-
Ο χρήστης lmaikl έγραψε:
Παιδες γεια σας κι απο εμενα..Τελικα τι αξιζει να παρει κανεις το 1.1 ή το 1.0 ? Ειμαι ετοιμος να προχωρησω σε αγορα του και θα ηθελα τη γνωμη σας..
Δαγκωτό 1.1. Έχω οδηγήσει αρκετά και τα δύο και η διαφορά είναι σημαντική.
-
Ο χρήστης kostast1 έγραψε:
Μην ξεχνατε οτι ερχεται και το facelift συντομα.....Ξερεις μηπως ή εχεις ακουσει τιποτα περι τιμης-εξοπλισμου του καινουργιου?
-
Τελικα το πηρα.Θα εκτελει χρεη δευτερου αν και μεταξυ μας μαλλον θα ειναι το κυριο αυτοκινητο...
Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω? Αληθεια το πρωτο σερβις ποσο σας στοιχησε και τι εργασιες εγιναν?
-
Καλοριζικο φιλε!!!!!!!!!!
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο
-
Ο χρήστης lmaikl έγραψε:
Αληθεια το πρωτο σερβις ποσο σας στοιχησε και τι εργασιες εγιναν?To πήγα στην Autopoint (θεσσαλονίκη) και μου πήραν... 160
-
αλλαξα λαδια στα 1000χλμ με 20 euro και το πρωτο service στα 15000χλμ 110 euro..
-
Καλησπέρα
Ξεθάβω το θέμα αυτό για να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το Picanto Facelift.
Στην σελίδα της ΚΙΑ http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/pic ... ories.html φαίνεται ότι η έκδοση 1.1 LX SUPER έρχεται μαζί με ESP και TCS&BAS. Γνωρίζετε κατα πόσον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι χρήσιμο/απαραίτητο κάτι τέτοιο και αν γίνεται να μην τοποθετηθούν στην συγκεκριμένη έκδοση?Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε στο περίπου (ή να αναφέρετε κάποιες πηγές) για την λειτουργία των συστημάτων αυτών?
Παλαιότερα οδηγούσα εταιρικό Picanto 1.1 χωρις ABS (το ειχαν απενεργοποιήσει κατά λάθος στο service και δεν το εφτιαξα ποτέ) και το αυτοκίνητο που οδηγώ συχνά είναι ένα Fiat Tipo (εννοείται χωρις ηλεκτρονικά βοηθήματα) οπότε δεν τα έχω και πολύ σε εκτίμηση. -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Καλησπέρα
Ξεθάβω το θέμα αυτό για να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το Picanto Facelift.
Στην σελίδα της ΚΙΑ http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/pic ... ories.html φαίνεται ότι η έκδοση 1.1 LX SUPER έρχεται μαζί με ESP και TCS&BAS. Γνωρίζετε κατα πόσον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι χρήσιμο/απαραίτητο κάτι τέτοιο και αν γίνεται να μην τοποθετηθούν στην συγκεκριμένη έκδοση?Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε στο περίπου (ή να αναφέρετε κάποιες πηγές) για την λειτουργία των συστημάτων αυτών?
Παλαιότερα οδηγούσα εταιρικό Picanto 1.1 χωρις ABS (το ειχαν απενεργοποιήσει κατά λάθος στο service και δεν το εφτιαξα ποτέ) και το αυτοκίνητο που οδηγώ συχνά είναι ένα Fiat Tipo (εννοείται χωρις ηλεκτρονικά βοηθήματα) οπότε δεν τα έχω και πολύ σε εκτίμηση.Δεν μπορείς να βγάλεις κάποια χαρακτηριστικά από μία έκδοση. Διαλέγεις έκδοση και αγοράζεις.
Το ESP είναι το πρόγραμμα ευστάθειας, το TCS το πρόγραμμα για την πρόσφυση (antispin) και το BAS απλά ενισχύει την πίεση των φρένων σε μία κατάσταση πανικού.
Το ESP για να δουλέψει κάνει χρήση του TCS και ABS.
Ότι βοήθημα έχει ένα αυτοκίνητο καλό είναι. (είναι σαν να ρωτάς αν θα το πάρεις με ABS ή όχι)
Μία φορά στην ζωή σου να τα χρειαστείς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γλυτώσειςΣπύρος
-
Ευχαριστώ
-
Διάβασα με προσοχή όλες τις σελίδες του θέματος αυτού και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτά τα γράψατε ήταν πολύ κατατοπιστηκα, ιδιαίτερα η περιγραφές που έκανε ο 'zardoz'. Τα είπατε πολύ ωραία....μπράβο σε όλους! Με κάνατε να το θέλω ακόμα περισσότερο αυτό το αμάξι!
Βέβαια εγώ ως αρχάρια συνεχίζω να έχω πολλές απορίες, αλλα λέω να τις γράψω στο άλλο θέμα που άνοιξα (www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=35220) γιατί ίσως να είναι λίγο χαζές και όποιος καινούργιος ερχετε εδώ θα βαριέτε.....με αυτά που θα γράφω
-
Καλησπέρα!
Έχω ένα Kia Picanto 1100cc μοντέλο του 2005 το αγόρασα καινούργιο είναι ατρακάριστο και θέλω να αλλάξω λάστιχα, φοράει michelin (εβδομάδα 11/2015).
Οι κανονικές διαστάσεις είναι 165/60/14 αλλά μου είπαν ότι μπορεί να φορέσει και 165/65/14 χωρίς να έχει πρόβλημα.
