-
Fiverg...εσβησα το σχολιο μου διοτι θεωρησα πως ηταν καπως επιθετικο ...και δεν πιστευω οτι αξιζεις λεκτικη επιθεση, ουτε εντονη ειρωνια, οπως καποιοι αλλοι που το τραβαει η ψυχη τους. Λιγη ισως ...
Καλυτερα να αντιπαραθετουμε στοιχεια να βγουμε ολοι λιγο πιο σοφοι.
Βρηκα κατι για αυτο που ρωτησες...κατσε να το τσεκαρω και θα το ποσταρω
-
Πάντως ο φόρος επί των ακινήτων είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟΣ , γιατί είναι φόρος περιουσίας και επιβάλλεται ΜΟΝΟ στα ακίνητα .
Αλλοι μπορεί να έχουν 5-10 εκατ σε αντίκες και αμάξια αντίκες μέσα , ξέρω τέτοιο άτομο , σε πίνακες , σε μετρητά , σε χρυσό , σε ξένες μετοχές και να έχουν εισόδημα από μία σύνταξη της τάξης των 18000 τον χρόνο και να παίρνουν επιδόματα .
Αλλος μπορεί να είναι νέος 26 ετών , άνεργος ή φοιτητής ή να περιμένει να πάει φαντάρος ή να γύρισε μόλις από τον στρατό και θέλει 4-5 μήνες να δει τι θα κάνει , να φιλοξενείται σε σπίτι της γιαγιάς του και να έχει τεκμήριο 3000 , τεκμήριο φιλοξενίας η γιαγιά , αν έχει και κανένα παλιό αμάξι να έχει και εκεί τεκμήριο και αν του έχουν γράψει και κανένα ακίνητο και έχει ΜΟΝΟ την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία η γιαγιά , έχει και ΕΝΦΙΑ και το εισόδημα του είναι μηδενικό .
Αυτός παίζει να βρεθεί να έχει φόρο τεκμηρίων 1100 και άλλο ένα 1000άρικο ΕΝΦΙΑ , χωρίς να έχει ούτε ένα ευρώ έσοδο , αφού είναι άνεργος .
Οι φόροι περιουσίας έπρεπε να είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ και δημοτικοί φόροι και να επιβαρύνουν ΚΑΘΕ είδους περιουσία , όχι μόνο τα ακίνητα .
Αλλά οι ξύστες στα υπουργεία και οι πολιτικοί ψάχνουν πάντα την εύκολη λύση . Και εμείς ελπίζουμε να έχουν και την ανάλογη με τις κατάρες που τρώνε , τύχη στην ζωή τους...
-
Είπα και εγώ πόσο θα άντεχε...
Είδες λοιπόν fiverg, νασου και ο Αστός μας οπότε συμφωνούμε αν και σε πολλα ιδεολογικά αντιθετοι. Επόμενη ερώτηση: Τελικά ειδικά την τελευταία 5ετια οι ΕΕ δεν σηκώνουν κανένα φορολογικό βάρος; Μήπως να το τσιμπήσουμε λιγάκι αυτό το 20% γιατί θυμίζει αληστου μνήμης δήλωση criu ότι το 80% των ΔΥ χρηματίζεται;
-
Καλημέρα, τρίτη φορά βάζω το link (βέβαια δεν εγγυώμαι την ακρίβεια των γραφόμενων)
https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/oi-megaloi-mythoi-tis-eforias-44341898441
Εν ολίγης, όσο δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση, τόσο θα υπάρχουν άδικα τεκμήρια, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. Αφού ο γαιδαρος των γνωστών κορόιδων έχει σχεδόν ψοφήσει και δύσκολα θα σηκώσει κι άλλα φορολογικά βάρη. Άρα όταν μιλάμε για φορολογικές αδικίες μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος. Ας δούμε λίγο και την καμπούρα του διπλανού μας. Αν δεν υπήρχε απόκρυψη εισοδημάτων, ούτε τεκμήρια θα υπήρχαν, ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε τίποτα
...
Η κατάρρευση των εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων Στην διάρκεια της κρίσης, προκειμένου η επαγγελματική ομάδα των αυτοαπασχολούμενων να συνεισφέρει πιο ενεργά στα φορολογικά έσοδα, υιοθετήθηκε μια σειρά φορολογικών μέτρων. (Σημείωση: Στο παρόν κείμενο ως αυτοαπασχολούμενους εννοούμε τα φυσικά πρόσωπα που διατηρούν ατομική εμπορική-βιοτεχνική επιχείρηση ή ασκούν ατομικό ελευθέριο επάγγελμα¹. Πριν την κρίση η μεγάλη πλειονότητα των αυτοαπασχολουμένων δήλωνε εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο, που το 2008 ήταν 12.000€). Μάταια! Σαν το νερό που γλιστρά στη χούφτα όταν σφίγγει η γροθιά, έτσι και οι αυτοαπασχολούμενοι: όσο έσφιγγε ο φορολογικός κλοιός γύρω τους, τόσο στέρευαν τα φορολογητέα εισοδήματά τους. Τα δηλωθέντα εισοδήματα² των αυτοαπασχολούμενων υποχώρησαν δραστικά στη διάρκεια της κρίσης και σε απόλυτα νούμερα -από 10,8 δισ.€ το 2008 έπεσαν στα 3,4 δισ.€ το 2017- αλλά και ως % ΑΕΠ – από 4,5% το 2008 σε μόλις 1,9% ΑΕΠ το 2017- αλλά και ως % των εισοδημάτων των μισθωτών – 22,8%% το 2008 και μόλις 10,5% ΑΕΠ το 2017. Υποχώρησαν, δηλαδή, πολύ περισσότερο απ’ όσο θα δικαιολογούσε η κρίση και η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας Πηγή: Protagon.gr
-
Εγώ θα συμφωνήσω ότι προ κρισης συνέβαιναν απίστευτα αισχη (πχ ο πρώτος ενοικιαστής του μαγαζιού μου δήλωνε 25000 εισόδημα ενώ βαραγε μεσοσταθμικα μονο το καλοκαίρι 200 κουβερ τη μέρα και έβγαζε το νοίκι όλης της χρονιάς μόνο από το τζίρο καθαρής Δευτέρας, Πάσχα, Χριστούγεννα), αλλά περάσαμε στο άλλο άκρο ήτοι να δηλωνω εγώ πραγματικά ψίχουλα και να φορολογουμαι όπως φορολογουμαι. Τουλάχιστον οι μισθωτοί παίρνουν ο,τι παίρνουν και το κομμάτι φόροι (πλην ΕΝΦΙΑ, ΦΠ αν έχουν καλό αυτοκίνητο) όπως και η ασφάλιση είναι τακτοποιημένα στην πηγή, εχουν αφορολογητο και έτσι δεν σωρευουν χρέη ελπίζοντας σε μια καλύτερη επόμενη χρονιά, που δεν έρχεται ποτέ...
-
Επειδή εγώ γράφω μόνο πρωί και ενίοτε το βράδυ , να σχολιάσω κάποια πράγματα , αφού το κακό το έκαναν οι ΕΕ .
Αυτοί το 2008 ήταν 773000 και τώρα 354000 . Από αυτές τις 400.000 μεγάλος αριθμός βγήκαν στην σύνταξη . Οι νέοι που θα έμπαιναν στο άθλημα αρνήθηκαν να δεχτούν ότι είναι μλκες και την έκαναν για άλλες σοβαρές πολιτείες που οι ξύστες δεν είναι διεφθαρμένοι .
Ας δούμε λίγο καλύτερα τα στοιχεία .
To μέσο εισόδημα και στους ΕΕ και στους μισθωτούς μειώθηκε στην κρίση το ίδιο .
Πόσοι από τους 773000 τότε και από τους 345000 σήμερα , είναι σε θέση να έχουν μεγάλα εισοδήματα κρυφά .
Εγώ με την εμπειρία της ηλικίας μου και της κοινωνίας και έχαντας και γνωστούς σε Αθήνα , αλλά και σε επαρχίες , θεωρώ ότι το ποσοστό που μπορεί να φοροδιαφύγει πολύ είναι γύρω στο 10-20 %
Από αυτό το ποσοστό το μισό και λιγότερο έχει τέτοια εισοδήματα που μπορεί να φοροαποφύγει νόμιμα .
Ξέρω γιατρό που έχει εταιρεία ή οποία τον έχει υπάλληλο και χειρουργεί και έτσι περνάει έξοδα και φοροαποφεύγει νόμιμα .
Αλλοι ταβερνιάρηδες , ρουμ του λέτηδες , μπορούν να ξεφύγουν εύκολα , όπως και καφέ και γενικά μαγαζιά διασκέδασης
Ρουχάδες επίσης
Αν πάμε όμως σε μεγαλύτερη ανάλυση θα πρέπει τελικά να δούμε ότι για το 80 % αυτών που νομίζουν ότι κάνουν φοροδιαφυγή , στην πραγματικότητα κερδίζουν ψίχουλα .
Γιατί το βασικό είναι να κρίνουμε τι φόρο θα πλήρωνε κάποιος αν εμφάνιζε ΌΛΑ του τα έσοδα , αλλά και ΟΛΑ του τα έξοδα και είχε και δυνατότητες αποσβέσεων και εξόδων όπως οι μεγάλες εταιρείες και τον εαυτό του μισθωτό και με αφορολόγητο ΝΑ όπως οι μισθωτοί .
Για παράδειγμα αν ο ηλεκτρολόγος που κάνει μια επισκευή και παίρνει 50 μαύρα με 20 μαύρο ανταλλακτικό , αν τα έκανε όλα άσπρα θα είχε 25 το ανταλλακτικό , θα είχε βάλει κόστος ΕΦΚΑ και φόρων για να πάρει πάλι 30 καθαρά , οπότε θα χρέωνε 45 εργασία και 25 ανταλλακτικό και επιπλέον 15 ΦΠΑ και έτσι ο πελάτης αντί για 50 μαύρα θα έδινε 75 άσπρα . Πρακτικά δεν θα το έφτιαχνε .
Το διαπίστωσα τώρα που πήρα τηλέφωνο το επίσημο σέρβις για να μου αλλάξει ένα διακόπτη ματιού κουζίνας που κόστιζε 24 € σαν ανταλλακτικό με ΦΠΑ . Ζήτησε επιπλέον για επίσκεψη 30 και εργασία 40 , δηλαδή φτάσαμε το κατοστάρικο . Ο ανεπίσημος ήταν στα 60 .
Αρα κάτι άλλο πρέπει να αλλάξει και όχι να ψάχνουμε άλλοθι για τα λαμόγια .
Αν τώρα δούμε τι λεφτά έχουν φύγει σε προμήθειες , τι λεφτά ζήταγαν οι ποινικοί από τον Ακη και τον γαμπρό του , καταλαβαίνεται ότι η λεγόμενη φοροδιαφυγή , είναι άλλοθι για τις μίζες και τις προμήθειες .
Οπως μου έλεγε ένας φίλος απόστρατος , το ωραιότερο μποξ που έχει παρακολουθήσει είναι αυτό που έπαιξαν δύο αξιωματικοί κατά την συνεδρίαση μιας επιτροπής προμηθειών...
-
Για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι συμφωνώ με το σύνολο μιας δημοσίευσης σου. Τι πρόοδος... (και για τους 2 μας)
Σε συνέχεια από χθες οι 2 πολυαγαπημένοι. Δείτε πως ο Μπο(λι)γδανος μαζεύεται, αυτός ο διαπρυσιος κατήγορος του καταληψία...
Γι'αυτό το βάζω και δε συμμερίζομαι αντιπαλότητα ανάμεσα στα μπουμπούκια όπως θέλει να βλέπει το altsantiri, ούτε θα τρέξω να αναπαραγω τα έτερα φρέσκα του κουλούρια από το antinews. Είπαμε, ούτε τα δικά μας 'τέρμα τρολ' -καλα αυτό ποτε-, ούτε όμως και αντιρρησίες ομογαλακτους ή της ευρύτερης ιδεολογικής σφαιρας. Το δευτερο μόνο αν ξαναχαθει ο έλεγχος στους βασικούς οικονομικους δείκτες και ειναι βέβαια ακόμα αρχή για τον Κούλη μας που τον αγαπούν αυτή τη στιγμή μέχρι και οι εξωγήινοι και δεν χάνει ούτε από τον Κρότωνα φίλε lap...
-
Δλδ αν κάποιος έχει κληρονομήσει κάτι (και αυτό το κάτι πχ είναι το σπίτι που έζησε μέσα, μεγάλωσε κτλ) και αυτό το κάτι 'χρησιμοποιείται' από το κράτος για να τον επιβαρυνει (ΕΝΦΙΑ, εξαίρεση από τυχόν κοινωνικές παροχές που μπορεί να δικαιούται λόγω μακροχρόνιας ανεργιας) ενώ δεν του αποδίδει εισόδημα πρέπει ή να πεινάει για να μη το χασει ή να το δώσει σε τιμή πολύ κάτω της αντικειμενικής (πριν του το πλειστηριασει το κράτος) επειδή κάποιοι αλλοι δεν έχουν ακίνητο. Μαλιστα.
Δηλαδή είναι πιο λογικό να κάτσει να πεινάει, να χρωστάει σε όλους, να μαζεύει επιδόματα κλπ;
Εγώ το βλέπω πως θα το έκανα εγώ. Αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα και δεν μπορούσα να το εκμεταλλευτώ κάπως, θα το πουλούσα το ρημάδι!
To μέσο εισόδημα και στους ΕΕ και στους μισθωτούς μειώθηκε στην κρίση το ίδιο .
Πόσοι από τους 773000 τότε και από τους 345000 σήμερα , είναι σε θέση να έχουν μεγάλα εισοδήματα κρυφά .
Εγώ με την εμπειρία της ηλικίας μου και της κοινωνίας και έχαντας και γνωστούς σε Αθήνα , αλλά και σε επαρχίες , θεωρώ ότι το ποσοστό που μπορεί να φοροδιαφύγει πολύ είναι γύρω στο 10-20 %
Όλων των ειδών τα μαστόρια δηλώνουν σωστά; Όταν πχ μηχανικοί αυτοκινήτων δήλωναν επι 10ετίες 10000 και είχαν σπίτια και αυτοκίνητα και τρελά φράγκα ήταν νορμάλ; τους έλεγξε ποτέ κανένας;
Αλλοι ταβερνιάρηδες , ρουμ του λέτηδες , μπορούν να ξεφύγουν εύκολα , όπως και καφέ και γενικά μαγαζιά διασκέδασης
Ρουχάδες επίσης
Βάλε γιατρούς, δικηγόρους, κλπ κλπ κλπ. [άσχετο, αλλά σε rooms to let όπως λες πάντα μου έδιναν κανονικότατη απόδειξη!]
Μέχρι και μεσίτες.... Δεν έχω ακούσει πολλούς να πλήρωσαν το επιπλέον φπα για την προμήθεια που έδωσαν.
Εδώ για μένα (όπως και για το δημόσιο που κατηγορείς criuser ότι τα παίρνουν κλπ) είναι καθαρά θέμα δικαιοσύνης. Να σου έλεγε σε πιάνω 1η φορά; Πλήρωσε πρόστιμο τόσο Χ% (όχι να σβήνεται μετά). 2η φορά; 3*Χ%, 3η; Στο κλείνω το μαγαζάκι. Να μην μπορεί το χρέος σου στα ταμεία να πηγαίνει πάνω από κάποιο ποσό.
Υπεραπλουστευμένο σαν παράδειγμα ναι, αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει μία γραμμή. Και ένας σημαντικός λόγος είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα πουθενά στον κόσμο να αντιγράψουμε; Μόνο τη μόδα και τη μουσική μπορούμε;
-
Χαχαχα
Ναι Γιόχαν, ευτυχως πλεον δεν ειναι συβαριτες... χαχαχα
Κατα τα αλλα εγω θελω να τα καταφερουν στα οικονομικα....να πεσει ο φορος μου που πραγματικα ειναι πλεον τεραστιος αλλα οχι για τους αναξιοπαθουντες γυρω μου.., Για το χρεος και πρωτογεννων πλεονασματων μια χαρα μειωση περιμενω, αλλωστε για αυτο κυριως βγηκαν.
Εχουν μειωσεις οντως....αλλα περιμενω να κλειδωσουν και οι εισφορες του κρατους. Διοτι δωρον αδωρο, να εχουμε για λιγους μηνες φοροαπαλλαγη και μετα ξανα παλι η χωρα να μην μπορει να αποπληρωσει τα χρεη της και τα υπερβολικα εξοδα της.
-
Criu έχεις ένα λάθος στην ανάγνωση, οι 773 χιλ και οι 354 χιλ δεν είναι συνολικό πλήθος ΕΕ,
είναι πλήθος ΕΕ που δήλωσε θετικό εισόδημα (δηλαδή δεν δήλωσε ζημιές).
Αν θέλεις να το ψάξεις, ούτε φανταστικοί ηλεκτρολόγοι χρειάζονται, ούτε τίποτα.
Μια απλή αναζήτηση στο δίκτυο π.χ. για το 2012.
https://www.kathimerini.gr/467724/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ftwxoi-pali-oi-eley8eroi-epaggelmaties-sthn-ellada
Δεν ξέρω αν γλυτώνουν ψίχουλα, ξέρω όμως ότι σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι, άρα μάλλον τα περί
ψίχουλων δεν ισχύουν.Τώρα για το ποιος έφταιξε προφανώς ο κάθε ένας δείχνει εύκολα την καμπούρα του άλλου.
Αλλά ΣΗΜΕΡΑ το κράτος έχει συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες και καλύπτει από τους
φόρους και μόνο χωρίς δανεισμό. Με κακοδιαχείριση προφανώς (εδώ σε θέλω Κυριάκο'μ)
αλλά χωρίς -λεμε τώρα- μίζες (αφού εξοπλιστικά και δημόσια έργα αξιόλογα δεν υπάρχουν), Άρα όταν
ένα μεγάλο ποσοστό φορολογούμενων 'επιμένει' να 'συμπεριφέρεται' έτσι, πως
περιμένουμε να μην έχουμε άδικα τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ και, και, και; Μπορούμε να φορολογίσουμε
και άλλο τους μισθωτούς;ΥΓ: Πιθανόν να το έχω ξαναγράψει (περί προστίμων). Στην Στοκχόλμη, εφοριακός πιάνει
'μελαμψό' μανάβη για φορολογική παράβαση τρίτη φορά (νομίζω εκεί είναι το όριο).
Του ανακοινώνει ότι θα τον σφραγίσει. Αρχίζει ο μελαμψός τα 'έχω 5 παιδάκια, θα με αφήσεις
στον δρομο...' κ.λ.π. Απάντηση: 'Δουλειά δικιά μου είναι να σε κλείσω, το να μην μείνετε
στον δρόμο είναι δουλειά της πρόνοιας!'. -
Συγνώμη αλλά αν βγήκαν για να ρίξουν τα πλεονασματα έχουν ήδη αποτύχει. Αυτά θα πέσουν αυτόματα προς το τελος της διακυβέρνησης τους και εύχομαι ο κόσμος να φανεί ξανά αγνωμων και να το καρπωθεί άλλη κυβέρνηση όπως αυτός τώρα αυτή την περιβοητη...'κανονικότητα'.
Δεν θα κάνω φυσικά την Κασσάνδρα για το '20 και μετά. **Ευχομαι **απλα να μη ξανακατρακυλησουμε. Όπως λένε και αυτοί 'προχωράμε αλλά δε ξεχνάμε'.
Εγώ λέω πως κάποιοι τους έβγαλαν κυρίως για ρεβανσισμο, αλλά και εκεί δε κουνιέται φύλλο. Το μόνο που μένει λοιπον είναι αθρόες αποκρατικοποιήσεις (ξεκινησαμε, yeayyy) και επενδύσεις αλλά με τα φιλαράκια μας (ελληνικό καλή ώρα).
Όλα αυτά δεν αφορούν εμάς όμως ανεξαρτήτως τομέα, που θα βράζουμε στο ζουμί μας perpetually που θα λέγε και ο συνονόματος με το ένα ν. Θα περνά ο καιρός και θα το βλέπουμε γύρω μας, όχι στις δημοσκοπήσεις όμως, αφηνουν οι χορηγοί;;;
-
Για αυτο ελεγα ....πως το μαξιλαρι ηταν σωστο φαρμακο. Βεβαια το 3,5% ηταν δικο τους αποτελεσμα....να τα λεμε ολα.. , (ασχετα αν απο την ευρωπη ελεγαν πως συμφωνησαν ατυπα οι τοτε ν.δ για 4,5 % και τα προαπαιτουμενα της 5ης αξιολογησης) αλλα παρ ολα αυτα ηταν η σωστη στρατηγικη για τη διορθωση του και τη γρηγορότερη μεγαλη φοροελαφρυνση ολων των πολιτών, χωρις να καταστρεψουμε τα δημ. εσοδα.
Εντωμεταξυ, εκαναν μεγαλα λαθη στα οικονομικα αλλα μεσα σε λιγους μηνες κουτσα στραβα τα εβαλαν σε καποιες ραγες. Εδω οι αλλοι χρεωσαν με πραγματικα 300 δις τη χωρα και οχι με κοστος ευκαιριας με προσοδους (γελαει οποιος εχει τελειωσει λυκειο και μαθημα ΑΟΘ) με τη ρητορικη αυτη.
Πραγματικα χωρις πολιτικα γυαλλια...ειναι ΓΕΛΟΙΟ αυτο που λενε... ειναι αμορφωτοι
Τωρα πραγματικα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το σχεδιο που εχουν κατα νου για γργγοροτερη μειωση των πρωτογεννων πλεονασματων.. ειναι πολυ εντονη η ασαφεια τους και δεν ξερω αν εν τελη ειναι δημιουργικη.
Επρεπε να το εκμεταλλευτουν και ας ηταν σχεδιο των προηγουμενων. Στοχος, άλλωστε ειναι να σωθει η χωρα πανω απο ολα...
-
Ταξιδευτη αν μεσο ορο εκλεβε ο κλαδος ε.ε (δεν ειναι ολοι ετσι...,να τα λεμε ολα.) 2000 μαι ειναι 500.000 χοντρικα....ξερεις ποσο βγαινει;;;;;;
Καταργηση του ΕΝΦΙΑ...
Αναπτυξη της οικοδομης και παει λεγοντας...
Απολαυσε υπευθυνα...
-
-
To Δεν είναι Ηλίθιοι , ειδικά όταν μιλάμε για μαστόρια που δουλεύουν από τα 10-12 και το σχολείο και τα μαθηματικά ήταν για αυτούς άγνωστη έννοια , να μην είσαι σίγουρος .
Γιατί επειδή εγώ αγαπάω τις στατιστικές , έχω ρωτήσει πολλούς ΕΕ , τέτοιου είδους , πόσα βγάζουν και πως τα υπολογίζουν και μπορώ να σου πω ότι είναι ζήτημα αν τελικά κλέβουν 1-2000 τον χρόνο σε φόρο , που αν είχαν και αφορολόγητο , δεν θα έκλεβαν πρακτικά καθόλου .
Γνωρίζω και εξειδικευμένο του χώρου της ευρύτερης άσπρης μπλούζας που παίζει να κλέβει 1-2 την ημέρα . Και για αυτό ευθύνεται το κράτος που και τις ιατρικές δαπάνες κατάργησε και φπα έβαλε σε κάποιους .
Αρα όταν σου λέει με 400 χωρίς 300 , είναι σημαντικό το ποσό για να φανείς δωρητής των ξυστών . Οπότε γίνεσαι δωρητής οργάνων και τους δίνεις τα @@ σου...
Τα ίδια παίρνεις βέβαια και σε παροχές , αλλά αυτά έτσι και αλλιώς θα τα έπαιρνες .
Ξέρεις τι ανταποδοτικότητα έχουμε δει εμείς στην Εύβοια από την εποχή του στρατηγού Αγγελή , για να παίξουμε και λίγο πιασάρικα ?
-
γραφετε πολλα και βαριεμαι...
θα σας κανω και εσας να βαρεθειτε
α. περι νουδουλας
ο παιδοβουβαλος περιμενε χθες σε φαναρι και του εσκασε ενα μικρα απο πισω στο ιμπιθα. 23:45, νεα θηβων, περιπου στο πουθενά, εκει που εστηναν μεχρι τον ιουνιο σκατοχρωμες ζεχνουσες σκηνες οι κωλογυφτοι και οσο ηταν εκει εκλαιγε καματερο-λιοσια-πετρουπολη-περιστερι απο κλοπες. μετα αγνοουνται.
κληση στην ιντεραμερικαν να ερθει, ειπαν θα αργησουν - αργησαν 1 ωρα - γιατι ηταν σε καραμπολα.
