-
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Λοιπόν pipinos επειδή βαρέθηκα και όπως φαίνεται θεωρείς σωστό να πηγαίνεις με 10/15 χλμ τη ώρα και στα @@ σου οι πίσω (θα το κάνει μόνο κάποιος αν είναι ντούκι, οπλοφορεί, έχει αλεξίσφαιρο αμάξι και τέτοιες αηδίες) και ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος χρησιμοποιείς anti-radar http://www.youtube.com/watch?v=abBxD7BSNys
->Τώρα θα σκάσει το εκπληκτικό σχόλιο δεν τρέχω/θέλω να ενημερώνομαι
Α έχεις και τρία χέρια;! Για πως αλλιώς κρατάς την κάμερα και οδηγάς...
Μπάβο σου !
Τα συμπεράσματα στους υπόλοιπους...Συγνώμη στα υπόλοιπα μέλη για offtopics
Για πες μου τι σπουδάζεις ακριβώς... αν είσαι θετικών επιστημών, ΚΑΚΩΣ βρίσκεσαι στη σχολή που βρίσκεσαι. Και μην πεις ποιος σε κρίνει, σε κρίνει αυτός που θα πρέπει να σε κρίνει και στη σχολή σου.
Κάποιος προηγουμένως, έγραψε να μην είμαι προκλητικός, εριστικός κτλ. Μα αν ο άλλος είναι βλάκας τι να του πεις; Μπορείς να του μιλήσεις λογικά;
Μα ddl449, είσαι τόσο μα τόσο χαζός και άσχετος που ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις τίποτε. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, γιατί η βλακεία και η ψευτιά (έρχεται πιο κάτω ΚΑΙ αυτό) έχουν κυριεύσει το forum.
Συγγνώμη από τη διαχείριση, αλλά ΚΑΘΕ βλακεία που θα λέει θα την αποκαλώ με το όνομά της και αυτόν που την κάνει το ίδιο.
ΒΛΑΚΕΙΑ Νο1
Στο βίντεο, αυτό που ακούς είναι το Mio P560 που έχω (με 7 προγράμματα navi) να χτυπάει για τις σταθερές κάμερες στη Ναύπακτο. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ εκείνη τη στιγμή είναι το MioMap και ΔΕΝ είναι ανιχνευτής. Επίσης, οι κάμερες αυτές, όπως και οι υπόλοιπες από τις ~300 που μπήκαν πέρυσι στην Ελλάδα είναι ανενεργές, οπότε δε χρειάζεται καν το navi για να κόψω, πόσο μάλλον ο ανιχνευτής. Επίσης, οι κάμερες αυτές δουλεύουν με πιεζοηλεκτρικές λωρίδες (φαίνονται στο βίντεο που τραβήχτηκε για αυτό το σκοπό - διαβάστε τα infos), οπότε ο ανιχνευτής ΔΕΝ μπορεί να ανιχνεύσει ΤΙΠΟΤΕ εφόσον ΤΙΠΟΤΕ δεν εκπέμπεται, άρα στο συγκεκριμένο βίντεο απλά κάναμε ψευδές ή βλακώδες σχόλιο. Κρίνω ότι είναι το 2ο λόγω άγνοιας του αντικειμένου. Η κακία όμως, υπήρχε όπως και ο δόλος.ΒΛΑΚΕΙΑ Νο2
Ανιχνευτής είναι αυτό που θα ακούσεις στα άλλα βίντεο αν ψάξεις στο κανάλι μου στο youtube. Για παράδειγμα δες το παρακάτω βίντεο που όντως χρησιμοποιώ ανιχνευτή:
Youtube VideoΒΛΑΚΕΙΑ Νο3
Αντιραντάρ ΔΕΝ υπάρχει. Αν θες να ενημερωθείς, είτε στην αντίστοιχη ενότητα, είτε στο http://www.bloka.com, είτε στο myforumplus.com και θα καταλάβεις τι παίζει.ΒΛΑΚΕΙΑ Νο4
Το ότι καταλαβαίνω γιατί απλώνεται η κυκλοφορία στους δρόμους (κίνηση σε στοίχους) δε σημαίνει πως κινούμαι με 10 ή 15, ούτε πως βρίσκομαι συνέχεια στην αριστερή λωρίδα. Πώς τα συσχετίζεις; Το μπουζούκι όργανο, ο αστυνομικός όργανο, άρα ο αστυνομικός μπουζούκι; Χμμμμ.... κάπου η λογική σου δεν μας τα λέει καλά και αυτό θα αποδειχθεί και πιο κάτω (το ψέμα που έγραψες και ακόμα να το παραδεχθείς).
