-
-
εμενα μου αρεσει αυτη η αμερικλανια
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
amc eagle
Ford Thunderbird
Αυτό είναι όμορφο;
Τι ώρα;
-
Η απομίμηση ξύλου στο πλάι ήταν απαραίτητη στα station wagon.
Μόνο τα φτωχά μοντέλα δεν είχαν. -
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/406977/
δεν θα έρθει ποτέ επίσημα στην Ελλάδα ούτε καν στην Ευρώπη -
**To θέμα ήρθε στην αυτοκίνηση.
Είναι πιο εύκολο να αλλάξουμε τον τίτλο από το να διαγράφουμε τα [mod]**
-
Μου άρεσε το όχημα του back to the future 1981 De Lorean DMC 12
ο κιτ (έχουν παίξει στη σειρά και μερικά Gremlin !!) 1982 Pontiac Firebird Trans Am 'KITT'
αλλά και των dukes Dodge Charger (Και εκεί έχει Gremlin!)
Επίσης στους Dukes κυκλοφορούσανε αρκετά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής που τα βρίσκω συμπαθητικά.
1974 Plymouth Road Runner
1972 Plymouth Road Runner
-
(δεν αφορά το αποπάνω)
-
-
-
Αφού είναι ακόμα ανοιχτό:
-
-
Ο χρήστης boomboom έγραψε:
Ford Mustang φυσικα για οσους γουσταρουν πιο ρετρο καταστασειςΝα και ενας δικος μου!!!
-
-
Εγω λεω να γραφουμε μαρκα και μοντελο χρονολογια οχι σκετη φωτογραφια.
-
-
Mustang Shelby -
Aν και σε εμφανιση σκιζουν, στα υπόλοιπα...
http://www.youtube.com/watch?v=gNAIkOfF ... re=related -
Μία σύντομη παρατήρηση. Το Chevrolet Cruze είναι μισό Ευρώπη, μισό Κορέα. Το πάτωμα είναι σχεδιασμένο στη Γερμανία και είναι το Delta II της GM για προσθιοκίνητα μικρομεσαία. Ουσιαστικά πρόκειται για το πάτωμα του Astra I/J. Τα υπόλοιπα είναι Κορέα
http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Delta_platform
Και από μία ταινία που μου άρεσε (κλασσική αμερικανιά) λόγω κυνηγητού και παρανομίας στο δρόμο, ένα TransAm (ακόμα έχω ένα με μεταλλικό χρυσαφί χρώμα από την Matchbox):
Soundtrack από τον Jerry Reed.
Ευχαριστώ.
-
Επειδή είναι πολύ εύκολο να κοροϊδεύουμε και να κατακρίνουμε χωρίς να ξέρουμε, ας βαλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Αρχικά η Αμερική είναι μια αχανής Ήπειρος, όπου στην πλειοψηφία της καλύπτεται από τεράστιους αυτοκινητόδρομους. Ακόμα και οι επαρχειακοί δρόμοι τους, μοιάζουν πιο πολύ με την εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας, παρά με Ευρωπαϊούς επαρχιακούς.
Επίσης στην αμερική είναι μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών.
Ακόμα να πω ότι στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Αμερική είχαν μεγάλη επιτυχία τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (σε αντίθεση με την Ευρώπη), τα οποία εξαφανιστήκαν λόγω του μεγέθους της Ηπείρου (που μετά τα έργα του Ρούσβελτ και το άνοιγμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ανάγκασαν τους αυτοκινητοκατασκευαστές να έχουν αμάξι με μεγαλύτερη αυτονομία. Οπότε δίχως μπαταρίες λιθίου τα ηλεκτροκίνητα ήταν καταδικασμένα.).Επίσης στην αμερική λόγω της ποσότητας των πρώτων υλών και των καυσίμων, δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να εξελιχθούν τα πράγματα στα άκρα για να έχουν τη δύναμη που χρειάζονται. Plus ότι με ένα 1600αρι που έχει την ίδια ιπποδύναμη με του big block κινητήρες τους, δε θα μπορούσαν να κινήσουν αξιοπρεπώς τα υπέρβαρα αμαξώματα τους.
