Εξαιτίας ιδιαίτερων συνθηκών έχω κατοικίσει σχεδόν σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη και οφείλω να ομολογήσω ότι λίγο πολύ όλοι έχετε τα δίκια σας....
Επισημαίνω ότι δεν είμαι ακόμη ''επίσημα'' παντρεμένος (αντιστέκομαι) και δεν έχω κατοικίδιο. Για όσο διάστημα έμενα Καλαμαριά (Βυζάντιο και Βότση) χαιρόμουν την ησυχία (μακριά από Εθν. Αντιστάσεως, Ανδριανουπόλεως και Θεσσαλονίκης-Μουδανιών) τις πυλωτές και τη σχετική τάξη και ασφάλεια που επικρατούσε.
Εδώ και ένα χρόνο επέστρεψα στην παλιά γειτονιά (ελέω ιδιοκτησίας) στη νέα παραλία (Λαογραφικό Μουσείο).
+
Κέντρο δε το λες αλλά είμαι δίπλα και πλέον το επισκέπτομαι πολύ συχνά και το αντιμετωπίζω πιο χαλαρά (το αυτοκίνητο μένει κλεισμένο στο πάρκινγκ για μέρες - στο cosmos έχω να πάω τουλάχιστον 9 μήνες).
Βλέπω θάλασσα αλλά δεν έχω την υγρασία της Καλαμαριάς.
Δε χρησιμοποιώ τον υπέροχο περιφερειακό.
Περπατάω πολύ κάθε μέρα. (min 2.5 km)
Περίεργες Φάτσες.
Παλιά οικοδομή.
Με αυτά τα δεδομένα δε μπορώ να αποφασίσω τι μου αρέσει περισσότερο.... Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαι παιδί της πόλης και δε θα μπορούσα με τίποτα να μείνω σε κλασσικό-τυπικό χωριό.
Απλά δε γουστάρω να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον της πόλης διότι εκνευρίζομαι απίστευτα με την ασυδοσία και τα κουλά που βλέπω να διαδραματίζονται γύρω μου κάθε φορά που το κάνω.Το θεωρώ απίστευτα ψυχοφθόρο...
Όσων αφορά το ποδήλατο, το έχω ψάξει και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για αστικές διαδρομές δίχως έντονες ή καθόλου κλίσεις (πχ παραλία) ένα σπαστό αποτελεί πολύ καλή λύση διότι:
Μπορείς να το ανεβάσεις εύκολα στον προορισμό σου και να μη το αφήνεις έξω, βορρά στους διάφορους πλιατσικολόγους.
Σε περίπτωση ανάγκης το βάζεις στα κρυφά και στο λεωφορείο-μετρό(ΠΟΙΟ?), διπλωμένο για να μη βγάζει μάτι!!!