Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Με τα χιλιόμετρα που θα κάνει καθημερινά το diesel είναι μονόδρομος.Το πρόβλημα είναι ότι με 16000 ευρώ μπάτζετ τελική τιμή δύσκολα παίρνεις diesel ,ίσως punto και corsa 1.3.για μεγαλύτερο αποκλείεται
Γιατί μονόδρομος; Υπάρχει κόσμος που κάνει τα ίδια και παραπάνω χιλιόμετρα τη μέρα και δεν αποχωρίζεται τη βενζίνη για πολλούς και διάφορους λόγους...
Γιατί με το diesel θα έχει οικονομία από τη διαφορά της τιμής των καυσίμων και από τη μικρότερη κατανάλωση ,πιο αραια service άρα και πάλι οικονομία και μεγαλύτερη αντοχή κινητήρα που θα κρατήσει για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.ΕΚΤΟΣ αν όλα αυτά είναι αδιάφορα οποτε....
Πολλοί προτιμούν τα βενζινοκίνητα επειδή είναι ταχύτερα, πολύ πιο εύστροφα, με καλύτερη αποκριση, μεγαλύτερο εύρος στροφών, πολύ καλύτερο ήχο και ραφιναρισμένη λειτουργία. ΕΚΤΟΣ αν δεν ενδιαφέρουν αυτά οπότε...
Είδες που δεν είναι μονόδρομος; Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ κάνω 100 χιλιόμετρα τη μέρα αλλά δεν μπαίνω ούτε με το ζόρι σε ντίζελ... Ή μάλλον ίσως να αγόραζα ένα αλλά μόνο ως το καθημερινό μου μουλάρι αρκεί να είχα και ένα καλό, γρήγορο βενζινοκίνητο για βόλτες, ταξίδια κλπ. Για μοναδικό μου αυτοκίνητο, ντίζελ ούτε με σφαίρες.