-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
τώρα έχουν να πληρώσουν όσα υπερκατανάλωσαν τότε, συν τους τόκους τους.
Mα και 'τοτε', μονο τους τοκους πληρωναν... Ιδιαιτερα στις καρτες.
φαντάσου τότε... αν δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους τόκους, πως να πληρώσουν τώρα και το κεφάλαιο...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Αυτή η κρίση έκανε μεγάλο καλό στην ελληνική καταναλωτική συνείδηση...τώρα που κόπηκε η κάνουλα των δανείων όλα τα μετράμε όλα τα κοιτάμε.
Εγω εχω την εξης απορια,δηλαδη οταν ηταν ευκολα τα δανεια παιρναμε καταναλωτικο για να ψωνισουμε ξερω γω DKNY και να αφησουμε μεγαλο πουρμπουάρ στην καφετέρια;Γιατι εγω τουλαχιστον δεν ξερω κανεναν να το πηρε γι αυτο το λογο,μεχρι αυτοκινητο οι πιο 'απερισκεπτοι' (λες και το αυτοκινητο δεν ειναι αναγκαιο)
ακριβώς αυτό... τα πήραν για να ξοφλήσουν τις κάρτες...
μετά έπαιζε και ένα άλλο κολπο με κάρτες. μεταφορά υπολοίπου με καλούς όρους.
μετά πάγωμα τόκων.
ε, κορέστηκε η αγορά.
τέλος και τα δάνεια.
τώρα έχουν να πληρώσουν όσα υπερκατανάλωσαν τότε, συν τους τόκους τους.Ξέρω αρκετούς που πήρανε δάνειο για επισκευές/ανακαινίσεις κατοικίας και τα λεφτά τα χρησιμοποίησαν αλλού (σφράγιζα τους προϋπολογισμούς για τις δήθεν ανακαινίσεις).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι καλο να χρωστας πολλα,και αυτο ισχυει γενικα οχι μονο σε περιοδο υφεσης!
Το προβλημα ειναι οταν σου χρωστανε,γιατι ειδικα σε περιοδο υφεσης οι πιθανοτητες να τα παρεις πισω μειωνονται δραματικα.
Κρατηθειτε γερα,το 2009 θα εχει βροχη αρνητικων εκπληξεων για ΟΛΟΥΣΠοιος το λεει αυτο; ειναι καλο να χρωστας οταν υπαρχει πληθωρισμος γιατι η αξια του χρηματος μειωνεται και αρα το χρεος μειωνεται. Σε περιοδο αποπληθωρισμου που οι τιμες των assets μειωνονται το χρεος ειναι ειναι μεγαλυτερο ποσοστο των assets. Απλα οικονομικα. Οποιος χρωσταει αυτον τον καιρο παιζει αν επιζησει το 2009.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Σήμερα κι εγω έκανα βόλτες Ακρόπολη, ΠΛάκα, Μοναστηράκι και παντού έβλεπα φορτωμένες τσάντες. Επίσης φίλοι μου ήθελαν να πάνε εκδρομή τώρα στις γιορτές και είναι τα πάντα κλειστά σε ΠαρνασσοκαρπενήσιαΕγω παλι βλεπω πολυ κοσμο στα β. προαστια να κοβει βολτες (σε μερικες περιοχες δεν μπορεις να κινηθεις) αλλα τα μαγαζια μεσα εχουν λιγοστη κινηση και τα ταμεια δεν δουλευουν. Οι τιμες παντως ειναι πολυ ακριβοτερες σε σχεση με Λονδινο!!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Σήμερα κι εγω έκανα βόλτες Ακρόπολη, ΠΛάκα, Μοναστηράκι και παντού έβλεπα φορτωμένες τσάντες. Επίσης φίλοι μου ήθελαν να πάνε εκδρομή τώρα στις γιορτές και είναι τα πάντα κλειστά σε Παρνασσοκαρπενήσια
Εγω παλι βλεπω πολυ κοσμο στα β. προαστια να κοβει βολτες (σε μερικες περιοχες δεν μπορεις να κινηθεις) αλλα τα μαγαζια μεσα εχουν λιγοστη κινηση και τα ταμεια δεν δουλευουν. Οι τιμες παντως ειναι πολυ ακριβοτερες σε σχεση με Λονδινο!!
Μετά τη βύθιση της λίρας έναντι του ευρώ από 1.6ευρώ/λίρα σε 1.07ευρώ/λίρα οι τιμές στο Λονδίνο είναι αρκετά πιο φθηνές πέραν του γεγονότος ότι εκεί λόγω της κρίσης στη λιανική οι εκπτώσεις έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό...
-
όντως η λίρα έχει κατρακυλίσει ξεδιάντροπα και δίνει πολλές συμφέρουσες(με βάση τα σημερινά δεδομένα) τιμές .
απο την άλλη στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όντως η λίρα έχει κατρακυλίσει ξεδιάντροπα και δίνει πολλές συμφέρουσες(με βάση τα σημερινά δεδομένα) τιμές .απο την άλλη στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα.
