-
αν βγαλουμε τον καταλυτη ποια θα ειναι τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα?
αυτο που ξερω σιγουρα ειναι η επιβαρυνση του περιβαλλοντος. -
Πιστεύω πως θα βγει εντελώς off ο προγραμματισμός του εγκεφάλου, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να δουλεύει με δεδομένο backpressure. Αν λοιπόν απλά βγάλεις τον καταλύτη χωρίς άλλη μετατροπή το πιο πιθανό είναι πιστεύω να χάσεις σε απόδοση παρά να κερδίσεις.
-
Αν εχεις και δευτερο λάμδα στον καταλύτη (οπως εχουν τα CTR πχ) θα χρειαστεί να κανεις και πατέντα.
Μονο και μόνο η επιβάρυνση του περιβάλλντος θα επρεπε να ηταν αρκετή για να σε αποτρέψει όμως!
-
Καλυτερα να βαλεις εναν αγωνιστικο μεταλλικο ωστε και καρτα να βγαζεις και καποιο σχετικο κερδος να εχεις απο την ελευθερωση της εξατμισης(αν ειναι τοσο σφικτη δηλαδη)
Για τι αμαξι μιλαμε αν επιτρεπεται???? -
βασικα αν βγαλεις τον καταλυτη θα πρεπει να φτιαξεις μια εξατμιση στηριζομενη στο οτι εβγαλες τον καταλυτη ωστε να διαφυαλλσονται καποια στανταρ στην ροη των καυσαεριων.....απο κει και περα υπαρχουν αυτοκινητα που κερδιζουν απο την φαιερεση καταλυτη, αυτοκινητα που χανουν και αυτοκινητα που κερδιζουν σε καποιες στροφες και χανουν σε αλλες
-
Αν βγάλεις τον καταλύτη....... θα μου δώσεις περισσότερη δουλειά στο μέλλον!!! (Περιβαλλοντολόγος γαρ!!!)
always joking!!!
-
Αν δει κανείς πχ. τη δυσκολία απομάκρυνσης των οξειδίων του αζώτου που έχουν επικαθήσει σε μεταλλική επιφάνεια και κάνει μια απλή αναγωγή στο αναπνευστικό του σύστημα δύσκολα θα αφαιρέσει τον καταλύτη από το αυτοκίνητο του.
Γιάννης
-
Βγάζοντας τον καταλύτη το μόνο σίγουρο είναι θα συμβάλεις αποτελεσματικά στην αύξηση της συκγέντρωσης καρκινογόνων ουσιών στην ατμόσφαιρα! Προσωπικά το θεωρώ εγληματική αμέλεια.
-
Κλασική «Ελληνική» συμπεριφορά. Ας βρομίζω παντού εκτός του σπίτι μου (συνήθως). Έλα μωρέ εγώ θα σώσω τον κόσμο;
Να κάνεις ότι κάνεις από αμέλεια θα μπορούσα να το συχωρέσω ή παραβλέψω αλλά εσύ πας εκ προ μελέτης. Κρίμα και διπλό αν είσαι από τα Χανιά γιατί άνθρωποι που μεγαλώνουν σε μέρη με τέτοιο φυσικό κάλος θα έπρεπε να είναι ποιο συνειδητοποιημένοι. -
Χωρίς να υπολογίσουμε τα επικίνδυνα αέρια που εισπνέουμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι στην περίπτωση π.χ. που παρκάρουμε το αυτοκίνητο με ανοιχτό/ά το/τα παράθυρο/α, λάβε υπόψιν σου ότι παραβαίνεις και το νόμο.
Από το άρθρο 15 του ΚΟΚ:*
-
Aπαγoρεύεται η κυκλoφoρία ως και η oδήγηση κάθε oδικoύ oxήματoς τo oπoίo:
α) εκπέμπει oυσίες ή πρoιόντα βλαπτικά για την υγεία τoυ ανθρώπoυ ή πoυ ρυπαίνoυν τo περιβάλλoν πέραν των επιτρεπόμενων oρίων.
β) πρoκαλεί γενικά από την κίνηση και λειτoυργία τoυ θόρυβo, πέραν των επιτρεπόμενων oρίων. ..................................................................... -
Aυτoί πoυ παραβαίνoυν τις διατάξεις της παραγράφoυ 1 τoυ άρθρoυ αυτoύ τιμωρoύνται με πρόστιμo πενήντα xιλιάδων (50.000) δραxμών** και με επί τόπoυ αφαίρεση των στoιxείων κυκλoφoρίας τoυ oxήματoς από τoν βεβαιoύντα την παράβαση**. Tα αφαιρoύμενα στoιxεία κρατoύνται στην αρμόδια Aρxή μέxρι να πρoσκoμιστεί από τoν παραβάτη σημείωμα της αρμόδιας Yπηρεσίας Συγκoινωνιών για την καταλληλότητα τoυ oxήματoς από πλευράς εκπoμπής καυσαερίων ή θoρύβων.*
-
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Βγάζοντας τον καταλύτη το μόνο σίγουρο είναι θα συμβάλεις αποτελεσματικά στην αύξηση της συκγέντρωσης καρκινογόνων ουσιών στην ατμόσφαιρα! Προσωπικά το θεωρώ εγληματική αμέλεια.μη το παρατραβαμε κιολας......αν ενα αυτοκινητο συμβαλλει αποτελεσματικα οπως λες τοτε οσοι πηγαινουμε σε αγωνες θα επρεπε να εχουμε παθει καρκινο
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
μη το παρατραβαμε κιολας......αν ενα αυτοκινητο συμβαλλει αποτελεσματικα οπως λες τοτε οσοι πηγαινουμε σε αγωνες θα επρεπε να εχουμε παθει καρκινοΑν ήταν να πάθεις μόνο εσύ καρκίνο που κάνεις τη ζημιά θα είχαμε λιγότερα παράπονα!
Όλα τα αυτοκίνητα και οι καμινάδες από λέβητες και τα τσιγάρα συμβάλλουν αποτελεσματικά! Το ότι ο άλλος μπορεί να έχει μια καμινάδα εργοστασίου που να βγάζει 100 φορές πιο πολλά βλαβερά πράματα δε σε κάνει λιγότερο ένοχο.... ούτε λιγότερο αποτελεσματικό! Δεν μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι.
Κανονικά είναι εκ προμελέτης ενέργεια ενάντια στην υγεία του πληθυσμού.
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα κακά επηρεάζουν αρνητικά, απλά η μέθοδος ανίχνευσης που χρησιμοποιείς είναι ανεπαρκής. Πιο σωστή μέθοδος είναι η παρατήρηση αναφερόμενων νέων περιπτώσεων καρκίνου σε δεδομένο πληθυσμό ανά χρόνο. Αυτό ανάλογα και με το είδος καρκίνου μπορεί να συσχετιστεί και με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και αν βγεί μια θετική συσχέτιση τότε αποδείχτηκε...... Αν εσύ επιμένεις να αμφισβητείς τη συσχέτιση λυπάμαι αλλά είσαι συνένοχος.... -
παντως μου κανουν εντυπωση τα συμπερασματα που εβγαλες διαβαζοντας μια προταση....
εγω αναφερθηκα μονο στην λεξη 'αποτελεσματιικα' και ειπα οτι ειναι καπως υπερβολικη -
Κρίμα και διπλό αν είσαι από τα Χανιά γιατί άνθρωποι που μεγαλώνουν σε μέρη με τέτοιο φυσικό κάλος θα έπρεπε να είναι ποιο συνειδητοποιημένοι.
παντως μου κανουν εντυπωση τα συμπερασματα που εβγαλες διαβαζοντας μια προταση....πιστευω πως ο βαγγελης με καλυψε!!!!
απεχει πολυ μια απορια απο την πραγματοποιηση μιας αποριας!!!
επισης αυτα που ειπες δεν με αντικατοπτριζουν
και επισης επιδη ειμαι απο εκει τα θαυμαζω παρα πολυ,περισσοτερο και απο τους δημαρχουςκαι οπως ακομα ειπα στο ποστ, ξερω τις συνεπειες προς το περιβαλλον και σε μας (εστω τις περισσοτερες)
απλα δε καταλαβαινω το λογο για τον οποιο τον βγαζουν αλλοι...
γιαυτο ρωτανε παντα για να σιγουρευτουνε
αφου με βγαλατε ενοχο χωρις κανενα ενοχοποιητικο στοιχειο...δεστε με ....joking
-
Τι πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο ρε παιδιά...Μια ερώτηση έκανε...Ίσα ίσα δείχνει και ενδιαφέρον για το θέμα και όρεξη για μάθηση...Τί είναι τούτοι! σπεύδουν να προασπίσουν τη νομιμότητα και να βγάλουν κι ένα δεκάρικο λόγο τίγκα στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία από το πουθενά, χωρίς ο άνθρωπος να έχει εκδηλώσει καμία πρόθεση...
Τώρα να ρωτήσω εγώ ποια είναι τα αποτελέσματα χορήγησης ενός γραμμαρίου στρυχνίνης σε ένα ενήλικο άνθρωπο ή θα με πείτε φονιά ; -
παντως μου κανουν εντυπωση τα συμπερασματα που εβγαλες διαβαζοντας μια προταση....
εγω αναφερθηκα μονο στην λεξη 'αποτελεσματιικα' και ειπα οτι ειναι καπως υπερβολικηTo ίδιο ισχύει και για σένα, το 'αποτελεσματικά' αναφερόνταν στο ότι όντως εκπέμπονται καρκινογόνες ουσίες στην ατμόσφαιρα, οπότε ώς προς αυτό η αφαίρεση του καταλύτη είναι αποτελεσματική!
-
εγω εβγαλα συμπερασματα ως προν την προταση σου και οχι ως προς τον χαρακτηρα σου....ενω για μενα (τουλαχιστον ετσι εξελαβα αφου δικο μου post ειχε γινει quote) ειπωθηκε οτι και να παθω καρκινο θα πειραζε λιγοτερο η οτι ειμαι συνενοχος και αλλα πολλα.....
τωρα που το επεξηηγησες καταλαβα τι εννοουσες -
Φίλε Κyan θα σου πω την δικία μου αμαρτία όταν είχα την Α75 1.6 injection
έκανα την βλακία και αφαίρεσα το καταλύτη για να λύσω την απορία που έχει και ο φίλος μας.Ε λοιπόν στην Α75 με καταλύτη η αφαίρεση του έχει αποτέσματα στην απόδοση του αλλό αμάξι σου λέω.Περιττό να αναφέρω τον καρκίνο που έβγαζε από πίσω.Εαν με σταματούσαν για έλεγχο πήγαινα κατευθείαν στο εκτελεστίκο απόσπασμα!!Μια βόλτα έκανα και τον ξανα έβαλα λύνοντας την απορία μου.Την μετάτρεψα σε 2.0 και έχω ησυχάσει
τι γινεται χωρις τον καταλυτη???