Τι λάστιχα θα μου προτείνατε χωρίς να αλλάξω διαστάσεις ζάντας.
Το αμάξι το κυκλοφορώ καθημερινά αλλά σε μια κλειστή στροφή από την εργασία μου προς το σπίτι με έχει φέρει σβούρα 360 μοίρες 2 φορές και πρέπει να ελαττώνω στο ελάχιστο.
Σημειωτέον ότι εκεί περνάω με άλλα δύο αυτοκίνητα ATOS 2002 με ελαστικά (DUNLOP)155/70/13 και Peugeot 308 (2008) με ελαστικά (BARUM) 205/55/16 και δεν κάνουν τικ και με μεγαλύτερη ταχύτητα.Την βοήθεια σας παρακαλώ.
-
Ο χρήστης ssetis έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχω ένα Kia Picanto 1100cc μοντέλο του 2005 το αγόρασα καινούργιο είναι ατρακάριστο και θέλω να αλλάξω λάστιχα, φοράει michelin (εβδομάδα 11/2015).
Οι κανονικές διαστάσεις είναι 165/60/14 αλλά μου είπαν ότι μπορεί να φορέσει και 165/65/14 χωρίς να έχει πρόβλημα.
Τι λάστιχα θα μου προτείνατε χωρίς να αλλάξω διαστάσεις ζάντας.
Το αμάξι το κυκλοφορώ καθημερινά αλλά σε μια κλειστή στροφή από την εργασία μου προς το σπίτι με έχει φέρει σβούρα 360 μοίρες 2 φορές και πρέπει να ελαττώνω στο ελάχιστο.
Σημειωτέον ότι εκεί περνάω με άλλα δύο αυτοκίνητα ATOS 2002 με ελαστικά (DUNLOP)155/70/13 και Peugeot 308 (2008) με ελαστικά (BARUM) 205/55/16 και δεν κάνουν τικ και με μεγαλύτερη ταχύτητα.Την βοήθεια σας παρακαλώ.
Προφανώς κάτι άλλο είναι και όχι τα λάστιχα.. Ειδικά αν περνάς με ατός....
-
Εγω το πικαντο που ειχα το εβαζα μονο Uniroyal RainExpert 3 και ειχα για 35,000 χλμ το κεφαλι μου ησυχο...
-
Μπορώ να αλλάξω διάσταση από πλάτος 165 σε πλάτος 155 και τι πρέπει να αλλάξω στις άλλες διαστάσεις προφίλ και διαμέτρου;
-
Δηλαδη εχεις λαστιχα μηνων και γλυστραει τοσο? Ιδιες διαστασεις εχω και γω αλλα τετοιο πραγμα που λες δεν εχω δει. Βεβαια εχω esp αλλα 360 μοιρες που σου τυχε δε ξερω τι φταιει
Στάλθηκε με tapa
-
Το KIA Picanto της συζύγου, άρχισε μετά από 3 χρόνια χρήσης (το πήραμε καινούργιο Σεπτέμβριο 2014) να μην δουλεύει το Start-Stop ή ISG που το λέει η KIA.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν στο ότι έχει πέσει η τάση της μπαταρίας. Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που γράφει στο manual.
Φόρτισα την μπαταρία μέχρι που το μηχανάκι έγραψε 'Full' (12 + 12 ώρες, σπαστά σε δύο μέρες).
... Αλλά και πάλι δεν δουλεύει το σύστημα.
Υποθέτω αν είχε κάποιο πρόβλημα θα έβγαζε κάποια ένδειξη στο καντράν, έτσι δεν είναι;
Επίσης, αν είχε καεί καμιά ασφάλεια του υποσυστήματος!
Καμία άποψη; -
Στο εταιρικό C4 έπρεπε να αλλαχτούν κάτι ιμάντες που έχει αυτό το σύστημα. Φαντάζομαι πάνω κάτω σε όλα το ίδιο είναι οπότε κάντο έναν έλεγχο. Σε μας δεν είχε ανάψει κάποιο λαμπάκι.
-
καλησπερα παιδια. μηπως μπορει κανεις να προτεινει σωστο συνεργειο για σερβις για Kia καπου αναμεσα στις περιοχες χολαργο χαλαδρι αγια παρασκευη γερακα παλληνη? που να ειναι αξιοπρεπεστατοι?
σας ευχαριστω (δεν μπορω να βρω πως κανω αναζητηση στο συγκεκριμενο θρεντ. σιγουρα θα εχετε απαντησει σε κατι παρομοιο, αλλα δεν μπορω αν το βρω
-
καλησπερα παιδια. μηπως μπορει κανεις να προτεινει σωστο συνεργειο για σερβις για Kia καπου αναμεσα στις περιοχες χολαργο χαλαδρι αγια παρασκευη γερακα παλληνη? που να ειναι αξιοπρεπεστατοι?
σας ευχαριστω (δεν μπορω να βρω πως κανω αναζητηση στο συγκεκριμενο θρεντ. σιγουρα θα εχετε απαντησει σε κατι παρομοιο, αλλα δεν μπορω αν το βρω
Καλημερα porotike !! και εγώ εκεί κινούμε - Εχει το κλασικό της Βελμαρ στον Γέρακα που είναι απο τα παλαιότερα τις περιοχης - αξιόπιστο καλες τιμες κτλ... αν θες συνοικιακό για μικροδουλειές υπάρχει και ο τερζάκης στον χολαργό που δουλεύει full > πέρνα μια βόλτα να δείς τί παίζει
KIA PICANTO, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!!!