημα, εαν σε 6 μήνες πεινάνε τα παιδιά μας είμαστε διατεθιμένοι να το 'πληρώσουμε'? Γιατί εαν στην προσπάθεια να σωθούν 50.000 άνθρωποι, καταστραφούν 5.000.000 η απόφαση είναι πολύ δύσκολη....προσωπικά δεν έχω την απάντηση.
-
Για να μην ξεχνάμε...1.300 νεκροί σε 7 μέρες.
https://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/150938?fbclid=IwAR1TF5u0Ao-HkdBMBpqlzIvUXHKvhBIiRr12ss7MBPV3JXGdiA_k0YUjnS4Δηλαδή στο δίλημμα: ζωές 50.000 ανθρώπων ή οικονομική καταστροφή 5.000.000...δεν έχεις απάντηση!!!???
Μου φαίνεται Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!
Πόσοι από τα 5.000.000 θα πεθάνουν? Γνωρίζεις? Εγώ όχι.
Δεν μίλησα για οικονομική καταστροφή αλλά για πλήρη καταστροφή, δηλαδή να φύγουν από την ζωή ή να μην έχουν να φάνε. -
Καλά, άστο, δεν βγάζει νόημα.
Κλασσική σου απάντηση....δεν περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα.
-
Για να μην ξεχνάμε...1.300 νεκροί σε 7 μέρες.
https://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/150938?fbclid=IwAR1TF5u0Ao-HkdBMBpqlzIvUXHKvhBIiRr12ss7MBPV3JXGdiA_k0YUjnS4pgs wrote:
Δηλαδή στο δίλημμα: ζωές 50.000 ανθρώπων ή οικονομική καταστροφή 5.000.000...δεν έχεις απάντηση!!!???
Μου φαίνεται Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!
Πόσοι από τα 5.000.000 θα πεθάνουν? Γνωρίζεις? Εγώ όχι.
Δεν μίλησα για οικονομική καταστροφή αλλά για πλήρη καταστροφή, δηλαδή να φύγουν από την ζωή ή να μην έχουν να φάνε.Με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι λογικό που άδειασαν τα supermarket μιας και με την καραντίνα έρχεται το judgment day...
Χμμμ. Προετοιμάζω το Fiesta με armour plating, αγοράζω όπλο και στοκάρω τόνους πετρέλαιο γι' αυτή τη μέρα που από ό,τι φαίνεται δεν αργεί.
-
Υπάρχει τώρα ένας ερευνητής στο Στάνφορντ (λίγο κάτω από ΤΕΙ Καβάλας είναι αυτοί, τους ξέρω καλά), ονόματι Μποργκέ ή κάπως έτσι, τον άκουγα πριν από μισή ώρα στο ράδιο. Έκανε μια μελέτη και έβγαλε την εξής, ρηξικέλευθη, διαπίστωση. Ότι ο κορωναίος στην επαρχία Ουαχάν στην Κίνα, το αρχικό επίκεντρο της ίωσης, έσωσε τελικά περισσότερους από αυτούς που σκότωσε!
Το παράδοξο έχει την εξής ερμηνεία : λόγω της έξαρσης της ίωσης είχαμε σατ ντάουν σε όλη σχεδόν την οικονομική δραστηριότητα στην περιφέρεια αυτή. Αποτέλεσμα ήταν να καθαρίσει για τα καλά ο ουρανός από τους αέριους ρύπους και σύμφωνα με υπολογισμούς να γλιτώσουν από πρόωρο θάνατο 4 χιλιάδες βρέφη έως 4 χρονών και 70.000 παππούδια, νούμερα κατά πολύ υψηλότερα από τα θύματα της ίωσης. Παρέθεσε στα μέσα εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες που έδειχναν την κατάσταση στην ατμόσφαιρα της περιοχής, πριν και τώρα, και κάποια σειρά υπολογισμών και υποθέσεων που οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα. Και δεν συμπεριέλαβε καν τους θανάτους από ατυχήματα που θα συνέβαιναν αν το πόπολο πήγαινε κάθε μέρα στη δουλειά του ή στους χώρους εργασίας του.
