-
Θα έχει κολλήσει και θα έχει ιαθεί και επομένως θα έχει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού, 60% και άνω.
Ψάχνω στο ίντερνετ να βρω μία επιστημονική απάντηση και δεν βρίσκω τίποτα.
Λες και ο ιός είναι 'τηλεκατευθυνόμενος'. Μετά από 20 μέρες θα πατήσουν ένα κουμπί και θα εξαφανιστεί...
Από την άλλη διαβάζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που έχουν το ιό, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, κυκλοφορούν κανονικά, κολλάνε άλλους και πάει λέγοντας.
-
Στην Ελλάδα όμως ακολουθούμε άλλο μοντέλο. 'Μείνετε σπίτι' αφενός για να μην κολλήσετε και αφετέρου για να μειωθεί η ταχύτητα διασποράς.
Σε ένα μήνα ή δύο μήνες ή τρεις μήνες, κάποιος που δεν κόλλησε τον ιό δεν θα μπορεί να κολλήσει από κάποιον που είναι φορέας που δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα;
-
Θα έχει κολλήσει και θα έχει ιαθεί και επομένως θα έχει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού, 60% και άνω.
Κάπως έτσι.
Όταν έχει νοσήσει κι ιαθεί το ~60-70% του πληθυσμού γίνεται η λεγόμενη 'ανοσία αγέλης' δηλ. σαν να έχει εμβολιαστεί η μεγάλη μάζα που προστατεύει και τους υπόλοιπους. Βέβαια,-με μια πολύ πρόχειρη εξήγηση- αυτό μπορεί να γίνει α) βίαια,με μεγάλες απώλειες (με απότομη αύξηση σε αριθμό νεκρών και νοσούντων), σε μικρό χρονικό διάστημα ή β) με πιο 'ήπιο',πιο σταδιακό τρόπο ( απλωμένη καμπύλη απωλειών και νοσούντων που δίνει κάποιο χρόνο και στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει μερικώς), αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο.
-
pgs wrote:
Κάπως έτσι.
Όταν έχει νοσήσει κι ιαθεί το ~60-70% του πληθυσμού γίνεται η λεγόμενη 'ανοσία αγέλης' δηλ. σαν να έχει εμβολιαστεί η μεγάλη μάζα που προστατεύει και τους υπόλοιπους. Βέβαια,-με μια πολύ πρόχειρη εξήγηση- αυτό μπορεί να γίνει α) βίαια,με μεγάλες απώλειες (με απότομη αύξηση σε αριθμό νεκρών και νοσούντων), σε μικρό χρονικό διάστημα ή β) με πιο 'ήπιο',πιο σταδιακό τρόπο ( απλωμένη καμπύλη απωλειών και νοσούντων που δίνει κάποιο χρόνο και στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει μερικώς), αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο.
Με πρόλαβε ο pgs,ανοσία αγέλης.
-
χε!χε! άστο γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει τίποτα. Ιός με ημερομηνία λήξης... Ούτε φρέσκο γάλα να ήταν...
-
Τώρα θα έχουμε και άλλη μλκια στους δρόμους ... Κοντρίτσες από καυλοτίμονους ... Είδα σήμερα τις παρέες να ετοιμάζονται...
-
Το μείνετε σπίτι κ.τ.λ. είναι γιατί προσπαθούν να κάνουν αυτό.
-
Το μείνετε σπίτι κ.τ.λ. είναι γιατί προσπαθούν να κάνουν αυτό.
Είναι προφανώς νομίζω και χωρίς γράφημα...
-
Τώρα θα έχουμε και άλλη μλκια στους δρόμους ... Κοντρίτσες από καυλοτίμονους ... Είδα σήμερα τις παρέες να ετοιμάζονται...
Η μ@λακία έφτασε στα ύψη τις τελευταίες μέρες, το Σάββατο οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα με υπερήλικες οδηγούς που βγαίνουν από τα στενά χωρίς να κοιτάξουν, προχωράνε στην μέση του δρόμου με 5 - 10 χιλιόμετρα την ώρα και αν επιχειρήσεις να τους προσπεράσεις μπαίνουν μπροστά και σε κλείνουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει καμιά οδηγία στους ηλικιωμένους οδηγούς να πάνε πολύ σιγά αλλά η συμπεριφορά τους είναι χυδαία και σε ακραίο βαθμό επικίνδυνοι για ατύχημα, αν τους πεις τίποτα θα σου απαντήσουν κύριε μου η πινακίδα λέει 50 εγώ έχω δικαίωμα να πάω με 1 χιλιόμετρο την ώρα, εσύ απαγορεύεται να πας με 51.
