-
Κοράνι σε χαρτί χύμα στο κύμα απλά δεν υπάρχει.
Κατά τα άλλα πάντως, οι ματατζήδες όταν είναι να βαράνε γιαγιάδες και πιτσιρίκια, έχουν μπόλικη μαγκιά.
-
Τι θα γίνει με τους αθίγγανοι? Θα διοριστεί κανένας τους στο δημόσιο (από το παράθυρο εννοείται) όπως γενιές και γενιές άλλων δημοσίων υπαλλήλων? Όλο για τους εισαγώμενους μουσουλμάνοι μιλάτε.
-
Νάτααααααααααααα Μιτζάκωβε. Γι αυτά έλεγα εγώ να μπει μέτρο.
Φαντάσου για το χαρτί τι θέμα ξεκίνησε.Τελικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο
Είναι ξεκάθαρο γιατί αποχώρησαν τα ΜΑΤ. Γιατί στο πρώτο δακρυγόνο και την πρώτη γκλομπιά θα είχαμε αυτόματα υλικό που κατάλληλα πλασαρισμένο να δείχνει ότι στην Ελλάδα γίνονται πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων.
Ας προσέχουν λίγο οι προοδευτικές και λοιπές αυνανιστικές φωνές τι λένε και σε τι καταστάσεις αναφέρονται.
Και φυσικά το να μην γίνει τζαμί ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ την κατάσταση. Σαφώς και πρέπει να χτιστεί ναός (λόγω και του αριθμού των μουσουλμάνων) αλλά από την άλλη πρέπει να μπουν κάποια όρια. -
Οι Γραικυλοι που μας κυβερνουν αφησαν επιτηδες τους μουσουλμανους να προσευχηθουν.
Σκοπος των Γραικυλων ειναι να μας κανουν να σιχαθουμε τους μουσουλμανους και ετσι να γινει πιο ευκολη η ανεγερση Τζαμιων.
Ολοι θα προτιμησουν το Τζαμι παρα την προσευχη σε δημοσιο χωρο οπως οι πλατειες.
Γαμω τα σπιτια αυτων που μας κυβερνουν. -
Θυμάμαι πάντως τους αγώνες που έκανε η υπερήφανη αριστερά τη δεκαετία του 80 και 90 μαζί και με άλλα κόμματα σε ορισμένες σχολές για να πάψει ο θρησκευτικός προσηλυτισμός της 'Ζωής'.
Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που πριν από 15~25 έτη περίπου εκτόξευαν πύρινους λόγους κατά των Ορθόδοξων - Χριστιανών της Ζωής (και με έβρισκαν σύμφωνο) οι ίδιοι σήμερα είτε είτε είτε υποστηρίζουν το 'ιερό δικαίωμα' των Μουσουλμάνων να προσευχηθούν στα Προπύλαια. Πολύ μάλλον δε, θα ήθελα να δω αντιδράσεις των κατά τόπους οργανώσεων της Αριστεράς αν στη θέση των Μουσουλμάνων ήταν ο Άνθιμος με 5000 φανατικούς 'Ελληνό-Ορθόδοξους' Μουτζαχεντίν οι οποίοι θα τελούσαν θεία λειτουργία.
Εγώ θεωρώ πάντως ότι πρέπει να μας προβληματίσουν ιδιαιτέρως τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχώ σφόδρα ότι στην Ελλάδα πέρα του μειονοτικού έχουμε αποκτήσει και θρησκευτικό ζήτημα. Ναι μπορεί το πρόβλημα να διαιωνίζεται από την μη ανέγερση τζαμιού. Αλλά σε μία χώρα που για να δημιουργήσεις κάτι σε μία περιοχή πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός ότι κάποιος δεν θα προσφύγει εναντίον σου και η υπόθεση δεν θα τελματώσει στα Ελληνικά Δικαστήρια (με μέση διάρκεια εκδίκασης ως και τον ανώτερο βαθμό της τάξης των 5~40 ετών) δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός.
Προσωπικά μου έκανε αλγεινή εντύπωση το θέαμα των χιλιάδων μουσουλμάνων, που στα προπύλαια στραμμένοι προς τη Μέκκα προσευχόντουσαν στον ............., τόσο γιατί θεωρώ ότι το ζήτημα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί διαφορετικά από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και γιατί θεωρώ ότι η θρησκεία και η επιστήμη είναι δύο ορθόγωνες μεταξύ τους προσεγγίσεις του υπερβατικού και θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός. Δεν είναι δυνατόν (αν τα προπύλαια είναι χώρος του Πανεπιστημίου) ο χώρος αυτός να μετατρέπεται από χώρο γνώσης και ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων σε χώρο λατρείας από καμία θρησκεία. Δεν μπορείς να πολεμάς το σκοταδισμό και να επιτρέπεις οποιαδήποτε μορφή του να κατακλύει ελεύθερα και χωρίς αντίσταση το δικό σου λίκνο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....Χρήστο, εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες ειδικά στο κομμάτι που μιλάς για ορθολογισμό, επιστήμη και θρησκεία.
Όμως, όπως καταλαβαίνω τον ορθόδοξο και την ανάγκη του για προσευχή και ανορθολογισμό αρκεί να τον περιορίζει μέσα του ή στους πολυάριθμους ναούς του, έτσι καταλαβαίνω και τον μουσουλμάνο ο οποίος θέλει το δικό του χώρο να προσευχηθεί στον προφήτη, στον τρίφτυ και σε όποιον άλλο τύπο με μαγικές δυνάμεις νομίζει και θέλει.
Όπως λοιπόν υπάρχουν τρία ορθόδοξα πατριαρχεία παρακαλώ και αμέτρητες εκκλησίες σε μουσουλμανικές χώρες, έτσι και εδώ όφειλε το ελληνικό μη κράτος να έχει καταφέρει να λύσει το θέμα του χώρου, τρίβοντας στην μούρη του κάθε τράγου ή του κάθε εγχώριου ταλιμπάν τις διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους που αφορούν την ανεξιθρησκεία και τους λατρευτικούς χώρους της κάθε θρησκείας και όχι να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, προφασιζόμενο τους αργούς χρόνους απονομής της δικαιοσύνης.Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε, πως η ανάγκη για προσευχή, προσφυγή στο θείο, στο υπερβατικό κλπ κλπ είναι μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ανάγκες για πάρα πολύ κόσμο. Όταν λοιπόν περιορίζεις με τους τρόπους που ανάφερες αυτήν την ανάγκη, τότε θα πληρώσεις το τίμημα.
Για να το πω πιο λιανά, είναι σαν η ανάγκη για εκκένωση του παχέος εντέρου να έπρεπε να περάσει από τη διαδικασία των δικαστηρίων και των ενστάσεων. Το αποτέλεσμα θα ήταν να γέμιζε και το τελευταίο πεζοδρόμιο με σκατά.
Αν δεν αρέσουν λοιπόν τα σκατά σε κοινή θέα σε κανέναν, ας φροντίσει κάποιος να υποδείξει το χώρο που θα φτιαχτεί η τουαλέτα ή οι τουαλέτες. Τη λεκάνη, ας τη βάλει αυτός που χέζεται. Τέλος. -
Να θυμήσω ότι τεμένη υπάρχουν στην Ελλάδα και λειτουργούν. Ο λόγος που σε πολλές περιοχές δεν λειτουργούν τεμένη είναι γιατί ως και πριν 5 έτη δεν υπήρχε ο πληθυσμός μουσουλμάνων που θα τα συντηρούσε.
Από εκεί και πέρα στηλιτεύω το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ελαφρά την καρδία επέτρεψε σε μία ορδή να καταλάβει έναν χώρο μετατρέποντας τον σε χώρο προσευχής. Σκοπός για τον οποίο δεν έχει θεσμοθετηθεί το άσυλο.
Δεν θα επεκταθώ παραπάνω. Ακόμα θυμάμαι τις αντιπαραθέσεις που είχαν λάβει χώρα στο ΕΜΠ για το εκκλησάκι που είχε κατασκευαστεί εντός του συγκροτήματος Ζωγράφου. Τότε είχε τελικά επικρατήσει η άποψη ότι καθώς η Ορθοδοξία είναι η κρατούσα θρησκεία της χώρας και σημαντικό ποσοστό των υπαλλήλων ένιωθαν την ανάγκη να εκκλησιαστούν (να λουφάρουν ήθελαν αλλά δεν το λέμε παραέξω) ήταν πιο αποδοτικό από το ΕΜΠ να κατασκευάσει ένα ξωκλήσι εντός του Ιδρύματος. Τελικά τα χρήματα βρέθηκαν από ιδιώτες και αυτό έγινε. Ας δοθούν λοιπόν χρήματα από τους Μουσουλμάνους ώστε εντός της Πολυτεχνιούπολης (δίπλα στο ξωκλήσι) να φτιαχτεί ένα τέμενος το οποίο θα λειτουργεί κάποιες ημέρες του έτους. Και ας πάνε εκεί να τιμήσουν τον Αλλάχ (αποδεχόμενος το δικαίωμα τους στον πνευματικό σκοταδισμό). Σκηνές όμως που θυμίζουν Σομαλία δεν μπορώ να δεχτώ στο κέντρο της Αθήνας ούτε τη μετατροπή του Βόρειο-Δυτικού τοίχου της Ακαδημίας σε ουρητήριο.
-
Για την συνάθροιση των μουσουλμάνων προκειμένου να προσευχηθούν σε δημόσιους χώρους είχαν παρθεί άδειες από την αστυνομία.Είναι τουλάχιστον αφελής όποιος πιστεύει ότι κάποιοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί πήγαν στα οικεία αστυνομικά τμήματα και με τα λίγα ελληνικά που τραυλίζουν, δυό αγγλικά και πέντε παντομιμοχειρονομίες, έπεισαν τον αξιωματικό υπηρεσίας ,την εικοσιδυάχρονη κοπελίτσα που περνάει την ώρα της στέλνοντας μηνύματα SMS ή κοιτώντας ριάλιτυ στην μόνιμα εν λειτουργία τηλεόραση του γραφείου δηλαδή, για το σύνομο του αιτήματός τους, και αυτή υπέγραψε και ενέκρινε την σχετική άδεια.
Η απόφαση για τις εγκρίσεις πάρθηκε ΠΟΛΥ ΑΝΩΘΕΝ, και όχι φυσικά από την αστυνομία, αλλά από τους πολιτικούς της προισταμένους, ο δε χωροφύλακας υπηρεσίας απλώς έβαλε τη σφραγίδα του στο σχετικό έντυπο.Ο λόγος επικοινωνιακός και μόνο. Μία άρνηση θα ξεσήκωνε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, μία έγκριση θα βούλωνε κάποια στόματα αφενός, πιθανόν να βοηθούσε και αλλού αφεδύο.
Πως θα έκανε κάτι τέτοιο, αφού οι αντιδράσεις από μερίδα του ορθόδοξου πόπολου θα ήταν δεδομένες? Μα στο να βγει η κυβέρνηση στο καπάκι και να κάνει κάποιες δηλώσεις για την αναγκαιότητα της ανέγερσης του τζαμιού και την επίσπευση της θεμελίωσής του, θέμα το οποίο κλώθει εδώ και δεκαετίες, και αυτό να γίνει δεκτό με λίγο λιγότερες αντιδράσεις απ' ότι αν αυτές οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονταν ξαφνικά στα καλά καθούμενα.
