-
Το δίλημμα των 25 επομένων ημερών:
Επιλογή 1: Φουλ αποζημίωση απόλυσης και ανεργία μέχρι να βρεθεί νέα κανονική εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
**Επιλογή 2: **Φουλ αποζημίωση απόλυσης και πρόσληψη από Ιανουάριο/Φεβρουάριο 2020, σε εταιρεία παροχής εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού για στελέχωση τμημάτων μεγάλων εταιρειών του κλάδου μου (δηλ. τηλεπικοινωνιακοί/τηλεοπτικοί/διαδικτυακοί πάροχοι). Σύμβαση αορίστου χρόνου, χωρίς αλλαγή στις οικονομικές απολαβές. Οι όροι της σύμβασης είναι υπό διαπραγμάτευση (π.χ. περί υπερωριών, ημέρες εργασίας, ώρες εργασίας, περιοχές εργασίας κλπ...). Στα αρνητικά πάλι ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως προοπτική εξέλιξης, κανένα εργασιακό προνόμιο, καμιά συμμετοχή στις αποφάσεις και στις εξελίξεις. Άλλοι θα αποφασίζουν, ερευνούν, μελετούν και άλλοι μόνο θα εκτελούν, δεν θα μιλούν, δεν θα έχουν άποψη.
Τι θα επιλέγατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Φυσικα το 1 ,ειδικα αν θυμαμαι καλα αφου δεν παιζουν υποχρεωσεις .
Συμβουλη τις μερες της ανεργειας να τις περνας ξεροσταλιαζοντας στα γραφεια της ΝΔ μεχρι να σε βαρεθουν και να σε διορισουν , κανε και λιγη εθελοντικη δουλεια για το κομμα και στο υπογραφω οτι ολα θα πανε καλυτερα .
Στην χειροτερη να σε βαλουν στον ιδιωτικο τομεα.
Επι πασοκ παντος συμμαθητης που δεν περασε πουθενα κατεβηκε Αθηνα και ξημεροβραδιαζοταν στην κουμουνδουρου
εφτασε να πηγαινει στο χωριο με ελικοπτερο , αλληθινη ιστορια δινω και ονομα αμα θελετε .
-
Το δίλημμα των 25 επομένων ημερών:
Επιλογή 1: Φουλ αποζημίωση απόλυσης και ανεργία μέχρι να βρεθεί νέα κανονική εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
**Επιλογή 2: **Φουλ αποζημίωση απόλυσης και πρόσληψη από Ιανουάριο/Φεβρουάριο 2020, σε εταιρεία παροχής εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού για στελέχωση τμημάτων μεγάλων εταιρειών του κλάδου μου (δηλ. τηλεπικοινωνιακοί/τηλεοπτικοί/διαδικτυακοί πάροχοι). Σύμβαση αορίστου χρόνου, χωρίς αλλαγή στις οικονομικές απολαβές. Οι όροι της σύμβασης είναι υπό διαπραγμάτευση (π.χ. περί υπερωριών, ημέρες εργασίας, ώρες εργασίας, περιοχές εργασίας κλπ...). Στα αρνητικά πάλι ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως προοπτική εξέλιξης, κανένα εργασιακό προνόμιο, καμιά συμμετοχή στις αποφάσεις και στις εξελίξεις. Άλλοι θα αποφασίζουν, ερευνούν, μελετούν και άλλοι μόνο θα εκτελούν, δεν θα μιλούν, δεν θα έχουν άποψη.
Τι θα επιλέγατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αν θες να κάνεις 'sabbatical' να 'ξαναβρείς τον εαυτό σου' κλπ. τότε έχοντας πάρει την αποζημίωση πας Επιλογή 1 και ΟΑΕΔ και εισπράττεις επίδομα για τους καφέδες - μετακινήσεις και έχεις μια βασική ασφάλιση, και ξεκουράζεσαι για κάποιους μήνες μέχρι να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει. (καλή τύχη - καλή επιτυχία).
Αν δεν θες περίοδο ανάπαυλας, κάνεις γιορτές με την αποζημίωση και μπαίνεις στο καθεστώς της Επιλογής 2, το οποίο δεν σε εμποδίζει όταν βρεις δουλειά όπως τη θέλεις, να μετακινηθείς.
-
Θα συμφωνήσω, το 2 σε τι εμποδίζει το 1; Δηλαδή στο να ψάχνεις και να κάνεις συνεντεύξεις; Εκτός και αν σε θέλουν 9 με 9.