Ήτοι, ο άνθρωπος εκκινώντας από το ρητό ουδέν κακόν αμιγές καλού, προσπάθησε, κινούμενος αντίθετα σε κάθε 'λογική', να ποσοτικοποιήσει το καλό αυτό μεσούσης της καταστροφής.
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει κάθε τόσο να έχουμε και από μία τέτοια επιδημία για να δούμε προκοπή, αλλά το να καταδείξει ότι το ισχύον μοντέλο λειτουργίας,προστασίας του περιβάλλοντος,μεταφορών,παραγωγής,κατανάλωσης,οικιστικής ανάπτυξης έχει τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή μας, και ορισμένες φορές παράδοξες, και θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε, έστω μερικώς.
-
Διάβασα από κάποιον από αυτούς που αντιδρούν στις περιοριστικές πολιτικές:
Η ανθρωπότητα είναι ένας ελέφαντας που του επιτέθηκε ένα γατί. Και για να μην φάει μια γρατζουνιά στο πόδι, πηδάει στον γκρεμό.
Λογικό (αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα αποτελέσεις εσυ η καποιο αγαπημενο σου προσωπο μέρος της 'γρατζουνιας').
-
Κατά τη γνώμη μου, την όποια απάντηση στο δίλημμα οικονομική καταστροφή ή θάνατος μπορεί να τη δώσει το έντονο αίσθημα επιβίωσης που έχει ο κάθε άνθρωπος σε πόλεμο,παρά την οικονομική του κατάρρευση.
Ναι, οι οικονομικές απώλειες είναι κάτι επίπονο -το έζησαν πολλοί την τελευταία δεκαετία-,αλλά όπως και να'χει πλήρως η εν μέρει αναστρέψιμο.
Η απώλεια ζωής όμως είναι μη αναστρέψιμη κι η επιβίωση το απαραίτητο αγαθό για να διορθώσεις,να ξαναπροσπαθήσεις.
Και δυστυχώς,είμαστε σε μια προσομοίωση πολέμου αυτή τη στιγμή.
Προσωπική άποψη πάντα.
-
Υπάρχει τώρα ένας ερευνητής στο Στάνφορντ (λίγο κάτω από ΤΕΙ Καβάλας είναι αυτοί, τους ξέρω καλά), ονόματι Μποργκέ ή κάπως έτσι, τον άκουγα πριν από μισή ώρα στο ράδιο. Έκανε μια μελέτη και έβγαλε την εξής, ρηξικέλευθη, διαπίστωση. Ότι ο κορωναίος στην επαρχία Ουαχάν στην Κίνα, το αρχικό επίκεντρο της ίωσης, έσωσε τελικά περισσότερους από αυτούς που σκότωσε!
Άκουγα αυτό ακριβώς στο ραδιόφωνο πρίν 1 ώρα περίπου! Και είχε αρκετό σχολιασμό από τους δημοσιογράφους και για το εαν όπως λες και εσύ πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που τελικά μας σκοτώνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και ρυθμό από τους ιούς.
Κατά τη γνώμη μου, την όποια απάντηση στο δίλημμα οικονομική καταστροφή ή θάνατος μπορεί να τη δώσει το έντονο αίσθημα επιβίωσης που έχει ο κάθε άνθρωπος σε πόλεμο,παρά την οικονομική του κατάρρευση.
Ναι, οι οικονομικές απώλειες είναι κάτι επίπονο -το έζησαν πολλοί την τελευταία δεκαετία-,αλλά όπως και να'χει πλήρως η εν μέρει αναστρέψιμο.
Η απώλεια ζωής όμως είναι μη αναστρέψιμη κι η επιβίωση το απαραίτητο αγαθό για να διορθώσεις,να ξαναπροσπαθήσεις.
Σε αυτό το δίλημμα συμφωνώ μαζί σου. Ίσως δεν το έγραψα εγώ σωστά και καθαρά το ερώτημα που έθεσα (βασικά μόνο του τίθεται, απλά εγώ το είπα). Δεν ξέρουμε πόσοι θα πεθάνουν με και χωρίς μέτρα από τον ιό και δεν ξέρουμε πόσοι θα πεθάνουν εξαιτίας των μέτρων για τον ιό. Εκεί έγκειται η δυσκολία των αποφάσεων. Που είναι η ισορροπία, σε ποιό σημείο, όταν θα είναι για 1 μήνα κλειστές οι επιχειρήσεις, για 3 μήνες, για 6 μήνες? Που είναι το failure point?
Από εκεί και πέρα, σε γενικότερο πλαίσιο έχουμε δεί ότι η ανθρώπινη ζωή σε πολλές περιπτώσεις μετράει ελάχιστα έως και καθόλου, π.χ. 15.000 **παιδιά **πεθαίνουν την ημέρα από πείνα!! Μόνο το φαγητό που πετάμε οι Έλληνες καθημερινά έφτανε για να μην πεθάνει κανένα παιδί....αλλά κανείς μας δεν κάνει κάτι για αυτό. Έχουμε αποδεχτεί ως πλανήτης ότι δυστυχώς δεν μετράμε το ίδιο όλες τις ανθρώπινες ζωές.
-
Υπάρχει τώρα ένας ερευνητής στο Στάνφορντ ...
Χθες στον Αντέννα βγήκε ένας καθηγητής επιδημιολογίας του Στρανφορντ Τζων Ιωαννίδης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ λέει ότι το 'κλείσιμο της κοινωνίας' μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα όσο δεν υπάρχει σχέδιο για να καταγραφεί το πραγματικό ποσοστό αυτών που έχουν κολλήσει τον ιό και απλά δεν το γνωρίζουν. Η δημιουργία πανικού με το 'κλείσιμο' της Ελλάδας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για αυτό χρειάζονται μέτρα ορθολογικά με βάση το ποσοστό εξάπλωσης του ιού και όχι μέτρα στα τυφλά. Άλλα μέτρα παίρνει κάποιος όταν ξέρει ότι έχουν μολυνθεί 1000 άτομα και άλλα όταν ξέρει ότι έχουν μολυνθεί 50000 άτομα (το οποίο είναι πιθανό).
Φυσικά ο Χατζηνικολάου χαλάστηκε από αυτή την άποψη... αφού και αυτός γουστάρει πανικό, σόου και σαματά...
Στο 1.32.00 από τις ειδήσεις:
https://www.antenna.gr/watch/1365394/ant1-news-20032020-stis-19-30
-
Ρε για κοίτα πόσο προφητικές είναι οι ταινίες τύπου Mad Max, το μέλλον έρχεται από το παρελθόν.
-
Ιταλία - 627 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 4.032 θύματα συνολικά
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!
Βόρεια Ιταλία είναι όλοι, Σικελία που έχει τον καιρό της Ελλάδας δεν υπάρχει κανένας.
-
τΟ εντυπωσιακό βιογρφικό του κ. Ιωαννίδη:
Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford. Είναι επίσης καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Stanford, ένας εκ των 2 Διευθυντών στο Κέντρο Μετα-ερευνητικής Καινοτομίας του Stanford, μέλος του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Stanford και του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965, όμως μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός, ήταν πάντα ο καλύτερος μαθητής της τάξης, ενώ κέρδισε πολλά βραβεία όπως το Πανελλαδικό Βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το 1984.
Αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Συνέχισε στο ίδιο Πανεπιστήμιο αποκτώντας διδακτορικό στην Βιοπαθολογία. Σπούδασε στο Harvard και Tufts, όπου εξειδικεύθηκε στην εσωτερική παθολογία και στα λοιμώδη νοσήματα, και αμέσως μετά εργάστηκε στο NIH, στο Johns Hopkins και στο Tufts.
Από το 1999 έως το 2010 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2003 είναι επισκέπτης καθηγητής.
Έχει διατελέσει επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts από το 1996. Από το 2008 έως το 2010 ήταν επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής/ Γονιδιωμάτων του Ινστιτούτου Κλινικής και Μεταγραφικής Επιστήμης του Tufts και του Κέντρου Γενετικής Επιδημιολογίας και Μοντελοποίσης του Tufts.
«Μου αρέσει να εργάζομαι με ένα ευρύ φάσμα των συναδέλφων από πολύ διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και να έχωτην ευκαιρία να μάθω από νέους και παλιότερους ερευνητές, και ιδιαίτερα από φοιτητές» δηλώνει ο Δρ. Ιωαννίδης.
Επίσης, διετέλεσε συνεργαζόμενος καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard και επισκέπτης καθηγητής επιδημιολογίας και βιοστατιστικής Imperial College του Λονδίνου.
Είναι μέρος του Δ.Σ. του Δικτύου Επιδημιολογίας του Ανθρώπινου Γονιδιώματος και σύμβουλος στο Εθνικό Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.
Έχει δεχθεί δεκάδες βραβεία όπως το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας στην Κλινική Επιστήμη το 2007 και εξελέγη Μέλος επί τιμή του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας το 2014.
Ανήκει στους επιστήμονες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις παγκοσμίως .
Έγινε γνωστός στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, το 2005 με την πολυσυζητημένη εργασία του «Γιατί τα ευρήματα των περισσότερων δημοσιευμένων επιστημονικών ερευνών είναι αναληθή». Μάλιστα, είναι το περισσότερο διαβασμένο άρθρα στην ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Επιστήμης με πάνω από 1,1 εκατομμύρια αναγνώσεις.
Το 2014 ίδρυσε το εργαστήριο METRICS στο Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο είναι μοναδικό στον κόσμο. Αποστολή του εργαστηρίου είναι να ανιχνεύει κενά και παραλείψεις σε έρευνες που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά. Στη διεπιστημονική ομάδα του εργαστηρίου θα μετέχουν και νομικοί, κοινωνιολόγοι, αλλά και καθηγητές της Φιλοσοφίας της Επιστήμης.
Η σύζυγός του Δέσποινα είναι παιδίατρος λοιμωξιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Στάνφορντ.
-
Διάβασα το άρθρο του. Στην ουσία δεν λέει ότι κακώς παίρνουμε τα μέτρα, λέει όμως ότι δεν γνωρίζουμε την έκταση της μόλυνσης στον πληθυσμό ώστε να ξέρουμε αν κάνουμε το σωστό η όχι. Δηλαδή υποστηρίζει ότι δεν ξέρουμε ούτε αν πρέπει να πάρουμε μέτρα ούτε αν δεν πρέπει και χρειάζεται πριν απ όλα ένα αξιόπιστο σύστημα 'καταγραφης'.
Πάντως προσωπικά νομίζω ότι η πραγματικότητα της β Ιταλίας είναι πολύ έντονη και ξεπερνάει τον κο Ιωαννίδη. Διάβασα κι έναν γιατρό να λέει ότι ρίχνουν όλες τους τις προσπάθειες στους νέους και αφήνουν τους γέρους. Γι αυτό πεθαίνουν οι γέροι. Αν άφηναν τους νέους στην τύχη τους μια χαρά θα πέθαιναν και αυτοί.
-
Να γράψω και γω τώρα ένα περιστατικό που δείχνει πόσο ηλιθιοι είναι κάποιοι. Πριν δύο μέρες παωπάω σούπερ μάρκετ κατεβαίνει η γυναίκα με μάσκα γάντια. Πριν μπει συναντά στην πόρτα (απόσταση τουλάχιστον 3μ) μια νοσηλεύτρια χύμα χωρίς γάντια τουλαχιστοντουλάχιστον γνωστή μας και στη γυναίκα 'α καλά εσύ το πήρες πολύ σοβαρά, πας καλά? Εμείς έχουμε πιθανό κρούσμα στην κλινική και είμαστε χυμα' απάντηση συζηγου ο κάθε ένας ας κάνει αυτό που νομίζει αυτός σωστό. Αποτέλεσμα, την άλλη μέρα ανακοίνωση θετικός ο κύριος και 14 άτομα μαζί με την κυρία σε καραντίνα.
-
Δεν κατάλαβα ποιος κύριος και ποια κυρία (η νοσοκόμα;) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
ο κύριος νοσηλευόταν στην κλινική και περιμένανε αποτελέσματα και βγήκε θετικός. η κυρία μαζί με άλλους 13 νοσηλευτές και γιατρούς βγήκανε σε καραντινα
-
pgs wrote:
Fanis75 wrote:
Ας διακόψουν την κυκλοφορία στις Ε.Ο, αλλά όχι στην Αττική, δεν υπάρχει λόγος.
Διαφωνώ κάθετα, ειδικά στην Αττική πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία.
Έχει τα περισσότερα κρούσματα και το μισό πληθυσμό της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί, ήδη σε μερικές σελίδες γράφει για χούντα, δικτατορία, εποχή Παπαδόπουλου με απαγόρευση κυκλοφορίας κοκ αν το κάνει θα το εκμεταλλευτεί για πολιτικά κέρδη με τον καλύτερο τρόπο και δεν θα έχει και άδικο. Ούτε η Μέρκελ δεν το έχει κάνει με 20 φορές περισσότερα θύματα και κρούσματα σε σχέση με την Ελλάδα.
Aνακοινωθηκε η απαγορευση στην Γερμανια γιατι τους εγραφαν και εκαναν κορονα παρτυ.
Και εγω θα κατεβω στην Βαρκιζα σημερα για βολτα με το αμαξι. Ελπιζω να μην το απαγορευσουν. 1 φορα την εβδομαδα το κανω αυτο το ταξιδι. Δεν ειναι καταχρηση. και ουτε πλησιαζω καποιον περα απο το σουπερ μαρκετ.
-
Και εγω θα κατεβω στην Βαρκιζα σημερα για βολτα με το αμαξι. Ελπιζω να μην το απαγορευσουν. 1 φορα την εβδομαδα το κανω αυτο το ταξιδι. Δεν ειναι καταχρηση. και ουτε πλησιαζω καποιον περα απο το σουπερ μαρκετ.
Σήμερα μπορείς να πας όπου θέλεις, από Δευτέρα δεν γνωρίζω.
Άν έγινε στην Γερμανία θα γίνει και εδώ οπωσδήποτε, αυτό νομίζω περίμενε ο Μητσοτάκης.
-
Άνευ σχολίου...
Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Αθήνα 1 εκατ. μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία
21|03|2020 | 10:03Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος της Air China το οποίο μετέφερε 1. εκατ. μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αποστολή με ιατρικές προμήθειες που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση προς την Ελλάδα, κατόπιν επείγοντος αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο το πρωί, με πτήση της Air China CA 863. Η βοήθεια, βάρους περίπου 8 τόνων, περιλαμβάνει προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.
Το 1 εκατομμύριο προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες και άλλα ιατρικά αναλώσιμα παραδόθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι 500.000 είναι δωρεά της κινεζικής Κυβέρνησης και οι 500.000 της κινεζικής εταιρείας, State Grid, στρατηγικού εταίρου της ΑΔΜΗΕ.
...
...
Η πρέσβης Zhang τόνισε ότι η περισυλλογή και η μεταφορά αυτών των ιατρικών προμηθειών έγινε μέσα σε 8 ημέρες, σε μια περίοδο μάλιστα που η Κίνα εξακολουθούσε να υφίσταται τεράστιες πιέσεις από τον περιορισμό της επιδημίας και η διαθεσιμότητα ιατρικών υλικών εξακολουθούσε να είναι ελλιπής.
Επιπλέον ιατρικές προμήθειες, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις έφτασαν με την ίδια πτήση και παραδόθηκαν επίσης στην ελληνική κυβέρνηση.
Η Πρέσβης Zhang αναφέρθηκε στα λόγια του Αριστοτέλη: 'Τι είναι φίλος; Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα', λέγοντας ότι 'οι δύσκολες στιγμές αποκαλύπτουν τους αληθινούς φίλους' και ότι 'η Κίνα και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά του Covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και φιλία μεταξύ των δύο λαών'.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-eftasan-1-ekat-maskes-kina-nosokomeia
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες