-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Απαντώ με βάση τα δεδομένα της εταιρίας που εργάζομαι: Εκδίδεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αναφέρει τους συνιδιοκτήτες του οχήματος με τα αντίστοιχα ποσοστά συνιδιοκτησίας.
Ωστόσο μπορεί να ασφαλιστεί το αυτοκίνητο με το χαμηλότερο bonus από τα δύο, έτσι δεν είναι?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ωστόσο μπορεί να ασφαλιστεί το αυτοκίνητο με το χαμηλότερο bonus από τα δύο, έτσι δεν είναι?Βεβαιότατα, αν προσκομιστεί βεβαίωση bonus/malus από την προηγούμενη ασφαλιστική εταιρία, ή έστω το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο όπου αναγράφεται το Β/Μ.
Και κάτι σημαντικό: μετά την πάροδο εξαμήνου χωρίς ασφάλεια, για οποιοδήποτε λόγο, η νέα ασφάλιση ξεκινά πάλι από την βάση, το 10. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Και κάτι σημαντικό: μετά την πάροδο εξαμήνου χωρίς ασφάλεια, για οποιοδήποτε λόγο, η νέα ασφάλιση ξεκινά πάλι από την βάση, το 10.Κάποια εταιρία που γνωρίζω μετα από 2 μήνες δεν δέχεται το προηγούμενο bonus.
Βέβαια αυτό είναι σχετική εξαίρεση, γιατί οι περισσότερες έχουν το 6μηνο όπως ήδη είπες! -
Πολλές εταιρίες με πρόσχημα την 'ελεύθερη αγορά' εφαρμόζουν δικούς τους κανόνες σχεδόν σε οποιοδήποτε θέμα. Το θέμα ασφάλιση αυτοκινήτου θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όχι μόνο να ψάχνουμε την φθηνότερη εταιρία σήμερα, η οποία μπορεί να μείνει αύριο, (καλά, μετά τις εκλογές) χωρίς άδεια λειτουργίας, και μεις χωρίς ασφαλιστική κάλυψη...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Υπάρχουν ασφαλιστές-πράκτορες που προκειμένου να σε κάνουν πελάτη, κάνουν τα πάντα. Μπορεί να σε ασφαλίσουν ακόμα και πρωτάρη με Bonus 5 ή και χαμηλότερο! Τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών αναφέρουν πως πάνω από τα μισά ασφαλισμένα οχήματα στην Ελλάδα είναι σε Bonus από 7 και κάτω... με τα φανοποιεία γεμάτα σε κάθε γειτονιά... Κάτι τέτοια κάνουν τις μεγάλες τουλάχιστον ασφαλιστικές εταιρίες που χαράσσουν την γενική γραμμή του κλάδου να προσανατολίζονται στην κατάργηση του Bonus-Malus και να μας πάρει όλους η μπάλα!Από την άλλη, το bonus-malus είναι σίγουρα ο ένας καλός λόγος (ο άλλος και καλύτερος είναι ο ελληνικός εγωισμός 'αποκλείεται να έκανα λάθος ΕΓΩ' ) που ακόμα και σε προφανείς περιπτώσεις ευθύνης σε ατύχημα (πχ. φρενάρισμα πάνω στο μπροστινό αυτοκίνητο, παραβίαση STOP κα.) δεν γίνεται κατευθείαν θετική δήλωση και αναλαμβάνουν τα δικαστήρια: φοβούνται μη χάσουν, τρομάρα τους, το 'bonus'.
(Σκέφτομαι πως αν το bonus-malus όντως ήταν υπερ των οδηγών και κατά των εταιρειών, θα το είχαν καταργήσει πολλά χρόνια τώρα. Αλλά μάλλον και τις εταιρείες τις βολεύει...)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Σκέφτομαι πως αν το bonus-malus όντως ήταν υπερ των οδηγών και κατά των εταιρειών, θα το είχαν καταργήσει πολλά χρόνια τώρα. Αλλά μάλλον και τις εταιρείες τις βολεύει...)
