-
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Για να συνεχίσουμε στα τεχνικά θέματα, και αφού ακούστηκε το ζήτημα της θερμοκρασίας, όταν είμαι Εθνική ο θερμοστάτης είναι μόνιμα στους 60 βαθμούς. Με βενζίνη είναι σταθερά, άσχετα από την οδήγησή μου, στους 90. Τώρα με το υγραέριο ανεβαίνει μέχρι τους 90 μόνο εντός πολής και με πολλή κίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας υψηλότερη από ότι με την βενζίνη. Το αντίθετο... Στην Εθνική οδηγώ με 120 και 3500 στροφές σε Seat Leon 1.6 μοντέλο 2005 (το προηγούμενο).
Επειδή διαθέτω λιπαντήρα, πουλάει κάποιος λιανικά Lubeflash στην Ελλάδα; Δυστυχώς ο εγκαταστάτης μου το χρεώνει 25 ευρώ τα 500ml ο αθεόφοβος (εννοείται ότι δεν αγοράζω από αυτόν!!!). Έχω βρει από Γερμανία σε καλή τιμή (έχει και Βουλγαρία αλλά το site είναι στα Βουλγαρικά αποκλειστικά και δεν το 'χω), αλλά αν κάποιος το έχει στην Ελλάδα σε λογική τιμή να τον στηρίξουμε!
Konos, εμένα ο εγκαταστάτης μου χρεώνει 10 ευρώ τα 500ml. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σου δώσω πληροφορίες...
μπορεις να μου δωσεις το τηλεφωνο του. θελω 1 λιτρο.
απο λαρισα ειμαι.Σιγουρα ειναι το ιδιο προιον? 10Ευρω με 25 Ευρω ειναι χαοδης διαφορα και δεν δικαολογηται μονο απο το περιθωριο κερδους.
Υπαρχουν διαφορετικες ποιοτητες προσθετων για LPG, και επειδη αναφερεται συνεχεια ο ορος λαδιερα, προσοχη το extra προσθετο δεν εχει καμια σχεση με το λαδι μηχανης.Παιδιά, επειδή έπεσαν πολλά PM και ρωτούσαν λεπτομέρειες, να διευκρινήσω ότι η μάρκα που κάνει 10 ευρώ δεν πρέπει είναι Lubeflash. Ένα λάδι που έδωσε για την δική μου λαδιέρα. Δεν γνωρίζω μάρκα γιατί πέταξα την συσκευασία.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Κι εγώ έβαλα στο ίδιο πρατήριο με 0,69 το λίτρο. Προτίμησα να κάνω 20 χιλιόμετρα επιπλέον (...και με αρκετή κίνηση) παρά να το πληρώσω 0,72 ή παραπάνω που το έχουν τα κοντινά σε μένα πρατήρια...
Με την ευκαιρία πάντως να πω οτι είδα αρκετά μειωμένη κατανάλωση (σχεδόν 2 λίτρα/100 χλμ. σε σχέση με την προηγούμενη φορά), κάνοντας μικτή χρήση (περισσότερα χιλιόμετρα στην Αττική Οδό, αρκετά στην Εθνική Οδό, αλλά και μέσα στην πόλη) με κάπως πιο 'συνετή' οδήγηση. Ίσως πάντως να έφταιγε και το συγκεκριμένο μίγμα υγραερίου (το είχα βάλει από το πρατήριο στη Μεταμόρφωση).0,77 το βλεπω σημερα στο gasprice.
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Για να συνεχίσουμε στα τεχνικά θέματα, και αφού ακούστηκε το ζήτημα της θερμοκρασίας, όταν είμαι Εθνική ο θερμοστάτης είναι μόνιμα στους 60 βαθμούς. Με βενζίνη είναι σταθερά, άσχετα από την οδήγησή μου, στους 90. Τώρα με το υγραέριο ανεβαίνει μέχρι τους 90 μόνο εντός πολής και με πολλή κίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας υψηλότερη από ότι με την βενζίνη. Το αντίθετο... Στην Εθνική οδηγώ με 120 και 3500 στροφές σε Seat Leon 1.6 μοντέλο 2005 (το προηγούμενο).
Επειδή διαθέτω λιπαντήρα, πουλάει κάποιος λιανικά Lubeflash στην Ελλάδα; Δυστυχώς ο εγκαταστάτης μου το χρεώνει 25 ευρώ τα 500ml ο αθεόφοβος (εννοείται ότι δεν αγοράζω από αυτόν!!!). Έχω βρει από Γερμανία σε καλή τιμή (έχει και Βουλγαρία αλλά το site είναι στα Βουλγαρικά αποκλειστικά και δεν το 'χω), αλλά αν κάποιος το έχει στην Ελλάδα σε λογική τιμή να τον στηρίξουμε!
Δεν είναι πολύ καλό βέβαια να κάνεις πορεία με 60 βαθμούς. Είσαι σίγουρος πως στο κάνει μόνο στο υγραέριο;
είναι σίγουρα σωστή η στάθμη του paraflu στο ψυγείο σου;
To paraflu είναι μία χαρά. Τελικά από ότι φαίνεται τα έπαιξε ο αισθητήρας θερμοκρασίας γιατί η ένδειξη είναι κολλημένη στους 60 βαθμούς και δεν κουνιέται με τίποτα, ότι καύσιμο κα να χρησιμοποιώ.... Απλά μέχρι να τα παίξει έδειχνε διάφορα και με μπέρδεψε. Υπάρχει περίπτωση να 'ευθύνεται' η εγκατάσταση του υγραέριου για την αποδήμηση του αισθητήρα (κουφό μου φαίνεται, αλλά το ρωτάω, έτσι και αλλιώς.) Να σημειώσω ότι το αμάξι πάει μια χαρά. Απο τη SEAT μου είπαν ότι ίσως να έχω αυξημένη κατανάλωση λόγω του θέματος αυτού (για βενζίνη, δεν ρώτησα για υγραέριο)
-
σημερα GAS Δερβενι τιμη 0,80 απο 0,75 που ηταν. Ετσι οπως παει την αλλη βδομαδα θα εχει 0,85. Η απολυτη αρπαχτη λεμε.
-
Στις 22/11 βγήκε το νέο δελτίο τιμών καυσίμων από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Τιμών όπου φαίνεται οτι την τελευταία εβδομάδα που η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ελάχιστα πτωτικά σε σχέση με την προηγούμενη, η τιμή του υγραερίου αυξήθηκε σε 11 χώρες, μειώθηκε σε 5 (στις περισσότερες απειροελάχιστα) και σε 2 παρέμεινε σταθερή.
Πάντως να ανέβηκε κατά 5 λεπτά το λίτρο δεν είδα σε καμιά χώρα... -
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Konos, εμένα ο εγκαταστάτης μου χρεώνει 10 ευρώ τα 500ml. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σου δώσω πληροφορίες...
μπορεις να μου δωσεις το τηλεφωνο του. θελω 1 λιτρο.
απο λαρισα ειμαι.Σιγουρα ειναι το ιδιο προιον? 10Ευρω με 25 Ευρω ειναι χαοδης διαφορα και δεν δικαολογηται μονο απο το περιθωριο κερδους.
Υπαρχουν διαφορετικες ποιοτητες προσθετων για LPG, και επειδη αναφερεται συνεχεια ο ορος λαδιερα, προσοχη το extra προσθετο δεν εχει καμια σχεση με το λαδι μηχανης.Στην Αμερική το flushlube πωλείται 4 δολάρια/500ml εγώ το πήρα 35 ευρώ άστα να πάνε τα μπουζί ιριδίου 5 δολάρια στην Αγγλία 18 λίρες εδώ ψάχνω ακόμα για brisk .
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Δεν είναι πολύ καλό βέβαια να κάνεις πορεία με 60 βαθμούς. Είσαι σίγουρος πως στο κάνει μόνο στο υγραέριο;
είναι σίγουρα σωστή η στάθμη του paraflu στο ψυγείο σου;
To paraflu είναι μία χαρά. Τελικά από ότι φαίνεται τα έπαιξε ο αισθητήρας θερμοκρασίας γιατί η ένδειξη είναι κολλημένη στους 60 βαθμούς και δεν κουνιέται με τίποτα, ότι καύσιμο κα να χρησιμοποιώ.... Απλά μέχρι να τα παίξει έδειχνε διάφορα και με μπέρδεψε. Υπάρχει περίπτωση να 'ευθύνεται' η εγκατάσταση του υγραέριου για την αποδήμηση του αισθητήρα (κουφό μου φαίνεται, αλλά το ρωτάω, έτσι και αλλιώς.) Να σημειώσω ότι το αμάξι πάει μια χαρά. Απο τη SEAT μου είπαν ότι ίσως να έχω αυξημένη κατανάλωση λόγω του θέματος αυτού (για βενζίνη, δεν ρώτησα για υγραέριο)
ότι ισχύει για βενζίνη ισχύει και για το υγραέριο, διότι αν διαβάζει λανθασμένα στοιχεία ο ένας εγκέφαλος διαβάζει και ο άλλος.
Η τιμή του flushlube είναι υψηλή από τον εισαγωγέα. Έχετε δίκιο ότι και να λέτε για αυτό. -
«Απο τη SEAT μου είπαν ότι ίσως να έχω αυξημένη
kατανάλωση λόγω του θέματος αυτού (για βενζίνη, δεν ρώτησα για υγραέριο)»
…..και θα έπρεπε να ξέρουν, ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας, επηρεάζει μέσο εγκεφάλου και το ‘τσοκ’, άρα θα έχεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ κατανάλωση στην βενζίνη. Στο αέριο εάν είναι συνδεδεμένος ο μηχανισμός με εγκέφαλο, θα έχεις και εκεί μεγαλύτερη κατανάλωση. Σίγουρα και άμεσα η αλλαγή του αισθητήρα.
«sdaoulas2 » 25/11/10 16:25
σημερα GAS Δερβενι τιμη 0,80 απο 0,75 που ηταν. Ετσι οπως παει την αλλη βδομαδα θα εχει 0,85. Η απολυτη αρπαχτη λεμε.»
Λέγοντας Δερβένι, εννοείς το Δερβένι Κορινθίας?. Και εάν ναι που είναι?.
Φίλοι μου, ορισμένες ‘πηγές’ ορισμένων ανταλλακτικών, καλά είναι να μην κυκλοφορούν μέσω ΠΜ, διότι τότε δεν μένουμε οι υπόλοιποι στην αμάθεια?. Αναμφίβολα αυτό που γράφω, θα πρέπει να περάσει από την κρίση ενός mod.
Πάντως ψάχνοντας στους εμπόρους μου, δεν το είχε κανείς μεγάλος. Αυτό δημιουργεί μονοπωλιακή χροιά, που κάνει κακό σε όλους τους χρήστες του προϊόντος.
Εάν το φέρουμε και άλλοι 10 και έχουμε ο καθένας και 20 ακόμα λιανικούς εμπόρους, δηλαδή 200 ακόμα πηγές, η τιμή που θα διαμορφωθεί θα είναι ωραία!!....
Antonis-team. -
σημερα GAS Δερβενι τιμη 0,80 απο 0,75 που ηταν. Ετσι οπως παει την αλλη βδομαδα θα εχει 0,85. Η απολυτη αρπαχτη λεμε.»
Εννοεί Δερβένι Θεσσαλονίκης. Είναι πάνω στη Εγνατία Οδό μόλις βγεις από Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
θα ήθελα να ρωτήσω αφου εχω 60αρα δεξαμενη στο αμάξι και μου γεμιζει με 40 λίτρα μετα απο 15 φορες γεμίσματος και συνεχίζει στο ίδιο ..ξέρετε κάποιον που να μπορει να μου το διορθώσει ? ωστε να γεμίζω τα 48 λίτρα που μου αναλογουν μιας και στην πάτρα δεν εχουμε ακομα πρατήριο .και επειδη με τα 48 λίτρα με φτάνουν για να γυρίσω πάλι αθηνα και να ξαναγεμίσω?
θα πας στον εγκαταστατη να σου ρυθμισει την βαλβιδα στη μπουκαλα, αλλα μετα μπορει να εχεις ασαφεια στην ενδειξη με τα φωτακια, δηλαδη μπορει να βλεπεις οτι αδειαζει γρηγορα αλλα με το τελευταιο λεντακι(ρεζερβα) να τραβαει πολλα χλμ.
τον ρωτησα αλλα δεν ήξερε πως να το κάνει ..και σε ενα πρατηριο ειχε ερθει ενα ιδιο αμαξι με μένα και γέμισε 49 λιτρα και κουφαθηκα ... και δεν τον ρωτησα που το ειχε βάλει γιατι περιμενα απντηση απο τον δικο μου εγκαταστατη ....
είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Η αιτία ήταν ότι το σωληνάκι που τραβάει υο καύσιμο δεν ακουμπούσε στον πάτο του ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα να μένει πάντα καύσιμα τα οποία δεν μπορούσε να ρουφήξει. Πρέπει να βγάλεις το φλοτέρ και να γυρίσεις έτσι το σωληνάκι που να φτανει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά
-
altus το πρόβλημα που περιγράφεις ίσως έχει να κάνει με παλιά μπαταρία...
ρώτα λίγο κ για αυτό στον μηχανικό σου...
-
εχθες 24/11 εβαλα υγραεριο στο αιγαλεο μαρκονι 9.η τιμη ηταν 0,69.σημερα 25/11 η τιμη ειναι 0,77!!!!!!!!!!!!!!! 8 λεπτα σε λιγες ωρες.ελλαδισταν μαγκες μακρια απο τα λαμογια λεμε οχι στην κλεψια.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Antonis-team.
Αντωνη Δερβενι Θεσσαλονικης είναι απέναντι απο το ΤΙΤΑΝ
-
θελει ψαξιμο και να μποικοταρουμε τα ακριβα βενζιναδικα. το διαδικτυο μας δινει τη δυνατοτιτα να βρισκουμε τις καλητερες τιμες ευκολα και γρηγορα.μποικοταζ στα λαμογια εχουμε την δηναμη να τους μπλοκαρουμε.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΗΛΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
-
Peter...Pan (!) , η μπαταρια λειτουργει περιφημα.
Ξεκιναει με την μια, παντα!
Παρολα αυτα οταν παω για σερβις θα την προσεξω.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον!
-
Και πλέον με τιμές στα 0,80 για πρατήρια Θεσσαλονίκης και πάνω από 0,8 για εθνικές οδούς (πχ Κορινός), καταρρίπτεται στην πράξη η θεωρία-επιχείρημα της 'σταθερής' και 'προστατευμένης' τιμής του LPG σε σχέση με την αμόλυβδη μέχρι το 2018...
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Και πλέον με τιμές στα 0,80 για πρατήρια Θεσσαλονίκης και πάνω από 0,8 για εθνικές οδούς (πχ Κορινός), καταρρίπτεται στην πράξη η θεωρία-επιχείρημα της 'σταθερής' και 'προστατευμένης' τιμής του LPG σε σχέση με την αμόλυβδη μέχρι το 2018...Να ενημερώσουμε όλους τους γνωστούς μας που προτίθενται να βάλουν υγραέριο να μην προχωρήσουν διότι η τιμή του εχει αυξηθεί πολύ και δεν συμφέρει. Επίσης να διερευνήσουμε τι δυνατότητες έχουμε να καταγγείλουμε την αισχροκέρδεια, δηλαδή που να γίνει η καταγγελία.
-
Όσο ανεβαίνει η τιμή του λίτρου στο υγραέριο, τόσο πρέπει να πέφτει η τιμή της εγκατάστασης του συστήματος.
Αν τα περνάνε κάτω από 1.000 ευρώ καλά είναι. -
οσοι εχετε υγραεριο στο αυτοκινητο σας συνενοηθειτε μεταξυ σας και μην βαλετε για 1 μηνα να δειτε πως πεφτει η τιμη του μια αποφαση ειναι
-
[quote='antonis NO1']οσοι εχετε υγραεριο στο αυτοκινητο σας συνενοηθειτε μεταξυ σας και μην βαλετε για 1 μηνα να δειτε πως πεφτει η τιμη του μια αποφαση ειναι[/quote
Η καλύτερη λύση
Υγραεριοκίνηση!