από nrg_polini την 13/11/08 18:33
Στο δικο μου εννοειται βαζω παντα απλη αμολυβδη καθως θεωρω πεταμε χρηματα την 100αρα.
Η μεση καταναλωση απο τοτε που αγορασα το αυτοκινητο με βαση το TC το οποιο δεν εχει διαφορες με τη μετρηση της αντλιας ειναι περιπου 7.5-7.7 λιτρα/100χλμ. Λεω περιπου γιατι μετα απο καποια χιλιομετρα ή ωρες οδηγησης μηδενιζει το 'μεγαλο' TC για οσους ξερουν.Το prius το αφηνω στην ακρη, οσο αφορα το corolla και το 75 καινε αρκετα περισσοτερο απο το δικο μου αυτοκινητο,με βαση τα στοιχεια που δινεις, χωρις να προσφερουν το αντιστοιχο γκαζι
Έγραψα πιο πάνω ότι θα αναφέρω 3 παραδείγματα, άσχετα αν κάποια από αυτά έχουν άλλο χαρακτήρα. Το νόημα του ποστ μου είναι ότι στην εθνική η βαριά μαούνα με 4,75m μηκος που ακούει στο όνομα Rover 75, παρουσιάζεται να έχει παραπλήσιες καταναλώσεις με αυτές που ανακοινώνουν ορισμένα μέλη με Golf 122HP.
Εγώ προσωπικά θα περίμενα κάτι καλύτερο από ένα αυτοκίνητο πολύ νεώτερο στον σχεδιασμό και στην ηλικία του κινητήρα από τη μαούνα, πολύ ελαφρύτερο, ίσως πιο αεροδυναμικό ,με εξάρι σαζμάν, και μάλιστα για το οποίο διαφημίζεται το turbo που φοράει ως οικονομικό και οικολογικό.
Σχετικά με το πεντάθυρο Κορόλα, αυτοκίνητο ίδιας σχεδιαστικής ηλικίας με το Γκολφ 122ΗΡ, ιδίων διαστάσεων, παραπλήσιας αεροδυναμικής και βάρους, αν και ελαφρώς χειρότερων κιλών ανά ίππο, ταυτόσημου σχεδόν κόστους αλλά και αρκετά κοντινών επιδόσεων έστω και με μόνο 5άρι σαζμάν, που συνάδεις ότι καίει αρκετά περισσότερο από το Γκολφ το οποίο έχει μάλιστα 6άρι σαζμάν?
Μάλλον λιγότερα καίει έξω. Δεν αναφέρω εντός Αθηνών γιατί το συγκεκριμένο κινείται σχεδόν μόνο εθνική, αν και θα εκπλαγώ αν το Γκολφ πάρει κεφάλι σε αυτόν το χώρο (δακτύλιος γαρ) από το ατμοσφαιρικό Κορόλα των 120 περίπου ίππων.
Όπως έγραψε όμως ο κος Κάβουρας πιο πάνω με άλλα λόγια, το τι καις έχει να κάνει με το ποιος οδηγεί, πως οδηγεί και που οδηγεί.
Και τι βενζίνη βάζει θα συμπλήρωνα.
Όλα είναι ενδείξεις που εγώ προσωπικά τις καταγράφω για να αποφασίσω αν το επόμενό μου αυτοκίνητο πρέπει να είναι ένα καθημερινό τούρμπο οποιασδήποτε μορφής. Μέχρι στιγμής όπως έγραψα είμαι επιφυλακτικός. Θέλω καλύτερα αποτελέσματα για καθημερινή χρήση και το αυτό ισχύει και για άλλα τουρμπίδια.