Σκεφτεσαι πολύ σωστά. Αυτή είναι η αλήθεια.
-
Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο αξίας 3.600.000 (παλιών καλών ελληνικών δραχμών...) και του κάνεις την πιο ακριβή μικτή (αφού είναι το πρώτο σου καινούριο αυτοκίνητο και το έχεις αποκτήσει με αίμα!) σε μεγάλη ασφαλιστική που ανήκει στην μεγαλύτερη τράπεζα, αξίας 350.000 για ένα χρόνο και στους 10 μήνες (φυσικά πριν λήξει η ασφάλεια και κάνεις νέα) το καταστρέφεις και παίρνεις από την ασφάλεια μετά από 6 ολόκληρους μήνες το ποσό των 1.500.000 δραχμών με την αιτιολογία ότι... 'εμείς τόσα σου δίνουμε, αν δεν τα θες μην τα παίρνεις και πήγενέ μας στα δικαστήρια να πάρεις όλο το ποσό μετά από 10 χρόνια' (και φυσικά τα παίρνεις γιατί έχεις πάρει δάνειο για να ξεπληρώσεις το αυτοκίνητο που πέταξες και είχες αγοράσει με χρηματοδότηση) και όταν ένα φορτηγό σου ξυλώνει όλη τη δεξιά πλευρά, ο πραγματογνώμονας της εταιρείας σου αναγνωρίζει τη ζημιά, πληρώνεις 2.300 € και τελικά σου δίνουν 1.100 € με την αιτιολογία ότι ο πραγματογνώμονάς τους δεν έκανε σωστή εκτίμηση και πάλι σου λένε το ίδιο με τους παραπάνω (και φυσικά πάλι τα παίρνεις γιατί χρωστάς στο φαναρτζή!)... τότε τι κάνεις? Απλά δεν εμπιστεύεσε καμιά ασφαλιστική και καμιά ασφάλεια και ψάχνεις για την πιο απλή και την πιο φτηνή! Δυστιχώς ζούμε στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο αξίας 3.600.000 (παλιών καλών ελληνικών δραχμών...)...μετά από 6 ολόκληρους μήνες το ποσό των 1.500.000 δραχμών με την αιτιολογία ότι... 'εμείς τόσα σου δίνουμε, αν δεν τα θες μην τα παίρνεις και πήγενέ μας στα δικαστήρια να πάρεις όλο το ποσό μετά από 10 χρόνια'...ο πραγματογνώμονας της εταιρείας σου αναγνωρίζει τη ζημιά, πληρώνεις 2.300 € και τελικά σου δίνουν 1.100 € με την αιτιολογία ότι ο πραγματογνώμονάς τους δεν έκανε σωστή εκτίμηση και πάλι σου λένε το ίδιο με τους παραπάνω (και φυσικά πάλι τα παίρνεις γιατί χρωστάς στο φαναρτζή!)... τότε τι κάνεις? Απλά δεν εμπιστεύεσε καμιά ασφαλιστική και καμιά ασφάλεια και ψάχνεις για την πιο απλή και την πιο φτηνή! Δυστιχώς ζούμε στην Ελλάδα...Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που βρέθηκες φίλε Γιώργο...Αλλά! Μπορείς στην περίπτωση που δεν σε ικανοποιεί το ύψος της αποζημίωσης που υπολογίζει ο πραγματογνώμονας να ζητήσεις νέα πραγματογνωμοσύνη, και μπορείς ακόμα πληρώνοντας ένα μικρό ποσό (θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια ήταν 10.000 δρχ.) να ζητήσεις πραγματογνωμοσύνη από το Σώμα Ορκωτών Πραγματογνωμόνων η οποία με βάση το νόμο γίνεται υποχρεωτικά δεκτή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Όσον αφορά το θέμα 'πήγαινε στα δικαστήρια', παρά τη δύσκολη θέση σου, έπρεπε να πάς, αφού το ποσό ήταν αρκετά σημαντικό. Οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται σε δύο χρόνια το πολύ, και συχνά-πυκνά, οι δικαστές δικαιώνουν τον πολίτη. Απλά οι εταιρίες 'πατάνε' στη δική μας άγνοια νόμων, και το φόβο μας απέναντι στα έξοδα και τα τραβήγματα, και το εκμεταλλεύονται. Υπάρχουν επίσης 'ο συνήγορος του πολίτη' και η 'υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή' του υπουργείου Εμπορίου που κάνουν 'μικρά θαύματα' για τον αδικημένο πολίτη, και ξέρω τέτοιες πραγματικές περιπτώσεις φίλων που αν τις ακούσεις θα τρίβεις... αυτιά και μάτια και θα αλλάξεις γνώμη για τη φράση ' Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα'.