πηγα, περιμενα μαζι με το παιδι.
στην ωρα αυτη περασαν 4 φορες αστυνομια - διαφορετικη καθε φορα - τυχαια και σταματησαν να εξυπηρετησουν.
ενοιωσα ασφαλεια. επιτελους. ερωτησα τι εγινε ρε μαγκες και ειστε οξω? τωρα μπορουμε απαντησαν. ρουμπος του γουρλοματη. και δεν του το ειχα
β. ΕΠΑΛ δυτικου προαστιου
επαλ δυτικου προαστιου που ειχε κοκκινο δημαρχο - ενα χαμενο ητανε που για χαρη του ειχανε πεταξει τον προηγουμενο κοκκινο επειδη λεει ειχε στριμωξει τους υπαλληλοι του δημου να δουλευουνε, για αυτες τις μαλακιες εφυγα απο το κωλοκομμα - εχει παθει ζημιες στα εργαστηρια απο το σεισμο. ο προηγουμενος, στα μπαλακια του. ο νεος λαμογιο μεν, αλλα εβαλε 1-2 τεχνοκρατες, αν και αριστερουλης το επισης. οχι κοκκινος ομως, ουτε ροζ. οι τεχνικαραδες βρισκουν συνεργεια και κανονιζουν να φτιαχτει το σχολειο τη δευτερα που μας περασε.
πουρνο-πουρνο ομως της δευτερας, εχουν δυναμη οι λεφτ στα μωρα, οργανωνουμε λεει καταληψη, με αιτημα να φτιαχτει το σχολειο. οποτε φτανουν τα συνεργεια, μαγκες ηρθαμε τα νο φτιαξουμε, οοοοοοοοχι τους λενε, εμεις εχουμε καταληψη για να φτιαχτει το σχολειο. ναι ρε τους λενε, να το φτιαξουμε ηρθαμε. οοοοοοοοοοοοχι, εμεις εχουμε καταληψη για να φτιαχτει το σχολειο. τελικα δεν τους αφησανε να φτιαξουνε το σχολειο για καμποσες ωρες, ηρθανε μετα κατι καθοδηγητες και καταλαβανε τη ρομπα...
και στο κεπ τους, που επηγα σημερα, πηρα παλι κατω απο 50 νουμερακι για 5 ταμεια. στις 12 μιλαμε. ξυσιμον το δεξιαριστερον. μονο που με πηρε αμεσως η βυζαρου αυτη τη φορα, πριν εμενα πρωτο νουμερο μεχρι να χεσουν και να φανε και οι πεντε. αλλα κανουν καταναλωση στη τυροπιτα και δουλευει η αγορα λεει ο φουρνος απεναντι. ζαιος παλιος.
γ. ζαιοι
ζεχνουν τωρα. οσοι ηντανε εξουσια σε κατι υπουργεια, ξυστες με συμβαση, ανεργοι ρε φιλε ολοι. και δεν τους παιρνει και κανενας, μαθευτηκε τι ζωα ειναι. με εχουν πρηξει στα τηλεφωνα για ειρηνη - τους λεω εχω 2, μια γραμματεια και μια τεχνικο. ειρηνες ρε. να πατε στον πετρο για δουλεια, εκει που τα αρπαζατε, που δεν εχει θεωρειο και κλαιει.
και απορω. ανθρωποι που δουλευουν, ιανι, πως μπορει να ειναι στη μερια αυτη μαζι τους? ουχι να πας στη αλλη, βρωμα και εκει. δεν ειναι ομως η κατασταση αναρτηση ντεσεβω να γερνει διπολικα, εχει και και ημιακαμπτο, εχει και ψαλιδια
δ. δικηγοροι - καταιγις
το 2014 λοιπον, επηρε συνταξις ο προηγουμενος ο δικηγορος που ειχα στην εταιρεια. ψαχνω καινουργιο, ενα ξαδελφακι εχει λεει και ειδικευση στο αγγλικο δικαιο, ειναι και απο οικογενεια καλη, αστικη, φραγκατη με τροπους και καλλιεργεια.
τσιμπαω. δεν τον ειχα συζητησει. γινονται τα σκηνικα του 2015, ειχε ερθει για μια κωδικοποιηση καταστατικου, ερχεται η κουβεντα, βριζω θεια και αθεα-λαοτκι τσιπροηλιθια. ωπα, μου κανει. αριστερα. τι ειπες ρε του λεω? αριστερα μου λεει. αποδεικνύεται ζαιος με καλη θεσουλα. υποψηφιος μαλιστα τον ιούνη. τα φραγκα της μαμας τον ρωταω? οξω μου λεει. τα δικα μου γιατι ειναι εδω τον ρωταω? γιατι ετσι πρεπει, να μεινουν και καποια, μου λεει. ακομα ηρεμος, δεν βαραω ευκολα. μπαινει μεσα η λογιστρια. κε δ, σας παρακαλω κοψτε μου επιτελους εκεινα τα τιμολογια, ενα χρονο σας παρακαλω. θα το δουμε, θα το σκεφτουμε, να μου βαλεις και το φπα. μα σας το εχω βαλει λεει η κοπελιτσα, οτι μου ζητησατε, οτι ειπαμε, οτι υπογραψαμε και απολυτως νομιμα σας παρακαλω. ο ζαίος σηκωνεται απανω, μου λεει να τη διωξεις, εγω τιμολογια δεν κοβω, ξερεις τι εφορια εχει? βαρεσα, εχω αλλο δικηγορο, κοκκινος ο σωτηρακης και τα βρισκουμε, και ειμεθα σε οικογεναιακη εντασις θα ελεγα εκτοτε.
-
Ο Μπάμπης κοντεύει να φτάσει τον γελοίο τον Τριανταφυλλίδη,που κατέχει άνετα τα πρωτεία μέχρι τώρα.....
-
Δια μου βλεπεις κάτι το περίεργο;
Μετά τον τρικαλινό τραμπακουλα που αναρωτιόταν αν το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό έχουμε τώρα το Μπαμπ(ου)ινο που επειδή σπούδασε στη Γαλλία καταγοητευτηκε από την γαλλική αριστοκρατία στα...Βολταιροχρονια που δεν πλενόταν αλλά παρφουμαριζοταν.
Vive la normalité ρε τραχαναδες που θέτε και φτηνό νερό...
Θοδωρή ανάλογα με τη θέση του και τις ανάγκες του ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Προφανώς οι δικές σου άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Στη θέση σου ίσως και εγώ να τα έβλεπα αλλιώς, αλλά δεν είμαι και δε θα είμαι. Και όπως θα έχεις καταλάβει, δεν έχω κανένα απολυτως κόμπλεξ ή ζήλια γι'αυτό, εκτός αν βέβαια 'διασκεδαζες' με την κατάσταση μου. Όμως οι πρασινομπλεδες πήγαν να μας τελειώσουν εμάς τους μη 'μεσαιοταξιτες'. Αυτό δε ξεχνιέται ποτέ._
-
Πάντως ανεξάρτητα από την λογική Μπάμπη , σε κάποια θέματα θα πρέπει να έχουμε μία σοβαρότητα σαν κράτος και κοινωνία .
Επειδή το κομμάτι που συζητήθηκε είναι η ειδίκευση του υιού , να σας πω ότι το 85 % του νερού χρησιμοποιείται στην γεωργία , το 10 % στους πολίτες και το 5 % στην βιομηχανία .
Για αυτό το 85 % προφανώς η συζήτηση , όπου και εκεί είναι γνωστό ότι έχουμε μεγάλες σπατάλες , έχουμε άρνηση πολλών αγροτών να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο άρδευσης και το χειρότερο έχουμε πολλές γεωτρήσεις αυθαίρετες που αν φτάσουμε να τραβάνε υφάλμυρα νερά , τότε θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα στο έδαφος και στην γονιμότητα και στην απόδοση .
Απλά το θέμα είναι όταν πεις κάτι , να περάσει σωστά αυτό που είπες και εδώ η νδ κλασσικά πάσχει στην προπαγάνδα , που τα αριστερά τρολάκια την παίζουν στα δάχτυλα .
-
Ξέρεις ότι εγώ δεν πουλάω κομματικό σανό , αλλά έχω άποψη για το θέμα , ειδικά για την περιοχή μας .
Ερχεται ΣΚ και θα την γράψω γιατί τώρα πρέπει να φύγω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2