Όπως και να έχει, υπάρχει πολύς κόσμος που θεωρεί τα αμερικάνικα αυτοκίνητα όμορφα και άξια λόγου. Σίγουρα όχι τα Neon και τα Gremlin, αλλά τις Mustang, τις Bel Air, τα Challenger είναι σημαντικά κομμάτια σε πολλές συλλογές ανά τον κόσμο.
Ως κάτοχος αμερικάνικου κλασικού αυτοκινήτου (σε αναπαλαίωση) και έχοντας ασχοληθεί πολύ με το θέμα (ειδικά με τα εγχώρια), και έχοντας φίλους που οι περισσότεροι έχουν τουλάχιστον ένα αμερικάνικο, μπορώ άνετα να ενοχλούμε όταν τα κατηγορείτε χωρίς να λαμβάνετε υπόψην σας τις διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις που οδήγησαν στο να διαφέρουν τόσο πολύ από τα Ευρωπαϊκά κονσερβοκούτια (και από αυτά έχω, και συγνώμη αλλά πάρα πολλά είναι εξίσου ή και ακόμα χειρότερα βλ. Austin Allegro).
Θα βάλω λοιπόν και εγώ μερικά αυτοκίνητα, προσπαθώντας να αποφύγω τις επαναλλήψεις και δείχνωντας αυτοκίνητα όχι τόσο γνωστά στο Ευρύ κοινό.
CHRYSLER AIRFLOW 1934-37
To συγκεκριμένο είναι του 1934. Το πρώτο αμερικάνικο αυτοκίνητο που ασχολήθηκε με την αεροδυναμική (Να είναι πραγματικά αεροδυναμικό, όχι να μοιάζει). Ήταν το στοίχημα της Chrysler, το οποίο και έχασε με αποτέλεσμα να βγάζει παράλληλα και τις κλασικές παλιομοδίτικες εκδόσεις ( με τα φανάρια ξεχωριστά από το αμάξωμα κτλ ) και τελικά να το αντικαταστήσει με ένα χειρότερο αυτοκίνητο, που όμως ήταν ποιο εύπεμπτο στο αμερικάνικο κοινό. Βγήκε και ως Desoto.AUBURN 851 1935-36
Tι να πει κανείς για αυτά τα κομψά κατασκευάσματα, που παρήχθησαν από την ποιο πρωτοπωριακό όμιλο (Cord Corp.). Με την υπέροχη Boat tail ουρά του.CORD 810/812 1936-37
Aπό τον ίδιο όμιλο βγήκε και αυτό. Το πιο όμορφο αμερικάνικο αυτοκίνητο. Με αναδιπλούμενους προβολείς, με κίνηση μπροστά (ίσως το μόνο μειονέκτημα του), με ένα από τα πιο περίεργα αλλά και πρωτοποριακά συστήματα επιλογής σχέσεων κτλ.LINCOLN ZEPHYR 1936-42
Aφού ανάγκασε της Chrysler να βγάλει εκτός το Airflow, η Ford έφτιαξε τη δική της εκδοχή στο θέμα αεροδυναμική. Αυτή τη φορά όμως μόνο βάζοντας υπόψην το να δείχνει αεροδυναμικό, και όχι το να είναι. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο, αλλά τίποτα παραπάνω. Το απόλυτο κόσμημα είναι η Continental σε κουπέ και convertible εκδόσεις με τον V12 επάνω και χωρίς τα περιττά σκαλοπατάκια στο πλάι.TUCKER TORPEDO 1948
Tι να πει κανείς για αυτό το αυτοκίνητο? Δεν νομίζω ότι κατασκευάστηκε ποτέ ξανά στην αμερική κάτι τόσο πρωτοποριακό.OLDSMOBILE 88 ROCKET 2door hardtop 1955
Παρότι έχω Chevrolet, θα το πω. Τα ομορφότερα GM βγήκαν από τις άλλες εταιρείες της GM.FORD THUNDERBIRD 1955-57
To πρωτότυπο αξίζει (το συγκεκριμένο είναι του 1955). Μετά το 1967 δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης.CHRYSLER 300Α 1955
Ο θρύλος γεννήθηκε. Επιτέλους ο κινητήρας HEMI βγήκε στην παραγωγή, και δημιουργήθηκε η βάση για τους ισχυρότερους κινητήρες. Και όλα αυτά σε ένα πολύ κομψό και χωρίς πολλά φρου φρου κουπέ.CHRYSLER 300B 1956
Ο θρύλος συνεχίζεται. Και παρότι δεν τα δείχνω όλα, ΟΛΑ ΤΑ 300 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1965 τα θεωρώ ΟΜΟΡΦΑ.PACKARD 1956
SUPER CLIPPER 2door hardtop
CARIBBEAN 2door hardtop
Καθόλου γνωστά στο ευρύ κοινό, ίσως τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του ομίλου, αλλά σίγουρα από τα πιο όμορφα της δεκαετίας του '50.CHEVROLET BEL AIR 1957 (2door hardtop)
Παρότι θεωρώ τις 56αρες ομορφότερες, σύμφωνα με το ευρύ κοινό και την αξία τους, οι 57αρες είναι οι πιο αγαπητές.BUICK RIVIERA 1957
Kαι παρότι υπάρχει αυτή η κούκλα, οι περισσότεροι θέλουν την Bel Air. Τι να πω?
Τέτοια έχω δει και γνωρίζω μόνο μία. (Για Ελλάδα μιλάμε).CADILLAC series 62 2door hardtop coupe 1957
PLYMOUTH BELVEDERE 2door hardtop coupe 1958
Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως Christine στην ομόνυμη ταινία και εφιάτης πολλών. Μαζί με τις Packard, μιλάμε για τις πιο καθαρές γραμμές στα fifties. Ο κολητός μου έκανς το όνειρό του πραγματικότητα και φτιάχνει μία (με γνώμονα την ταινία όμως και όχι την πραγματικότητα). Ένας άλλος πολύ καλός φίλος φτιάχνει και αυτός μία, αλλά είναι σε αρχικό στάδιο. Το αμάξι αυτό είναι ο ορισμός της κακίας. Αν το δείτε από κοντά θα καταλάβετε...CADILLAC ELODORADO coupe 1959
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό όχημα που να περιγράφει εκείνη την εποχή.ΜERCURY COUGAR 1967-70
1968
1970
To μεγαλύτερο αδερφάκι της Mustang. Και το αγαπημένο όχημα μου στα διπλά παιχνίδια του Grand Turismo 1. Αυτό και η Corvette. Στην Κοζάνη περιμένει μία 70αρα για αναπαλαίωση.CHEVROLET CHEVELLE 1968-72
1970
1971
1972
Άγριο, Δυνατό και Όμορφο. Προσωπικά ξεχωρίζω τις τρεις τελευταίες χρονιές.
Προσπαθώ να γίνω ιδιοκτήτης μιας σάπιας 1972 convertible SS.και τέλος για σήμερα
DELOREAN DMC-12 1981-82
Χρησιμοποιήθηκε στην ταινία 'Back to the Future' και έγινε διάσημο. Αν και από μόνα τους τα χαρακτηριστικά του φτάναν και περισσεύαν για αυτό. Δυστυχώς έπασχε από πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα και είχε θέμα με τη στεγανότητα των θυρών του. Για χρόνια ένα βρίσκοταν στις αποθήκες του ΟΔΔΥ.Αυτά για τώρα. Υπάρχουν και άλλα πολλά όμορφα αμερικάνικα αυτοκίνητα.
Όποιος ενδιαφέρεται για αυτά, μπορεί να μπει στο www.detroitcruisers.gr και να βρει ένα club που ενδιαφέρεται, αναζητά και σώζει τα αμερικάνικα οχήματα ανεξαρτήτως ηλικίας.
Όμορφες Αμερικανιές