-
[resurrection]
Τελικά ποια ήταν η κατάληξη της ιστορίας του αρχικού post?
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
[resurrection]Τελικά ποια ήταν η κατάληξη της ιστορίας του αρχικού post?
Στην περίπτωση της φίλης μου, τελικά τους πίεσε να δεσμευθούν ότι εντός 10ημερών από την ημέρα της εξόφλησης θα το έχει στα χέρια της. Και τελικά το τήρησαν και έτσι έγινε (της το παρέδωσαν μάλιστα 1-2 μέρες νωρίτερα από το 10ήμερο, ήταν να το παραλάβει Δευτέρα και το παρέλαβε Παρασκευή).
Πάντως στο GTI DSG που πήρα ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο (από άλλον επίσημο dealer), ο εκτελωνισμός έγινε με μόλις 550 € που είχα δώσει προκαταβολή (και αυτό τυπικά για να το κλείσω, καθώς ήταν το μοναδικό ετοιμοπαράδοτο που υπήρχε στο τελωνείο με τα εξτρα και το χρώμα που ήθελα). Το αυτοκίνητο ήρθε στην έκθεση (ήμουν παρών την ημέρα που ξεφορτώθηκε από τη νταλίκα) με τα σελοφάν και τα χαρτιά του τελωνείου κολλημένα ακόμα στο παρμπρίζ. Όταν το τσέκαρα ότι ήταν όντως αυτό που ήθελα με τα εξτρα που είχαμε συμφωνήσει και ήταν σε άριστη κατάσταση (τσεκάραμε ακόμα και το κωδικό πλαισίου που φαινόταν στον υπολογιστή όταν το είχα δεσμεύσει αν αντιστοιχεί με το μοντέλο που ήρθε -οι ίδιοι το πρότειναν), προχώρησα στην κατάθεση των εξόδων για τέλη και πινακίδες. Λίγες μέρες μετά πήγα για την παραλαβή του και την ίδια ημέρα που το παρέλαβα έγινε και η ολική εξόφλησή του.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν είχα αγοράσει το δικό μου συνέβη το ίδιο, ρώτησα και μου είπαν πως αν δεν το έχεις εξωφλήσει ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αντιπροσώπου (λογικό μέχρι εδώ) και μετά πρέπει να γίνει μεταβίβαση, που σημαίνει και έξοδα και καθυστέρηση@@ μεντολες (μην το παρεις προσωπικα). Ο ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ και η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ειναι δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ γεγονοτα. Εγω προσωπικα εχω παραλαβει Golf GTi ΜΕ πιστοποιητικα εκτελωνισμου αλλα ΧΩΡΙΣ πινακιδες, και με αυτα τα χαρτια εχω παει και εχω εκδωσει την αδεια κατ'ευθειαν στον πελατη, χωρις να βγει αδεια πρωτα στον εμπορο, χωρις μεταβιβαση μετα, χωρις τιποτα.
Το αυτοκινητο το εκτελωνισε η Κοsmocar στο ονομα της, μου παραδοθηκαν τα χαρτια, και με αυτα πηγα στο υπουργειο και εβγαλα την αδεια κατ'ευθειαν στο ονομα 'Πελατης Ταδε'.
-
Πφφφ μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε παλι.
Λογικο σαν καταναλωτης να θες να μην δωσεις φραγκο και να ερθει το αμαξι σου να το δεις και μετα να το πληρωσεις σε 6.427 ΑΤΟΚΕΣ δωσεις, αλλα σκεψου ποσα χιλιαρικα πρεπει να εχουν οι εμποροι παγομενα για να κανουν αυτην την διαδικασια. Αυτο απο οσο ξερω εγω σε ιδιωτη δεν το κανει κανενας επισημος εμπορος, τωρα αν ο πελατης ειναι πολυ σπασαρχιδας, ο εμπορος καιγεται για πωληση κλπ κλπ μπορει και να συμβει.
Το σωστο παντως θα ηταν να τοβλεπεις πρωτα και μετα να το πληρωνεις, οχι οτι και να το εχεις πληρωσει εγινε τπτ, απλα θα τρεχεις εσυ να παρεις τα € σου πισω αν δεν εινα ιτο αμαξι οπως επρεπε...θα τα παρεις ομως!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
[...]σκεψου ποσα χιλιαρικα πρεπει να εχουν οι εμποροι παγομενα για να κανουν αυτην την διαδικασια.[...]από την άλλη να θες να είσαι έμπορος χωρίς να διατίθεσαι να έχεις κάποιο κεφάλαιο 'παγωμένο'...
-
Κοιτα το κεφαλαιο που σκεφτεσαι εσυ (μιλαω παντα για παγωμενο) ειναι πάνω απο 1 εκ € για να βγαζεις κανα 500ρι € στο καθε αμαξι? Αν ναι μια χαρά, θα το κανουν οι μεγαλεμποροι, οι μικροι θα κλεινουν....και αυτος που θα ζημιωθει στο τελος θα ειναι ο καταναλωτης, θα φτασεις ας πουμε να θες αμαξι (οποιαδηποτε μαρκα) και να υπαρχει ο Κοντελης ο Παζαροπουλος και ο Σφακιανακης...μια χαρα!
-
Καλημέρα.
Έμαθα από την αντιπροσωπεία οτι το αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει έχει έρθει στο τελωνείο. Μου είπαν λοιπόν οτι σε περίπου 10 εργάσιμες θα το έχω στα χέρια μου.
Η απορία μου είναι η εξής:
Πρέπει να το αποπληρώσω πριν την παραλαβή όπως μου λένε; Ρωτάω γιατί δε θυμάμαι τι είχα κάνει με το παλιό αυτοκίνητο. Δηλαδή πρώτα πληρώνεις και μετά από κάποιες μέρες παραλαμβάνεις; Και πως εξασφαλίζεσαι αν δώσεις τα λεφτά μπροστά; Έτσι γίνεται πάντα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Εγώ την προηγούμενη Δευτέρα παρέλαβα το αυτοκίνητο. Την ίδια μέρα που παρέλαβα το αυτοκίνητο έδωσα όσα φράγκα είχα κανονίσει και την ίδια μέρα έδωσα και το Hyundai ανταλλαγή...
Κατά την παραγγελία είχα δώσει και 600euro προκαταβολή...
Το αυτοκίνητο πρώτα ήρθε στην εμπορία, το είδα, το έβγαλα φωτογραφίες και μετά έγιναν όλα τα υπόλοιπα.
Αυτά έκανα εγώ στην Peugeot. Αλλού σίγουρα θα κάνουν άλλα... γιατί από ότι έχω καταλάβει κάποιοι δεν έχουν λεφτά για εκτελωνισμό οπότε περιμένουν τις παραγγελίες και μετά εκτελωνίζουν. Στην Peugeot μάλλον η LION έχει εκτελωνίσει τα δικά της και τα στέλνει στους κατά τόπου επίσημους εμπόρους άμεσα χωρίς χρονοτριβές.
-
Κανονικά πρέπει να πληρώσεις πριν το εκτελωνισμό (εφόσον το αυτοκίνητο είναι παραγγελία και όχι ετοιμοπαράδοτο), για να εκτελωνιστεί στο όνομά σου. Αλλιώς, θα πρέπει ο έμπορος να σε εμπιστεύεται (και φυσικά να έχει ρεσυστότητα), ώστε να το εκτελωνίσει στο όνομά σου με δικά του χρήματα και μετά να περιμένει να τον πληρώσεις. Το δικό μου το πλήρωσα κατά την παραλαβή, μετά τον εκτελωνισμό, αλλά ήταν μόνο 1 ημέρα (ήρθε Πέμπτη, εκτελωνίστηκε και παρέλαβα Παρασκευή).
-
Εγώ πλήρωσα τα συμφωνηθέντα την ημέρα παραλαβής του αυτοκινήτου.
-
3 μέρες πριν την παραλαβή πληρώσαμε το ποσό στο superb. Στο δικό μου sx4 πλήρωσα την ημέρα που το παρέλαβα.
-
Φίλε με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά προσπάθησε να το κάνεις
κλειδιά έναντι πληρωμής για να είσια σίγουρος -
Πάντα η αποπληρωμή κατά την παραλαβή. Η προκαταβολή φυσικά στην αρχή με την παραγγελία. Αν θέλει διαφορετικά να το κρατήσει για την πάρτη του!!! Είναι δυνατόν να του δόσεις όλο το ποσό χωρίς καν να έχεις δει το αμάξι;
-
Κι εγώ με την παραλαβή πλήρωσα, και μάλιστα το αμάξι δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο αλλά παραγγελία (είχε γύρω στις 50 μέρες χρόνο παράδοσης). Με την παραγγελία είχα δώσει 500 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αυτά το 2005. Λογικά τώρα με την περιβόητη κρίση δε μπορώ να φανταστώ να έχει αλλάξει κάτι προς το δυσμενέστερο για τους αγοραστές. Είναι βέβαια φαντάζομαι και θέμα αντιπροσωπείας. Ενδεχομένως σε εμπορίες τύπου Kosmocar να πουλάνε ακόμα τρέλα
-
Oταν εχεις να κανεις με αυτονομο εμπορο πχ παζαροπουλο, σαρακακη εχεις κινδυνο οταν εχεις να κανεις με θυγατρικη εταιρειας οπως toyota hellas , volvo hellas μπορεις να αισθανεσαι πιο ασφαλής.
-
Ανάλογα τη συμφωνία που έχεις κάνει νομίζω. Αν συμφωνήσατε για 30% προκαταβολή πρέπει να δώσεις αυτο το ποσό για να το παραλάβεις.
-
Λοιπον ενας φιλος μου πηρε ενα fiesta το οποιο ειναι ετοιμοπαραδοτο και με τη μειωση του τελους. Το αυτοκινητο λογικα ειναι στο τελωνειο αλλα ο αντιπροσωπος τους λεει οτι πρεπει να πληρωσουν το αυτοκινητο πρωτα (αφου θα το παρουν τοις μετρητοις) και μετα να ξεκινησει τις διαδικασιες εκτελωνισμου και οτι σε 10 μερες θα το παρει. Εμενα η αληθεια ειναι οτι αυτα μου φαινονται περιεργα αφου οσα αυτοκινητα εχουμε παρει στην οικογενεια πρωτα ειδαμε τα αυτοκινητα και μετα δωσαμε τα λεφτα αλλα εγω του λεω πρωτα να το δει και μετα να πληρωσει. Αντιθετως αυτος πιστευει οτι ειναι φυσιολογικο γιατι η καθε αντιπροσωπεια δεν μπορει να προεκτελωνισει τα αυτοκινητα.
Και αφου δεν ειναι εκτελωνισμο πως γινεται να χει το μειωμενο τελος;
Για πειτε την αποψη σας
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Λοιπον ενας φιλος μου πηρε ενα fiesta το οποιο ειναι ετοιμοπαραδοτο και με τη μειωση του τελους. Το αυτοκινητο λογικα ειναι στο τελωνειο αλλα ο αντιπροσωπος τους λεει οτι πρεπει να πληρωσουν το αυτοκινητο πρωτα (αφου θα το παρουν τοις μετρητοις) και μετα να ξεκινησει τις διαδικασιες εκτελωνισμου και οτι σε 10 μερες θα το παρει. Εμενα η αληθεια ειναι οτι αυτα μου φαινονται περιεργα αφου οσα αυτοκινητα εχουμε παρει στην οικογενεια πρωτα ειδαμε τα αυτοκινητα και μετα δωσαμε τα λεφτα αλλα εγω του λεω πρωτα να το δει και μετα να πληρωσει. Αντιθετως αυτος πιστευει οτι ειναι φυσιολογικο γιατι η καθε αντιπροσωπεια δεν μπορει να προεκτελωνισει τα αυτοκινητα.Και αφου δεν ειναι εκτελωνισμο πως γινεται να χει το μειωμενο τελος;
Για πειτε την αποψη σας
Αν το αυτοκίνητο εκτελωνίστει κάτω από κάποιο ειδικό καθεστώς, π.χ. πολυτ/κο , αναπ/κο τότε ξεχρωνέται πριν εκτελωνιστεί (και πριν το δείς)
Αυτό συμβαίνει γιατι ουσιαστικά εξουσιοδοτείς τον εκτελωνιστή να το εκτελωνήσει στο όνομά σου και όχι στο όνομα της εταιρίας.
Αν το εκτελωνίσεις κανονικά , έρχεται αντιπροσωπεία, το τσεκάρεις και μετά το ξεχρεώνεις -
αυτο λεω και γω...εμενα μου προκαλει εντυπωση οτι εχει το μειωμενο τελος και δεν ειναι εκτελωνισμενο το αυτοκινητο!!!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
αυτο λεω και γω...εμενα μου προκαλει εντυπωση οτι εχει το μειωμενο τελος και δεν ειναι εκτελωνισμενο το αυτοκινητο!!!κάποιο παραμύθι του πουλάνε , δεν γίνεται να έχει μειωμένο τέλος και να μην έχει εκτελωνιστέι...
και του ζητάνε και τα λεφτά μπροστα??...
Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?