Ας πρόσεχαν κ οι Άγγλοι! Αισθάνονταν άτρωτοι, ωσάν να ήσαν ακόμα η κορυφή της αυτοκρατορίας...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω εχω την εξης απορια,δηλαδη οταν ηταν ευκολα τα δανεια παιρναμε καταναλωτικο για να ψωνισουμε ξερω γω DKNY και να αφησουμε μεγαλο πουρμπουάρ στην καφετέρια;...Ακριβώς! Το ευκολότερο 'εύκολο δάνειο' είναι αυτό που παίρνουμε λίγο λίγο με τις πιστωτικές μας κάρτες. Με αυτές ενίοτε πληρώνουμε κ την καφετέρια (κ το εστιατόριο), κ βάζουμε κ το πουρμπουάρ.
... Απλα οικονομικα. Οποιος χρωσταει αυτον τον καιρο παιζει αν επιζησει το 2009.
Γιατί;
-
Δανειζεσαι απο την πιστωτικη μονο αν πληρωνεις σε δοσεις. Με επιτοκιο 19% ειναι τρελλα να πληρωνεις σε δοσεις την πιστωτικη!
Εγω αυτο που κανω ειναι να πληρωνω ολο τον λογαριασμο καθε μηνα και ποτε δεν εχω πληρωσει τοκους σε πιστωτικη αντιθετα κερδιζω τοκους γιατι αγοραζω σημερα και πληρωνω μετα απο ενα μηνα. Παιρνω και 1% πισω σε καθε αγορα που κανω, γυρω στα 50ε πισω τον χρονο. Τα τελευταια 10 χρονια δεν εχω πληρωσει συνδρομη σε πιστωτικη. Οποτε ειμαι διπλα κερδισμενος.
@Ηλια:
Γιατι οι δουλειες θα πεσουν 30-50%, η αξια αυτοκινητων και σπιτιων θα πεσει επισης λογο μη ζητησης αλλα το χρεος θα μεινει το ιδιο. Αρα θα εχεις αρκετα λιγοτερα χρηματα/εισοδηματα/περιουσια να εξυπερετησεις το χρεος σου.Δεν υπαρχουν λεφτα στην αγορα και οι τραπεζες δηνουν μεγαλα επιτοκια για να τραβηξουν οτι μετρητο κυκλοφορει. Αυτο μου λεει οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα και ερχετε μεγαλη εκαθαριση το 2009.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εγω αυτο που κανω ειναι να πληρωνω ολο τον λογαριασμο καθε μηνα...Ναι, αλλά δεν κάνουν όλοι αυτό! Μάλλον σχεδόν όλοι το αντίθετο κάνουν...
Γιατι οι δουλειες θα πεσουν 30-50%, η αξια αυτοκινητων και σπιτιων θα πεσει επισης λογο μη ζητησης αλλα το χρεος θα μεινει το ιδιο. Αρα θα εχεις αρκετα λιγοτερα χρηματα/εισοδηματα/περιουσια να εξυπερετησεις το χρεος σου...
Χρωστάς όχι έναντι αέρα, αλλά έναντι εμπορευμάτων που αγόρασες κ δεν έχεις ακόμα πωλήσει. Οι τράπεζες θέλουν να σε στηρίξουν, δεν είναι χαζοί! Οπότε θα σου δώσουν χρόνο να 'μαζευτείς' οικονομικά, δεν θα κερδίσουν τπτ αν σε κλείσουν.
Ένα ΚΑΛΟ που περιμένω από την 'κρίση' είναι το ξεκαθάρισμα της αγοράς. Αυτό που μας ταλαιπωρεί χρόνια είναι ο κακός ανταγωνισμός, από επιχειρήσεις (ιδιωτικές και Δημόσιες) που δανείζονταν ασύστολα (ή ακόμα τους χάριζε το κράτος τα χρέη). Από ρεμάλια που έπαιρναν δάνεια μιζάροντας διευθυντές (αυτά τέλειωσαν σε μια βραδιά) κ θεωρούσαν βιβλία ή ξέμπλεκαν από βαριές παραβάσεις μιζάροντας εφοριακούς (αυτά θ' αργήσουν να τελειώσουν).
Αν ξυπνήσουν κ οι ιθαγενείς κ σκεφτούν ότι μπορούν κ ν' ανοίξουν μια παραγωγική επιχείρηση αντί να ικετεύουν για διορισμό, μπορεί κάτι να γίνει.
Γιατί όχι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγω αυτο που κανω ειναι να πληρωνω ολο τον λογαριασμο καθε μηνα...
Ναι, αλλά δεν κάνουν όλοι αυτό! Μάλλον σχεδόν όλοι το αντίθετο κάνουν...
Και ο πατέρας μου αυτό κάνει ΠΑΝΤΑ! Είτε πρόκειται για 100 €, είτε πρόκειται για 2000 €, τους έχει δεσμεύσει να εισπράττουν πάντα όλο το ποσό. Έτσι δεν έχουμε πληρώσει ΠΟΤΕ τόκους και ίσα ίσα που έχουμε βγει μόνο κερδισμένοι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγω αυτο που κανω ειναι να πληρωνω ολο τον λογαριασμο καθε μηνα...
Ναι, αλλά δεν κάνουν όλοι αυτό! Μάλλον σχεδόν όλοι το αντίθετο κάνουν...
Και ο πατέρας μου αυτό κάνει ΠΑΝΤΑ! Είτε πρόκειται για 100 €, είτε πρόκειται για 2000 €, τους έχει δεσμεύσει να εισπράττουν πάντα όλο το ποσό. Έτσι δεν έχουμε πληρώσει ΠΟΤΕ τόκους και ίσα ίσα που έχουμε βγει μόνο κερδισμένοι.
αυτό ακριβώς κάνω και εγώ στη golden...
συμφωνώ απολύτως. -
Είπαμε ρε σεις, εμείς εδώ είμαστε πιό έξυπνοι.
Οι άλλοι, όμως, εκεί έξω, είναι κουτοί: Ψωνίζουν μέχρι το ανώτατο όριο των καρτών, βασανίζονται μετά να πληρώνουν (μόνον) τους τόκους, μεταφέρουν υπόλοιπα σε άλλες τράπεζες με 'ευνοϊκούς' όρους κ χρεώνονται λίγο ακόμα κοκ. Δεν το πιστεύετε; -
Εγώ λέω να επενδύσω σε προβατίνες!
-
Τι είναι λοιπόν αποδοτικότερο;
Να σπας ουγκ τις βιτρίνες της τράπεζας ή να τη χρησιμοποιείς προς όφελος σου;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Τι είναι λοιπόν αποδοτικότερο;Να σπας ουγκ τις βιτρίνες της τράπεζας ή να τη χρησιμοποιείς προς όφελος σου;
Μα, να τις σπας βέβαια!
Ώστε να εκλείψουν οι τράπεζες ως θεσμός και να τις αντικαταστήσει το κράτος.
Ώστε να μην υπάρχουν πιστωτικές κάρτες παρά μόνο χρεωστικές.
Ώστε το επιτόκιο καταθέσεων να είναι μόλις 0,25% κάτω από το επιτόκιο χορηγήσεως ασχέτως τύπου κατάθεσης και δανείων.
Ώστε... βάλτε ό,τι θέλετε! -
Και να γιατί ο 'Κανένας' Προηγήται σε όλες τις δημοσκοπίσεις
-
ΜΙΑ εικόνα = ΧΙΛΙΕΣ λέξεις....
Απλά ΦΟΒΕΡΗ φωτό!!! -
http://www.corsinet.com/braincandy/hlife.html
This is a little story about four people named Everybody, Somebody, Anybody, and Nobody.
There was an important job to be done and Everybody was sure that Somebody would do it.
Anybody could have done it, but Nobody did it.
Somebody got angry about that because it was Everybody's job.
Everybody thought that Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn't do it.
It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done -
Πηγαίνοντας να πάρω το λάδι μου τις προάλλες, πέρασα από δάσος. Σ' ένα άνοιγμα είδα έναν γνωστό να έχει μόλις αφήσει το αυτοκίνητό του κ να μπαίνει προς τον λόγγο. Σταμάτησα - και βρέθηκα για καμιά ώρα να βγάζω αγριελιές. Φανταστική φάση, μέσα στο βρεγμένο δάσος απόγευμα με λιακάδα...
Συνολικά, μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες, ο φίλος έβγαλε 100 αγριελιές. Κάποια στιγμή που πάλι δεν θα έχει ορεξη να χωθεί σε κάνα καφενείο (παραδοσιακό ή ... ιντερνετικό) θα καθίσει και θα τις κεντρώσει. Και θα τις πουλήσει 7 ευρώ εκάστη.
Συνολικά την προηγούμενη χρονιά πούλησε 25.000 ελιές στην Μαρφίν για τα καμμένα και μια 10αριά χιλιάδες κατ' ευθείαν σε αγρότες. Έχει ένα άτομο μόνιμο προσωπικό κι άλλον ένα επικουρικά. Είναι απόφοιτος Δημοτικού σχολείου. Η περιουσία του ήταν 20 στρέμματα γης που μοιράζεται με τον αδελφό του, συνολικής αξίας 40.000 Ε (και πολλά λέω)...Ποιό είναι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας; Ότι για κάθε έναν που μαζεύει αγριελιές τα απογεύματα, υπάρχουν 1000 που την βγάζουν αραχτοί στα καφενεία κ γκρινιάζουν που δεν βρίσκεται κανείς να τους δώσει 5.000 Ε τον μήνα για μιας δεκάρας δουλειά. ΟΥΣΤ, ΡΕ. ΚΟΠΡΙΤΕΣ...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;