Aug 12, 2010, 9:05 PM

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Συγνώμη κιόλας, υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης , που έχει βάλει υγραέριο (οποιασδήποτε γενιάς ... ) και ΔΕΝ έχει πρόβλημα;
Μου κάνει εντύπωση το πόσα προβλήματα διαβάζω εδώ μέσα και παρόλα αυτά συνεχίζουν όλοι απτόητοι και... βάζουν!

Αν εξαιρέσω τον dti που το έβαλε στην Ιταλία και κάποιον άλλο συμφορουμίτη που το έβαλε στην Βουλγαρία, όσοι το έβαλαν στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχουν πρόβλημα!

Διορθώστε με σας παρακαλώ, αν υπερβάλλω.

Κι όμως υπερβάλλεις (λιγακι).
Το θέμα δεν ειναι αν θα σου βγαλει πρόβλημα, αλλα τι είδους προβλήματα σου βγάζει.... Ενδεχομένως να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα (όπως ο φίλος με τις βαλβίδες τον οποιο δεν πολυκατάλαβα), ενδεχομένως πάλι να υπάρχουν και ασήμαντα ή μέσης κατηγορίας προβλήματα. Τα οποια ναι μεν σε 'χαλανε', και δικαιολογημένα, αλλα απο την άλλη συμβιβάζεσαι μαζί τους διοτι με την εγκατάσταση του υγραερίου 'δίνεις μπόνους στον εαυτό σου'.
Θα σου πώ για μένα... Εγω είχα και εχω 2 προβλήματα με το υγραέριο :
α) Κινούμενος με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη (ορισμένες φορές με ντάλα ήλιο και a/c), και ειδιαίτερα στο σταματα-ξεκίνα είτε λόγο κάποιας απεργίας-πορείας είτε λόγο μεγάλης κίνησης, είτε κ ακομα περνώντας απο πολλά στενάκια οπου πρεπει να σταματήσω για να ελέγξω, το σύστημα του υγραερίου δείχνει 'να μην την παλευει'. Παταω γκάζι και ακούω ελαφρά σκασίματα απο την εξάτμιση. Για να ξεκινήσω δίνω στροφές πρώτα παραπάνω απο το κανονικό. ΑΝ ήμουν με βενζίνη, θα σου το περιέγραφα σαν να μου... έριξαν νερό. Ισως να φταίει η τρόμπα του συστήματος. Δεν ξερω τι φταίει... Τι κάνω για να το λύσω? Απλως το γυρίζω σε βενζίνη. Οκ το έχω καταλάβει. Αυτο είναι το αδύνατο σημείο του, και πιθανώς να μην φτιαχτεί ποτέ. Εκτος κ αν το 6ης γενιάς σύστημα έχει καλύτερη τρόμπα, και 'του την κλέψω'.
β) Οταν γυρίζω το κλειδί για να πάρει μπρος το αυτοκίνητο, κάνει σαν να μην έχω μπαταρία. Προσπαθεί προσπαθεί προσπαθεί, και τελικά εντελώς υποτονικά πέρνει μπρός. Ομολογώ οτι για να του δώσω στροφές πατάω ελαφρά το γκάζι ωστε να ρεύσει βενζίνη και να πάρει μπρός. Αυτο το δικαιολογώ... γιατι όταν το έκλεισα το αυτοκίνητο ήταν με υγραέριο. Μεσα στα σωληνάκια του έχει ακόμα υγραέριο. Αρα όταν βάζω μπρος, αδυνατεί να πάρει τόσο εύκολα όπως με τη βενζίνη. Τι κάνω για να το λύσω? Λίγο πριν παρκάρω το γυρίζω σε βενζίνη. 1-2 λεπτά θέλει όχι παραπάνω, όση ώρα μου πέρνει για να κάνω τις μανούβρες. Και έτσι την επόμενη φορά που θα το βάλω μπρός, θα πάρει αμέσως δυνατά και αρχοντικά.

Εχω 5ης γενιάς ICOM JTG και ορισμένες φορές εύχομαι να είχα 4ης. Μίλαγα με εναν φίλο μου Θεσσαλονικιό που έχει ενα πλυντήριο αυτοκινήτων επάνω, και με ρώτησε για το υγραέριο. Και του είπα τα προβλήματα που εχω... Αυτος τότε απόρρησε, γιατι μου είπε πως όσοι έχουν υγραέριο στην Θεσσαλονίκη, δεν έχει ακουσει απο αυτους να του λένε για προβλήματα... Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος κάνει εγκαταστάσεις, και τι συστήματα βάζει ετσι ?

Τελος, για να πώ και ένα άσχετο... δεν είμαι πεπεισμένος οτι το 5ης γενιάς είναι καλύτερο απο το 4ης. Εχω ακούσει οτι ο υγρός ψεκασμός προστατέυει τις βαλβίδες σε σύγκριση με την 4η, έχω ακούσει οτι ο 5ης γενιάς καταναλώνει λίγο λιγότερη ποσότητα LPG δίνοντας λίγο παραπάνω ροπή, έχω ακούσει οτι με τον 4ης χάνεις σε επειδόσεις... Αλλα όλα αυτα ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ. Κανεις δεν μου τα επιβεβαίωσε. Ισα ίσα που μου λένε οτι με το 4ης γενιάς έχεις τις ίδιες επιδόσεις, πρόβλημα με καμμένες βαλβίδες δεν είχε ποτε κανεις, και κανενα περιεργο πρόβλημα ποτε δεν εμφανίστηκε... Τι να πω, και ποιον να πιστέψω!!!