Προτιμώ, λοιπόν, να κινούμαι χαλαρά δεξιά αν θέλω να κάνω οικονομία, είτε να κάνω αυτό που περιέγραψε ο kacey νωρίτερα, από μακριά, βλέπεις την τρύπα και φεύγεις (το απέδειξα στον Lexus που έφαγε τσάγια άσχημα, απλά και μόνο λόγω καλύτερης cpu). Πριν λίγο όμως, στην κάθοδο του Κηφισού, έκανα τις σφήνες τις ζωής μου (ΧΩΡΙΣ να ενοχλώ όμως), πέρασα κόκκινα, κίτρινα, όρια κτλ γιατί μου έσπασαν τα νεύρα από κάτι βλάκες που κάνουν τους έξυπνους και προκαλούν κομφούζιο (οι σφήνες που λέγαμε με το turbo).ΒΛΑΚΕΙΑ Νο5
Δεν έγραψα ΠΟΤΕ ότι δεν τρέχω ή κάτι αντίστοιχο. Απλά έγραψα ότι ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ τους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει πως τρέχω, αλλά δεν κολλάω στον άλλο, δεν κάνω σφήνα τελευταία στιγμή, δεν τον αναγκάζω σε φρενάρισμα κτλ κτλ. Άρα, πάλι αυτοσχεδιάζεις για να βγεις από πάνω. Έτσι έχεις μάθει από το σπίτι, έτσι πράττεις. ΡΑΓΙΑΣ = δούλος = σκουλήκι κατά την άποψή μου.ΒΛΑΚΕΙΑ Νο6
Έγραψες πως:Άρα αφού δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δεν έχει ταμπέλα για απαγόρεψη στάθμευσης μπορώ να παρκάρω εκεί
και
Ξέρεις εξυπνάκια απάντησα αλλά εσύ είσαι αυτός που θέλει γυαλιά παρόλο που κάνεις όλα τα διανθισμένα και περίτεχνα σχόλια περι όρασης για να με θίξεις. Άντε τυφλέ:
Επειδή έτυχε να περάσω από εκεί το πρωί, έβγαλα ένα μικρό βίντεο για να δει ΟΛΟΣ ο κόσμος ποιος είναι ο ψεύτης και ο τυφλός που έχει περάσει τόσες φορές από εκεί και ΔΕΝ έχει δει τα σήματα
http://www.youtube.com/watch?v=CyUnWwgIPgo
Ελπίζω να το κάλυψα και αυτό. Φυσικά, ΔΗΜΟΣΙΑ, ο ίδιος ο ψεύτης (προκαλώ για μήνυση, θα χαρώ να βγάλω ένα turbo κι εγώ) δε θα παραδεχθεί τίποτε απολύτως και θα δηλώσει πως οι πινακίδες μπήκαν σήμερα το πρωί εκεί ή κάτι άλλο κλασσικό ψέμα κατά την τακτική του 'πες ένα μεγάλο ψέμα για να σε πιστέψουν όλοι'.Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως με ψέματα και διάφορες ιστορίες δεν πάμε μπροστά. Ή θα λέμε την αλήθεια ή θα κρυβόμαστε.
Γράφω πως κάποιοι είναι ραγιάδες. Απαντούν όχι, εσύ είσαι ραγιάς. Μετά αποδέχονται ότι οι ίδιοι είναι (πώς αλλιώς θα δικαιολογηθεί η Ferrari), αλλά θέλουν να είμαστε παρέα στην ψευτιά, στην κομπίνα κτλ. Δεν τους έχουν ανάψει τα φώτα ποτέ γιατί δεν ενοχλούν και 1 post νωρίτερα παραδέχονται για 2η φορά έμμεσα πως τρέχουν και γι' αυτό δεν τους ανάβουν φώτα.
Άλλοι, γράφουν πως θέλουν να πάνε γρήγορα και αριστερά, αλλά δεν απαντούν πόσο γρήγορα θέλουν να πάνε. Γράφουν πως τους ενοχλούν οι αργοί, αλλα οι ίδιοι θέλουν να ενοχλήσουν εξίσου, αν όχι περισσότερο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ως κοινοί απατεώνες, θα προκαλέσουν το ατύχημα και θα πουν μετά και ψέματα τα οποία έχουν ΗΔΗ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι θα χρησιμοποιήσουν.
Άλλοι, προσπαθούν με ψέματα να υποστηρίξουν την ανύπαρκτη γνώμη τους (αλήθεια ποια είναι ddl449 πέρα από ότι διαφωνείς μαζί μου) και γράφουν ό,τι τους κατέβει, ψάχνουν το διαδίκτυο για να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία, κατασκευάζουν συκοφαντίες για να πλήξουν το κύρος κάποιου ο οποίος γράφει τα ίδια ακριβώς από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.
Τι ηθική είναι αυτή; Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και γιατί δε βγαίνουν να το δηλώσουν ευθέως ότι λειτουργούν έτσι, ότι είναι 'αδελφές' στην κοινώς καθομιλουμένη, ότι στο κάτω κάτω είμαστε οι κ.κ. Α.Β., Γ.Δ. και εσάς τους υπόλοιπους σας θεωρούμε κατώτερους και σας κλέβουμε, σας ενοχλούμε γιατί έτσι γουστάρουμε. Άραγε, στην οικογένειά τους, έχουν φανερωθεί; Έχουν δηλώσει τη συμπεριφορά τους; Στο χώρο εργασίας τους, δηλώνουν πως λένε ψέματα κατ' εξακολούθηση; Ή μήπως είναι απατεωνίσκοι που προσπαθούν με μικροκομπίνες να δουλέψουν τους άλλους τους τίμιους και περνιούνται και για τόσο έξυπνοι που πρέπει να μας πείσουν κιόλας ότι ενεργούν καλώς.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Το συγκεκριμενο δεν ειναι τηλεοπτικο προγραμμα αλλα μπορει να μας πει πολλα για το θεμα.
http://vwisb7.vkw.tu-dresden.de/~treiber/MicroApplet/Απο αυτο καταλαβαινουμε ποσο κακο κανουν οι εισοδοι σε εναν μεγαλο δρομο
Πολυ πολυ πολυ καλο simΠολύ καλό! Έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κ οποιος νομιζει οτι αμα πεσει απο πισω απο αλλον δεν θα πληρωσει, στην Ελλαδα, be my guest.
+1. Θα πρέπει ο πίσω να έχει ακλόνητα στοιχεία (video, μάρτυρες, κτλ) ώστε να μπορεί να αντικρούσει ένα πολύ απλό επιχείρημα: 'Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου σκύλος και αναγκαστικά φρέναρα απότομα. Δεν είχα χρόνο να κάνω ελιγμό αποφυγής'.
Και οι μάρτυρες/video σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πούν με σιγουριά εάν πετάχτηκε κάτι κ.λπ....
Το σύνηθες είναι ότι πληρώνει ο πίσω (ας κράταγε απόσταση ασφαλείας και ας είχε τον νού του.)
-
Ειτε ανιχνευτης ειναι, ειτε αντιρανταρ (jammer) ειναι, ειναι ΚΑΡΑ-παρανομο.
Και διωκεται απο τον ΚΟΚ μα προστημο 2.000€ και κατασχεση συσκευης. -
Όποιος απο εσάς πιστεύει οτι έχει να ...κερδίσει κάτι απο την εμπλοκή του σε άνα ατύχημα που επ' ουδενί δεν μπορεί να είναι ποτέ και απο κανέναν ελεγχόμενο, τότε θα πρέπει επειγόντως να επισκεφθεί ΨΥΧΙΑΤΡΟ, γιατί αυτό δεν το δικαιολογεί ούτε το νεαρό της οποιασδήποτε ηλικίας
λίγη σύνεση όταν κρατάτε τιμόνι παρακαλώ! -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Όποιος απο εσάς πιστεύει οτι έχει να ...κερδίσει κάτι απο την εμπλοκή του σε άνα ατύχημα που επ' ουδενί δεν μπορεί να είναι ποτέ και απο κανέναν ελεγχόμενο, τότε θα πρέπει επειγόντως να επισκεφθεί ΨΥΧΙΑΤΡΟ, γιατί αυτό δεν το δικαιολογεί ούτε το νεαρό της οποιασδήποτε ηλικίας
λίγη σύνεση όταν κρατάτε τιμόνι παρακαλώ!Πολλες φορες λεμε 'θα τον κλεισω, θα περασω απο πανω του, θα βαλω και οπισθεν για να σηγουρευτω' ...αλλα ειναι λογια εν βρασμό ψυχης. Παντα αποφευγουμε ολοι (σχεδον) τις ασκοπες δηλωσεις στη τροχαια.
Σκινηκο με παπι Βλαχαντερο ή κατι τετοιο.
Δυο λωριδες ανα κατευθυνση, ειμαι αριστερη, γιατι η δεξια ειναι γεματη ταξι και παρκαρισμενα.
Βγαινει τερμα αντιθετο παπι κ ερχεται κατα πανω.
Χωρο δεξια δεν ειχα οποτε σανιδα το γκαζι.Τελευταια στιγμη με αποφευγει.
Αναστροφη και ερχεται να με φτασει στο επωμενο φαναρι.
Δειχνει ταυτοτητουλα και μαθαινω οτι ειναι Ασφαλιτης/συνοδεια υψηλων προσωπων...
Και ακολουθει ο διαλογος....-Καλα δεν με ειδες;;;
-Σε ειδα.
-Και γιατι δεν εκοψες;;;
-Γιατι να κοψω;;;
-Θα μαι σκοτωνες!!!
-Εσυ ησουν αντιθετο. Αν εκοβα κ εσκαγες πανω μου, με την μουρη του αυτοκινητου κατω, θα μπαινες μεσα στο σαλονι του αυτοκινητου με το κρανος ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ ΕΣΥ, ΕΜΕΝΑ. Ενω με την μουρι πανω, το πολυ να δινα 900€ για την μικτη και θα προσπαθουσα να εξιγησω γιατι ησουν αντιθετο....Δεν ειπε κουβεντα....
Αναστροφη, πρωτη κατω, δευτερα σουζα και φρενα πριν πεσει στον ταριφα που σταματησε να μαζεψει μια γρια.... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Και διωκεται απο τον ΚΟΚ μα προστημο 2.000€ και κατασχεση συσκευης.Αν κάνεις ένα quote τον ΚΟΚ θα δεις δύο πράγματα:
- Ο ανιχνευτής είναι ΝΟΜΙΜΟΣ, αρκεί να έχεις τη σχετική άδεια.
- Το jammer / παρεμβολέας είναι παράνομο τελείως.
- Αντιραντάρ δεν ορίζεται πουθενά.
Επειδή η άδεια ΔΕΝ υπάρχει και αυτό είναι σφάλμα του κράτους, ο νόμος θεωρείται μη εφαρμόσιμος πρακτικά (δε θυμάμαι πως μου το έθεσαν 2 νομικοί, εις εκ των οποίων ήταν καθηγητής του Παν/μιου) στο κομμάτι των ανιχνευτών. Πηγαίνεις σε διοικητικό δικαστήριο και δικαιώνεσαι πανηγυρικά. Μπορείς να διαβάσεις και στο http://www.bloka.com, όπως και στο http://myforumplus.com τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Ελπίζω να μην έχουμε νέο κύκλο συζητήσεων περί αυτού μιας και ήδη έχω διαβάσει τελείως αντιφατικές δημοσιεύσεις και πραγματικά κουράζομαι και βαριέμαι να ασχολούμαι συνεχώς με τα ίδια.
Τώρα το σκεφτόμουν. Το ίδιο άτομο σε δύο διαφορετικές δημοσιεύσεις έγραψε (σε ελεύθερη απόδοση):
-
Πας αργά => δημιουργείς πρόβλημα στους υπόλοιπους
-
Έχεις αντιραντάρ και πας γρήγορα => δημιουργείς πρόβλημα στους υπόλοιπους
Όπως και να έχει, λοιπόν, δημιουργώ πρόβλημα στους υπόλοιπους. Έτσι απλά, ό,τι και να κάνω.
Και μετά δεν πιστεύουμε το Λιακόπουλο που λέει ότι μας ψεκάζουν με χημικά για να χαζέψουμε...!!!
Ευχαριστώ.
-
Aυτο που σου ειπε δεν ηταν 'πας αργα = ενοχλεις', αλλα 'μπαστακωνεσαι επιτηδες μπροστα σε αυτους που θελουν να πανε πιο γρηγορα, ακομα κ παρανομα γρηγορα (το οποιο δεν ειναι δικη σου δουλεια να ελεγξεις), ενω μπορεις να κανεις ακρη, γιατι θα σου θιχτει ο εγωισμος = ενοχλεις τους αλλους'.
Αυτο που λεω κ εγω δηλαδη. Κ αφου με ενοχλεις, θα σε ενοχλησω.
Οσο για τους αινιχνευτες/detectors:
Οταν σε πιασουν με αυτον, δεν ειναι δουλεια του 'οργανου' να ελεγξει αν στεκει νομικα το να τον χρησιμοποιεις χωρις αδεια επειδη δεν υπαρχει αδεια. Αρα πολυ σωστα λες (εχω διαβασει bloka) οτι στο δικαστηριο θα αθωωθεις. Αφου γινει μετα απο 1-2 χρονια κ αφου εχεις μεινει 6 μηνες χωρις πινακιδες+διπλωμα που θα σου αφαιρεθουν επι τοπου. Πολυ ομορφα...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Κ οποιος νομιζει οτι αμα πεσει απο πισω απο αλλον δεν θα πληρωσει, στην Ελλαδα, be my guest.
+1. Θα πρέπει ο πίσω να έχει ακλόνητα στοιχεία (video, μάρτυρες, κτλ) ώστε να μπορεί να αντικρούσει ένα πολύ απλό επιχείρημα: 'Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου σκύλος και αναγκαστικά φρέναρα απότομα. Δεν είχα χρόνο να κάνω ελιγμό αποφυγής'.
Και οι μάρτυρες/video σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πούν με σιγουριά εάν πετάχτηκε κάτι κ.λπ....
Το σύνηθες είναι ότι πληρώνει ο πίσω (ας κράταγε απόσταση ασφαλείας και ας είχε τον νού του.)
Οπως ειπες...το συνηθες...αλλα και αναλογως των συνθηκων. Π.χ υπαρχει και η λογικη του 'ελεγχου της ταχυτητας του οχηματος ωστε να μπορει να εκτελεστει ελιγμος αποφυγης' (για την περιπτωση του σκυλου που λεει ο lokatzis) και να μην χρειαστει αποτομο φρεναρισμα. Ισως ημουν τυχερος.....αλλα επιδη δεν μπορουμε να αποκλεισουμε ποτε τι μπορει να αποφανθει ενα δικαστηριο...καλο θα ειναι να μην εξερευνουμε τα ορια της τυχης μας.
-
Βασικά εγώ το ανέφερα ως παρανομία, μια που βλέπω ότι γενικά μιλάμε και για τις παρανομίες. Αν εννοούμε ζώα από πλευράς επικινδυνότητας, τότε ναι πάω πάσο
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Και διωκεται απο τον ΚΟΚ μα προστημο 2.000€ και κατασχεση συσκευης.Αν κάνεις ένα quote τον ΚΟΚ θα δεις δύο πράγματα:
- Ο ανιχνευτής είναι ΝΟΜΙΜΟΣ, αρκεί να έχεις τη σχετική άδεια.**
Εχεις αδεια μαζι σου; Φευγεις.
Δεν εχεις; Κατασχεση, 2.000ευ προστιμο και αφαιρεση πινακιδων και αδειας Κ.Ο. για ενα εξαμηνο.** - Το jammer / παρεμβολέας είναι παράνομο τελείως.
jammer=παρεμβολέας=αντιρανδαρ...
Και εξηγησε εσυ στον καθε ασχετο μπατσο οτι δεν οριζεται πουθενα. - Αντιραντάρ δεν ορίζεται πουθενά.
Βλεπε #2
Και μετά δεν πιστεύουμε το Λιακόπουλο που λέει ότι μας ψεκάζουν με χημικά για να χαζέψουμε...!!!
Ευχαριστώ.
- Ο ανιχνευτής είναι ΝΟΜΙΜΟΣ, αρκεί να έχεις τη σχετική άδεια.**
-
Ενα σωρό μαγκιές του πληκτρολογίου εχουν γραφτεί, και παρ'όλο που το θέμα είναι σχετικά απλό αποσυντονίζεται με βλακώδη flames.
Στην πράξη, **πολύ **αμφιβάλλω αν κάποιος έχει τα κότσια να φρενάρει απότομα ακριβώς μπροστά από όχημα που κινείται με 120χ/ω! (Εκτός αν δε στέκει και πολύ καλά στα μυαλά του)*.
Το ίδιο ισχύει και για τον από πίσω που (υποτίθεται ότι) δεν θα φρενάρει.μπλα μπλα μπλα 'θα σου δειξω εγω', μπλα μπλα μπλα 'θα δεις τι θα παθεις', Λες και τσακώνονται δυο 10χρονα παιδάκια.
Σχετικά με το θέμα, όπως στα περισσότερα πράγματα έτσι και σε αυτό, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Κάθε ακραία περίπτωση είναι κατακριτέα (είτε 90 στην αριστερή σε δρόμο 120, είτε με 200 και αναμμα τα φώτα, κόρνες κλπ) και απο εκεί και πέρα είναι απλά θέμα οδηγικής παιδείας.(*ή κάνει κάποιο ιατρικό πείραμα και θέλει να δοκιμάσει ποσα κιλά απότομης πίεσης αντέχει ο αυχένας του.)
-
Οπως ειπε και ο συνονοματος Costas_NY τα πραγματα ειναι πολυ ευκολα. Αρκει να εχουμε στο νου μας οτι.
Το αυτοκινητο μπορει πολυ ευκολα να σκοτωσει. Εμας αλλα και αλλους
Ο κακος χειρισμος του εχει συνεπειες και σε ολους
Ολοι εχουμε καποια οικογενεια που μας περιμενει να γυρισουμε σωοι και ασφαλεις
Τοτε θα οδηγουμε με λιγοτερα νευρα και δεν θα χρειαζεται 'να φρεναρουνε', 'να σφηνωνουμε', 'να φουσκωνουν τα σαλιγκαρια', και να 'τους περναμε απο πανω-κατω-πλαγιως και καθετως.'Δυστηχως ομως το μεσογειακο ταμπεραμεντο μας αδικει σε αυτον τον τομεα...μαλακ'/%£να γονιδια!!! (δειτε και τους ιταλους..ιδια σκατα οδηγοι και αυτοι).
Και στην τελικη.....αν καποιος θελει να δει ποσα G αντεχει ο σβερκος του σε μετωπικη με 200...ας εχουμε μια λωριδα αναμεσα σε εμας και αυτον σαν ασφαλεια. Αλλωστε απο την δεξια και αργα εχεις και χρονο να τον απολαυσεις να απλωνεται σαν μαρμελαδα μετα την στουκα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οσο για τους αινιχνευτες/detectors:Οταν σε πιασουν με αυτον, δεν ειναι δουλεια του 'οργανου' να ελεγξει αν στεκει νομικα το να τον χρησιμοποιεις χωρις αδεια επειδη δεν υπαρχει αδεια. Αρα πολυ σωστα λες (εχω διαβασει bloka) οτι στο δικαστηριο θα αθωωθεις. Αφου γινει μετα απο 1-2 χρονια κ αφου εχεις μεινει 6 μηνες χωρις πινακιδες+διπλωμα που θα σου αφαιρεθουν επι τοπου. Πολυ ομορφα...
Αν έχεις άδεια, τότε τον έχεις νομίμως.
Αν δεν έχεις άδεια, τότε τον έχεις παράνομα.Σωστά; Ορίζονται κάπου αυτά; Αν ναι, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, τότε επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αντί να τρέχεις να ζητάς πινακίδες+δίπλωμα στα δικαστήρια, τρέχεις να βγάλεις την άδεια. Αν δεν μπορείς να βγάλεις την άδεια, δεν εγκαθιστάς τη συσκευή. Αλλά αφού δεν μπορεί γενικά να βγει η άδεια, δείχνεις το νόμο, ζητάς εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία να σου πει ότι δεν τη βγάζει ακόμα για τους Χ, Ψ λόγους και τα δείχνεις στο όργανο.
http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=45&t=5766Edit: να πούμε όμως ότι νομικά το επιχείρημα 'δεν έχω άδεια γιατί δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ εφαρμογής του τάδε νόμου ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα' δεν ευσταθεί. Ο νόμος παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ως την έκδοση της απαιτούμενης διοικητικής απόφασης, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Επομένως στην πραγματικότητα δεν είσαι νόμιμος, αλλά παράνομος.
Αν πχ βγει νόμος που να λέει ότι καθένας δικαιούται να βγάλει δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με ΚΥΑ των τάδε Υπουργών, αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να βγει η ΚΥΑ μπορείς να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα. Αυτό, δηλαδή η άμεση εφαρμογή νόμου χωρίς τη διοικητική εξειδίκευση των όρων, ισχύει μόνο σε λίγες περιπτώσεις συνταγματικών δικαιωμάτων, όταν ορίζει το Σύνταγμα ότι 'νόμος θα ορίσει τους όρους προστασίας του δικαιώματος κλπ'.
Aυτό που γράφει το παραπάνω άρθρο στο bloka, περί αθώωσης σε δικαστήριο, θα ήθελα να το δω στην πράξη. Είναι άλλο θέμα η νόμιμη πώληση ενός πράγματος και άλλο η νόμιμη χρήση του. Πχ τα κυνηγετικά όπλα πωλούνται νομίμως. Αν βγει νόμος που να λέει ότι μπορείς να σκοτώνεις καφέ αρκούδες, υπό τους όρους μιας ΚΥΑ που ΘΑ εκδοθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να βγει η ΚΥΑ εσύ μπορείς να σκοτώνεις 10 αρκούδες σε κάθε βόλτα. -
Παπί εν κινήσει με τον οδηγό του να μιλάει στο κινητό και να τρώει τυρόπιτα ταυτόχρονα.
Ακόμα δεν κατάλαβα πως το κατόρθωσε, σε μια στιγμή υπερφόρτωσε από το multitasking και σταμάτησε για να οργανώσει τα χέρια του. Μετά συνέχισε να παραπαίει με 5χλμ/ώρα.
Μιλάμε είχε έτοιμο το νούμερο για το τσίρκο -
Η δικαστική απόφαση έχει ήδη βγει και αν και δεν είναι δεσμευτική, είναι ένα καλό προηγούμενο για κάθε δικαστήριο της χώρας. Άρα, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, φαντάζομαι πως στο 99% των περιπτώσεων θα αθωωθείς. Άλλωστε, και μόνο ότι ο νόμος είναι ανενεργός ή άκυρος ή ό,τι άλλο είναι (έχουν περάσει 3 χρόνια χωρίς την άδεια αυτή), αρκεί για να μην σε κυνηγήσει κανείς.
Επίσης, ακόμα και να σου αφαιρέσουν πινακίδες και δίπλωμα, είναι δεδομένο ότι θα τα πάρεις πίσω την επόμενη ημέρα αν πας στην Τροχαία και εκθέσεις το ζήτημα στον Δκτη. Το πρόστιμο θα το πληρώσεις (1.000€) και θα το πάρεις πίσω μετά το δικαστήριο. Μία αίτηση στην ΕΕΤΤ και θα σταλεί πίσω η κατάλληλη απάντηση, οπότε είσαι καλυμένος για το ότι έκανες την αίτηση (να γράφει serial και έγκριση FCC είναι ακόμα καλύτερα). Επίσης, ο ΚΟΚ αναφέρει δίπλωμα για 30 ημέρες και άδεια για 60 και όχι για 6 μήνες (άρθρο 20, παρ. 14).
Για το αν ο απλός αστυνομικός θα σε γράψει ή όχι, είναι απλά θέμα τύχης. Οι περισσότεροι θα σε αφήσουν να φύγεις. Τώρα, αν πέσεις σε στραβόξυλο, και να σε συλλάβει μπορεί, οπότε δεν ξέρεις τίποτε απολύτως.
Ευχάριστο πάντως που διαβάζετε bloka. Δεν το περίμενα από άτομα που γράφουν εδώ (αν και μερικοί από bloka γνωρίζω πως γράφουν αραιά και που) να ασχολούνται με το bloka και να τα έχουν καταγράψει κιόλας (άρα ενδιαφέρονται, άρα χρησιμοποιούν λέω εγώ). Σε αυτό το forum υπάρχει πολύ περισσότερος εξυπναδισμός, χρήμα, υπεροψία κτλ που οδηγούν σε πιο εύκολες διαμάχες.