Επαναλαμβάνω πως κατανοώ την πικρία σου και το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται ίσως πολλοί από μας...
(Να υποθέσω ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική που αναφέρεις, έχει σαν κύριο μέτοχο το κράτος; Έχω κι άλλα παραδείγματα αντίστοιχα με το δικό σου, και δείχνει αλαζονία του κάθε μικρού άρχοντα που λέγεται 'διακανονιστής ζημιών'). -
Κάποια στιγμή που θα βρώ λίγο χρόνο, θα φτειάξω ένα μικρό δεκάλογο, ( ή 'πεντάλογο', 'επτάλογο', δεν ξέρω πόσο θα βγεί) με τά σημεία προσοχής στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρίας.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο αξίας 3.600.000 (παλιών καλών ελληνικών δραχμών...) και του κάνεις την πιο ακριβή μικτή (αφού είναι το πρώτο σου καινούριο αυτοκίνητο και το έχεις αποκτήσει με αίμα!) σε μεγάλη ασφαλιστική που ανήκει στην μεγαλύτερη τράπεζα, αξίας 350.000 για ένα χρόνο και στους 10 μήνες (φυσικά πριν λήξει η ασφάλεια και κάνεις νέα) το καταστρέφεις και παίρνεις από την ασφάλεια μετά από 6 ολόκληρους μήνες το ποσό των 1.500.000 δραχμών με την αιτιολογία ότι... 'εμείς τόσα σου δίνουμε, αν δεν τα θες μην τα παίρνεις και πήγενέ μας στα δικαστήρια να πάρεις όλο το ποσό μετά από 10 χρόνια' (και φυσικά τα παίρνεις γιατί έχεις πάρει δάνειο για να ξεπληρώσεις το αυτοκίνητο που πέταξες και είχες αγοράσει με χρηματοδότηση) και όταν ένα φορτηγό σου ξυλώνει όλη τη δεξιά πλευρά, ο πραγματογνώμονας της εταιρείας σου αναγνωρίζει τη ζημιά, πληρώνεις 2.300 € και τελικά σου δίνουν 1.100 € με την αιτιολογία ότι ο πραγματογνώμονάς τους δεν έκανε σωστή εκτίμηση και πάλι σου λένε το ίδιο με τους παραπάνω (και φυσικά πάλι τα παίρνεις γιατί χρωστάς στο φαναρτζή!)... τότε τι κάνεις? Απλά δεν εμπιστεύεσε καμιά ασφαλιστική και καμιά ασφάλεια και ψάχνεις για την πιο απλή και την πιο φτηνή! Δυστιχώς ζούμε στην Ελλάδα...Φιλε μου η συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία ακολουθεί αυτή την πρακτική σε πολλές περιπτώσεις .. Σου μιλάω εκ πείρας από το σχετικά πρόσφατο παρελθον
Η γνώμη μου
α) Κανεις όντως τη φθηνότερη ασφάλεια και αναλαμβάνεις τους αναμενόμενους κινδύνους (?) που συνεπάγεται μια τετοια ενέργεια
β) Πηγαίνεις και κανεις μια μικτή ασφάλεια σε καποια αλλη μεγάλη εταιρεία (ΙΔΙΩΤΙΚΗ) που χαίρει πολύ καλής φήμης αν και ακριβή... Νομίζω ξερεις για ποιά μιλάμε....
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Φιλε μου η συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία ακολουθεί αυτή την πρακτική σε πολλές περιπτώσεις .. Σου μιλάω εκ πείρας από το σχετικά πρόσφατο παρελθονΗ γνώμη μου
α) Κανεις όντως τη φθηνότερη ασφάλεια και αναλαμβάνεις τους αναμενόμενους κινδύνους (?) που συνεπάγεται μια τετοια ενέργεια
β) Πηγαίνεις και κανεις μια μικτή ασφάλεια σε καποια αλλη μεγάλη εταιρεία (ΙΔΙΩΤΙΚΗ) που χαίρει πολύ καλής φήμης αν και ακριβή... Νομίζω ξερεις για ποιά μιλάμε....
Φίλε Προμηθέα, ανέφερε σε παρακαλώ τα πράγματα με το όνομά τους. Νομίζω ότι μας ενδιαφέρει όλους. Δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί ούτε διαφήμιση ούτε δυσφήμιση, απόψεις και γνώμες ανταλλάσουμε.
(Οι mods συμφωνούν με την παραπάνω τοποθέτησή μου?)
-
Δεν ξέρω για τους mods, εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα.
-
Kαι εγω συμφωνώ αλλά μαλλον δεν θα συμφωνεί ο moderator.
-
ολα καλα ρε παιδια αλλα δεν λετε και σε τιμες ασφαλιζετε τα αυτοκινητα σας;
εχω ψαξει την αγορα αρκετα............
ασφαλιζω αυτοκινητο 1400cc με 270 € το χρονο.ολα μεσα εκτος απο κλοπη ολικη-μερικη.
αλλα απο φυσικη καταστροφη και τρομοκρατικες μεχρι 3000 € με καλυπτει.βεβαια απο φυσικη καταστροφη μονο αν με πλακωσει πολυκατοικια βγαινω χαμενος............
απο τρομοκρατικες ενεργειες πανω απο 3000€ θεωρειται σοβαρη ζημια.
οπως και να χει για πειτε τι πληρωνετε.
bonus 2,montelo 2002 1400cc=270 €ετησιο σε πολυ γνωστη ετιαρεια. -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
...βεβαια απο φυσικη καταστροφη μονο αν με πλακωσει πολυκατοικια βγαινω χαμενος...Φυσική καταστροφή είναι και η πλημμύρα στο Μοσχάτο που 'έπνιξε' το πρώτο 307 του MDVQ...
Και ο αρχαίος μαντρότοιχος που μπορεί να πέσει με σεισμό... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο αξίας 3.600.000 (παλιών καλών ελληνικών δραχμών...)...μετά από 6 ολόκληρους μήνες το ποσό των 1.500.000 δραχμών με την αιτιολογία ότι... 'εμείς τόσα σου δίνουμε, αν δεν τα θες μην τα παίρνεις και πήγενέ μας στα δικαστήρια να πάρεις όλο το ποσό μετά από 10 χρόνια'...ο πραγματογνώμονας της εταιρείας σου αναγνωρίζει τη ζημιά, πληρώνεις 2.300 € και τελικά σου δίνουν 1.100 € με την αιτιολογία ότι ο πραγματογνώμονάς τους δεν έκανε σωστή εκτίμηση και πάλι σου λένε το ίδιο με τους παραπάνω (και φυσικά πάλι τα παίρνεις γιατί χρωστάς στο φαναρτζή!)... τότε τι κάνεις? Απλά δεν εμπιστεύεσε καμιά ασφαλιστική και καμιά ασφάλεια και ψάχνεις για την πιο απλή και την πιο φτηνή! Δυστιχώς ζούμε στην Ελλάδα...
Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που βρέθηκες φίλε Γιώργο...Αλλά! Μπορείς στην περίπτωση που δεν σε ικανοποιεί το ύψος της αποζημίωσης που υπολογίζει ο πραγματογνώμονας να ζητήσεις νέα πραγματογνωμοσύνη, και μπορείς ακόμα πληρώνοντας ένα μικρό ποσό (θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια ήταν 10.000 δρχ.) να ζητήσεις πραγματογνωμοσύνη από το Σώμα Ορκωτών Πραγματογνωμόνων η οποία με βάση το νόμο γίνεται υποχρεωτικά δεκτή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Όσον αφορά το θέμα 'πήγαινε στα δικαστήρια', παρά τη δύσκολη θέση σου, έπρεπε να πάς, αφού το ποσό ήταν αρκετά σημαντικό. Οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται σε δύο χρόνια το πολύ, και συχνά-πυκνά, οι δικαστές δικαιώνουν τον πολίτη. Απλά οι εταιρίες 'πατάνε' στη δική μας άγνοια νόμων, και το φόβο μας απέναντι στα έξοδα και τα τραβήγματα, και το εκμεταλλεύονται. Υπάρχουν επίσης 'ο συνήγορος του πολίτη' και η 'υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή' του υπουργείου Εμπορίου που κάνουν 'μικρά θαύματα' για τον αδικημένο πολίτη, και ξέρω τέτοιες πραγματικές περιπτώσεις φίλων που αν τις ακούσεις θα τρίβεις... αυτιά και μάτια και θα αλλάξεις γνώμη για τη φράση ' Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα'.
Επαναλαμβάνω πως κατανοώ την πικρία σου και το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται ίσως πολλοί από μας...
(Να υποθέσω ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική που αναφέρεις, έχει σαν κύριο μέτοχο το κράτος; Έχω κι άλλα παραδείγματα αντίστοιχα με το δικό σου, και δείχνει αλαζονία του κάθε μικρού άρχοντα που λέγεται 'διακανονιστής ζημιών').Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που αναφέρει ο Takis B (ο οποίος όπως θυμάμαι σε παλαιότερο μήνυμα εργάζετε και αυτός στο χώρο των ασφαλειών) και γενικότερα είμαι του δόγματος 'ότι πληρώνεις παίρνεις'. Ωστόσο καλό θα είναι να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους (ώστε να αρχίσει κάποια στιγμή να ξεχωρίζουν οι μέν από τους δέ). Αν νομίζετε ότι είναι ιντιδεολογικό να αναφέρετε εταιρίες ανοικτά, θα ήθελα εάν είναι δυνατό να μου τις στείλετε με pm μιας και όπως καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον είναι και επαγγελματικό.
-
Ωχ τι μου το θυμήσατε και μου ήρθε η ασφάλεια σήμερα. Έσκασα 536 euros, είναι μικτή Τουλάχιστον μου κανουν την βαζελίνη δώρο.
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο αξίας 3.600.000 (παλιών καλών ελληνικών δραχμών...) και του κάνεις την πιο ακριβή μικτή (αφού είναι το πρώτο σου καινούριο αυτοκίνητο και το έχεις αποκτήσει με αίμα!) σε μεγάλη ασφαλιστική που ανήκει στην μεγαλύτερη τράπεζα, αξίας 350.000 για ένα χρόνο και στους 10 μήνες (φυσικά πριν λήξει η ασφάλεια και κάνεις νέα) το καταστρέφεις και παίρνεις από την ασφάλεια μετά από 6 ολόκληρους μήνες το ποσό των 1.500.000 δραχμών με την αιτιολογία ότι... 'εμείς τόσα σου δίνουμε, αν δεν τα θες μην τα παίρνεις και πήγενέ μας στα δικαστήρια να πάρεις όλο το ποσό μετά από 10 χρόνια' (και φυσικά τα παίρνεις γιατί έχεις πάρει δάνειο για να ξεπληρώσεις το αυτοκίνητο που πέταξες και είχες αγοράσει με χρηματοδότηση) και όταν ένα φορτηγό σου ξυλώνει όλη τη δεξιά πλευρά, ο πραγματογνώμονας της εταιρείας σου αναγνωρίζει τη ζημιά, πληρώνεις 2.300 € και τελικά σου δίνουν 1.100 € με την αιτιολογία ότι ο πραγματογνώμονάς τους δεν έκανε σωστή εκτίμηση και πάλι σου λένε το ίδιο με τους παραπάνω (και φυσικά πάλι τα παίρνεις γιατί χρωστάς στο φαναρτζή!)... τότε τι κάνεις? Απλά δεν εμπιστεύεσε καμιά ασφαλιστική και καμιά ασφάλεια και ψάχνεις για την πιο απλή και την πιο φτηνή! Δυστιχώς ζούμε στην Ελλάδα...
Φιλε μου η συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία ακολουθεί αυτή την πρακτική σε πολλές περιπτώσεις .. Σου μιλάω εκ πείρας από το σχετικά πρόσφατο παρελθον
Η γνώμη μου
Έχεις απόλυτο δίκαιο, δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι!
Απλά όταν απογοητευτείς δυο τρεις φορές σε αναγκάζουν να το κάνεις!
Ο Τάκης έχει επίσης δίκαιο για όλα αυτά που λέει ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιος στη θέση μου, αλλά όταν έχεις τη θηλιά στο λαιμό (βλέπε δάνειο που τρέχει) κοιτάς να πάρεις ότι σου δίνουν για να ξεμπλέξεις από την τράπεζα που είναι χειρότερος εφιάλτης!
Σε αυτό στηρίζοντε και αυτοί, ξέρουν ότι οι περισσότεροι πελάτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρέχουν σε δικαστήρια και επαναδιαπραγματεύσεις.
Δυστιχώς οι νόμοι είναι πάντα υπέρ των ισχυρών σε αυτή εδώ τη χώρα. -
αλλη μεγαλη απατη των ασφαλιστικων είναι να εκβιαζουν μεσω των αντιπροσωπειων για να παρουν την προμηθεια-μιζα οι ασχετοι πωλητες.
βεβαιως προσπαθησαν και με εμενα και πηραν τα αρ............. μου.
μολις ειπα για μονοπωλιακη αγορα,υπ.αναπτυξης,εμποριου,ινστ.καταναλωτων και οτι αλλο μου ειρθε,κολωσαν.
παλιοτερα ειχα μπλεξει με ασφαλιστικη μουφα.
η ζημια πραγματικα μου στοιχισε περιπου 700.000δρχ.εργ.+ανταλλακτικα.
αφου μου εσπασαν τα νευρα,αναβολες σε δικαστηρια,επικουρικο κτλ.
πηρα 2.500.000 δρχ και ησυχασα.
τι καταλαβαν;
σας λεω ψαξτε καλα την αγορα και καντε παζαρια.μετα απο
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
αλλη μεγαλη απατη των ασφαλιστικων είναι να εκβιαζουν μεσω των αντιπροσωπειων για να παρουν την προμηθεια-μιζα οι ασχετοι πωλητες.βεβαιως προσπαθησαν και με εμενα και πηραν τα αρ............. μου.
Και εμενα το ιδιο μου εκαναν. Λεει: υποχρεουστε να ασφαλιστειτε μεσο εμας. Τους εδωσα και εγω τα δικα μου αρ....!!!
Τι ασφαλιστική κάλυψη έχετε?