Θα πάρεις κάποια 'καλά' χρήματα που δύσκολα θα τα ξαναβρείς στην ηλικία μας. Γιατί να τα φας εξ αρχής;
Αν βέβαια στο 2, η μορφή της δουλειάς, το αντικείμενο, οι προιστάμενοι κ.λ.π. είναι ενοχλητικοί και θα σιχτιρίζεις κάθε μέρα τότε (και μόνο) πάρε το 1. Δεν είμαστε σε ηλικία να στενοχωριόμαστε και πολύ.
-
Τι θα επέλεγα εγώ με δύο πιτσιρίκια???
Δεν το συζητάμε καν, εννοείται το 2 ψάχνοντας παράλληλα για κάτι καλύτερο. Ποτέ δεν σταμάτησα να σου πω την αλήθεια να ψάχνω κάτι καλύτερο. Αλλά παίρνω τα @@ μου.
Νομίζω ότι αυτό θα επέλεγα και στην θέση σου (χωρίς άμεσα εξαρτώμενα μέλη οικογένειας, αλλά και περίπου 10 χρόνια μεγαλύτερος). Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα εργασίας, όσο σκ@τά και να είναι (που δεν το συζητάμε είναι σίγουρα σκ@τ@), μπορεί να σου εξασφαλίσει και μια υποτυπώδη σύνταξη σε 20-25 χρόνια, γιατί εγώ έχω ξεκαθαρισμένο ότι και από σύνταξη θα πάρω τα @@ μου (ούτε καν υποτυπώδη).
Για να είμαι ειλικρινής storm, δεν περίμενα ότι θα έμπαινες σε τέτοιο δίλημμα. Τώρα καταλαβαίνω ότι ψυχολογικά έχεις κουραστεί πολύ από τις συνθήκες στις οποίες ζεις.
-
Όταν μπαίνουν στην μέση οικονομικές υποχρεώσεις εξαιτίας διαφόρων παραγόντων (π.χ. οικογένεια, δάνεια, υγεία κλπ...), μάλλον δεν παίζει περιθώριο κάποιας επιλογής. Είναι ρίσκο η επιλογή της ανεργίας και η προσμονή για ανεύρεσης άλλης εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αν κρίνω από αυτά που βλέπω στον τομέα που εργάζομαι πολύ δύσκολα χτυπάει το τηλέφωνο ακόμη και για ένα απλό interview. Κάτι η ηλικία, κάτι τα πολλά χρόνια εμπειρίας είναι αποτρεπτικά στην ανεύρεση εργασίας. Οι εταιρείες αναζητούν μικρές ηλικίες με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις αλλά με μισθούς πείνας. Δεν ξέρω πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό.
Άσε που η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών παίζει πλέον με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους. Το άσχημο (για μένα) είναι ότι ο θεσμός του ενοικιαζόμενου υπαλλήλου επικροτείται και από πάρα πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Η ποιο συνετή επιλογή είναι η δεύτερη, μέχρι να βρεθεί (και όποτε και αν) κάποια άλλη κανονική εργασία.
-
+1 στο 2 και όπου βγει. Αν ξενερώσεις φεύγεις και είσαι στην επιλογή 1.
Δυστυχώς όπως αναφέρονται παραπάνω είναι. Οι εταιρίες θέλουν εμπειρία 20 ετών σε 25 χρονους με μισθούς 16 χρονων!
-
...γιατί εγώ έχω ξεκαθαρισμένο ότι και από σύνταξη θα πάρω τα @@ μου (ούτε καν υποτυπώδη)...
Ρε φίλε εργάζεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας; Τι συμβαίνει;
-
Ξεκάθαρα η επιλογή 2 Νίκο, αφού η αποζημίωση είναι η ίδια, για τους εξής λόγους:
-
Σίγουρα οι απολαβές θα είναι μεγαλύτερες από το επίδομα ανεργίας.
-
Εαν δεν βρεις δουλειά όταν σταματήσει το επίδομα, τι κάνεις?
-
Πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά όταν εργάζεσαι παρά όταν είσαι άνεργος.
Αυτά φυσικά, εφόσον η πρόσληψη από το νέο έτος είναι υπογεγραμμένη από τώρα, πρίν πάρεις την αποζημίωση.
Καλό κουράγιο εύχομαι και από καρδιάς καλή επιτυχία σε ό,τι και εαν αποφασίσεις.
-
-
Φίλε Φάνη σε ευχαριστώ. Όπως τα λες είναι και όπως τα είπαν και τα προηγούμενα παιδιά. Όλες οι απόψεις εύστοχες.
Οφείλω να ομολογήσω ότι η δική μου περίπτωση έχει και θετικά στοιχεία και έτσι όπως έχει γίνει η Ελλάδα μάλλον είμαι και από τους τυχερούς. Υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και οφειλόμενες μισθοδοσίες και άλλοι που προσπαθούν να βρούνε εργασία και δεν τα καταφέρνουν. Αυτές είναι οι πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.
-
Πάντως εγώ που δεν σε γνωρίζω και 'συμβουλεύω' γενικά με βάση την κοινή λογική, αν έχεις υπαλληλική σχέση πριν την απόλυση πήγαινε στον ΟΑΕΔ μέχρι να ξαναπιάσεις δουλειά στην επιλογή 2 και μετά διακόπτεις. Θα εισπράξεις 2-3 μηνιάτικα επιδόματος, αν έχεις 'ΙΚΑ' θα 'θεωρηθεί το βιλιάριο' για το επόμενο έτος για παν ενδεχόμενο μέχρι να ξεκινήσει ξανά ασφαλιστική κάλυψη, και αν είσαι ηλικία κοντά στη σύνταξη, ίσως η επίσημη ανεργία έχει κάποια προτερήματα για εύρεση θέσης εργασίας ή πρόωρη συνταξιοδότηση κλπ. Νομίζω θα πρέπει να είναι τελείως τεχνική η προσέγγιση και επιλογή, και να συμβουλευτείς και κάποιον επαγγελματία που μπορεί να γνωρίζει επακριβώς νομοθεσία που ίσως σε αφορά.
Τα γράφω όλα αυτά χωρίς να γνωρίζω το ιστορικό σου, επιδιωκόμενες απολαβές κλπ. Καλή τύχη.
Κι εγώ θα φύγω μάλλον απ' την Αραπιά, οι επαγγελματικές μου 'υποχρεώσεις' εδώ ολοκληρώνονται και με κούρασε πολύ ψυχολογικά η αποχή απ' το νεοελληνικό au-bor-de-l'eau και η απομάκρυνση απ' την ευρύτερη οικογέννεια και τα καφετεριοτσιπουράδικα, και θα γυρίσω να βρεθώ σε αναζήτηση του αγνώστου με βάρκα την επερχόμενη επί δεκαετία, Ανάπτυξη...
-
Κάτι τέτοιο θα ήθελα να κάνω και ας μην πήγαινα στον OAEΔ. Δηλαδή να κάτσω 1-2 μήνες να αποτοξινωθώ από τα εργασιακά, να ξεκουραστώ, να ηρεμήσω. Και μετά να ξεκινήσω την άλλη εργασία. Με πιέζουν όμως να ξεκινήσω στην άλλη εργασία αμέσως μετά τις γιορτές γιατί θα τρέξει ένα νέο μεγάλο έργο.
Αν δεν δεχθώ αυτή την πρόταση είναι άγνωστο αν και πότε θα ξαναβρώ εργασία. Για συνταξιοδότηση όμως είναι ακόμη νωρίς.
Πριν μερικούς μήνες το έψαχνα και για εξωτερικό, έφαγα όμως τα μούτρα μου. Πάντως και εσύ που σκέφτεσαι να επιστρέψεις θα πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη τα εργασιακά προβλήματα στην Ελλάδα. Εγώ αν ήμουν εξωτερικό δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επέστρεφα Ελλάδα. Και γιατί να επέστρεφα; Υπάρχει κάτι που να μου αρέσει σε αυτή τη χώρα; Τίποτα απολύτως.
-
Κάτι τέτοιο θα ήθελα να κάνω και ας μην πήγαινα στον OAEΔ. Δηλαδή να κάτσω 1-2 μήνες να αποτοξινωθώ από τα εργασιακά, να ξεκουραστώ, να ηρεμήσω. Και μετά να ξεκινήσω την άλλη εργασία. Με πιέζουν όμως να ξεκινήσω στην άλλη εργασία αμέσως μετά τις γιορτές γιατί θα τρέξει ένα νέο μεγάλο έργο.
Αν δεν δεχθώ αυτή την πρόταση είναι άγνωστο αν και πότε θα ξαναβρώ εργασία. Για συνταξιοδότηση όμως είναι ακόμη νωρίς.
Πριν μερικούς μήνες το έψαχνα και για εξωτερικό, έφαγα όμως τα μούτρα μου. Πάντως και εσύ που σκέφτεσαι να επιστρέψεις θα πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη τα εργασιακά προβλήματα στην Ελλάδα. Εγώ αν ήμουν εξωτερικό δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επέστρεφα Ελλάδα. Και γιατί να επέστρεφα; Υπάρχει κάτι που να μου αρέσει σε αυτή τη χώρα; Τίποτα απολύτως.
Η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι δύσκολη υπόθεση με πολλές παραμέτρους. Μπορεί να πάρει από πολλούς μήνες εως κανα-δυο χρόνια (υπάρχουν άνθρωποι που επέμειναν για περισσότερο) να εντοπιστούν ταιριαστές θέσεις και να συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να τελεσφορήσει η αναζήτηση. Επίσης έχει πολλές πλευρές να τη δεις. Άλλος φεύγει για κοινωνικούς λόγους, άλλος από ακραία οικονομική ανάγκη, άλλος για την περιπέτεια κλπ. Ειδικά αν δεν υπάρχει ένα υπόστρωμα (π.χ. εκπαιδευτικοί που είχαν επαφές με κάποια ιδρύματα στο εξωτερικό είτε ως φοιτητές ή ως επαγγελματίες, ώστε να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και να επιστρέψουν εκεί γύρω για δουλειά) μπορεί για αλλού να ξεκινήσεις και τελείως αλλού να καταλήξεις...
Όσο για την επιστροφή, κι εγώ αν π.χ. είχα πάει στη δουλειά που στόχευα στην Ολλανδία, δεν θα επέστρεφα μάλλον ποτέ, αλλά ζώντας εκτός ΕΕ σε ακραίες συνθήκες, δεν με κρατάει τίποτε άλλο εκτός από συγκεκριμένο εργασιακό συμβόλαιο. Το πολύ πολύ κάποια στιγμή να ...επανέλθω για πεπερασμένο διάστημα και σκοπό.
Οι αραβικές χώρες πάντως, ενώ δεν έχουν τίποτε άλλο το ελκυστικό, προσφέρονται για ένα σύντομο διάστημα με πολύ καλές απολαβές για να χτίσει κάποιος ένα καλό 'εφ'άπαξ' είτε λίγο πριν ή λίγο μετά τη συνταξιοδότηση (φυσικά δεν συζητάμε για άνω των 60 ετών, αλλά για early retirement) και το κάνουν πάρα πολλοί Ευρωπαίοι. Εδώ δεν έχει 'ένσημα', είναι επισήμως αφορολόγητα για όσους συντρέχουν οι λόγοι, το κόστος ζωής συγκρίσιμο με το Ελληνικό, λίγες ευκαιρίες για έξοδα, πολλαπλάσιοι μισθοί. αν και έχω γνωρίσει π.χ. λευκούς Νοτιοαφρικάνους που κλείνουν 15ετία, για ένα μικρότερο στοχευμένο διάστημα δεν είναι και πολύ άσχημα για Έλληνες.
Στο ερώτημά σου πάντως απαντάς μόνος σου, λέγοντας: Αν δεν δεχθώ αυτή την πρόταση είναι άγνωστο αν και πότε θα ξαναβρώ εργασία.
-
nickthetrib wrote:
...γιατί εγώ έχω ξεκαθαρισμένο ότι και από σύνταξη θα πάρω τα @@ μου (ούτε καν υποτυπώδη)...
Ρε φίλε εργάζεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας; Τι συμβαίνει;
Όχι, αλλά έχω μπροστά μου 35 χρόνια εργασίας ακόμα. Αν ο κόσμος δεν απαρνηθεί το κοινωνικοπολιτικό σύστημα που ζούμε (ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ) και δεν κάνει κάτι να αλλάξει τη ζωή του ο ίδιος (και όχι να ψηφίζει μια φορά στο τόσο) ή οι συντάξεις θα έχουν καταργηθεί ή από την εντατικοποίηση της εργασίας θα έχω πεθάνει νωρίτερα.
-
Δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στην Ελλάδα. Η χώρα πριν πολλά-πολλά χρόνια ακολούθησε μία συγκεκριμένη πορεία και πλέον έχει μπει στο DNA της ένα συγκεκριμένο πολιτικό/κοινωνικό σύστημα. Δεν μπορώ να φανταστώ τους σύγχρονους Έλληνες να ζουν σε ένα διαφορετικό σύστημα π.χ. αριστερό ή κομουνιστικό.
Ακόμη και αυτοί που επιθυμούν ένα μη καπιταλιστικό σύστημα αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς το σύστημα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι αν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο euro τότε πιθανά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
-
Εντατικοποίηση της εργασίας...
Κομματικά τσιτάτα...
Λείπει και ο Λαπ και ο Πιτζιες να κουβεντιάσουμε λίγο...
Ακόμα να τελειώσει το μπανάκι ....
Κρύωσε η θάλασσα
Θα πουντιάσουν ....
-
Εντατικοποίηση της εργασίας...
Κομματικά τσιτάτα...
Λείπει και ο Λαπ και ο Πιτζιες να κουβεντιάσουμε λίγο...
Ακόμα να τελειώσει το μπανάκι ....
Κρύωσε η θάλασσα
Θα πουντιάσουν ....
Απάντησα στο πολιτική, αλλά σιγά μην καταλάβεις, στην κοσμάρα σου. Ρωτά τον Στορμ για την ουσία του όρου ακόμα και αν τον θεωρείς Κομματικό τσιτάτο.
Απάντηση για το αν θα βρει δουλειά ο Στορμ με τι όρους (ωράριο, αμοιβή κλπ) δεν έχουμε, εεεεε? Δεν μας παίρνει να απαντήσουμε, εεεε? Το κομματικό τσιτάτο σε πειραξε????
-
Δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στην Ελλάδα. Η χώρα πριν πολλά-πολλά χρόνια ακολούθησε μία συγκεκριμένη πορεία και πλέον έχει μπει στο DNA της ένα συγκεκριμένο πολιτικό/κοινωνικό σύστημα. Δεν μπορώ να φανταστώ τους σύγχρονους Έλληνες να ζουν σε ένα διαφορετικό σύστημα π.χ. αριστερό ή κομουνιστικό
Ακόμη και αυτοί που επιθυμούν ένα μη καπιταλιστικό σύστημα αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς το σύστημα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται χειρότερα, άρα το 'μην το κουράζεις δεν αλλάζουν τα πράγματα' δεν ισχύει. αφού γίνονται χειρότερα μπορεί να γίνουν και καλύτερα.
Εύκολο δεν είναι, ποτέ το ΚΚΕ ή κάποιος από αυτούς που το στηρίζουν (πχ εγώ ή ο Δίας) δεν είπαμε ότι θα είναι. Θέλει σύγκρουση ακόμα και μέσα στους ίδιους μας τους εαυτούς.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι αν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο euro τότε πιθανά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Μια η άλλη θα ήταν, ίσως λίγο καλύτερα, αλλά τρελή διαφορά δεν θα είχε
-
Απάντηση για το αν θα βρει δουλειά ο Στορμ με τι όρους (ωράριο, αμοιβή κλπ) δεν έχουμε, εεεεε? Δεν μας παίρνει να απαντήσουμε, εεεε? Το κομματικό τσιτάτο σε πειραξε????
Εντάξει, ο cruiser δεν θα μας βρει δουλειά! Το κόμμα θα αναλάβει να μας βρει; Εγγραφές γίνονται ή αρκεί μια απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος;
Πέρα από το χιούμορ, η ουσία είναι ότι είναι ότι η τοποθέτηση σου είναι τελείως άστοχη! Εγκαλείς τον cruiser για τα εργασιακά προβλήματα του storm; Αυτός ευθύνεται; Και απαιτείς να λογοδοτήσει και να.βρει τη λύση; Παράαααλογοοοοο (με φωνή χήρας Μήτση);
-
nickthetrib wrote:
Εντάξει, ο cruiser δεν θα μας βρει δουλειά! Το κόμμα θα αναλάβει να μας βρει; Εγγραφές γίνονται ή αρκεί μια απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος;
Πέρα από το χιούμορ, η ουσία είναι ότι είναι ότι η τοποθέτηση σου είναι τελείως άστοχη! Εγκαλείς τον cruiser για τα εργασιακά προβλήματα του storm; Αυτός ευθύνεται; Και απαιτείς να λογοδοτήσει και να.βρει τη λύση; Παράαααλογοοοοο (με φωνή χήρας Μήτση);
Έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία. Ο cruiser έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον piliouritis ή εσένα για παράδειγμα με τις πολιτικές επιλογές που έχει κάνει που σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν σε αντίθεση με την εργασιακή κατάσταση του storm και με το πως τις υπερασπίζεται.
Πιάστηκε από έναν όρο που μπορεί και να είναι ατυχής (εντατικοποίηση της εργασίας) αλλά άφησε έξω την ουσία του και άφησε ασχολίαστο με τι όρους δουλεύει κανείς (εγώ ο στορμ εσυ) σήμερα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....