Πάω στο ζήτημα των λωρίδων και πάλι.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
μπαστακωνεσαι επιτηδες μπροστα σε αυτους που θελουν να πανε πιο γρηγορα, ακομα κ παρανομα γρηγορα, ενω μπορεις να κανεις ακρη, γιατι θα σου θιχτει ο εγωισμος = ενοχλεις τους αλλουςΓράφεις επίσης:
το οποιο δεν ειναι δικη σου δουλεια να ελεγξεις
Δηλαδή,ενώ ο τυχαίος οδηγός ΔΕΝ μπορεί να σε ελέγξει σε κάτι τόσο απλό και εύκολο (το παράνομο της ταχύτητας), εσύ μπορείς να τον ελέγξεις στην ψυχολογική του κατάσταση και να καταλάβεις ότι είναι αριστερά όχι γιατί θέλει να στρίψει στην επόμενη έξοδο της Βουλιαγμένης, αλλά γιατί είναι εγωιστής και το κάνει και επίτηδες για να ενοχλήσει εσένα.
Φυσικά, δεν αναφέρεις καθόλου αυτά που έκανες λάθος (πχ αποστάσεις φαναριών στη Βουλιαγμένης που εμφανέστατα έλεγες ψέματα κατά 50% τουλάχιστον στα περισσότερα), ούτε απαντάς σε αυτά που σε ρώτησα, με τι αυτοκίνητο θα πας και με πόσα θέλεις να πας.
Εντέχνως αποφεύγεις την απάντηση αυτή και ΔΗΜΟΣΙΑ στο γράφω πως αντιμετωπίζεις ψυχολογικά προβλήματα,αλλά τουλάχιστον έχεις την εξυπνάδα (σαν τον Χάνιμπαλ ένα πράγμα) να μην ξεφτιλίζεσαι τελείως. Θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.
-
Αν θέλεις να πάρεις turbo για να κάνεις σφήνες, σημαίνει πως τώρα, έχεις κάτι πολύ πιο αργό. Άρα, αν δηλώσεις δημόσια ότι οδηγείς πχ Fiesta 1.6 θα σου απαντήσει κάποιος ότι κι εγώ φίλε μου έχω EVO X και θέλω να πάω με 200+ - σίγουρα πολύ περισσότερα από εσένα - αλλά με εμποδίζουν οι μπροστά, οπότε περίμενε - όπως περιμένω κι εγώ - να αδειάσει ο δρόμος για να τρέξεις - αν μπορείς - γρηγορότερα από εμένα και τότε, έχε την απαίτηση να περάσεις μπροστά.
-
Αν θεωρείς πως οι οδηγοί κάθονται αριστέρα για να ενοχλήσουν εσένα, τότε, πολύ απλά, καλύτερα (α) να μην οδηγείς και (β) να κοιταχτείς σε κάποιον γιατρό, γιατί, εμφανέστατα, έχεις πρόβλημα. Πού σε ξέρουν οι άλλοι για να λένε θα ενοχλήσω εσένα προσωπικά; Ή μήπως γνωρίζουν ότι εσύ θέλεις να τρέξεις με 120 αντί για 90 και σου λένε αυτόν θα τον εμποδίσουμε; Πώς μπορείς να καταλάβεις τι έχουν στο κεφάλι τους; Μάντης είσαι και καταλαβαίνεις; Αν σου πει κάποιος πως το κάνουν από αφηρημάδα ή βλακεία; Το δέχεσαι αυτό ή επιμένεις στο 'επίτηδες' για να με ενοχλήσουν; Και φυσικά θα τους δείξω εγώ, θα δούνε τι θα πάθουν.
Ελπίζω, σε κάποια φάση στο μέλλον, να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά σου, όχι όμως βίαιη και όχι πολύ αργά για την οικογένειά σου (ξεκίνα από έλεγχο για υπέρμετρο εγωισμό και σύνδρομο καταδίωξης). Μέχρι τότε, υπομονή και μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο και άλλα μηχανήματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, όσο είναι δυνατόν. Αλλά φαντάζομαι και στα ΜΜΜ, αυτός που κάθεται στραβά, επίτηδες το κάνει για να μην μπορείς να κάτσεις σωστά ΕΣΥ και ο μπροστά στο βιβλιοπωλείο αγόρασε το τελευταίο BIC γιατί ήξερες ότι το θες εσύ και το πήρε για να σου μπει στο μάτι.
Δυστυχώς, αν και αμόρφωτος (αλλιώς θα ήμουν μέρος του συστήματος), μπορώ να δω το πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να προσφέρω καμία βοήθεια εκτός από τη συμβουλή να πας σε γιατρό και να του εκθέσεις ακριβώς αυτά που έχεις γράψει κι εδώ. Δε χρειάζεται τίποτε, απλά copy-paste τα κείμενα και αυτός θα κινηθεί αναλόγως. Και όσοι έχουν πρόβλημα οράσεως, ας κοιταχτούν σε οφθαλμίατρο μπας και μετά από 2000 φορές που θα περάσουν από ένα δρόμο δουν το STOP.
Από εμένα, η κουβέντα τελειώνει εδώ. Αδυνατώ να βοηθήσω, οπότε δεν υπάρχει και κανένας λόγος να συνεχίζω.
Ευχαριστώ.
- Αλήθεια, αυτός που σε υποστηρίζει ότι έχεις δίκιο και ΔΕΝ έχει δει την πινακίδα 5 χρόνια που περνάει από εκεί (το 2004 έγινε ο δρόμος στη σημερινή του μορφή), θεωρείς ότι είναι πιθανό να πάει στην δεξιά λωρίδα για να περάσεις; Εδώ δε βλέπει μπροστά του 5 χρόνια, θα κοιτάξει καθρέπτη; Ας είμαστε ρεαλιστές.
-
-
Ευχάριστο πάντως που διαβάζετε bloka. Δεν το περίμενα από άτομα που γράφουν εδώ (αν και μερικοί από bloka γνωρίζω πως γράφουν αραιά και που) να ασχολούνται με το bloka και να τα έχουν καταγράψει κιόλας (άρα ενδιαφέρονται, άρα χρησιμοποιούν λέω εγώ). Σε αυτό το forum υπάρχει πολύ περισσότερος εξυπναδισμός, χρήμα, υπεροψία κτλ που οδηγούν σε πιο εύκολες διαμάχες.
Το bloka ε ; Εκεί που σε είχαν στείλει για banάκι δεν είναι ;
Επέστρεψες όμως κι εκεί κι εδώ βλέπω : δόξα τω θεώ (σιγά μην έχανες).
Υπεροψία είπες ; Εξυπναδισμό ; Ψυχολογικά προβλήματα ;
-
Η δικαστική απόφαση έχει ήδη βγει και αν και δεν είναι δεσμευτική, είναι ένα καλό προηγούμενο για κάθε δικαστήριο της χώρας. Άρα, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, φαντάζομαι πως στο 99% των περιπτώσεων θα αθωωθείς. Άλλωστε, και μόνο ότι ο νόμος είναι ανενεργός ή άκυρος ή ό,τι άλλο είναι (έχουν περάσει 3 χρόνια χωρίς την άδεια αυτή), αρκεί για να μην σε κυνηγήσει κανείς.Επίσης, ακόμα και να σου αφαιρέσουν πινακίδες και δίπλωμα, είναι δεδομένο ότι θα τα πάρεις πίσω την επόμενη ημέρα αν πας στην Τροχαία και εκθέσεις το ζήτημα στον Δκτη. Το πρόστιμο θα το πληρώσεις (1.000€) και θα το πάρεις πίσω μετά το δικαστήριο. Μία αίτηση στην ΕΕΤΤ και θα σταλεί πίσω η κατάλληλη απάντηση, οπότε είσαι καλυμένος για το ότι έκανες την αίτηση (να γράφει serial και έγκριση FCC είναι ακόμα καλύτερα). Επίσης, ο ΚΟΚ αναφέρει δίπλωμα για 30 ημέρες και άδεια για 60 και όχι για 6 μήνες (άρθρο 20, παρ. 14).
Τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση την έψαξα, αλλά δεν τη βρήκα, εκτός από μια αναφορά περί επιστροφής της κατασχεμένης συσκευής στον ιδιοκτήτη.
Αν αυτό ήταν το διατακτικό και όχι η άρση της ποινής για τη χρήση της συσκευής, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό.
Πάντως τα παραπάνω που έγραψα ισχύουν ούτως ή άλλως. Αν το δικαστήριο έκρινε ότι επειδή έχει εκδοθεί νόμος που απαιτεί άδεια και η άδεια αυτή δεν εκδίδεται ακόμα λόγω μη έκδοσης της προαπαιτούμενης ΚΥΑ, καλώς χρησιμοποιούνται χωρίς άδεια αυτές οι συσκευές, θα ήθελα πολύ να διαβάσω το σκεπτικό.
Γιατί ο νόμος δεν επιτρέπει τη χρήση αντιραντάρ, αλλά την ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, πλην εξαιρέσεων που βασίζονται σε συγκεκριμένη αδειοδότηση, οι όροι της οποίας είναι ακόμα άγνωστοι. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το bloka ε ; Εκεί που σε είχαν στείλει για banάκι δεν είναι ;Επέστρεψες όμως κι εκεί κι εδώ βλέπω : δόξα τω θεώ (σιγά μην έχανες).
Υπεροψία είπες ; Εξυπναδισμό ; Ψυχολογικά προβλήματα ;
Ban περισσότερες από μία φορά που γνωρίζεις ή φαντάζεσαι. Τους λόγους δεν τους ξέρεις και δεν έχω διάθεση να τους εκθέσω δημόσια. Ας πούμε μόνο πως αυτός που έκανε το ban (το ίδιο πάντα πρόσωπο) είχε πρόβλημα με την παρουσία μου εκεί. Τελικά, μετά από 3 χρόνια αγώνων, αποδείχθηκε πως είχα δίκιο σε αυτά που έγραφα αρχικά και τελικά αυτός έφαγε το οριστικό ban και από τη διαχειριστική ομάδα. Επειδή όμως είμαι σωστός και ηθικός, σε προηγούμενα post μου έχω δώσει link και για το δικό του forum που δημιούργησε λίγο πριν τη διαγραφή του.
Ποιος τώρα το παίζει έξυπνος; Αν επιθυμείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου ή με το bloka@bloka.com και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]