-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Και όμως, η Ti είχε και πράσινη έκδοση !Αλλα η κίτρινη έχει άλλη χάρη !
Βελισάριε,κάνε άλλη μία προσπάθεια βρέ,μπάς καί τού ανοίξουμε τά μάτια.
Ακούς εκεί...κίτρινο. -
Γεια σας παιδες
Ημουν εξω σε εργασια ολη την ημερα και οταν γυρισα στην δουλεια μου μετα τις 5 ειδα ενα μεγαλο κοκκινο χαρτι πανω στον υπολογιστη μου οτι ειχα κολλησει virus!
Ετσι σας γραφω τωρα και την γνωμη μου!
Το χρωμα στην 156 ειναι κατα μεγαλη πιθανοτητα AR127!
Τα χρωματα που υπαρχουν στο link 'veloce' ειναι πολυ ελεγμενα επειδη ο Wille Roos δεν γραφει τιποτα χωρις να το εχει ελεξει 100%!Ο Wille ειναι γειτονας μου!
Το AR127 υπαρχει σε 3 παραλλαγες, οι οποιες διαφερουν, στα ματια μου παντα, αρκετα!
Αυτες οι παραλλαγες μπορουν να μεγενθυνθουν αναλογα με την εργασια που εχει γινει κατω απο το χρωμα!Δηλαδη, αν το primer ειναι ποιο σκοτεινο, τοτε το χρωμα εχει μια ποιο βαθεια αποχρωση και αναλογα!
Στην δικη μου την Alfasud το χρωμα απο κατω ηταν μαυρο γιαυτο εχει ενα πολυ βαθυ κιτρινο, αλλα με εντονα τα ειδιαιτερα χαρακτηριστικα του κιτρινου!!Δινει ενα μεγαλοπρεπες υφος, χωρις να χτυπαει στα ματια, οπως τα κιτρινα της Ford ka, Audi cab η SEAT Leon!
Μερικοι μαλιστα λενε οτι βλεπουν μια υποψια πρασινου καπου μεσα!!!
Το μυστικο, ισως, ειναι η ποιοτητα του χρωματος που διαλεχτηκε!Δηλ δεν ειναι 2 components αλλα η παλαια τιμια απλη βαφη, δεν ξερω πως λεγεται στα Ελληνικα!Αυτη η βαφη δινει μεγαλυτερο βαθος, ειδικα αν την περασεις με κερι!Το μειονεκτημα της ειναι οτι δεν αντεχει στον χρονο, σπαει μετα απο 6/7 χρονια αναλογα με τις συνθηκες!Αλλα μου φαινεται οτι αξιζει να προτιμηθει, απλα πρεπει να κανεις καλο φιλο εναν βαφεα αυτοκινητων!
Παλι για αυτην την 156, μαλλον εχει φωτογραφηθει σε συννεφιασμενη μερα, αν ηταν εντονος ο ηλιος, τοτε θα ηταν πολυ ποιο εντονο και ποιο βαθυ το κιτρινο!
Κωστα, θα σου στειλω αυθεντικα δειγματα απο την δικη μου και νομιζω οτι θα σου δειξουν απο πρωτο χερι ποσο ωραιο ειναι αυτο το κιρτινο! Σου στελνω και μερικες φοτο τραβηγμενες με την Leica μου και εκει θα δεις την διαφορα εν σχεσει με την ψηφιακη καμερα!
Βασιλιε, ο Peter Dyrelund εχει μια κοκκινη, μια ασπρη και μια πρασινη Alfasud!Ναι, την Ιταλικη σημαια!
Αν εχεις μια κιτρινη και μια μαυρη, τοτε τι εισαι και τι χρωμα σου λειπει;
Χαιρετησματα
Σπιρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Κωστα, θα σου στειλω αυθεντικα δειγματα απο την δικη μου και νομιζω οτι θα σου δειξουν απο πρωτο χερι ποσο ωραιο ειναι αυτο το κιρτινο! Σου στελνω και μερικες φοτο τραβηγμενες με την Leica μου και εκει θα δεις την διαφορα εν σχεσει με την ψηφιακη καμερα!Σπύρο σ'ευχαριστώ πολύ για τα δείγματα, τις φωτογραφίες και τα σχόλιά σου.
Αν εχεις μια κιτρινη και μια μαυρη, τοτε τι εισαι και τι χρωμα σου λειπει;
Αφήνω το Μάκη (G60) να σου απαντήσει σ'αυτό! Είμαι σίγουρος ότι θα το 'φχαριστηθεί!
-
NewsFlash!
Το γδύσιμο του αυτοκινήτου έχει σχεδόν τελειώσει, μένει μόνο να βγει το μπροστινό παρμπρίζ.
Τελικά το πάτωμα είναι εντελώς καθαρό από σκουριά. Έχει λίγη σκουριά στους μαρσπιέδες (όπου μαζεύεται νερό) αλλά δεν έχει προχωρήσει πολύ και δε χρειάζεται πολλή δουλειά, παρά μόνο ξεσκούριασμα και ίσως λίγος στόκος. Μένει λοιπόν να δούμε μόνο αν υπάρχει καθόλου σκουριά στο πλαίσιο του παρμπριζ.
Στο μεταξύ έχουν βρεθεί ταμπλό (μαζί με όργανα) και εταζέρα σε πολύ καλή κατάσταση, ολόκληρη πίσω πόρτα με καθαριστήρα/μηχανισμό και ανακατασκευασμένη κρεμαγιέρα.
Η ανακατασκευή πάει καλά αλλά εγώ έχω ήδη μείνει από λεφτά, αφού έχω δόσει κάμποσα για τα ανταλλακτικά Σε λίγο αν δεν προλάβω να πάρω το δώρο του πάσχα με βλέπω να παίρνω δάνειο!
