-
ζητείται ψυχοπαθής πραίτωρας για αποστολή ρουτίνας
αν δεν θυμάστε ο Βυρωνάκος το είχε πει για το μπατσούλη με τη σιδερογροθιά στη πορεία.
tags
τύχη, τυχαίο, κωλοφαρδία, μεμονωμένο γεγονός, κακιά στιγμή, αλιβάνιστος -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κάνεις το λάθος να ταυτίζεις την μαζική εκδήλωση και τον συμβολισμό της, με μια αψυχολόγητη, ατομική πράξη που κανέναν απολύτως κοινωνικό σκοπό δεν εξυπηρετεί.Respect όπως πάντα στην διατύπωση.
Θα μπορούσαμε όμως να το αντιστρέψουμε. Πολλοί εδώ μέσα κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν την αψυχολόγητη, ατομική πράξη του αστυνομικού που κανέναν απολύτως σκοπό δεν εξυπηρέτησε, για να δικαιολογήσουν την δράση των κουκουλοφόρων. Δράση που βλάπτει πρώτα απ' όλους (για να μην πω αποκλειστικά) αυτούς για τους οποίους ισχυρίζονται ότι κάνουν την αντίσταση τους.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ελπιζω να τη πατησεις στο πεζοδρομιο για να μαθει ποιος κανει κουμαντο...μπορεις και συ να κανεις μια παρανομη πραξη τωρα που δικαιολογουνται ολα απο το φονο ενος παιδιου απο εναν ισως ψυχοπαθη ειδικο φρουρο...
...τον οποιο ψυχοπαθη καποιος οπλισε και καποιος ανεθρεψε με τις δικαιολογιες της ζαρντινιερας
-
-
Aγαπητέ Χρήστο, προβοκατόρικα στοιχεία πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αλλοιώνει αυτό σε τίποτα την ουσία της λαϊκής αντίδρασης; Κανονικά, όλοι θα πρέπει να είμαστε στους δρόμους αύριο και μεθαύριο και κάθε φορά που το κράτος ασελγεί πάνω στην αξιοπρέπεια η τη ζωή των πολιτών.
Αν δεν αντιδράσουμε, τα πράγματα θα είναι χειρότερα την επόμενη φορά.
-
Pai mei είσαι υπερ των καταστροφών? Τις θεωρείς αναγκαίο κακό μπροστά στην 'αφύπνιση' ?
-
Ένα πράγμα θα σας πω:
Αν πήγαινε κανένας να κάψει το μαγαζί μου θα τον έκαιγα ζωντανό όποιος και να ήταν (αστυνομικός/αντιεξουσιαστής/παπάς/τζεντάι/ο δήμαρχος/ο γαλατάς της γειτονιάς)...Και για να προλάβω τη σκέψη σας, είμαι τελείως πεπεισμένος ότι τα καψίματα και οι βανδαλισμοί είναι καλοδεχούμενα από αυτό που ονομάζουμε ως σύστημα *ακόμα και σε σημείο που να τα οργανώνει. (την ίδια άποψη εκφράζει καλύτερα ο EDDIE_147 εδώ, και την υποστηρίζει ο kovathe εδώ)
Από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή όταν παίζεις με τη φωτιά καίγεσαι (είτε είσαι στη μία πλευρά του ποταμιού ή στην άλλη)...
Ο μικρός ήταν το αναμενόμενο θύμα μιας κατάστασης/αντίληψης/νοοτροπίας που συντηρείται εδώ και χρόνια, ένα θύμα που περίμενε όνομα, τόπο και χρόνο...
Το ίδιο και ο δράστης.
Όπως και να είναι, το θέμα είναι ότι κάποιος σκότωσε και κάποιος σκοτώθηκε, ίσως έφταιγε ο ένας ίσως ο άλλος, ήταν κανένας από εμάς αυτόπτης;
Μας φταίει η αστυνομία; Ok, ας την καταργήσουμε και ας αποδώσουμε το δίκαιο και το σωστό ο καθένας μας όπως νομίζει...
Ας σκοτώσουμε και εμείς ένα μπάτσο, πόσο θα αλλάξουμε αυτό που συναντάμε κάθε μέρα και μας εξοργίζει;
Τι φταίει ο κάθε απαίδευτος ή/και ψυχοπαθής που του δίνουν ένα όπλο και του λένε κάνε περιπολία;
Τι φταίει ο κάθε γεννημένος δολοφόνος που τον εκπαιδεύουν, τον οπλίζουν και τον διατάζουν να σκοτώσει;Και κάποια πράγματα ακόμα,
Η αφύπνιση των μικροαστών έρχεται με το να καις την πονεμένη περιουσία τους;
Έχουμε υπόψιν τι πάει να πει 'πονεμένη περιουσία';
Και στο κάτω κάτω αυτή η περιουσία μόνο καίγεται;
Δε βρίσκεται κανένας να τη διαθέσει για την αφύπνιση της κοινωνίας;Για εμένα οι πορείες δεν καταφέρνουν τίποτα, τίποτα ουσιαστικό τουλάχιστον, πέραν του συμβολισμού μιας διαμαρτυρίας...
Αντιδράς συνειδητά στην καθημερινότητά σου, συμμετέχεις/παρακολουθείς/οργανώνεις κινήσεις, που αφυπνούν εσένα και τον κόσμο, που μορφώνουν πολιτικά και ιδεολογικά, χωρίς να στρατολογούν/κομματικοποιούν. *γιατί κάπου μου φαίνεται ότι την έννοια της αντίδρασης/αντίστασης οικειοποιείται/καπηλεύεται/χρησιμοποιεί δεδομένη πολιτική παράταξη...
Τι στο διάολο δεν υπάρχει πλέον μόνο η παθητική τηλεόραση και το ραδιόφωνο...
Το να υποστηρίζει κανείς τους αντιεξουσιαστές ή τους ταραξίες ή τα εκτελεστικά όργανα του κράτους είναι το ίδιο και το αυτό.
_
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Pai mei είσαι υπερ των καταστροφών? Τις θεωρείς αναγκαίο κακό μπροστά στην 'αφύπνιση' ?Είμαι υπέρ της λαϊκής εξέγερσης.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. Γιατί πρέπει ντε και καλά η απάντηση στην (κατά τα λεγόμενα κάποιων*) κρατική βία πρέπει να είναι κάψιμο/σπάσιμο της περιουσίας απλών συμπολιτών; Δεν μπορεί να είναι απλά μια μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με φασαρία (ηχητική), άντε ανταλλαγή πετρών, κτλ με τον 'εχθρό', δηλ. την αστυνομία.
Κάποιοι λέτε ότι μόνο με βία αντιμετωπίζεται η κρατική βία. Εγώ νομίζω ότι το μόνο που καταφέρνουν όσοι καταστρέφουν είναι να κρατούν μακριά από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αρκετό κόσμο που θα ήθελε να συμμετάσχει.
By the way, έβλεπα πριν μερικές ημέρες video από το αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ που το είχαν καταλάβει υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Όλα τα καταστήματα του αεροδρομίου ήταν τυλιγμένα με νάυλον το οποίο ήταν ανέπαφο. Οι ανταποκριτές έλεγαν ότι κανείς δεν είχε κλέψει/κάψει τα καταστήματα παρόλο που δεν υπήρχε κανείς να ελέγξει την κατάσταση.
*: Το χθεσινό δεν το θεωρώ κρατική βία. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας ψυχάκιας (κατά τα φαινόμενα) αστυνομικός οπαδός του dirty harry (χειρότερος αυτού για την ακρίβεια) εκφράζει το κράτος, το οποίο όντως έχει το μερίδιο της ευθύνης του αφού του έδωσε όπλο. Π.χ. το περιστατικό με τη ζαρντινιέρα και τον Κύπριο φοιτητή μπορώ να το δεχθώ ως κρατική βία/συγκάλυψη, κτλ.
-
Είμαι υπέρ της λαϊκής εξέγερσης.Που σημαίνει;
_
-
και στην Γερμανία (Βερολίνο) πηγε να πραγματοποιηθεί πορεία
ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣστα Χανιά σπάστηκαν μόνο τράπεζες, τα γραφεία της ΑΝΕΚ και το φαρμακείο του νομαρχη Χανίων και πάλι τα ΜΜΕ μιλούσαν για επιχειρήσεις και μπουρδολογίες, δήθεν οτι καταστραφηκαν οι περιουσίες του κόσμου..
Η ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ..ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!! -
Κατ' αρχάς απορώ γιατί επικαλείσθε συνέχεια το επιχείρημα της καταστροφής της ατομικής περιουσίας...
Είπε κανείς ότι δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Ή ότι εξέγερση σημαίνει 'καίω το αμάξι του γείτονα;'
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Είμαι υπέρ της λαϊκής εξέγερσης.
Που σημαίνει;
_
Που σημαίνει μαζική διαδήλωση και πορεία.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ξαναλεω στην πατρα δεν καταστραφηκε κανενος μικροαστου η περιουσια, μονο τραπεζες, 2-3 περιπολικα κ ασφαλιτικα και ενα καταστημα 'γερμανος' το οποιο περισσοτερο το πηρε η μπαλα μεσα στον πανικο/πετροπολεμο παρα εγινε στοχος επιθεσης οπως οι τραπεζες.
κανενα πλιατσικο δεν εγινε
επισης δεν ημασταν ολοι αναρχικοι κ σ'αυτα τα θεματα δεν εχει καμια σημασια, σημασια εχει να δειξουμε οτι δεν θα ανεχθουμε την κρατικη βια
εντελώς ανώνυμα, αν θέλεις απαντάς...
εσύ, πέταξες καμιά πέτρα σήμερα σε αστυνομικό?
πέταξες σήμερα στην πορεία κάτι( πέτρα, μολότωφ, κτλ) σε τράπεζα?
αν θέλεις απαντάς... ανώνυμοι είμαστε άλλωστε...
επισης αυριο στις 12.00μ.μ θα κρατηθει ενος λεπτου σιγη για τα καταστηματα της ερμου που σπαστηκαν
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάποιοι, όχι μόνον κάθονται στον καναπέ τους, αλλά κοροϊδεύουν κιόλας αυτούς που σηκώθηκαν και βγήκαν έξω για να διαμαρτυρηθούν , για κάτι που μάλλον, ήταν δολοφονία εν ψυχρώ , όπως δείχνουν τα πράγματα...
Ούτε εγώ έκανα τον κόπο να πάω στην πορεία, ακόμη χειρότερα, ούτε στον καναπέ ήμουν, όντας εντελώς ...αντιδραστικός (με κίνδυνο να είμαι από τους πρώτους που θα φάνε όταν γίνει η επανάσταση... ), δούλευα κυριακάτικα...
Αλλά να κοροΪδεύω κιόλας αυτούς που βγήκαν έξω, για να αντιδράσουν, ομολογώ δεν μου κάθεται καθόλου καλά... Κυρίως γιατί τους αναγνωρίζω γεναιότητα και αυταπάρνηση, που ομολογουμένως δεν την έχω...
Και καθόλου δεν με νοιάζει αν σπάσουν ό,τι βρουν μπροστά τους, αν θέλουν και το δικό μου αμάξι, κανένα πρόβλημα, βρίσκω την ζωή του παιδιού που σκοτώθηκε και την ζωή και την ελευθερία ΟΛΩΝ μας , που θέλουμε να περπατάμε χωρίς το άγχος του μπάτσου είτε στα Εξάρχεια, είτε στο Κολωνάκι, απείρως σημαντικότερα, από μερικές βιτρίνες, ΙΧ και πόσο μάλλον τράπεζες...
Όσο για την σημαία, καλύτερα να μην εκφραστώ, παραείναι προφανής η παγίδα...
Ψηλε, πες μου που μενεις και τι αυτοκινητο εχεις να ερθουμε να στο καψουμε.
Αντε γιατι πολλες μαλακιες εχετε αρχισει να λετε.Και για σενα παιχτη μου με την σημαια, μη σταματας να την κουνας, οσο μπορεις πιο ψηλα.
Αμέ, κανένα πρόβλημα! Σου στέλνω με πμ, ό,τι χρειαστείς, αρκεί εσύ να μου στείλεις με πμ τα στοιχεία τα δικά σου και της γκόμενάς σου, για να σας ανακρίνουν τα κολλητάρια μου στην ασφάλεια 'σχετικά με υπόθεσίν σας'...
Ξαναλέω, εγώ το καίω ΑΥΡΙΟ το αμάξι μου, εσύ μικροαστέ μου, τι θα έκανες αν είχες τον μπάτσο να σε ψάχνει επειδή τόλμησες να πιεις ένα καφέ στα Εξάρχεια; Ή να περάσεις μια νύχτα στο τμήμα επειδή δεν γουστάρουν την φάτσα σου;
μισό λεπτό, δλδ όσοι έκαψαν, άφησαν μετά και κάρτα με τα στοιχεία τους? οι εμπρησμοί ανωνύμως γίνονται. δεν πρέπει να του ζητήσεις όνομα, ούτε να απευθυνθείς στην αστυνομία, μιας και ασπάζεσαι την ατιμωρησία όσων καίνε σήμερα, ακόμα και στο όνομα ενός νεκρού. Γιατί λοιπόν τρέχεις στην αστθυνομία που τη βρίζεις, στο κάτω κάτω?
τελικά και εσύ φίλε μου έπεσες στην παγίδα, γιατί ζήτησες στοιχεία ατόμου... όπως έμειναν ατιμώρητοι όσοι σήμερα έκαψαν, έπρεπε να μείνει ατιμώρητος και όποιος θα σου έκαιγε το αμάξι...
(το β πρόσωπο αναφέρεται όχι σε εσένα προσωπικά, αλλά σε όσους ασπζονται απόψεις περί 'αν το εκαναν σε εμένα, δε θα με πείραζε...'.
-
Κατ' αρχάς απορώ γιατί επικαλείσθε συνέχεια το επιχείρημα της καταστροφής της ατομικής περιουσίας...Είπε κανείς ότι δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Ή ότι εξέγερση σημαίνει 'καίω το αμάξι του γείτονα;'
Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό πονηρευόμαστε ότι εξυπηρετεί το σύστημα: Η ταύτιση της διαμαρτυρίας, της αντίστασης και της αντίδρασης σε κάθε τι κοινωνικά στραβό, με την καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας...
_
-
Που σημαίνει μαζική διαδήλωση και πορεία.ok, έχω άλλη άποψη...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Κατ' αρχάς απορώ γιατί επικαλείσθε συνέχεια το επιχείρημα της καταστροφής της ατομικής περιουσίας...
Είπε κανείς ότι δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Ή ότι εξέγερση σημαίνει 'καίω το αμάξι του γείτονα;'
Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό πονηρευόμαστε ότι εξυπηρετεί το σύστημα: Η ταύτιση της διαμαρτυρίας, της αντίστασης και της αντίδρασης σε κάθε τι κοινωνικά στραβό, με την καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας...
_
Για αυτό χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση και μαζικότερη συμμετοχή, ώστε αυτά τα περιθωριακά στοιχεία να απομονωθούν.
-
Για μένα ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Όταν τόσα χρόνια διαιωνίζεται αυτή η άρρωστη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ αστυνομίας και περιθωριακών ατόμων (για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση), κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό που έγινε. Δυστυχώς την πλήρωσε ένας 15χρονος.
Ωστόσο θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα που γράφτηκαν νωρίτερα:
Ο χρήστης skye έγραψε:
2ον φωτιες στους καδους βαζουμε για να διαλυθουν τα δακρυγονα κ για οδοφραγματα επειδη οι μπατσοι κανουνε ντου στην πορεια κ βαρανε τον κοσμο κ οχι τους μπαχαλακηδες. φοραμε κασκολ και μπλουζες στη μουρη γιατι δε μπορουμε να αναπνευσουμε απο τα χημικα που πετανε οι ΕΣ ΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ
Για να φτάσει κάποιος να κάνει ντου και να σε βαρέσει πρέπει και να τον προκαλέσεις.
3ον οι γουρουνομπατσοι δειξανε για αλλη μια φορα ποσο υπανθρωποι ειναι. παλι βαλανε ασφαλιτες μεσα στην πορεια κ κανανε πουστιες. επισης δειξανε ποσο υπουλοι ειναι καθως ηρθαν απο πισω και επιτεθηκαν στα ατομα της πορειας που δεν ειχαν καμια σχεση με τα επεισοδια
Ενώ ένας που κρύβεται σε χώρο που θεωρείται άσυλο και βγαίνει μόνο και μόνο με πρόθεση να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές (υλικές ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ), είναι πολύ αντρίκιο ε;
4ον δεν εγιναν ζημιες σε μικροκαταστηματα οπως ειπωθηκε ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ σε μεγαλες αλυσιδες (γερμανος) κ σε μπατσικα
Ο πετροπόλεμος και οι μολότωφ πάντα προκαλούν ζημιές και σε παρακείμενες περιουσίες. Απόδειξη οι ανυπολόγιστες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας και οι αθώοι πολίτες που τραυματίστηκαν από πέτρες.
Αλλά δεν φταίνει αυτοί. Το κράτος φταίει που δεν κάνει ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσίας σε όλους αυτούς που προκαλούν ζημιές και να τους υποχρεώνει να τις αποκαταστήσουν.
5ον ριξανε χιλιαδες δακρυγονα (εγω ειμαι ακομα σκατα) κ οχι για να διαλυσουν τους μπαχαλους αλλα για να διαλυσουν την πορεια που ζητουσε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για το παιδακι του λυκειου που ΕΚΤΕΛΕΣΕ ο πουστης μπατσος. φαινεται για αλλη μια φορα οτι η χουντα δεν τελειωσε, οι μπατσοι εχουν τις ιδιες τακτικες κ σημερα κ ευχομαι σ'αυτον τον πουστη που μου πεταξε το δακρυγονο σχεδον μεσα στη μαπα κ ακομα τσουζει ολο το προσωπο μου να βρει μεγαλο κακο
Δεν ήταν πορεία. Ήταν συγκέντρωση ατόμων με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς και να θέσουν ζωές και περιουσίες άλλων συνανθρώπων σε κίνδυνο.
Όσο για την τελευταία σου πρόταση, αντίστοιχα κάποιοι συμπολίτες μας που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές ζημιές λόγω της 'πορείας' μπορεί να εύχονται το ίδιο και για σένα.
Για μένα οποιοσδήποτε με τις ενέργειες του προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, λειτουργεί εις βάρος όλων των άλλων και επιπλέον καταστρέφει ξένες περιουσίες και θέτει σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων του, είναι ένα παράσιτο της κοινωνίας. Και από παράσιτα έχουμε πήξει. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να εξαλειφθούν.
Επίσης, αν δεν υπήρχε αυτή η μαλακισμένη λογική των κουκουλοφόρων να τα σπάνε και να δημιουργούν επεισόδια και δεν υπήρχε αυτή τη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχίων, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.
-
Έκαψαν/έσπασαν/λεηλάτησαν κανενός το αμάξι/σπίτι/κατάστημα σήμερα?
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου