-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
...Πάντως στους Γερμανούς είχα στείλει φαξ και αυτοί μου απάντησαν μετά από μια εβδομάδα ότι ντε και καλά δεν έχουν την ευθύνη και πρέπει να επικοινωνήσω με την ελληνική αντιπροσωπεία όπου θα με φροντίσουν κλπ. Τρίχες δηλαδή.Έτσι είναι. Ο αντιπρόσωπος πρέπει να σου το φτιάξει.
Δυστυχώς αυτοί δεν καταλαβαίνουν την βλάβη του αυτοκινήτου και δεν μπορούν να την φτιάξουν.
Δεν παίρνεις αυτή την μάρκα αυτοκινήτου - ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι είναι. Ο αντιπρόσωπος πρέπει να σου το φτιάξει.Υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό όμως. Αν ο τοπικός αντιπρόσωπος αυνανίζεται, εσύ αναγκαστικά θα καταφύγεις στη μητρική εταιρία, λέγοντας τους 'Κύριοι, ο τοπικός αντιπρόσωπος σας αυνανίζεται. Παρακαλώ βοηθήστε με εσείς.'. Αυτή σε γειώνει κανονικά, κάνοντας κατευθείαν forward το ζήτημα στο τοπικό αντιπρόσωπο, ο οποίος όμως αυνανίζεται! Και σαν να μην φτάνει αυτό, σου απαντάνε με ένα 'Για το ζήτημα σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο τοπικό αντιπρόσωπο της χώρας, την Masturbation Motors Hellas.' που είναι σκέτη ειρωνία καθώς επιστρέφεις πάλι στο ίδιο προβλημα, πέφτοντας έτσι σε κλειστό βρόχο!
-
Υπάρχει στην Αμερική ένα γραφείο Καταναλωτή, σαν το δικό μας, ένα πράμα, ΑΠΛΑ εκεί οι Αμερικάνικες εταιρείες το ΤΡΕΜΟΥΝ. Λέγετε BBB (Better Business Bureau) και πας απλά και κάνει file την καταγγελία σου η οποία εξετάζεται. Συνήθως, επειδή οι μεγάλες εταιρείες φοβούνται, κάνουν π****ες στους πελάτες μόλις λάβουν ειδοποίηση από το BBB ότι εξετάζεται κάποια καταγγελία.
Το είδα πρόσφατα, με διαφορετική αντιμετώπιση για το ίδιο προϊον από την Canon US και την Canon EU.
-
Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα με τη ΦΟΡΝΤ συνειδητοποίησα ότι σαν καταναλωτής είσαι τελείως απροστάτευτος. Εξαρτάσαι μόνο από την καλή διάθεση του αντιπρόσωπου. Και είναι κρίμα γιατί το αυτοκίνητο και ακριβό προϊόν είναι και κάθε μέρα από τη λειτουργία του αυτοκινήτου παίζεται η ζωή σου κορώνα γράμματα. Καμία ένωση καταναλωτών δεν μπορεί να σε προστατέψει και καμία υπηρεσία. Απλά μόνο σου μπορείς να προστατευτείς προκαταβολικά με πολύ καλή έρευνα αγοράς η οποία θα περιλαμβάνει ακόμη και επίσκεψη το συνεργείο του αντιπροσώπου.
-
Τελικά το thread που άνοιξα πρέπει να το κλείσω και να ανοίξω ένα blog. Τα τελευταία 2 χρόνια το αυτοκίνητο έχει μπει στο συνεργείο συνολικά 11 εβδομάδες. Εδώ και μια εβδομάδα είναι στο συνεργείο για πολλοστή φορά και ήδη έχει κλείσει χαλαρά μια εβδομάδα. Αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνει μπρος. Ξεχάστε όλες τις κλασσικές βλάβες που οδηγούν σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Η εταιρεία είναι στο ψάξιμο. Α και μη ξεχάσω το αμάξι μου έχει σβήσει τρεις φορές εν κινήσει, οι δύο από αυτές ήταν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με 120 χλμ στην αριστερή λωρίδα. Απλά όλα αυτά τα αναφέρω για τους μελλοντικούς αγοραστές της συγκεκριμένης εταιρείας. Αν είχαν λίγη αξιοπρέπεια σαν εταιρεία θα μου είχαν δώσει καινούργιο εξαιτίας της ταλαιπωρίας που έχω τραβήξει.