-
χαλαλι! χαλαλι! συνεχισε ακαθεκτος με επιμονη και υπομονη γιατι κανεις ιερο εργο!
-
Το πολύ-πολύ να κόψεις φαί και νερό.Ποιος νοιάζεται για το πασχαλινό αρνί,αν είναι να έχει μια πανέμορφη sud;
Αλήθεια,υπάρχουν και άλλα χρώματα για τις alfa εκτός απ' το κόκκινο;;;;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλήθεια,υπάρχουν και άλλα χρώματα για τις alfa εκτός απ' το κόκκινο;;;;Έχω ήδη μια κόκκινη Άλφα (βλέπε άβαταρ), δύο κόκκινα αυτοκίνητα δε θα ήταν υπερβολή; Ας υπάρχει και λίγη ποικιλία!
-
Φωτογραφίες δεν βλέπουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Φωτογραφίες δεν βλέπουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!Γιατί δεν έχω ψηφιακή μηχανή (ούτε αναλογική ). Θα κανονίσω να πάω μια μέρα στο φανοποιείο με μια δανεική και θα βγάλω φωτογραφίες.
-
Σήμερα το πρωί πήγα και την είδα. Τα πίσω φτερά έχουν σχεδον τελειώσει (κόψιμο των φρυδιών -ήταν κομμάτια- και κόλλημα άλλων από φτερά 4θυρης ) και τώρα περιμένουμε το εμπρός αριστερό από το εξωτερικό για να ξεκινήσει το εσωτερικό βάψιμο. Στο μεταξύ θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του κινητήρα (αλλαγή μπλοκ), η οποία θα τελειώσει καλώς εχόντων των πραγμάτων περίπου μαζί με το εσωτερικό βάψιμο, ώστε μετά να μπουν τα μηχανικά μέρη και να βαφτεί και εξωτερικά.
Στο μεταξύ βρήκα από μια άλλη 'νεκρή' Ti μαύρες επενδύσεις για τις πόρτες και original μαύρο-γκρι σαλόνι με το λογότυπο 'Ti' στις πλάτες των καθισμάτων σε αρκετά καλή κατάσταση (το κάθισμα του οδηγού είναι λίγο φθαρμένο στον αριστερό ώμο, ο οποίος ευτυχώς είναι ξεχωριστό κομμάτι μαύρου υφάσματος και αλλάζεται).
Σκέφτομαι να πάω το τιμόνι για αλλαγή του δέρματος της στεφάνης γιατί το δέρμα είναι φθαρμένο και ξεβάφει όταν υγρανθεί. Ξέρετε ποιος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά; Connoly ίσως;
Από Δευτέρα ίσως έχω και φωτό.
-
Αντε,σιγά-σιγά νά τήν κυκλοφωρήσεις.Πότε αλήθεια τό υπολογίζεις;
-
Περί τα μέσα Ιουνίου.
-
Δρ. Φρανκεστάιν...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Περί τα μέσα Ιουνίου.Καλά,θά σέ περιμένω τό δεκαπενταύγουστο!!!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Δρ. Φρανκεστάιν...Αν εννοείς τα πίσω φτερά μη σου κάνει εντύπωση. Τα πίσω φτερά είναι δομικά στοιχεία του αμαξώματος και ένας σωστός μάστορας θα αποφύγει να τα αλλάξει εντελώς πάσει θυσία, γιατί τότε δύσκολα το αμάξωμα θα γίνει όπως ήταν παλιά από ακαμψία και ευθυγράμμιση και οι κολλήσεις που θα κάνει θα έχουν σίγουρα αυξημένη ευπάθεια στη σκουριά.
-
ΞΕΡΩ ΤΑΠΕΤΣΕΡΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΟΝΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.
-
Mια ερώτηση:O μάστορας στον οποίο έχεις το θηρίο είναι στην περιοχή της Καλλιθέας? Αν ναί τότε την έχω δεί αν όχι τότε πληροφορώ ότι γίνεται ανάλογη δουλειά και εκεί.Πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο να προσπαθεί κάποιος να αναβιώσει τέτοια αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης FALIO έγραψε:
Mια ερώτηση:O μάστορας στον οποίο έχεις το θηρίο είναι στην περιοχή της Καλλιθέας? Αν ναί τότε την έχω δεί αν όχι τότε πληροφορώ ότι γίνεται ανάλογη δουλειά και εκεί.Πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο να προσπαθεί κάποιος να αναβιώσει τέτοια αυτοκίνητα.Ναι, Καλλιθέα είναι, οπότε μάλλον αυτήν είδες. Είναι κεραμιδί (ξεβαμμένο πια από το χρόνο). Να μια φωτογραφία από track-day στις Σέρρες:
Σταύρο, αν θέλεις στείλε pm.
-
Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν το παλιό καλό αυτοκίνητο ειδικά όταν αυτό είναι ALFA ROMEΟ.Έχω και εγώ την ίδια ¨αρρώστια¨.Αρκεί να αναφέρω ότι έχω στην κατοχή μου 3 πισωκίνητες ALFA!!
-
Ο χρήστης FALIO έγραψε:
Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν το παλιό καλό αυτοκίνητο ειδικά όταν αυτό είναι ALFA ROMEΟ.Έχω και εγώ την ίδια ¨αρρώστια¨.Αρκεί να αναφέρω ότι έχω στην κατοχή μου 3 πισωκίνητες ALFA!!Ποιές έχεις?Πες μας να 'φτιαχτούμε'....
Alfasud Ti