-
οταν θα βρω λιγο χρονο παραπανω , θα γραψω ενα κατεβατο απο επιλεγμενα εστιατορια τησ Ισπανιας που εχουν προκυψει μετα απο πολλη μελετη .... και αυτο διοτι ο ροζ πανθηρας ειχε την τυχη να ζησει εκει για 4 συναπτα ετη
-
Συμφωνό για Gaucho @ London....
Εγώ έχω να προτείνω στους λάτρεις του sushi (που δεν μπορούν να πηγαίνουν nobu συνεχώς), το Godzilla στου Ψυρρή.
Μικρός χώρος, ζεστός (είχε και θεϊκό χώρο στο Vitrine στην Πολιτεία άλλα last year...).
Θεϊκές σαλάτες, πολύ ωραίες σούπες και φοβερά sushi/nigiri/sashimi. Προτιμήστε όχι τα απλά, αλλά τύπου handroll ή boxed κ.λπ.Επίσης έχει και θεϊκό ψάρι (ρωτήστε τους για το τι υπάρχει). Είχα φάει ένα black cod ψημένο σε πέτρα.... από το διάστημα
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
οταν θα βρω λιγο χρονο παραπανω , θα γραψω ενα κατεβατο απο επιλεγμενα εστιατορια τησ Ισπανιας που εχουν προκυψει μετα απο πολλη μελετη .... και αυτο διοτι ο ροζ πανθηρας ειχε την τυχη να ζησει εκει για 4 συναπτα ετηένα μηνα νωρίτερα δεν μπορούσες να τα γράψεις
μιραγκε, τον βάσκο θα τον έλεγες γκουρμέ?
παίζουν και κάτι ινδικά δυνατά στο παρίσι, θα επανέλθω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
must η γαβάθα με τη mousse chocolat
Nα ξες μαμιεσαι βραδιατικα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ένα τυπικό καλό γαλλικό bistrot στο παρίσι, πάνω απ την place de vosgesέχω αναφερθεί αρκετές φορές σε δαύτο
must η γαβάθα με τη mousse chocolat
Με αυτό θυμήθηκα ένα όνειρο που είδα χθες βράδυ και μου έκανε εντύπωση. Ηταν ένα βουνο με σκατά και το κοίταζα. Και ξαφνικά βγαίνει απο μέσα του ενα τανκς και μου έριχνε σκατα με το κανόνι. Ξύπνησα πανικόβλητος.
Τα σκατά λένε σημαίνουν λεφτά. Αλλά αν κρίνω απ τους τζίρους μου τελευταία μάλλον ..σκατά σημαίνουν. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Είχα φάει ένα black cod ψημένο σε πέτρα.... από το διάστημαχεχε, μεγάλη επιτυχία [και διάδοση] το black cod...
Και το QOR στην Κηφισιά έχει καλό sushi και ωραίο χώρο. Αξίζει τον κόπο [αναλογία με τιμές δεν ξέρω γιατί δεν έχω πληρώσει ποτέ εκεί ]
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
οταν θα βρω λιγο χρονο παραπανω , θα γραψω ενα κατεβατο απο επιλεγμενα εστιατορια τησ Ισπανιας που εχουν προκυψει μετα απο πολλη μελετη .... και αυτο διοτι ο ροζ πανθηρας ειχε την τυχη να ζησει εκει για 4 συναπτα ετηΕπειδη δεν εχω παει ,θελω μια πληροφορια σχετικα με την καθαριοτητα των εστιατοριων της .Αυτο που γνωριζω ειναι οτι το φαγητο ειναι καλο κ οικονομικο καθως επισης κ το κρασι .
Δεν χρειαζομαι κατεβατο κ ενα ναι, η οχι, μου αρκει -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μιραγκε, τον βάσκο θα τον έλεγες γκουρμέ?
Όχι, φτήνος είναι ψιλοΟΚ φαγητό έχει αλλά γκουρμέ με τίποτα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι η ταβέρνα 'η ωραία σμύρνη ' κοντά στο πάρκο ουλωφ παλμε απέναντι σχεδόν απ τον μασουτη (σούπερ μάρκετ )
Eπειδη δε θυμαμαι το ονομα, ειναι αυτο που εχει παντου φωτογραφιες απο πελατες?
Οχι αυτο με τις φωτογραφιες ειναι το Μαιαμι .... και δεν ειναι με ολους τους πελατες αλλα μονο με τους διασημους ... Βουγιουκλακη Παριο κλπ κλπ
-
λοιπον .... πηγαμε χθες με τον aris07 στο casa mantovani ..... και δυστυχως απογοητευτηκα ..... πολυ ωραια η θεση του εστιατοριου στη μεση του πουθενα .... αλλα ενω περιμενα διακοσμηση ρουστικ (ιταλικης εξοχης κλπ) (γιατι παναθεμα με εκανα και 2 χρονια στην Ιταλια ) βρεθηκα σε ενα περιβαλλον μαλλον ασχετο και μαλιστα υπηρχε και ενα πιανο που επαιζε ελληνικα κομματια νεο κυμα κλπ . Ασχετο. Διακοσμηση ψιλοκυριλε εστιατοριου (που δεν περιμενεις και ουτε θελεις στη μεση της εξοχης) Ξεκιναω απο την λιστα κρασιων οπου ηταν απολυτα δημοκρατικη ... ειχε μονο κρασια Μαντοβανι .... Πηραμε και μεις (τι να καναμε αλλωστε) ροζε κρασι (λιγο γλυκο) για τις κυριες και κοκκινο (αντρικο ) για εμας ....
Τι μπορω να πω για το ροζε ..... αυτο το 'λιγο γλυκο' του σερβιτορου εμοιαζε με εκεινο το ροζ σιροπι που πιναμε μικροι (νομιζω erytrocin το ελεγαν ) . Τωρα για το κοκκινο ..... καλη η προσπαθεια αλλα .... προσπαθεια .
Οταν χαρηκαμε που τελειωσε επιτελους το κοκκινο και ειπαμε να παραγγειλουμε ενα αλλο (αλλης μαρκας ) παλι μας υπενθυμησε οτι δεν υπαρχει και ετσι πηραμε το ασπρο ....
Το φαγητο τωρα ... Καποια απο τα ζυμαρικα ηταν καλη προσπαθεια οπως το πιατο με το σολωμο (ταλιατελλες) που συστησε ο saxon 747 . Καποια ομως αλλα
Τα δευτερα πιατα με το κρεας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ .... το χοιρινο σκληρο και πολυ ψημενο Λογαριασμος 4 ατομα 150 ευρω...
Λοιπον χαρηκα που πηγα για να επιβεβαιωσω αλλη μια φορα την ποιοτητα (και το περιβαλλον) του Mare monti στο Πανοραμα. Δεν θα ξαναπαω ομως ......Αληθεια τι λεει και ο Αρης ? (που πηγαινε προκλητικα με 70 χλμ/ωρα στην επιστροφη ?)
-
Δεν θα το χαρακτήριζα γκουρμέ το εστιατόριο, αλλά βρέθηκα σε ένα σχετικά καινούριο που άνοιξε στη διαγώνιο κάτω από την Τσιμισκή, δίπλα από το γνωστό μαγαζί που πηγαίνουν οι Θεσσαλονικεις συνφορουμίτες.
Ε, λοιπόν το αφεντικό άνοιξε σε μια μεγάλη παρέα μια σαμπάνια. Το θέμα όμως είναι ότι την άνοιξε με σπαθί Νόμιζα ότι έκανε πλάκα, αλλά κράτησε το μπουκάλι με τεντωμένο χέρι από τη βάση, τείνοντας το προς τα μπροστά και με ίσιο σπαθί το αποκεφάλισε. Το θέμα όμως ήταν ότι το μπουκάλι στο σημείο που κόπηκε δεν ήταν αιχμηρό, αλλά σχεδόν λείο σαν χείλος ποτηριού. Μεγάλη εντύπωση, άμα δεν ξέρεις.... -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν θα το χαρακτήριζα γκουρμέ το εστιατόριο, αλλά βρέθηκα σε ένα σχετικά καινούριο που άνοιξε στη διαγώνιο κάτω από την Τσιμισκή, δίπλα από το γνωστό μαγαζί που πηγαίνουν οι Θεσσαλονικεις συνφορουμίτες.
Ε, λοιπόν το αφεντικό άνοιξε σε μια μεγάλη παρέα μια σαμπάνια. Το θέμα όμως είναι ότι την άνοιξε με σπαθί Νόμιζα ότι έκανε πλάκα, αλλά κράτησε το μπουκάλι με τεντωμένο χέρι από τη βάση, τείνοντας το προς τα μπροστά και με ίσιο σπαθί το αποκεφάλισε. Το θέμα όμως ήταν ότι το μπουκάλι στο σημείο που κόπηκε δεν ήταν αιχμηρό, αλλά σχεδόν λείο σαν χείλος ποτηριού. Μεγάλη εντύπωση, άμα δεν ξέρεις....http://www.wikihow.com/Open-a-Champagne ... th-a-Sword
-
Bill
-
Λευτέρη θέλω να πιστέυω ότι έτυχε... δεν είχα άσχημες εμπειρίες από το εν λόγω εστιατόριο, το αντίθετο θα έλεγα.
Βασίλη... αν δεν το ανοίξει με βολή πιστολίου Μ1911Α1 από τα 10 μέτρα δεν εντυπωσιάζομαι...
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
λοιπον .... πηγαμε χθες με τον aris07 στο casa mantovani ..... και δυστυχως απογοητευτηκα ..... πολυ ωραια η θεση του εστιατοριου στη μεση του πουθενα .... αλλα ενω περιμενα διακοσμηση ρουστικ (ιταλικης εξοχης κλπ) (γιατι παναθεμα με εκανα και 2 χρονια στην Ιταλια ) βρεθηκα σε ενα περιβαλλον μαλλον ασχετο και μαλιστα υπηρχε και ενα πιανο που επαιζε ελληνικα κομματια νεο κυμα κλπ . Ασχετο. Διακοσμηση ψιλοκυριλε εστιατοριου (που δεν περιμενεις και ουτε θελεις στη μεση της εξοχης) Ξεκιναω απο την λιστα κρασιων οπου ηταν απολυτα δημοκρατικη ... ειχε μονο κρασια Μαντοβανι .... Πηραμε και μεις (τι να καναμε αλλωστε) ροζε κρασι (λιγο γλυκο) για τις κυριες και κοκκινο (αντρικο ) για εμας ....
Τι μπορω να πω για το ροζε ..... αυτο το 'λιγο γλυκο' του σερβιτορου εμοιαζε με εκεινο το ροζ σιροπι που πιναμε μικροι (νομιζω erytrocin το ελεγαν ) . Τωρα για το κοκκινο ..... καλη η προσπαθεια αλλα .... προσπαθεια .
Οταν χαρηκαμε που τελειωσε επιτελους το κοκκινο και ειπαμε να παραγγειλουμε ενα αλλο (αλλης μαρκας ) παλι μας υπενθυμησε οτι δεν υπαρχει και ετσι πηραμε το ασπρο ....
Το φαγητο τωρα ... Καποια απο τα ζυμαρικα ηταν καλη προσπαθεια οπως το πιατο με το σολωμο (ταλιατελλες) που συστησε ο saxon 747 . Καποια ομως αλλα
Τα δευτερα πιατα με το κρεας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ .... το χοιρινο σκληρο και πολυ ψημενο Λογαριασμος 4 ατομα 150 ευρω...
Λοιπον χαρηκα που πηγα για να επιβεβαιωσω αλλη μια φορα την ποιοτητα (και το περιβαλλον) του Mare monti στο Πανοραμα. Δεν θα ξαναπαω ομως ......Αληθεια τι λεει και ο Αρης ? (που πηγαινε προκλητικα με 70 χλμ/ωρα στην επιστροφη ?)
Πάνω-κάτω έτσι είναι..
Τα ορεκτικά και οι σαλάτες ήταν απο μέτρια εως..τελείως συνηθισμένα που μπορείς να τα φας οπουδήποτε και μάλιστα χωρίς να τα πληρώσεις τόσο ακριβά.Οι ταλιατέλες με σωλομό ήταν σχεδόν τέλειες (όπως είχε πει και ο saxon),όπως και το μαύρο ριζότο με θαλασσινά,αλλά εκει τελειώνουν ολα τα καλά αφου η καρμπονάρα και οι βίδες με κρέμα γάλακτος ήταν απαράδεκτα.Eιδικά η καρμπονάρα που είναι ενα τόσο απλό πιάτο στην κατασκευή του για εναν Ιταλό.Τα δεύτερα πιάτα και ειδικά το κρέας με μπέικον ήταν ψιλοαπογοητευτικά,και η επιλογή κρασιών απλά ανύπαρκτη.Αυτό το τελευταίο πρέπει να αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία..τα παγωτά εντελώς συνηθισμένα (εμπορίου),αλλά το τιραμισού καλό απ' ότι άκουσα.
Συμπέρασμα:απο Ιταλούς ιδιοκτήτες περίμενα πολλά-πολλά περισσότερα,δεν βλέπω λόγο να ξαναπάω,και φυσικά ο όρος γκουρμέ εδω δεν ταιριάζει -
Γλυφάδα-Πλατεία Νυμφών το 'Οικείο' (το πρώτο ηταν και ειναι στο Κολωνάκι αν δεν απατώμαι).
Προσοχή σε κάτι,ανήκει περισσοτερο στα 'και όχι μονο',δηλαδη ναι μεν καλο φαγητο,ναι υπαρχουν καποιες καλές εμπνεύσεις (πχ κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μουστάρδα με ρύζι) ,αλλα δεν θα το ελεγες gourmet,ειναι πολυ περισσότερο μεσογειακό με πολυ ωραίες γεύσεις,δεν έχω φάει κατι ασχημο εκει.Οι τιμες θα ελεγα οτι κρατιουνται σε λογικά επιπεδα και δεν φευγεις με την εντυπωση οτι καποιος ελαφροχέρη σου εβαλε χερι στο πορτοφόλι,χωρις κρασι γυρω στα 20€ το ατομο.Επιδιώξτε να εχετε κανει κρατηση αν πατε σε ωρα και μερα αιχμής.
-
καλημέρα ... Από κέρκυρα ξέρει κανείς τίποτα ? Το ετρουσκο του μποντρινι είναι δυστυχώς κλειστό αυτή την εποχή .....
-
-
Πηγαμε στον Τρυπα στην Κερκυρα ...... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Δυο ατομα καθομαστε 11.00 το βραδυ ... στο μαγαζι ενα ακομα (μονο) ζευγαρι ... (αυτο με παραξενεψε καπως ...) Ο τυπος μας λεει οτι εδω δεν παραγγελνουμε εμεις αλλα φερνουν αυτοι ...
Οκ ας γινει το θελημα σου μεγαλε ... κατι θα ξερεις εσυ ...
Και αρχιζει η εξης τρελλα ... φερνει ακατασχετα πιατα με πολυ φαι ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ μακαροναδες γαριδες με αβοκαντο !!! ξερα παιδακια , λουκανικα και ενα καρο αλλες Μ...κιες για ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ....
Βλεπει οτι δεν τα τρωμε και συνεχιζει να φερνει κι αλλα !!!! ελεος .. στο τελος και αφου εχουμε κατααγχωθει με τοσο πολυ φαι στο τραπεζι .. φερνει και τα γλυκα ... γιαουρτι με μελι και καρυδια (γνωστο για τις χωνευτικες του ιδιοτητες (αν κατι πηγαινες να χωνεψεις το σταματουσε κι αυτο ) φρουτα κλπ κλπ .Ολο αυτο το διαστημα ο σερβιτορος μιλουσε με ενα αλλο ζευγαρι που ειχε στο μεταξυ ερθει και παραπονιοτανε για την κριση και οτι το μαγαζι δεν εχει πια κοσμο ....(απαραδεκτη τακτικη )
Το πιο ωραιο ομως ηταν στο τελος .... Ερχεται ο τυπας και ετσι αυθαιρετα οπως ξεκινησε, μας λεει : **70 ΕΥΡΩ !!!!!!!! **
Η κριση λοιπον θα ερθει και ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ για να σταματησουν οι Ελληνες να κοροιδευουν τους Ελληνες (και τους ξενους ) με τετοιου ειδους ΠΑΠΑΡΙΕΣ ...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
http://www.athinorama.gr/adv/lmnts/xrisoi_skoufoi/έχει κανείς καμιά εμπειρία από τα παραπάνω;
καιρός είναι να βγω και με την σύζυγο κανένα βραδάκι...
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)