-
Mε βάση τα extra (style plus3 pack) που έχει το αμάξι + το υποβραχιόνιο+λευκό χρώμα η εργοστασ.τιμή του στον διαμορφωτή της Seat, είναι στα 17055.
Άρα σου πέρνουν γύρω στα 450 ευρώ το 19ετίας μεταχειρ. και σου κάνουν δώρο το συναγερμό+τέλη. Από έσενα εξαρτάται αν σε ικανοποιεί η προσφορά.
-
Η προσφορά είναι γενικά ικανοποιητική αν και ενδιαφέρομαι και για κάποια extra για τα οποία όμως θα πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία και το αυτοκίνητο θα έρθει σε 3 μήνες περίπου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω αν κάποιοι που είναι ήδη κάτοχοι ή γνωρίζουν άλλους που έχουν, κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι κυρίως μηχανικά από το συγκεκριμένο tgi κινητήρα που έχει το ibiza. Κυρίως από άποψη αξιοπιστίας και καθημερινής χρήσης.
-
Τελικά έκλεισα το ibiza με φυσικό αέριο. Η προσφορά ήταν πολύ συμφέρουσα και μου παίρνουν και το παλιό πίσω που έχει αρκετά θεματάκια μετά από 19 χρόνια.
-
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!
Είμαι κάτοχος από τον Αύγουστο '18 ενός 1.0 115HP (βενζίνη).
Εχω παρατηρήσει ότι τους χειμωνιάτικους μήνες δηλαδή από Οκτώβριο έως Μάρτιο, το Start-Stop δεν λειτουργεί. Αντίθετα, με το που ζεστάνει ο καιρός, λειτουργεί μια χαρά. Οι διαδρομές που κάνω είναι ίδιες στο 12-μηνο. Εχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο;
Ευχαριστώ
-
Μικρες διαδρομες;;;;
-
Μικρες διαδρομες;;;;
Οι διαδρομές είναι συνήθως Σπίτι-Δουλειά-Σπίτι 10 χλμ + 10 χλμ μέσα από το κέντρο της Αθήνας.
-
Ε για 10 χιλιομετρα πιστευω πως επρεπε να λειτουργει.... θα εχει φτασει κανονικα σε θερμοκρασια ο κινητηρας...
Για πανε δες το...
-
Οι διαδρομές είναι συνήθως Σπίτι-Δουλειά-Σπίτι 10 χλμ + 10 χλμ μέσα από το κέντρο της Αθήνας.
Για ανέβασμα θερμοκρασίας κινητήρα μέσα στην κίνηση δεν τίθεται θέμα. Μπορεί να μην είναι η μπαταρία στην καλύτερη κατάσταση (με τις διαδρομές που κάνεις δεν φορτίζεται σωστά-καλά)
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ενα άλλο θεματάκι(;) που έχω είναι το εξής: Οταν ο μπροστινός δεξιός τροχός πέσει σε απότομη (όχι προοδευτική) λακκούβα, πχ καπάκι αποχέτευσης, ΔΕΗ κλπ, ακούγεται ένα 'γκλουπ', σαν να χτυπάει κάτι πλαστικό, όχι μεταλλικός θόρυβος πάντως...
Στην επίσκεψη στο συνεργείο, κάναμε βόλτα με τον μηχανικό, και δεν το ακούσαμε (νόμος Μέρφυ...).
Δεν τον ακούω σε κάθε λακκούβα, 7 στις 10 φορές περίπου...
-
Μξπως χοροπηδα κατι μεσα στο ντουλαπακι του συνοδηγου;;;
-
Μξπως χοροπηδα κατι μεσα στο ντουλαπακι του συνοδηγου;;;
Οχι... ήταν το πρώτο που κοίταξα...
-
Καλησπέρα,
Είμαι κάτοχος ενός ibiza style με φυσικό αέριο για περίπου 2 μήνες. Αυτές τις μέρες παρατήρησα κάτι με τα εμπρός παράθυρα. Δεν ξέρω αν δεν κάνω εγώ κάτι καλά, ή δεν έχω καταλάβει εγώ τη λειτουργία των παραθύρων σε καινούργια αυτοκίνητα, γιατί το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα 19 χρόνια δεν ήταν αυτόματα τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Όταν πατήσω το διακόπτη για να κατεβάσω το παράθυρο του οδηγού (κατεβάινει αυτόματα χωρίς να πατάω συνέχεια το διακόπτη), το σταματάω π.χ. περίπου στη μέση και μετά αν πατήσω το διακόπτη για να ανέβει, κάνει μία στιγμιαία κίνηση για να ανέβει, σταματάει και κατεβαίνει μέχρι κάτω τέρμα χωρίς να δέχεται κάποια εντολή από το διακόπτη για να σταματήσει. Αφού πάει μέχρι τέρμα κάτω τότε μπορώ να σηκώσω το παράθυρο.
Έχει κάποια ιδέα κανείς αν μπορεί να με βοηθήσει; Ή είναι κάποιο πρόβλημα για το οποίο πρέπει να απευθυνθώ στο συνεργείο;
-
Περίεργο να είναι αυτό νορμάλ συμπεριφορά. Το κάνει και με του συνοδηγού?
-
Ναι, μου το έχει κάνει και με του συνοδηγού.
-
Κατεβασε το τερμα και πατα παρατεταμενα τον διακοπτη μεχρι να ανεβει επανω και κρατα τον για λιγα δευτεροπλεπτα πατημενο, να κανει reset ο μηχανισμος
-
Το παθαινω και εγω σε Γκολφ 5 αλλα εγω εχω ανεμοθραυστες και πιστευω οτι ειναι απο εκει.....Μηπως εχεις και εσυ ανεμοθραυστες;
-
Όχι δεν έχω ανεμοθράυστες. Έκανα και αυτό που είπε ο Lap για να κάνει reset ο μηχανισμός αλλά και πάλι το ίδιο. Μία το κάνει και μία δεν το κάνει. Και νομίζω ότι γενικά σαν ελαφρά να ζορίζεται να ανέβει. Μάλλον θα προγραμματίσω κάποια στιγμή στις επόμενες 2 εβδομάδες να το πάω στην αντιπροσωπεία.
-
Καλυτερα να πας αντιπροσωπεια....προφανως κατι συμβαινει με τον αυτοματο μηχανισμο....
-
Καλησπέρα, κατάφερα εν μέσω κορωναϊού να πάω επιτέλους στην αντιπροσωπεία για τα παράθυρα. Τους είχα αναφέρει από το τηλέφωνο τι παρουσιάζουν και με το που πήγα εκεί και ξαναείπα τι γίνεται, ήρθε κατευθείαν ο τεχνικός κατέβασε τα παράθυρα και ψέκασε γύρω γύρω τα πλαίσια του παραθύρου. Αφού ανεβοκατέβασε τα παράθυρα και τα ψέκασε και 2η φορά, μου είπε απλά είσαι ok, δεν θα στο ξανακάνει. Σκέφτηκα ότι λογικά το έχουν ξανασυναντήσει και ήξεραν πως να το αντιμετωπίσουν. Ίσως επειδή το αυτοκίνητο είναι καινούργιο. Πάντως από εκείνη τη στιγμή όντως δεν το έχει ξανακάνει. Είδωμεν!
-
Έβγαλε η Seat προσφορά το** Ibiza 1.0TSi 115 Hp DSG-7 στα 13.940**.
Δεν διευκρινίζει έκδοση εξοπλισμού, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετική τιμή για το πιο ευρύχωρο σουπερμίνι (μαζί με το αδελφάκι Polo) με δυνατό (για την κλάση) κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο.
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)