-
Σίγουρα είναι οι ίδιοι κοτσονάτοι γέροι που σε οποιαδήποτε ουρά είναι βιαστικοί και απαιτούν τη θέση σου γιατί λόγω ηλικίας δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Αυτοί που σε στολίζουν με διάφορα πινελίκια μέσα στα ΜΜΕ επειδή κάθεσαι, πριν καν τους δεις (πόσο μάλλον να προλάβεις να σκεφτείς να τους δόσεις τη θέση σου...). Οι οποίοι φυσικά μόλις κάνεις το λάθος και αρνηθείς να τους παραχωρήσεις προτεραιότητα, κάθισμα ή τέλος πάντων οτιδήποτε απαιτούν, απειλούν μέχρι και με χειροδικία. Αφού νομίζεις παππού ότι μπορείς να με δείρεις, μπορείς να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε 5' παραπάνω ορθοστασία...
-
harisma23 wrote:
Χωρίς να θέλω να είμαι κινδυνολόγος, όπως φαίνεται τα πράγματα βγαίνουν προς καθολικό πανευρωπαϊκό lockdown.
Σε συνέχεια των παραπάνω, θα τολμήσω νέα πρόβλεψη: Από Δευτέρα (ή το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας) shut down του λιανικού εμπορίου, δηλαδή ΟΛΩΝ των καταστημάτων πλην σουπερμάρκετ (τροφίμων κλπ) και φαρμακείων.
Και για να τριτώσω τις επιτυχείς προβλέψεις και να αποφύγω το χαρακτηρισμό μου ως Κασσάνδρα, θα τολμήσω και μια πρόβλεψη με θετικό πρόσημο αυτή τη φορά:
Θεωρώ λοιπόν ότι από όλη αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη κατάσταση μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό: Θα ανακαλύψει ο κόσμος ότι υπάρχουν τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες τηλεργασίας! Επί του παρόντος έχουμε τεράστιο κόστος οικονομικό, σε χρόνο, σε παραγωγικότητα και σε επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας με τα εκατομμύρια ώρες που δαπανώνται κάθε μέρα σε μετακινήσεις από και προς τη δουλειά. Ήρθε λοιπόν η ώρα ο επιχειρηματικός κόσμος να συνειδητοποιήσει εμπράκτως τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας για ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων. Γιατί πραγματικά η δουλειά του μέσου υπαλλήλου που δουλεύει μπροστά σε έναν υπολογιστή, συνδεδεμένο με τον server της εταιρίας δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας καθόλου ή ελάχιστα.
-
11 χώρες της Ε.Ε και οι ΗΠΑ έχουν κλείσει τα σύνορα, εμείς γιατί όχι ακόμα ?
-
ΜΛΚΕΣ υπάρχουν σε κάθε ηλικία . Γέροι που πάνε με τα δύο και δεν αφήνουν κανένα να περάσει , μλκισμένα 20χρονα καυλοτίμονα που πάνε με 80 σε παραλιακό δρομάκι πλάτους 5 μ. Η και μεγαλύτεροι 30άρηδες και 40άρηδες που είναι γρήγοροι και δεν πρέπει να τους περάσει κανείς , αλλά και δεν βοηθάνε την κυκλοφορία σε πολλές περιπτώσεις .
Εχοντας βιώσει την λογική του νέου οδηγού , του έμπειρου όδηγού , αλλά και του συνοδού νέου οδηγού για να μάθει , έχω δει πολλούς ηλίθιους στους δρόμους . Κομπλεξικοί σε βαθμό ανασκολοπισμού .
Από την άλλη όταν κάποιος είναι νέος και κάθεται στα ΜΜΜ και έρχεται ένας μεγαλύτερος , είναι απλά θέμα ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ και όχι αν ο άλλος είναι κοτσονάτος ή όχι . Προφανώς η κουβέντα περί χειροδικίας είναι ντροπή από όπου και να γίνεται ...
Καμία φορά και επικίνδυνη , για τον μεγάλο αν έχει κάποιο νόσημα , αλλά και για τον αγενή πιτσιρικά , αν ο μεγάλος έχει καλή εμπειρία στο ξύλο και κυκλοφορούν αρκετοί τέτοιοι , γιατί είναι της γενιάς που έπαιζε στον δρόμο και όχι στο πλέι στέισον και πολλοί έχουν δουλέψει χειρονακτικά και όχι στα γραφεία με τα κουστουμάκια...
Προσοχή λοιπόν , Σεβασμός και Ευγένεια από όλους ...
Στο θέμα της τηλεργασίας , εμείς σαν χώρα μέχρι την κρίση είμαστε αιώνες πίσω , ακριβώς για να συντηρούνται ξύστες . Και ακόμα είμαστε 1-2 αιώνες πίσω . Κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει ΚΑΜΙΑ συναλλαγή με το δημόσιο που να γίνεται με φυσικό τρόπο . ΕΦΟΡΙΕΣ , ΕΦΚΑ , ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ , ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΤΕΛΩΝΕΙΑ και πολλά ακόμα θα μπορούσαν να έχουν από μηδενική έως ελάχιστη επαφή .
Απλά είδαμε ότι και αυτές που έγιναν και δεν είναι λίγες μέσα στην κρίση , ήταν τόσο εύκολο να γίνουν , που φάνηκε ξεκάθαρα ότι μόνο πολιτικοί λόγοι δεν προχωράνε σε αυτά .
Πριν 10 μέρες έπρεπε να ενεργοποιήσω ξανά ένα εταιρικό λογαριασμό . Πήγα μία φορά στην τράπεζα , τον άνοιξαν , μου έδωσε το γιούζερ για το μπάνκινγκ , αλλά ο κωδικός έπρεπε να έλθει λέει με φυσικό ταχυδρομείο . Αφού ήμουν εκεί θα μπορούσε να με βάλει σε ένα σύστημα να φτιάξω ένα προσωρινό κωδικό και μετά να τον αλλάξω . Οχι όμως το ηλίθιο σύστημα , συνάντησε την απόλυση κάποιων ενοικιαζόμενων υπαλλήλων από τα ΕΛΤΑ , οπότε δεν υπάρχει ακόμα ταχυδρόμος . Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την κάρτα που θα έρθει αυτή συστημένη και ο κωδικός με ταχυδρομείο .
Μέχρι τώρα έχω πάρει μόνο τους κωδικούς του μπάνκινγκ από το κέντρο διαλογής , τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει και με την κάρτα . Και μιλάμε για τεχνολογία στην χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας ...
ΥΓ Πραγματικά το σχόλιο του νεαρού φίλου με διασκέδασε ...
Σκέφτομαι να του τύχει 60άρης οικοδόμος το μεσημέρι , μόλις έχει σχολάσει και να του είναι αγενής ....
ΥΓ 2 Τα σύνορα τα έχουμε κλείσει και εμείς για ιδιώτες εκτός εμπορευμάτων .
-
.....
ΥΓ Πραγματικά το σχόλιο του νεαρού φίλου με διασκέδασε ...
Σκέφτομαι να του τύχει 60άρης οικοδόμος το μεσημέρι , μόλις έχει σχολάσει και να του είναι αγενής ....
.....
Ο κουρασμένος δε χρειάζεται να απαιτήσει τίποτα από εμένα (από τη στιγμή που θα γίνει αντιληπτός το έχει) και επίσης δεν έχει καμία όρεξη για καυγά μετά από 8ωρο στη σκαλωσιά, το κρύο ή τις αναθυμιάσεις. Αυτοί που έχουν και απαιτούν είναι οι ξεκούραστοι συνταξιούχοι (ή soon to be) πρώην ξύστες (για να χρησιμοποιήσω κοινή ορολογία) που θεωρούν ότι όλος ο κόσμος τους χρωστάει. Η πιάτσα δημιουργεί καλλιέργεια και κατανόηση.
-
Από την Παρασκευή το απόγευμα έχω τηλεμεταφέρει όλο το γραφείο στο σπίτι. Σάββατο και Κυριακή έλεγχος και πιλοτικό για να επιβεβαιώσουμε ότι όλο το γραφείο έχει 'τηλεμεταφερθεί' στο σπίτι. Προσβάσεις σε τηλεπικοινωνιακά και συστήματα πληροφορικής, τηλεφωνία και υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης κλπ...
Καλύτερα να μην εκφέρω άποψη γιατί αυτό το πράγμα δεν το θεωρώ εργασία.
Βρήκαν όμως ευκαιρία για... ας το αφήσουμε καλύτερα.
Ελπίζω να τελειώνουμε γρήγορα με τον Κωροναϊκό. Να πέσει κατηγορία, να πάει στο ερασιτεχνικό μπας και επιστρέψουμε στην κανονική μας εργασία.
-
Γιατί το θέμα αφορά την υγεία και όχι τα εργασιακά, την πολιτική και τα επιχειρησιακά.
Και σίγουρα καλό δεν κάνει στη υγεία ο εγκλεισμός μέσα σε ένα σπίτι, προσπαθώντας να δουλέψεις.
Πάντως αυτό το πράγμα δουλειά δεν είναι.
-
ok.
-
Πήγα σήμερα να φτιάξω τον υπολογιστή στο service επειδή δεν ανοίγει τίποτα και σέρνεται και μου είπαν τέλος μας έκλεισε η κυβέρνηση.
-
Tό'γραψα και αλλού, παρόλο που δεν είμαι ειδικός, αλλά έτσι τα βλέπω :
7 νεκροί στο πλοίο του θανάτου. Με 650 θετικούς στους 6.500 επιβαίνοντες, όλους τσεκαρισμένους εργαστηριακώς.
Έχουμε και λέμε 7/650 = 1,05%. Και όσο γνωρίζω, στις κρουαζιέρες πάνε κυρίως συνταξιούχοι.
Μήπως η αντίδρασή μας είναι λιγάκι overkill που λένε και στο χωριό μου οι γέροι στο καφενείο? -
αφου θες μαθηματικα...
εστω οτι μας λενε παπατζες.
θα αρρωστησει το 50% του πληθυσμου.
και θα πεθανει το 0.1%
και θα πεθανουν 500.
πως εκτιμαται αυτο? overkill?
ΑρΕς
Δεν περισσευει κανεις
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες