Nov 13, 2008, 5:39 PM

Μα οταν μιλαμε για ενα 1400αρι τουρμπο με το βαρος του γκολφ (πολυ κοντα σε αυτο της μαουνας ε; ) το οποιο ειναι ετη φωτος μπροστα σε επιδοσεις σε σχεση με το 1800 (!) rover που αναφερεις και ταυτοχρονα σε ανοιχτο δρομο καταφερνει μικροτερες καταναλωσεις - ή ας πουμε ιδιες- απο 1800αρι μοτερ τοτε σιγουρα ειναι υπερ- οικονομικο κινητηρας.

Οσο αφορα το corolla, ανεφερα παραπανω τι καταναλωση ειχα σε ταξιδι μεχρι τηΛαρισα (6,5λιτρα/100). Επισης 2-3 φορες την εβδομαδα παω Θεσσαλονικη - Κατερινη με συνηθισμενη ΜΟΤ περιπου 110χλμ/ωρα λογω του οτι βγαινω κατευθειαν στον περιφεριακο ο οποιος ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου, και η συνηθισμενη καταναλωση ειναι 7λιτρα/100 με ταχυτητες 130-150χλμ/ωρα. Επιφυλασσομαι να βγαλω φωτος αυριο που θα ξαναπαω. Τελος ξανα για τη 1.6 corolla, ειναι αρκετα πισω σε σχεση με το γκολφ στις επιδοσεις 0-100 κτλ, ειδικα στις ρεπριζ - που μας ενδιαφερουν περισσοτερο-η διαφορα θα ειναι τεραστια . Το συμπερασμα οτι καιει αρκετα περισσοτερο το κορολα το εβγαλα απο τα λεγομενα σου, οτι δηλαδη με 110-140 γραφει 7λιτρα/100 ενω λιγα post παραπανω εχω βαλει τα 6.5λιτρα που ειπα και πιο πριν. Θα μου πεις για μισο λιτρο κανεις ετσι; Οχι βεβαια, αλλα οταν ενα τουρμπατο 1.4 καιει λιγοτερο απο 1.6 ατμοσφαιρικο ειναι σιγουρα αξιο λογου.