Άλλως σου λέει τι θέλετε ? να συναθροίζονται και να προσεύχονται κάθε τόσο μπροστά μας και να ακούμε επί ώρες το κάλεσμα του μουεζίνη ή να τους μαντρώσουμε σε ένα μεγάλο και απομονωμένο οικόπεδο, και άστους εκεί να κάνουν ότι θέλουν (και η ΚΥΠ να τους τσεκάρει με κάμερες βεβαίως βεβαίως ), και ο νοών νοείτω.Το θέμα όμως έχει πολύ ψωμί για πολλούς λόγους. Όπως έχω ξαναγράψει, είναι τουλάχιστον ονειροπαρμένος όποιος νομίζει ότι οι θρησκευτικές λειτουργίες των εν Ελλάδι μουσουλμάνων (300.000-750.000 ατόμων δηλαδή πλην των ελλήνων υπηκόων από τη Θράκη!, οι απόψεις για τον αριθμό τους έχουν μεγάλη απόκλιση), εξαντλούνται με την ανέγερση ενός και μόνο τζαμιού, σε μία και μόνο πόλη, σε ένα και μόνο νομό, σε όλη την επικράτεια . '
Ενα άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει και με τις άλλες θρησκείες που έχουν πολυπληθείς πιστούς μετανάστες στη χώρα μας (και εν δυνάμει αύριο Έλληνες πολίτες σύμφωνα με τα νέα νομοσχέδια) λ.χ. τους ινδουιστές ή τους βουδιστές ή όποιον άλλο φρούτο έρθει και ζητήσει χορήγηση καμμιά 15αριά εκατομμυρίων ευρώ (τόσο θα κοστίσει ένα και μόνο τζαμί στο Βοτανικό) για να κάνει κάτι ανάλογο και για το δικό του ποίμνιο. Που θα βρεθούν καλά χωμένα, μεγάλα και απομονωμένα οικόπεδα για όλους αυτούς?
Και κάποια στιγμή φυσικά θα εξεγερθούν και οι φορολογούμενοι, και με μία φωνή μαζί με τους άθεους ή τους βαλτούς αλλόθρησκους θα ωρύονται 'τι θα γίνει ρε λαλακισμένα, εμείς θα πληρώνουμε φόρους για να κάνετε εκκλησίες στον κάθε Ταλιμπάν,Σιχ και Ινδιάνο του αμαζονίου'?, και η κυβέρνηση θα βάλλεται πανταχόθεν.Ήτοι το ζήτημα είναι to be continued, και η αδυναμία χειρισμού του από την πολιτεία εδώ και δεκαετίες, καταφανής.
-
ο προεδρος η ο αντιπροεδρος τους δεν (θυμαμαι ποιος) σε τηλεοπτικη εμφανιση δηλωσε πως ανακοινωσανε στην αστυνομια τους χωρους στους οποιους θα πανε.Δεν ζητησαν αδεια.
αν λοιπον εγω ανακοινωσω στην αστυνομια οτι θα κανω μια πολιτικη συγκεντρωση στα εξαρχεια θα με αφησουν να την κανω η μηπως πολυ απλα θα απαγορευθει η εν λογω συγκεντρωση για λογους ασφαλειας?αρα λοιπον η αστυνομια επρεπε να πραξει το ιδιο και με τους μουσουλμανους και να προτεινει η αστυνομια χωρους οι οποιοι θα ειναι ασφαλεις. -
Το ότι δεν το απαγορεύω με νόμο ή με απόφαση της εξουσίας, δεν σημαίνει αυταπόδεικτα ότι το εγκρίνω? Το ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα, εντός συντεταγμένων ορίων φυσικά, να απαγορεύσει κάποια συγκέντρωση και δεν το έκανε όταν μπορούσε, δεν σημαίνει αυτόματα ότι το αποδέχεται και δεν δικαιούται να επέμβει για τη ματαίωσή της όσο αυτή δεν παραβιάζει κανένα άλλο νόμο?
-
επειμενω οτι επρεπε να υποδειξει αλλους χωρους οχι κεντρικους για την διεξαγωγη της προσευχης τους.
-
Σύνταγμα - Άρθρο 11
- Οι Έλληνες άρα οι αλλοδαποί καταρχήν όχι, δεν απαγορεύεται μεν, αλλά μπορεί να απαγορευτεί χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
- Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής άρα θα μπορούσε να απαγορευτεί η συνάθροιση με απόφαση της αστυνομίας, ειδικά εφόσον δεν μιλάμε για Έλληνες/Ευρωπαίους πολίτες, οπότε καλό θα ήταν να δοθεί πρώτα γραπτή άδεια για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα. Πάντως αστυνομία υπήρχε και ρύθμιζε την κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές, συνεπώς μπορεί να πει κανείς ότι είχε δοθεί άδεια, αφού δόθηκε εντολή σε αστυνομικά όργανα να διευκολύνουν τη δραστηριότητα, όπως νόμος ορίζει.
-
επειμενω οτι επρεπε να υποδειξει αλλους χωρους οχι κεντρικους για την διεξαγωγη της προσευχης τους.
Τότε η πολιτική ηγεσία, δια της αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση έχασε διότι :
α. Φάνηκε ότι είχε αδυναμία χειρισμού και ήταν από άσχετη έως αμήχανη (το γράφω και στο ποστ μου)
β. Δημιούργησε προηγούμενοΑ, και κάτι άλλο. Μην ελπίζετε σε διεθνή κατανόηση και άλλα κουραφέξαλα στο συγκεκριμένο ζήτημα, συμβαίνει και αλλού. Στο Παρίσι π.χ. και σε άλλες γαλλικές πόλεις, λόγω των πολλών μουσουλμάνων και των σχετικά λίγων διαθέσιμων ναών, οι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ προσευχές (5 τον αριθμό) των πιστών του Αλλάχ κατά ομάδες στα πάρκα και στους δρόμους, είναι διαρκές φαινόμενο και όχι μόνο στις επετείους του ραμαζανιού και του μπαιραμιού.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και κάποια στιγμή φυσικά θα εξεγερθούν και οι φορολογούμενοι, και με μία φωνή μαζί με τους άθεους ή τους βαλτούς αλλόθρησκους θα ωρύονται 'τι θα γίνει ρε λαλακισμένα, εμείς θα πληρώνουμε φόρους για να κάνετε εκκλησίες στον κάθε Ταλιμπάν,Σιχ και Ινδιάνο του αμαζονίου'?, και η κυβέρνηση θα βάλλεται πανταχόθεν.
Ήτοι το ζήτημα είναι to be continued, και η αδυναμία χειρισμού του από την πολιτεία εδώ και δεκαετίες, καταφανής.
Α, γεια σου λοιπόν Τώρα, μιλάμε σωστά.
Ερχόμαστε στο σημείο, που τα φράγκα δεν φτάνουν για όλα και έχει ήδη αρχίσει το κόψιμο.
Πρώτα από όλα τα φράγκα, πρέπει να κοπούν από ΟΛΑ τα παπαδαριά. Τίποτα σε κανέναν.
Θες ανέγερση ιερού ναού της αγίας θέκλας,μέκλας,σέκλας, ή τζαμιού του προφήτη, του λεχρίτη και δεν συμμαζεύεται;
Πάρτα από αυτούς που την-τον πιστεύουνε και περιμένουν να τους αυξήσει τη σύνταξη, να τους σφραγίσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ,να τους εξασφαλίσει οικόπεδο στο υπερπέραν, ή βουνά με πιλάφια και παρθένες.
Τέρμα οι χορηγίες κάτω από το τραπέζι μέσω ΟΠΑΠ, τα μυστικά ραντεβουδάκια με όψιμα θρησκόληπτους υπουργούς, η επιβάρυνση του προυπολογισμού, οι πιέσεις μέσω ΜΚΟ,τέρμα όλα.Οι μισθοί των μεσαζόντων σας;
Από το κοινό που γεμίζει τα θέατρά σας.
Οι φιλανθρωπίες σας;
Από τη χοντρή και πολύυυυυ βαθιά τσέπη σας.Τέρμα στο, κλείσιμο δρόμων, πλατειών, στις δημόσιες γονυκλισίες, στα μεγάφωνα που διαφημίζουν την παράσταση, στις περιφορές ιερών πτωμάτων με κλείσιμο δρόμων, στις βρακοζώνες που τις φιλάς και μένεις έγγυος,γίνεσαι φερέγγυος, βρίσκεις τα νούμερα του τζόκερ και θεραπεύεσαι από καρκίνο, τέρμα στις φασαρίες από τα έντυπα σε κωλότσεπες που τα παίρνει ένας μπάτσος και τα 'βρωμίζει' γιατί και καλά είναι τα λόγια του πρόφητα μετά τον τρίτο μπάφο κλπ κλπ.
Τέρμα επίσης, τα διεθνή παράπονα και κλάματα και τσινίματα, γιατί δεν λειτουργεί το τάδε ορθόδοξο θέατρο στην τάδε έρημο σαχλαμαράν, που κάποτε πριν χιλιαπεντακόσια χρόνια είχε κατουρήσει κάποιος αγράμματος νομάδας που ισχυριζόταν πως ήταν μαθητής του γιου του θεού.
Τέρμα τα πεταμένα φράγκα, για το φως από αναπτήρα που έρχεται με ειδική πτήση από το ισραήλ και το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους (έλεος λέμε, έλεος). Μπορούν να γίνουν όλα αυτά και άλλα τόσα που βαριέμαι να τα γράφω;
Όχι βέβαια.
Άρα, ας φάμε όλοι στη μάπα ορθόδοξους και ισλαμιστές, βουδιστές και ανιμιστές, γάβρους και βάζελους, να φωνάζουν και να παίρνουν χρήματα, επειδή θεός είναι αυτός με το μούσι ή το τουρμπάνι ή την μεγάλη κοιλιά, ο θρύλος και η πανάθα.
Και ας κοιτάμε νοσοκομεία να κλείνουνε, σχολεία να μην ανοίγουνε, παιδεία χωρίς φράγκα, έρευνα καραλόλ, συντάξεις και μισθούς πείνας.
Ζήτω ο μεσαίωνας που έρχεται -
έτσι μπράβο, όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά
Ή όλα ή τίποταα, θεός μόνο η πανάθα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σύνταγμα - Άρθρο 11
- Οι Έλληνες άρα οι αλλοδαποί καταρχήν όχι, δεν απαγορεύεται μεν, αλλά μπορεί να απαγορευτεί χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
- Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής άρα θα μπορούσε να απαγορευτεί η συνάθροιση με απόφαση της αστυνομίας, ειδικά εφόσον δεν μιλάμε για Έλληνες/Ευρωπαίους πολίτες, οπότε καλό θα ήταν να δοθεί πρώτα γραπτή άδεια για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα. Πάντως αστυνομία υπήρχε και ρύθμιζε την κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές, συνεπώς μπορεί να πει κανείς ότι είχε δοθεί άδεια, αφού δόθηκε εντολή σε αστυνομικά όργανα να διευκολύνουν τη δραστηριότητα, όπως νόμος ορίζει.
Είναι εντελώς στοιχειώδες ότι το δικαίωμα συναθροίσεως για θρησκευτικούς σκοπούς κατοχυρώνεται απο την ΕΙΔΙΚΗ διαταξη του άρθρου 13 παρ. 2 Σ και ΟΧΙ από τη γενική διάταξη του 11Σ.
Δεν έχει εφαρμογή το 11 Σ και γι αυτό δεν περιορίζεται η προστασία συνάθροισης (και ένωσης : δεν πάει στο 12Σ ) για θρησκευτικούς σκοπούς στους Έλληνες, αλλά αντίθετα απολαμβάνουν και οι αλλοδαποί την προστασία του 13 Σ, που δεν κάνει διάκριση στην προστασία που παρέχει μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.
Κόβεσαι πανηγυρικά : μηδέν και ξύλο. -
Φαίνεται να έχεις δίκιο. Όμως εδώ μιλάμε σίγουρα για ζητήματα 'ανεμπόδιστης τέλεσης των σχετικών με τη λατρεία' ή για ζήτημα συγκέντρωσης; Γιατί και ο συνδικαλισμός ασκείται ελεύθερα, ομοίως η πολιτική δραστηριότητα και οποιοδήποτε άλλο ατομικό δικαίωμα, πλην όμως η υπαίθρια συγκέντρωση υπό τέτοιους όρους δεν προστατεύεται/ρυθμίζεται από τις ειδικές διατάξεις, αλλά από το 11. Η συγκέντρωση που αποκλείει δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους γιατί να μην πάει στο 11, αλλά στο 13; Δηλαδή δεν είναι δα προαπαιτούμενο της άσκησης ατομικού δικαιώματος να κλείσεις πλατείες/δρόμους, επειδή, λέει, δεν σου έδωσαν το ΟΑΚΑ φθηνά (λες και δεν υπάρχουν χέρσες εκτάσεις στρεμμάτων στην Αθήνα για να προσευχηθούν για μέρες). Τι λέτε κ. καθηγητά; [φοράω την κουκούλα μου]
Να το θέσω αλλιώς: το να συγκεντρωθούν 100 άτομα σε ιδιωτικό χώρο ή σε κλειστό/ανοιχτό χώρο λατρείας για προσευχή, σίγουρα προστατεύεται από το 13. Είναι το ίδιο πράγμα με το να κλείνουν κοινόχρηστο χώρο; Αν αύριο 10.000 Χριστιανοί κάτσουν καταμεσής της Πανεπιστημίου, της Τσιμισκή και στις εισόδους του μετρό με καρεκλίτσες τοποθετημένες κολλητά, θα πρέπει να παραμείνουν ανενόχλητοι λόγω του 13; (πολλά edit έκανα).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έτσι μπράβο, όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά
Ή όλα ή τίποταα, θεός μόνο η πανάθα
θα σε γνωρίσω στη σύζυγο να κάνετε παρέα..... Τραγωδία πρέπει την άλλη εβδομάδα να πάω μαζί της στο παιγνίδι με την Μπαρτσελόνα.....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ήτοι το ζήτημα είναι to be continued, και η αδυναμία χειρισμού του από την πολιτεία εδώ και δεκαετίες, καταφανής.Εμ, όπως έγραψε και ο BEAMS, η λύση είναι απλούστατη, προφανέστατη και αποτελεσματικότατη.
ΠΛΗΡΗΣ διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, ΚΑΜΙΑ κρατική επιχορήγηση για κανενός είδους θρησκεία, κατάργηση/απαγόρευση ΚΑΘΕ είδους προσυλητισμού και τέλος.
Η κατάσταση έχει γίνει μπουρδέλο, με ευθύνη των ορθοδόξων που τελικά ανθίστανται σε αυτό το διαχωρισμό.
Όσο δεν υπάρχει διαχωρισμός, ώστε να υπάρχουν απλές και καθαρές λύσεις, ας τρώνε στη μάπα και όλα τα επόμενα.
Αν θέλετε να ψάξετε υπευθύνους, να τους ψάξετε εδώ : http://www.ecclesia.gr/Δυστυχώς, τη νύφη πληρώνουμε και όσοι ΔΕΝ θέλουμε να πληρώνουμε και να τρώμε στη μάπα ΟΥΤΕ την ορθοδοξία, αλλά μας την επιβάλλουν και αυτή.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τραγωδία πρέπει την άλλη εβδομάδα να πάω μαζί της στο παιγνίδι με την Μπαρτσελόνα.....
Μειονότητες-Ανθρώπινα Δικαιώματα Μειονοτήτων