-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μην τα λες αυτα γιατι τα παιρνω
εγω εδωσα ενα αυτοκινητο σε περιοδικα( 6 τον μηνα ).....Ήμουν μικρός...δεν ήξερα...και δεν πέρναγε και η ώρα στο σχολείο κάτι χειμωνιάτικα πρωινά που δεν μπορούσα να βγω για μπάλα...
-
αχ αχ αχ τι μου θυμισες!!!
τι διαβαζεις μικρε 106???? γεωμετρια?
Ναι!!!......... 21χιλ .......αντιστρεπτικη!! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
εγω εδωσα ενα αυτοκινητο σε περιοδικα( 6 τον μηνα ).....Ήμουν μικρός...δεν ήξερα...και δεν πέρναγε και η ώρα στο σχολείο κάτι χειμωνιάτικα πρωινά που δεν μπορούσα να βγω για μπάλα...
ολοι απο περιοδικα μαθαμε οσο κι αν τα κραζουμε σημερα
μην τα απαξιωνουμε τελειως..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
**ολοι απο περιοδικα μαθαμε οσο κι αν τα κραζουμε σημερα **
μην τα απαξιωνουμε τελειως..
+1!!! Τα περιοδικά είναι σαν τα βιβλία ή σαν τις ειδήσεις. Τα διαβάζεις και κρατάς αυτά που θεωρείς σωστά. Παντού υπάρχουν και σωστά και λάθη. Όπως στους τελευταίους 4Τ που ο συντάκτης επιμένει ότι κινητήρας με μικρότερη διαδρομή από διάμετρο είναι ΥΠΟτετράγωνος (αυτό είχε γίνει και πριν μερικούς μήνες αν θυμάστε σε άλλο αυτοκίνητο)...
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Καλοτάξιδη να είναι, πέρνα και από το lancisti να τα λέμε.
http://www.lancisti.gr/forum/index.php?act=idx
Γιατί τον Γενάρη ? Τόσο αναμονή έχει ακόμα ή εσύ το ζήτησες για να γλιτώσεις τα τέλη ?Γενάρη γιατί θέλει 2 με 2,5 μήνες στην χειρότερη να έρθει, αφού ήθελα μερικά έξτρα και δεν μου έφτανε η βασική έκδοση που υπάρχει ετοιμοπαράδοτη και επειδή έτσι πας τέλος του χρόνου, να μη δίνουμε το 200-ευρω για 10 μέρες, δε λέει. Ένας ακόμα λόγος είναι να έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας του 2010.
Κάτι άλλο που ρώτησα ήταν για το τι τύπου ελαστικά βάζουν. Η απάντηση του πωλητή ήταν ότι σαν πρώτη επιλογή η Lancia έχει τα Pirelli αλλά όταν δεν βρίσκει, βάζει ότι βρει, michelin, goodyear.
Σε σας τι είχε? -
Ο χρήστης mapsixo έγραψε:
Καλοτάξιδη να είναι, πέρνα και από το lancisti να τα λέμε.
http://www.lancisti.gr/forum/index.php?act=idx
Γιατί τον Γενάρη ? Τόσο αναμονή έχει ακόμα ή εσύ το ζήτησες για να γλιτώσεις τα τέλη ?Γενάρη γιατί θέλει 2 με 2,5 μήνες στην χειρότερη να έρθει, αφού ήθελα μερικά έξτρα και δεν μου έφτανε η βασική έκδοση που υπάρχει ετοιμοπαράδοτη και επειδή έτσι πας τέλος του χρόνου, να μη δίνουμε το 200-ευρω για 10 μέρες, δε λέει. Ένας ακόμα λόγος είναι να έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας του 2010.
Κάτι άλλο που ρώτησα ήταν για το τι τύπου ελαστικά βάζουν. Η απάντηση του πωλητή ήταν ότι σαν πρώτη επιλογή η Lancia έχει τα Pirelli αλλά όταν δεν βρίσκει, βάζει ότι βρει, michelin, goodyear.
Σε σας τι είχε?Αυτά που ξέρω και έχω δει φοράνε τα Michelin Primacy HP.
Αν και δεν έχω φυσικά δοκιμάσει κάτι άλλο στο αμάξι για να έχω σύγκριση ακόμα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοσή τους.
Αν δεν φοράει τα Michelin, πιο πιθανό είναι να φοράει κανα Bridgestone Potenza RE 050 όπως πολλά Bravo, παρά αυτά που σου 'πε ο πωλητής.
Με το καλό να σου 'ρθει! -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Αν δεν φοράει τα Michelin, πιο πιθανό είναι να φοράει κανα Bridgestone Potenza RE 050 όπως πολλά Bravo, παρά αυτά που σου 'πε ο πωλητής.
Με το καλό να σου 'ρθει!τα bridgestone που λες δεν ειναι αρκετα σπορ λαστιχο? τι σχεση εχουν με τα primacy τα οποια εχουν ως κυριο στοχο την ανεση?
ουτε καν exalto? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Με το καλό να σου 'ρθει!τα bridgestone που λες δεν ειναι αρκετα σπορ λαστιχο? τι σχεση εχουν με τα primacy τα οποια εχουν ως κυριο στοχο την ανεση?
ουτε καν exalto?Όπως προείπα όσες Delta έχω δει φοράνε τα Primacy.
Τα Bridge τα έχω δει σε Bravo.
Τα Pirelli, Goodyear που του είπε ο πωλητής δεν τα έχω δει σε κανένα.
Άρα μάλλον ο πωλητής δεν ήξερε τι να πει και 'πέταξε' 3-4 μάρκες και σου λέει κάποια θε πέσει -
Bridgestone Potenza RE 050 το δικο μου
-
Και τα Bridgestone μου ανέφερε. Μόνο για Toyo δεν μου είπε!
Τέλοσπάντων, εγώ Pirelli θα ήθελα αλλά σαν δεύτερη επιλογή είχα Michelin, οπότε σύμφωνα με τον Murphy θα μου τύχουν Bridgestone.Η Delta της έκθεσης που είχε εκεί όμως φόραγε Goodyear.
-
Σε όλες τις μάρκες συμβαίνει αυτό. Ανα διαστήματα παραγωγής, η επιλογή των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης γίνεται βάσει του ποιος προμηθευτής έχει δώσει την καλύτερη προσφορά στον κατασκευαστή σε συνάρτηση βέβαια με τη διαθεσιμότητα (μιας και μιλάμε για κάμποσες χιλιάδες ελαστικά). Γι΄αυτό και βλέπετε όσο παραχθούν αυτό το μήνα να έχουν π.χ. Michelin, ενώ εκείνα που έχουν παραχθεί 3-4 μήνες πριν να έχουν Bridgestone κτλ κτλ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε όλες τις μάρκες συμβαίνει αυτό. Ανα διαστήματα παραγωγής, η επιλογή των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης γίνεται βάσει του ποιος προμηθευτής έχει δώσει την καλύτερη προσφορά στον κατασκευαστή σε συνάρτηση βέβαια με τη διαθεσιμότητα (μιας και μιλάμε για κάμποσες χιλιάδες ελαστικά). Γι΄αυτό και βλέπετε όσο παραχθούν αυτό το μήνα να έχουν π.χ. Michelin, ενώ εκείνα που έχουν παραχθεί 3-4 μήνες πριν να έχουν Bridgestone κτλ κτλ.αυτο ναι, αλλα το να βαζουν διαφορετικης φιλοσοφιας λαστιχα δεν ειναι κουλο?
πχ εμενα μου βαζουν ειτε sport contact ειτε exalto (απο οσο εχω δει, μπορει να βαζουν κι αλλες) ..
τι σχεση εχουν τα σπορ λαστιχα με τα ανετα?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε όλες τις μάρκες συμβαίνει αυτό. Ανα διαστήματα παραγωγής, η επιλογή των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης γίνεται βάσει του ποιος προμηθευτής έχει δώσει την καλύτερη προσφορά στον κατασκευαστή σε συνάρτηση βέβαια με τη διαθεσιμότητα (μιας και μιλάμε για κάμποσες χιλιάδες ελαστικά). Γι΄αυτό και βλέπετε όσο παραχθούν αυτό το μήνα να έχουν π.χ. Michelin, ενώ εκείνα που έχουν παραχθεί 3-4 μήνες πριν να έχουν Bridgestone κτλ κτλ.Η χρησιμοποίηση ελαστικών απο διάφορους κατασκευαστές δεν γίνεται για τον ανωτέρω λόγο (ή τουλάχιστον όχι μόνο για τον ανωτέρω λόγο), αλλά προέρχεται από την υποχρέωση των εταιρειών να αποφεύγουν πράξεις μονοπωλιακές. Δηλαδή εάν οι γάλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν μόνο michelin θα νοθεύονταν ο ανταγωνισμός των εταιρειών ελαστικών. Έτσι, όλοι οι κατασκευαστές φορούν στα προς παράδοση αυτοκίνητα λάστιχα απο διαφορετικούς κατασκευαστές ανα περιόδους ώστε να συμμορφώνονται με την υποχρέωση αποφυγής δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων (και να αποφεύγουν και τα σχετικά πρόστιμα).
-
η πορσε βαζει μονο michelin, καποια μοντελα εχουν αποκλειστικα λαστιχα για τη παρτη τους? απο πού και ως που εχουν δικαιωμα να τους πουν τι να βαλουν?
και αν ειναι ετσι να βαζουν και μαρκες της πλακας για να μην υπαρχουν μονοπωλια?μηπως να κανουν το ιδιο στα φρενα, στα ηλεκτρικα στις τουρμπινες?
δε μου φαινεται καθολου λογικο αυτο που λες..
-
Μιλάμε για μαζικούς κατασκευαστές. Δεν τους λένε τι να βάλουν, οι ίδιες οι εταιρείες επιλέγουν τι θα βάλουν αλλά ανά παρτίδες αλλάζουν προμηθευτή. Οι μάρκες 'της πλάκας' στα ελαστικά ανήκουν όλες (ή σχεδόν όλες) σε ομίλους των μεγάλων κατασκευαστών- εννοείται ότι αναφερόμαστε στο περιβάλλον της ΕΕ -για τις υποχρεώσεις αυτές- τόσο για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και για τους κατασκευαστές ελαστικών. Τοποθετώντας ελαστικά των κυρίων εταιρειών των ομίλων, καλύπτεται η απαίτηση μη δημιουργίας μονοπωλίου.
Τα ελαστικά θεωρούνται 'αναλώσιμα' και όχι εξαρτήματα μηχανικά που αφορούν στη σχεδίαση και λειτουργία του αυτοκινήτου για να συγκριθούν με τις τουρμπίνες κλπ.
-
Ο χρήστης mapsixo έγραψε:
Και τα Bridgestone μου ανέφερε. Μόνο για Toyo δεν μου είπε!
Τέλοσπάντων, εγώ Pirelli θα ήθελα αλλά σαν δεύτερη επιλογή είχα Michelin, οπότε σύμφωνα με τον Murphy θα μου τύχουν Bridgestone.Η Delta της έκθεσης που είχε εκεί όμως φόραγε Goodyear.
Και η δική μου φοράει goodyear excellence...
Από τη προηγούμενη εμπειρία με τα primacy στο civic, καμμία σχέση, τα goodyear είναι άλλη κατηγορία, ενώ τα michelin, βασικός λόγος καταστροφής της οδηγικής συμπεριφοράς οποιουδήποτε οχήματος!Υ.Γ.
για τα εργοστασιακά primacy μιλάω! -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ενώ τα michelin, βασικός λόγος καταστροφής της οδηγικής συμπεριφοράς οποιουδήποτε οχήματος!Αν και είμαστε μην πετάτε τέτοιες κοτρώνες ρε παιδιά......
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
ενώ τα michelin, βασικός λόγος καταστροφής της οδηγικής συμπεριφοράς οποιουδήποτε οχήματος!
Αν και είμαστε μην πετάτε τέτοιες κοτρώνες ρε παιδιά......
- 1 εκτος κι αν μιλας για energy...
βαλε exalto και ελα να μου πεις
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ενώ τα michelin, βασικός λόγος καταστροφής της οδηγικής συμπεριφοράς οποιουδήποτε οχήματος!Υ.Γ.
για τα εργοστασιακά primacy μιλάω!Τα Primacy ειναι οντως μια μετριοτητα... χιλιες φορες Exalto, χιλιες φορες Saver (ως φθηνο)... αλλα οχι Primacy! Τα εχω φορεσει σε Μερκεντε που προηγουμενως φορουσε Exalto. Η διαφορα ειναι αισθητη.
-
Γιατί, ποιός σου είπε ότι το saver είναι φτηνό; Ο μόνος λόγος για να βάλεις saver είναι γιατί δεν βρίσκεις καλύτερο στη διάστασή σου ή γιατί είσαι φετιχιστής και γουστάρεις να σε βρίζουν οι φίλοι σου.
Το primacy πάντως είναι καλύτερο από το saver, στην Ελλάδα τουλάχιστον.
Lancia Delta 2008