-
Λευκη merc αγνωστων λοιπων στοιχειων τελειως διαλυμενη κ την μηχανη στο δρομο εξω απο το grand resort πριν καμια ωριτσα . Ελπιζω να μην χτυπησε κανεις , υπηρχε κ ανακριτικο κ αλλο ενα αμαξι σαφως λιγοτερο χτυπημενο...
-
«Δεν φταίω εγώ, αλλά το γονίδιό μου»
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009, 12:06
Η κακή οδήγηση δεν οφείλεται μόνο στην ελλιπή εκπαίδευση ή την περιορισμένη αντίληψη, αλλά και σε ένα... αμαρτωλό γονίδιο...
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται νέα αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία μερικοί άνθρωποι γεννιούνται κακοί οδηγοί.
Η μελέτη κατέδειξε ότι όσοι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, αποδίδουν, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 20% χειρότερα στα τεστ οδήγησης σε σχέση με όσους δεν το έχουν. Το ανησυχητικό είναι ότι εκτιμάται πως, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους (30%) έχει αυτήν την παραλλαγή του γονιδίου.
Η έρευνα έγινε υπό την επιτήρηση του καθηγητή νευρολογίας Στίβεν Κράμερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας - Ιρβάιν και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cerebral Cortex (Εγκεφαλικός Φλοιός).
Οι συμμετέχοντας στην έρευνα κλήθηκαν να οδηγήσουν ένα ηλεκτρονικό προσομοιωτή οδήγησης, σε έναν δρόμο με επικίνδυνες στροφές. Όσοι είχαν το γονίδιο, δυσκολεύτηκαν πολύ να μείνουν στο οδόστρωμα και να μην παρεκκλίνουν της πορείας τους.
Αν και δεν υπάρχει κάποιο τεστ για να ξέρει κάποιος άμεσα αν έχει το γονίδιο στο DNA του, ίσως υπάρχει τελικά ένα πείραμα που γίνεται συνεχώς γύρω μας. «Είμαι περίεργος να ελέγξω τη γενετική δομή των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Αναρωτιέμαι αν το ποσοστό ατυχημάτων είναι υψηλότερο στους οδηγούς με το συγκεκριμένο γονίδιο», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας.
Λόγω πάντως του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων στην έρευνα, τα αποτελέσματά της θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από μεταγενέστερες ευρύτερες μελέτες.
-
Στην άνοδο της Συγγρού νωρίτερα ένα Opel Astra είχε τον μπροστά αριστερό τροχό πάνω στο μεσαίο διαχωριστικό , ο οδηγός φαινόταν να μην είχε χτυπήσει η ζώνη τον κράταγε , αερόσακοι δεν είχαν ανοίξει αλλά ο οδηγός φαινόταν σαν να είχε υποστεί κάποιο εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Δεν έμοιαζε να έχει τις αισθήσεις του , οι αστυνόμοι τον είχαν αφήσει μέσα και κυριολεκτικά το σώμα του στηρίζοταν από τη ζώνη να μην καταρρεύσει ( δηλαδή εάν του έβγαζες τη ζώνη θα έπεφτε στο κάθισμα ). Ελπίζω ο νεαρός σχετικά οδηγός του ( μου φάνηκε το πολύ 35άρης ) να είναι καλά.
-
-
Και άλλο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74324&cid=4
Τραγική κατάσταση. Τρέχουν πάρα πολύ, περνάνε με κόκκινο, οι μισοί είναι και πιωμένοι κι όποιον πάρει ο χάρος. Η μόνη λύση όταν εχεις να κάνεις με ζώα είναι κάμερες ταχύτητας και κάμερες για πέρασμα με κόκκινο φανάρι παντού. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε κάπου και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε.Παλιοζώα
-
με ποσα πηγαινε το λεον... ειναι μερικες φορες που σε πιανει μια και κατι τετοια γινονται..
-
Ξέρουμε αν έφταιγε η μηχανή ή το αυτοκίνητο? Πάντως πολύ κρίμα που ο μοτοσυκλετιστής δεν τα κατάφερε...
-
Μία από τις προηγούμενες ημέρες που ήταν αργία για τη Θεσσαλονίκη, τύπος με Punto θεώρησε πως μπορούσε άνετα να 'σφάξει' κόκκινο' μιας και ήταν βράδυ και ο κόσμος έλειπε. Δυστυχώς, ερχόταν από κάθετο δρόμο κύριος με Cordoba ο οποίος πήγε να περάσει τη διασταύρωση (με πράσινο ο άνθρωπος) και κάρφωσε στα δεξιά το Punto. Τα χιλιόμετρα ευτυχώς φάνηκε να μην ήταν πολλά. Το Punto δεν έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά, αλλά ο οδηγός προφανώς χτύπησε το κεφάλι στην κολώνα και είχε ματώσει. Στο Seat το μπροστά μέρος μπήκε αρκετά μέσα. Τι μου έκανε εντύπωση; Πως το παμπρίζ είχε δύο ωραιότατα σπασίματα, καθώς οδηγός και συνοδηγός θεωρούσαν πως η ζώνη είναι περιττή στη πόλη. Άλλο η θεωρία και άλλο να βλέπεις στη πράξη με πόση δύναμη εκτοξεύεται ο επιβάτης προς τα εμπρός σε ένα -μικρό κατά τα άλλα- ατύχημα. Ελπίζω οι άνθρωποι να είναι καλά και να έβαλαν μυαλό και ζώνη πλέον!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μία από τις προηγούμενες ημέρες που ήταν αργία για τη Θεσσαλονίκη, τύπος με Punto θεώρησε πως μπορούσε άνετα να 'σφάξει' κόκκινο' μιας και ήταν βράδυ και ο κόσμος έλειπε. Δυστυχώς, ερχόταν από κάθετο δρόμο κύριος με Cordoba ο οποίος πήγε να περάσει τη διασταύρωση (με πράσινο ο άνθρωπος) και κάρφωσε στα δεξιά το Punto. Τα χιλιόμετρα ευτυχώς φάνηκε να μην ήταν πολλά. Το Punto δεν έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά, αλλά ο οδηγός προφανώς χτύπησε το κεφάλι στην κολώνα και είχε ματώσει. Στο Seat το μπροστά μέρος μπήκε αρκετά μέσα. Τι μου έκανε εντύπωση; Πως το παμπρίζ είχε δύο ωραιότατα σπασίματα, καθώς οδηγός και συνοδηγός θεωρούσαν πως η ζώνη είναι περιττή στη πόλη. Άλλο η θεωρία και άλλο να βλέπεις στη πράξη με πόση δύναμη εκτοξεύεται ο επιβάτης προς τα εμπρός σε ένα -μικρό κατά τα άλλα- ατύχημα. Ελπίζω οι άνθρωποι να είναι καλά και να έβαλαν μυαλό και ζώνη πλέον!Πολυ σωστα. Και δε χρειαζεται να φτασει κανεις σε ακραια περιπτωση, δηλαδη να πεταχτει το σωμα τοσο δυνατα που να σπασει το παρμπριζ... ακομα και σε μια 'χαλαρη' συγκρουση, ενα χτυπημα του σωματος (θωρακας ή κεφαλι πχ) πανω σε τιμονι,παρμπριζ κλπ μπορει να προκαλεσει διαφορα προβληματα. Οποτε ζωνη για παν ενδεχομενο!
-
Και μετά κάποιοι διαμαρτύρονται για την ηχητική υπενθύμιση ζώνης και προβαίνουν σε πατέντες απενεργοποίησής της. Είναι απλά ηλίθιοι. Μα εντελώς όμως.
-
Οι ταριφες βαζουν χαλκα. Πρεπει οι εταιριες να αναβαθμισουν τα συστηματα ετσι ωστε να μην χτυπαει μονο αν εχει φορεθει η ζωνη. Παντως για του στραβου το δικιο εχω πετυχει αρκετους ταριφες που μου λενε να βαλω ζωνη μολις μπω.
-
κ ομως τη ποσοστό λετε να φοράει μεσα στις πολεις ζωνη?? Εγω καμια 50%-50% το βλεπω σε μια τυπική καθημερινή!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πριν λίγο Θεσ/νίκη Εγνατία ένα leon καρφώθηκε πίσω από μία μηχανή bmw έχασε τον ελεγχο και έσκασε επάνω σε ένα παρκαρισμένο που το πέταξε πάνω στο πεζοδρόμιο . Οι επιβάτες της μηχανής παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.
Γνωστός μου ήταν μέσα (δεν οδηγούσε αυτός) με κάτι φίλους του .. Ο οδηγός ήταν ντίρλα και τον πρήζανε οι άλλοι να μην πάρει το αυτοκίνητο αλλά να πάρει ταξί. Δεν τους άκουγε και επέμενε να πάρει το leon. Τον λόγο που συμφώνησε ο γνωστός μου και οι άλλοι και τον αφήσανε να οδηγήσει και μπήκε μέσα μαζί με τους άλλους επιβάτες δεν τον ξέρω. Κάτι τους είπε ο οδηγός ότι θα πηγαίνει αργά και δεξιά, κάτι τέτοιο. Εκεί που πηγαίνανε στην Εγνατία, κάτι έγινε με ένα φανάρι. Ή ήταν πορτοκαλί και πάτησε γκάζι να το φτάσει ή ήδη έτρεχε και μόλις άναψε το πράσινο συνέχισε να τρέχει, ένα από τα 2 με πιο πιθανό το 2ο (αν κατάλαβα καλά από την περιγραφή του φίλου μου). Η μηχανή ήταν στο φανάρι σταματημένη και περίμενε με 2 αναβάτες πάνω. Το leon πήγαινε με 80km/h και έχασε τον έλεγχο (ντίρλα ήταν ο άλλος... ) και έπεσε στην μηχανή πάνω. Οι αναβάτες έπεσαν από την μηχανή και το leon παρέσυρε την μηχανή ώσπου έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο, που εκείνη την ώρα είχε σταματήσει και έπαιρνε τσιγάρα ο άνθρωπος, και το έφερε (το παρκαρισμένο) κάθετα πάνω στο πεζοδρόμιο, να στηρίζεται δηλαδή στις 2 ρόδες . Τότε μόνο σταμάτησε το leon. Από τους αναβάτες της μηχανής ο ένας έχει κάτι κατάγματα μόνο ευτυχώς...
-
Ας του επαιρναν τα κλειδια.Τι παει να πει θα παει σιγα και δεξια;
-
Αν του αφαιρούσαν το δίπλωμα για μια 5ετία θα ήταν παράλογο;
Περιττό να σχολιάσω πόσο βλακώδες είναι να μπαίνει κάποιος συνεπιβάτης σε κάποιον που έχει πιει. Είναι σαν να παίζει ρώσικη ρουλέτα.
-
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί τον αφήσανε να οδηγήσει. Μεγάλη μαλακία τους, δεν ξέρω τι κόλλησε στον εγκέφαλό τους και το δεχτήκανε. Φαντάζομαι ο οδηγός του leon θα πρέπει να ευχαριστεί θεούς και δαίμονες που δεν σκότωσε κανέναν...
@aserf
Ήταν κοντά στο όριο για πλημμέλημα (αυτός είχε 0.52 ένδειξη και για πλημμέλημα είναι 0.60). Μου φαίνεται ελάχιστη τιμωρία πάντως αυτή που θα φάει τώρα. Και εννοείται ότι δεν θα ήτανε παράλογο... Τραγικός οδηγός. -
Το εγκληματικό του όχι μόνο να τον αφήσουν, αλλά και να μπουν στο αυτοκίνητο και οι ίδιοι, παραμένει.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, κι αν δε μπορείς να του πάρεις τα κλειδιά, τους αφήνεις μόνους τους και παίρνεις ταξί .- -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν του αφαιρούσαν το δίπλωμα για μια 5ετία θα ήταν παράλογο;- 10 (χρόνια)
-
Έτσι είναι.
-
Βάλτε και καμιά ηθική αποζημίωση, ιδίως από τους αναβάτες της μηχανής που μπορούν να ισχυριστούν ότι είδαν τη ζωή τους να περνά μπροστά τους σε κλάσματα δευτερολέπτων, ότι πλέον φοβούνται να ανεβαίνουν σε μηχανές ενώ τις λάτρευαν, κτλ.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#