-
Τώρα διάβασα όλο το topic που άνοιξες, πω πω φίλε καλό κουράγιο. Ελπίζω να βγάλεις πάλι άκρη.
Είχε ο πατέρας μου συνεχόμενα προβλήματα στα ηλεκτρονικά, παλιά με ένα Vectra του 97. Το αμάξι ήταν μέσα στην εγγύηση. Συνέχεια υποτίθεται πως το πρόβλημα λυνόταν όταν άλλαζαν μία πλακέτα αλλά ξαναεμφανιζόταν. Και λύση βρέθηκε μετά από επικοινωνία με Γερμανία από όπου του είχαν πει ότι αν το πρόβλημα ξαναεμφανιστεί η αντιπρωσωπεία ωφείλει να του αλλάξει το αυτοκίνητο με καινούριο. Ε μετά από αυτό βρήκαν που πραγματικά ήταν το πρόβλημα και η ιστορία σταμάτησε εκεί.Εσύ όταν επικινώνησες με την Φορντ στην γερμανία είπαν πως απλά δεν είναι δική τους υπόθεση;
Μήπως να δοκιμάσεις να ξαναεπικοινωνίσεις και τηλεφωνικώς; -
Οι Γερμανοί είναι ενημερωμένοι για τα προβλήματα που βγάζει το αυτοκίνητο. Με τα ίδια μου τα μάτια έχω δει μερικά από τα email που αντάλλαξαν οι εδώ μηχανικοί με αυτούς της Γερμανίας. Τίθεται πλέον θέμα αξιοπιστίας της εταιρείας συνολικά και όχι μόνο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Αν σεβόταν τον πελάτη, έστω και λίγο, η εταιρεία έπρεπε να μου αλλάξει τουλάχιστον τον κινητήρα. Οι άνθρωποι δείχνουν κατανόηση και απλά μου λένε ότι ήμουν 'άτυχος'. Επαναλαμβάνω αυτά τα λέω ότι γιατί θα υπάρξει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος μου, ούτε για να 'ξαλαφρώσω' ψυχικά. Τα λέω για τους μελλοντικούς αγοραστές ώστε να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
Η ψυχική οδύνη από την όλη κατάσταση δεν πληρώνεται με τίποτα. Αφού να φανταστείτε την περασμένη εβδομάδα που ήταν το αυτοκίνητο στο συνεργείο για τρεις ημέρες και μου το έδωσαν 'επισκευασμένο', το φόρτωσα για να πάμε διακοπές, μπήκε όλη η οικογένεια μέσα, και το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπρος.
-
Μόνο με ένδικα μέσα θα βρεις άκρη πλέον νομίζω
-
Ο χρήστης votp έγραψε:
Μακάρι ρε φίλε να τελείωσαν όλα. Εγώ το έχω βάλει είδη αγγελία πάντωςωραία να ξέρουμε να μην το πάρουμε. τι χρώμα είναι είπες;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μόνο με ένδικα μέσα θα βρεις άκρη πλέον νομίζωΔυστυχώς τα δικαστικά έξοδα συν την αμοιβή δικηγόρου συν τη χρονοβόρα διαδικασία συν το αμφίβολο αποτέλεσμα με οδηγούν να μην ακολουθήσω μια τέτοια οδό.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρία μόλις ακούσει το πρόβλημα 'πέφτει από τα σύννεφα' και σε χαρακτηρίζει 'άτυχο' σαν να συνέβαινε πρώτη φορά. Ενώ μια πρόχειρη έρευνα στο internet και μόνο στη Βρετανία, φανερώνει ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι αγοραστές του C-Max που μάταια προσπαθούν να βρουν το δίκαιο τους.
-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
Μόνο με ένδικα μέσα θα βρεις άκρη πλέον νομίζω
Δυστυχώς τα δικαστικά έξοδα συν την αμοιβή δικηγόρου συν τη χρονοβόρα διαδικασία συν το αμφίβολο αποτέλεσμα με οδηγούν να μην ακολουθήσω μια τέτοια οδό.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρία μόλις ακούσει το πρόβλημα 'πέφτει από τα σύννεφα' και σε χαρακτηρίζει 'άτυχο' σαν να συνέβαινε πρώτη φορά. Ενώ μια πρόχειρη έρευνα στο internet και μόνο στη Βρετανία, φανερώνει ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι αγοραστές του C-Max που μάταια προσπαθούν να βρουν το δίκαιο τους.
Μάλιστα... και την είχα σε μεγαλύτερη εκτίμιση την ford έχουμε αυτή την στιγμή 2 ford στην οικογένεια. Αλλά θα μου πεις δεν βρεθήκαμε ποτέ σε δύσκολη θέση για να την δούμε στα δύσκολα.
Συζήτησες το ενδεχόμενο αλλαγής κινητήρα; Να τελειώνεις με αυτή την ιστορία.
-
Πω, πω ρε Μανώλη. Τι να σου πω ρε αγόρι μου; Χαρά στο κουράγιο σου και στη θετική σου ενέργεια. Δε μπορεί υπάρχει Θεός και θα σ΄ ακούσει ακόμα και με Ford.
Ήξερα ότι βγάζουν προβλήματα σε σκουριές αλλά όχι σε ηλεκτρικά / μηχανικά ρε γμτ. Είμαι μηχ/κός πληροφορικής και πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που δε λύνονται αλλά η παράμετρος εδώ είναι ότι πρέπει να βρεις τον άνθρωπο που Ξ Ε Ρ Ε Ι το πρόβλημα για να μπορέσει να στο λύσει.
Έχεις καταλάβει αν το πρόβλημα είναι το ίδιο ή άλλο αυτή τη φορά;
-
Τουλάχιστον , πριν αρχίζεις να χώνεις λεφτά σε Δικηγόρους και λοιπα νομικά , δώσε αλλα 100 - 200 και πήγαινε για έλεγχο σε κάποιο αλλο συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας για ελεγχο της βλάβης. Πέρνα και απο κανενα φορουμ ford για προτεινόμενο γιατι εχω ακουσει ουκ ολίγες φορές οτι κάτι τετοιες 'άλυτες' βλάβες πολλές φορές ειναι κάποιο φυσάκι ή γείωση και το έχει βρει κάποιος πεπειραμένος μηχανικός εκτός αντιπροσωπείας.
Τελευταιο παράδειγμα σε συνεργείο που πάω εφεραν αμάξι με αλλαγμένο κινητήρα το οποίο δεν επαιρνε μπροστα. Η αντιπροσωπεία ειχε σηκώσει τα χέρια ψηλά γιατί δεν μπορούσε να το βάλει μπρος. Το διαγνωστικό έλεγε πρόβλημα τροφοδοσίας μπεκ αλλά παρόλες τις αλλαγές αρνιόταν να πάρει μπροστα. Στο συνεργείο που κατέληξε , το διαγνωστικό ελεγε το ίδιο , βρηκαν μια ασφάλεια καμένη , την άλλαξαν και πήρε μπροστα. Μετά από λίγο κάηκε και δεν ξαναπήρε. Αλλαγή και πάλι το ίδιο. Τελικά ξύλωσαν όλη την πλεξουδα και κοιταγαν ένα ενα τα καλώδια όπου βρήκαν ένα 'ζουληγμένο' , το άλλαξαν και τώρα το μοτέρ ειναι μια χαρα.
-
Όντως πόσταρε ένα link από το topic που άνοιξες εδώ στο στο clubford.gr μπας και είχε κι άλλος το ίδιο πρόβλημα και το έλυσε.
-
Στην αρχή μου είπαν ότι το διαγνωστικό τους έβγαζε πρόβλημα σε κάποιο από τα μπεκ. Στη συνέχεια είπαν ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά ότι απλά η μη εκκίνηση του κινητήρα οφείλεται στο πρόβλημα κάποιου αισθητήρα τον οποίο τον έχουν παραγγείλει από Αθήνα και τον περιμένουν. Μακάρι να είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως: ΕΠΙΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΠΈΤΑΜΑ, μπας και γλυτώσουμε τον ψυχίατρο.
Σε τελευταία ανάλυση όμως, πες ότι το αμάξι επισκευάζεται και δουλεύει ρολόι, εγώ γιατί να έχω πληρώσει τα ωραία μου 20 χιλιάρικα για να έχω το αυτοκίνητο μου 3 μήνες σε ένα συνεργείο, και να οδηγώ αμάξια αντικατάστασης που είναι στο επίπεδο του κουβά, με τις ταχύτητες να μπαίνουν με κλωτσιές, χωρίς φρένα, λάστιχα, και να τρίζουν από παντού.
-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
Στην αρχή μου είπαν ότι το διαγνωστικό τους έβγαζε πρόβλημα σε κάποιο από τα μπεκ. Στη συνέχεια είπαν ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά ότι απλά η μη εκκίνηση του κινητήρα οφείλεται στο πρόβλημα κάποιου αισθητήρα τον οποίο τον έχουν παραγγείλει από Αθήνα και τον περιμένουν. Μακάρι να είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως: ΕΠΙΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΠΈΤΑΜΑ, μπας και γλυτώσουμε τον ψυχίατρο.Σε τελευταία ανάλυση όμως, πες ότι το αμάξι επισκευάζεται και δουλεύει ρολόι, εγώ γιατί να έχω πληρώσει τα ωραία μου 20 χιλιάρικα για να έχω το αυτοκίνητο μου 3 μήνες σε ένα συνεργείο, και να οδηγώ αμάξια αντικατάστασης που είναι στο επίπεδο του κουβά, με τις ταχύτητες να μπαίνουν με κλωτσιές, χωρίς φρένα, λάστιχα, και να τρίζουν από παντού.
Όσο και να μην το θέλουμε σαν καταναλωτές (κακά τα ψέματα και να μην μας το λέει καμμιά εταιρία) τα αμάξια είναι μηχανές και οι μηχανές έχουν αστοχίες. Οι αστοχίες θέλουν χρόνο & γνώση να φτιαχτούν, ο οποίος όπως είδες κι από τους Άγγλους είναι ακόμα περισσότερος από το δικό σου. Λοιπές απόψεις που εκφράζουμε όλοι μας περί αξιοπιστίας, κακιάς εταιρίας, κακού σερβις, στραβών μηχανικών είναι όνειρα θερινής νυκτός και ευχολόγια. Η πραγματικότητα είναι αυτό που συνέβει σε σένα και σε πολλούς άλλους (όπως διαπίστωσες και μόνος σου - έχω κι εγώ να σου πω άμα με ρωτήσεις για το δικό μου Peugeot 306 τα δικά του).
Το σωστό είναι να κρατά κανείς την ψυχραιμία του σε τέτοιες περιπτώσεις (όπως εσύ δλδ) και να δει τι καλύτερο μπορεί να κάνει με τα δεδομένα που προκύπτουν.
-
Για ρίξε μία ματίτσα σε αυτό:
http://www.e-logos.gr/par-katan/15martiou.pdf
Ειδικά το δεύτερο θαυμαστικούλι στη σελίδα 8, περί 'άρνησης ή βράδυνσης της επισκευής πέραν του αναγκαίου χρόνου' και του συνεπαγόμενου δικαιώματος υπαναχώρησης στη σύμβαση, φαίνεται ενδιαφέρον...
Στην τελευταία σελίδα αναφέρει και που απευθύνεσαι για επίλυση τυχόν διαφορών...
Νομικός δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι μπορεί κάτι να βγει και από εκεί...μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά ένα γερό τρίξιμο δοντιών το χρειάζονται!
-
ford foxus 1.6 tdci 2004 Μοντελο,εχει βγαλει την ψυχη ενος ξαδερφου μου!
εκει που παει ξαφνικα χανει δυναμη,κοβει τελειως το γκαζι η δεν παει πανω απο 80 ,το καντραν αρχιζει να κανει σαν τρελο,αναβουν λαμπακια μηχανης,esp,οοοοτι εχει τα βγαζει με προβλημα και ο μονος τροπος να επιδιορθωθει ειναι να το σβησει και να το ξαναβαλει μπρος!
ολα αυτα γινοταν αν πιασει τις 3000 στροφες.
εχει σε 3 επισημα συνεργεια,εχει αλλαξει κλαπετο εισαγωγης τουρβο,καταλυτη,μπεκ,και εγω δεν ξερω τι αλλο!
κανεις δεν μπορει να βρει τι γινεται!
παρα πολυ καλο στην οδηγηση,απο χωρους και ιδιως απο οικονομια ( με 3200 στροφες πιανει 160 και 6λιτρα καταναλωση )
αλλα αυτο το ρημαδι που βγηκε ξαφνικα τι να πω!
μεχρι και εγκεφαλο αλλαξε μπας και δει καμια αλλαγη ,αλλα τιποτα!
ειναι σιγουρα ηλεκτρολογικο ,αλλα προφανως εχουμε σκραπες ηλεκτρολογους!
ειτε δεν ξερουν,ειτε δεν γουσταρουν να το επιδιορθωσουν!
τι να πω! -
[ord foxus 1.6 tdci 2004 Μοντελο,εχει βγαλει την ψυχη ενος ξαδερφου μου!
εκει που παει ξαφνικα χανει δυναμη,κοβει τελειως το γκαζι η δεν παει πανω απο 80 ,το καντραν αρχιζει να κανει σαν τρελο,αναβουν λαμπακια μηχανης,esp,οοοοτι εχει τα βγαζει με προβλημα και ο μονος τροπος να επιδιορθωθει ειναι να το σβησει και να το ξαναβαλει μπρος!
ολα αυτα γινοταν αν πιασει τις 3000 στροφες.
εχει σε 3 επισημα συνεργεια,εχει αλλαξει κλαπετο εισαγωγης τουρβο,καταλυτη,μπεκ,και εγω δεν ξερω τι αλλο!
κανεις δεν μπορει να βρει τι γινεται!
παρα πολυ καλο στην οδηγηση,απο χωρους και ιδιως απο οικονομια ( με 3200 στροφες πιανει 160 και 6λιτρα καταναλωση )
αλλα αυτο το ρημαδι που βγηκε ξαφνικα τι να πω!
μεχρι και εγκεφαλο αλλαξε μπας και δει καμια αλλαγη ,αλλα τιποτα!
ειναι σιγουρα ηλεκτρολογικο ,αλλα προφανως εχουμε σκραπες ηλεκτρολογους!
ειτε δεν ξερουν,ειτε δεν γουσταρουν να το επιδιορθωσουν!
τι να πω!][/quote]Δυστυχώς στο συγκεκριμένο θέμα δε φταίνε οι ανικανότητα στα ηλεκτρολογικά των συνεργείων. Την πατάτα την έκανε η Ford όταν σχεδίαζε τη μηχανή. Κανείς δε ξέρει ακριβώς που οφείλεται το loss of power που παρουσιάζει ο κινητήρας, και όλοι πηγαίνουν ψάχνοντας, αλλάζοντας διάφορα.
Η μόνη λύση είναι η βήμα με βήμα συνεργασία του συνεργείου με τους Γερμανούς για να βγει κάποια άκρη. Και εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό. Άλλοι θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα στην μη συμβατότητα του συγκεκριμένου κιβωτίου ταχυτήτων με τη μεχανή Ποιος ξέρει...
Όσο για το δικό μου τελευταίο πρόβλημα, της μη εκκίνησης του κινητήρα, αφού πέρασα ένα καλοκαίρι με οδικές βοήθειες (τέσσερις φορές) και συνεργεία, το άφησα το αυτοκίνητο στην άκρη για δύο εβδομάδες λόγο ταξιδιού στο εξωτερικό και από εκεί και ύστερα όλα λειτουργούν ρολόι.
Μάλλον ήθελε να πάει διακοπές
-
Πλεξούδα εγκεφάλου σου αλλάξανε, ή ακόμα? Εγώ για εκεί το κόβω το πρόβλημα, κάνα αρπαγμένο καλώδιο...
Μη Επισκευάσιμη Βλάβη σε Ford C-Max