-
δλδ 4η και 5η στα 80-110 απέχουν μόνο 0.2sec.... καλά ΠΟΣΟ κλειστή κλιμάκωση έχει το leon?
ξαναλέω 80-110 με 5η έχει 7.1sec το 160άρι... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχει καλύτερο χρόνο το 125άρι....καλά μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογος 6.5sec χρόνος για 80-110 με 5η για αυτοκίνητο των 10kg/ps???
-
Συμφωνώ πως δεν γίνεται το 1.4 να είναι πιο γρήγορο από το 1.8...
-
120-140 με 5η δίνει για το ΛΕόν 6,7 δλ
120-140 με 5η δίνει για το Μπράβο 6,4 δλ. δλδ ακόμη πιο λίγο.Στη μέτρηση 80-110 με 5η το Μπράβο έχει 8,9 δλ.
¨Οντως πολύ καλό το 6άρι κιβώτιο κα ιστα δύο αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
120-140 με 5η δίνει για το ΛΕόν 6,7 δλ
120-140 με 5η δίνει για το Μπράβο 6,4 δλ. δλδ ακόμη πιο λίγο.Στη μέτρηση 80-110 με 5η το Μπράβο έχει 8,9 δλ.
¨Οντως πολύ καλό το 6άρι κιβώτιο κα ιστα δύο αυτοκίνητα.
Είναι πιο κοντό το σασμάν του Bravo, γι' αυτό. Όσον αφορά στις μετρήσεις των 4Τ, αφήστε να το κοιτάξω και θα επανέλθω.
-
κοιτ'ωντας πάλι τα τέστ ο jntaras έχει δίκιο..... όσο αφορά την κατανάλωση που λέτε θα πώ το δικό μου παράδειγμα..... μεταξύ των 2 τελευταίων αυτοκινήτων μου το 307 μοντέλο 2005 και το φίατ μπράβο σπορ 150 λιππων, και τα 2 είναι 1,4 λίτρα....
Εντός πόλης μέχρι στιγμής (το μπράβο είναι ακόμα στο στρώσιμο) το 307 έχει μικρότερη κατανάλωση περίπου κατα 2-2,5 λίτρα.... αυτό όμως μικρή σημασία έχει γιατί μιλάμε για μικρές αποστάσεις και συγκριτικά σύντομες...... στο ταξίδι όμως πχ στο Πάτρα - Αθήνα , η διαφορά είναι χαώδεις υπερ του μπράβο...... πιο συγκεκριμένα το 307 κάνοντας την διαδρομή αυτή και πηγαίνοντας με μέση 123 χλμ, μέση κατανάλωση 14,4, σε άλλο ταξίδι μέση 112 χλμ κατανάλωση 13,6.... αυτο είναι φυσικό επακόλουθο καθώς για προσπεράσεις ΄κατέβαζα μέχρι και 3η..... και το μοτέρ δούλευε συνέχεια στις 5000 στροφές +
Με το μπράβο στα 2 τελευταία ταξίδια: προχθές ίδια διαδρομή μέση ταχύτητα 137 χλμ - κατανάλωση 11,6, και πρίν απο 5 ημέρες μέση ταχύτητα 122 χλμ μέση κατανάλωση 10,8 (και είναι ακόμα στο στρώσιμο) το μοτέρ δεν πέρασε ουσιαστικά της 4.000 στροφές με εξαίρεση πολύ μικρά διαστήματα 2 λεπτών (2 φορές) που το έφτασα 4.500 περίπου..... και στα 2 ταξίδια ήταν ενεργοποιημένη η ρ΄υθμιση σπορ αν λέει κάτι αυτό.....
Συμπέρασμα ότι σε ένα μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων η συνολική κατανάλωση άρα και οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό και η καταπόνηση του τούρμπο κινητήρα είναι σαφώς μικρότερη... με ότι συνεπάγεται αυτό....
-
Το διλημμα του τοπικ πολυ απλα δεν υπαρχει
Ειναι σαν να λεμε Μονικα Μπελουτσι vs Eφη θωδη -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Το διλημμα του τοπικ πολυ απλα δεν υπαρχει
Ειναι σαν να λεμε Μονικα Μπελουτσι vs Eφη θωδηΣε ομορφιά ανάποδα το λες...
-
-
Μερικοί είστε πολύ υπερβολικοί. Μια χαρά εμφάνιση έχει το i30, και μέσα είναι ομορφότερο και πιθανώς και ποιοτικότερο.
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
στο ταξίδι όμως πχ στο Πάτρα - Αθήνα , η διαφορά είναι χαώδεις υπερ του μπράβο...... πιο συγκεκριμένα το 307 κάνοντας την διαδρομή αυτή και πηγαίνοντας με μέση 123 χλμ...ίδια διαδρομή μέση ταχύτητα 137 χλμ - κατανάλωση 11,6, και πρίν απο 5 ημέρες μέση ταχύτητα 122 χλμ μέση κατανάλωση 10,8 (και είναι ακόμα στο στρώσιμο)
Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω εγώ από τα στοιχεία σου είναι ότι τρέχεις ΠΟΛΥ. Αν περιμένεις από το 1.4αρι 307 (είτε 75αρι ψόφιο είτε 90αρι με κιβώτιο πιο κοντό από τον Νίκο Ρίζο) να παρουσιάσει καλό νούμερο σε ταξίδι με μέση 123 (!), είναι τουλάχιστον παράλογο.
Τα δε 137 km/h μέση με το Bravo, απλά το επιβεβαιώνουν.
-
Αν εκφρασω τι θεωρω καποιον που αναμεσα σε λεον και ι30 προτιμαει το δευτερο , θα ξοδεψω αλλη μια εβδομαδα στην απ εξω , οποτε προσπερναω.....
-
Επειδή οι προσωπικές επιλογές των άλλων δεν είναι αντικείμενο ειρωνείας, αλλά κριτικής, βεβαίως και θα μπορούσες να πεις, για ποιό λόγο θεωρείς την μια ή την άλλη λύση πιο ενδεδειγμένη.
Αλλά, αν με βάση την επιλογή κάποιου, μπεις στην διαδικασία προσωπικών χαρακτηρισμών, θα είσαι λάθος.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επειδή οι προσωπικές επιλογές των άλλων δεν είναι αντικείμενο ειρωνείας, αλλά κριτικής, βεβαίως και θα μπορούσες να πεις, για ποιό λόγο θεωρείς την μια ή την άλλη λύση πιο ενδεδειγμένη.Αλλά, αν με βάση την επιλογή κάποιου, μπεις στην διαδικασία προσωπικών χαρακτηρισμών, θα είσαι λάθος.
Οχι δεν θα μπω στη διαδικασια , ηταν σχημα λογου για να το τονισω ποσο προφανης ειναι η επιλογη αναμεσα στα 2 αυτοκινητα...αλλωστε και τα νουμερα στο πολ μιλανε απο μονα τους...
Τα τσαμπα σερβις και εκπτωση απο δω και κοψιμο απο εκει δεν πιανουν για δολωματα σε ολους...ευτυχως -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Αν εκφρασω τι θεωρω καποιον που αναμεσα σε λεον και ι30 προτιμαει το δευτερο , θα ξοδεψω αλλη μια εβδομαδα στην απ εξω , οποτε προσπερναω.....Και εγώ αν σε χαρακτήριζα μόνο από τις... απόψεις που εκφράζεις (ο θεός να τις κάνει απόψεις, γιατί η τεκμηρίωση είναι υπό του μηδενός) τότε θα έλεγα ότι η κριτική σου σκέψη ανταγωνίζεται αυτήν ενός γυμνασιόπαιδου. Αλλά προσπερνάω...
Όταν καταλάβεις ότι ο καθένας επιλέγει αμάξι ανάλογα με το τι θεωρεί αυτός προτεραιότητα, τότε ίσως αναβαθμιστεί και η διανοητική σου ικανότητα σε ανάλογα θέματα. Καλό απόγευμα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αν εκφρασω τι θεωρω καποιον που αναμεσα σε λεον και ι30 προτιμαει το δευτερο , θα ξοδεψω αλλη μια εβδομαδα στην απ εξω , οποτε προσπερναω.....
Και εγώ αν σε χαρακτήριζα μόνο από τις... απόψεις που εκφράζεις (ο θεός να τις κάνει απόψεις, γιατί η τεκμηρίωση είναι υπό του μηδενός) τότε θα έλεγα ότι η κριτική σου σκέψη ανταγωνίζεται αυτήν ενός γυμνασιόπαιδου. Αλλά προσπερνάω...
Όταν καταλάβεις ότι ο καθένας επιλέγει αμάξι ανάλογα με το τι θεωρεί αυτός προτεραιότητα, τότε ίσως αναβαθμιστεί και η διανοητική σου ικανότητα σε ανάλογα θέματα. Καλό απόγευμα.
Ναι βεβαια , λες και με ξερεις ποιος ειμαι και τι κανω , κρινεις και τη διανοητικη μου ικανοτητα , καλο απογευμα και σε σενα....ξυδακι
ΥΓ Παντως εγω ακουγα mercyful fate οταν πηγαινα στο γυμνασιο πριν αρκετες δεκαετιες...σε τι ηλικια τους ακους εσυ , δεν το γνωριζω...
ΥΓ2 φερτον στο γαμο σου να σου πει 'και του χρονου λεει ο λαος...κριμα που ασχοληθηκα
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Αν εκφρασω τι θεωρω καποιον που αναμεσα σε λεον και ι30 προτιμαει το δευτερο , θα ξοδεψω αλλη μια εβδομαδα στην απ εξω , οποτε προσπερναω.....Γιατί, στο πορτοφόλι του μέσα είσαι και θα του κάνεις κουμάντο και ειρωνική κριτική ;
Δεν έχουν όλοι το ντέρτι να προσπερνούν άλλους. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Γιατί είναι Μπελούτσι το Λεόν ; Νταξ ... δηλ. Εχει επιδόσεις έχει στήσιμο αλλά Μπελούτσι δεν είναι.
-
Σε σχέση με το i30, μπορεί να το πει κανείς αυτό, τουλάχιστον εξωτερικά... Εσωτερικά...
-
Μην ξεχνάμε πως Μπελούτσι είναι ιταλίδα.. βρες κάποια γερμανίδα καλύτερα
οσο για το δίλημμα είναι ισχυρότατο.. και η απάντηση είναι μια, εξαρτάται απο τον οδηγό.. ξέρω πολλούς ανθρώπους που δε νοιάζονται καθόλου μα καθόλου για τον πιο στριφτερό χαρακτήρα του λεον αλλά νοιάζονται και παρανοιάζονται για δωρεαν σερβις..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί, στο πορτοφόλι του μέσα είσαι και θα του κάνεις κουμάντο και ειρωνική κριτική ;
Δεν έχουν όλοι το ντέρτι να προσπερνούν άλλους. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Mα φιλε μου μιλαμε για 2 αυτοκινητα με παραπλησιο κοστος αποκτησης ( ο φιλος μιλαει για 800 ευρω διαφορα) . Θεωρω λοιπον εγκλημα για 800 ευρω να μη παρει κανεις το λεον εναντι του ι30
Δεν κατανοω γιατι αρπαζονται μερικοι , την γνωμη μου εκφραζωΑν καποιοι διαλεξαν αυτοκινητο με κριτηριο τα τσαμπα σερβις και το πλουσιο εξοπλισμο , δικαιωμα τους και το σεβομαι , αλλα δεν μπορουν να μας υπαγορευουν και το τι θα πουμε
Ποσο μαλλον οταν ο φιλος που ξεκινησε το τοπικ δεν αναφερει πουθενα οτι ψαχνει για δωρεαν σερβις...για αυτοκινητο ψαχνει... -
Ανγκελα Μέρκελ νομίζω πως είναι κουτί
Αγορά καινούργιου αμαξιού: Leon 1.4 tsi vs. i30 1.6