-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Καλά, το MINI είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, καμία σχέση με την 316.. Γενικά πάντως, αφού σε κάποιους φαίνονται πολλά τα λεφτά της 316, μπορούν να μην την αγοράσουν. Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν δεν σου κάνει ένα προιόν, δεν το αγοράζεις. Τόσο απλά. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται ιστορίες τύπου 'Γιατί είναι ακριβό τα σπίτια στην Εκάλη, θέλω να αγοράσω σπίτι στην Εκάλη με 1000€ το μήνα μισθό'.
OK, προφανώς έχεις δίκιο αλλά επειδή έχουμε 'ελεύθερη αγορά', θα πάω να πάρω την 6άρα απ' τις ΗΠΑ (που θα μου κοστίσει 60 χιλιάδες ευρώ εκεί) και όχι απ΄το Ελλάντα που θα δώσω 50 χιλιάρικα παραπάνω.
Θα την κυκλοφορώ με αμερικάνικες πινακίδες και όταν ρωτήσεις πως τα καταφέρνω, θα σου πω 'μα γιατί σε αφορά? Ελεύθερη αγορά δε έχουμε? Ο καθένας με όποια λαμογιά την καταφέρνει' ...
Όποιος είναι στοιχειωδώς έξυπνος δεν δίνει 30 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε ή ακόμα χειρότερα 40 για ένα άλλο 2000 κ.ε ...Αν θες να την κυκλοφορείς την 6άρα με αμερικάνικες πινακίδες & να το παίζεις κορώνα γράμματα το να στην πάρουν, δικαίωμα σου. Δεν με νοιάζει εμένα. Δικά σου λεφτά ρισκάρεις, όχι δικά μου.
Τώρα, το να λέμε όμως ότι πρέπει να κάνουμε μηνύσεις και να χαρακτηρίζουμε κάποιους κλέφτες & λαμόγια επειδή δεν μας αρέσει η τιμή ενός προιόντος που:
α) δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης αλλά πολυτέλειας
β) διατίθεται από έναν ιδιώτη σε άλλους ιδιώτες
γ) ξέρεις εξ αρχής τι αγοράζεις και δεν έχει παραθυράκια,
δ) μπορείς να ΜΗΝ αγοράσεις και να πάρεις κάποιο αυτοκίνητο του ανταγωνισμού που σε καλύπτει καλύτεραείναι υπερβολή.
Τέλος, ο ανταγωνισμός στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά θέμα καταναλωτών στον συγκεκριμένο τομέα. Το κράτος από που κι ως που να επέμβει? Με τι αίτημα? Δώστε φθηνή BMW στον λαό?
Να σοβαρευτούμε λίγο ρε παιδιά..
ΥΓ. Πολλοί μιλάμε για τις διαφορετικές τιμές στο εξωτερικό & στην Ελλάδα.. Δεν υπολογίζει κανένας μας βέβαια ότι η BMW είναι λογικό να πουλάει στην BMW Ιταλίας πιο φθηνά απ' ότι στην BMW Ελλάδας εάν & εφόσον οι Ιταλοί αγοράζουν 2-3-4 φορές περισσότερες BMW από τους Έλληνες..
-
Αψογος !
γαματο ποστ αγοριναΑ! Και νομιζω οτι η BMW εχει ετοιμους και διλιτρους τουρμπο και χιλιοεξακοσααρηδες και μπορει να τους βαλει ανα πασα ωρα και στιγμη ..
Και θελω να παιστευω οτι δεν τους βαζει ακομα γιατι τοσα 320 που εχει πουλησει θα απαξιωθουν αμμεσα και αυτο δεν θα αρεσει στους πελατες της ! Δεν ειναι VW Που εριξε τους χιλιαδες γκολφατους εφ ες αι(σκετο) στο καναβατσο !Παιζει δυνατα να διαψευσθω ομως....
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καλά, το MINI είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, καμία σχέση με την 316.. Γενικά πάντως, αφού σε κάποιους φαίνονται πολλά τα λεφτά της 316, μπορούν να μην την αγοράσουν. Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν δεν σου κάνει ένα προιόν, δεν το αγοράζεις. Τόσο απλά. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται ιστορίες τύπου 'Γιατί είναι ακριβό τα σπίτια στην Εκάλη, θέλω να αγοράσω σπίτι στην Εκάλη με 1000€ το μήνα μισθό'.
OK, προφανώς έχεις δίκιο αλλά επειδή έχουμε 'ελεύθερη αγορά', θα πάω να πάρω την 6άρα απ' τις ΗΠΑ (που θα μου κοστίσει 60 χιλιάδες ευρώ εκεί) και όχι απ΄το Ελλάντα που θα δώσω 50 χιλιάρικα παραπάνω.
Θα την κυκλοφορώ με αμερικάνικες πινακίδες και όταν ρωτήσεις πως τα καταφέρνω, θα σου πω 'μα γιατί σε αφορά? Ελεύθερη αγορά δε έχουμε? Ο καθένας με όποια λαμογιά την καταφέρνει' ...
Όποιος είναι στοιχειωδώς έξυπνος δεν δίνει 30 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε ή ακόμα χειρότερα 40 για ένα άλλο 2000 κ.ε ...Αν θες να την κυκλοφορείς την 6άρα με αμερικάνικες πινακίδες & να το παίζεις κορώνα γράμματα το να στην πάρουν, δικαίωμα σου. Δεν με νοιάζει εμένα. Δικά σου λεφτά ρισκάρεις, όχι δικά μου.
Τώρα, το να λέμε όμως ότι πρέπει να κάνουμε μηνύσεις και να χαρακτηρίζουμε κάποιους κλέφτες & λαμόγια επειδή δεν μας αρέσει η τιμή ενός προιόντος που:
α) δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης αλλά πολυτέλειας
β) διατίθεται από έναν ιδιώτη σε άλλους ιδιώτες
γ) ξέρεις εξ αρχής τι αγοράζεις και δεν έχει παραθυράκια,
δ) μπορείς να ΜΗΝ αγοράσεις και να πάρεις κάποιο αυτοκίνητο του ανταγωνισμού που σε καλύπτει καλύτεραείναι υπερβολή.
Τέλος, ο ανταγωνισμός στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά θέμα καταναλωτών στον συγκεκριμένο τομέα. Το κράτος από που κι ως που να επέμβει? Με τι αίτημα? Δώστε φθηνή BMW στον λαό?
Να σοβαρευτούμε λίγο ρε παιδιά..
ΥΓ. Πολλοί μιλάμε για τις διαφορετικές τιμές στο εξωτερικό & στην Ελλάδα.. Δεν υπολογίζει κανένας μας βέβαια ότι η BMW είναι λογικό να πουλάει στην BMW Ιταλίας πιο φθηνά απ' ότι στην BMW Ελλάδας εάν & εφόσον οι Ιταλοί αγοράζουν 2-3-4 φορές περισσότερες BMW από τους Έλληνες..
- τιμη 316
-
Προς vasgti
Η εποχή που κάποιος πούλαγε μούρη με 316 έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια. Όμως δεν γίνεσαι ούτε δακτυλοδεικτούμενος, ούτε περίγελως σε καμμία περίπτωση. Η σειρά 3 έχει, όπως το οτιδήποτε στον κόσμο, και συν και πλην.
Τα περισσότερα από τα συν είναι παρόντα ακόμη και στο βασικό μοντέλο της σειράς. -
Σήμερα είδα στην οδό Λυκείου(για τους γνωρίζοντες-και επειδή είναι σίγουρα λίγοι αυτοί...είναι η δεύτερη κάθετος στην Ηρώδου Αττικού) Mercedes M320 CDI!!!Δηλαδή Diesel με ελληνικές πινακίδες στο κέντρο της Αθήνας....πιο κέντρο δε γίνεται...
Όσο για κάποια σχόλια για Εκάλη κτλ... να πω ότι αν αντίστοιχα ένα σπίτι στην Εκάλη ήταν αυτοκίνητο σίγουρα δε θα αντιστοιχούσε σε 316....επίσης η Εκάλη είναι πολύ ακριβή για κάποιυς λόγους ενώ η 316 όχι.Τέλος όσοι θεωρούν ότι τα σχόλια προέρχονται μόνο από wannabe τους οποίους λοιδωρούν με ύφος του στυλ 'όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια',είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί εδώ στο φόρουμ ότι τουλάχιστον έχουν τον τρόπο τους αν δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προς vasgti
Η εποχή που κάποιος πούλαγε μούρη με 316 έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια. Όμως δεν γίνεσαι ούτε δακτυλοδεικτούμενος, ούτε περίγελως σε καμμία περίπτωση. Η σειρά 3 έχει, όπως το οτιδήποτε στον κόσμο, και συν και πλην.
Τα περισσότερα από τα συν είναι παρόντα ακόμη και στο βασικό μοντέλο της σειράς.Τότε πως εξηγείς το παρακάτω συμβάν:
Σε διάλειμμα ενός σεμιναρίου, βγαίνουμε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου γινόταν το σεμινάριο, και βλέπουμε παρκαρισμένη Bmw 316 E92. Εκείνη τη στιγμή το βλέμμα κάποιων ατόμων πέφτει πάνω της. Κάποιος από όλους σχολιάζει : πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος για να έχει επιλέξει για εταιρικό Bmw 316.
Σε κλάσματα δευτερολέπτων σκάμε στα γέλια καθώς άλλα 2-3 άτομα διαφορετικής ηλικίας κάναμε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια σκέψη τη στιγμή εκείνη.
-
Aκριβώς...εδώ δεν κατηγορούμε κυρίως την BMW Ελλάς η οποία μια χαρά κάνει τη δουλειά της...συζητάμε όμως για ένα γεγονός...η BMW σίγουρα δεν είναι ένα αγαθό πρώτης ανάγκης και είναι γελοίο να μιλάμε για κρατική παρέμβαση...καλό όμως είναι να μαθαίνουν όλο και περισσότεροι τι ακριβώς συμβαίνει,να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες και να μην πιάνονται στον ύπνο...Ο καταναλωτής βελτιστοποιεί τη χρησιμότητά του όσο περισσότερες πληροφορίες έχει για το αγαθό που προτίθεται ή έχει αγοράσει...
όσο για τις τιμές των αυτοκινήτων στην Αμερική,είναι τέτοιες διότι πρώτον η Αμερική υπάρχει για να καταναλώνει αυτά που παράγουν οι άλλοι,δεύτερον η Αμερική δεν έχει κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες(ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε πολύ πιο εκτεταμένες ενώ εδώ έχουμε και σπάταλο κράτος),τρίτον η Αμερική παράγει αυτοκίνητα(όλες σχεδόν οι εταιρίες έχουν εκεί τουλάχιστον μία γραμμή παραγωγής) ενώ η Ελλάδα τα εισάγει...και τέλος η τιμή της βενζίνης εκεί είναι πολύ χαμηλότερη... -
-edit-
-
Tα Barilla μάλιστα στην πλειονότητά τους παράγονται από τη θυγατρική της Barilla στην Ελλάδα,τη γνωστή σε όλους μας Misko,στο εργοστάσιό της στη Βοιωτία...ψάξτε για τον κωδικό του εργοστασίου....αν είναι 'GG'...τότε παρασκευάζονται εδώ(όπως όλα τα μακαρόνια Νο6...5...κτλ...)
Αλλά ποιος το ξέρει...;Εκεί είναι το ζήτημα....εγώ το ξέρω γιατί το έχω ψάξει...
Το ίδιο πρέπει να ισχύει πολύ περισσότερο για την αγορά ενός τόσο ακριβού διαρκούς αγαθού...η έρευνα αγοράς πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη...
εκεί έγκειται και η ύπαρξη του τόπικ...κάποιος πριν αγοράσει το τάδε μοντέλο πρέπει να ξέρει τα προβλήματά του,κόστος συντήρησης κτλ...για να καταλήξει στην απόφασή του...ένα από τα κριτήρια είναι και το αν και σε τι βαθμό κάποιοι μαρκετίστες έχουν κάνει τη δουλειά τους τόσο καλά που να μας παραπλανούν.... -
Προς vasgti, nozomi
**Κάποιος από όλους σχολιάζει : πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος για να έχει επιλέξει για εταιρικό Bmw 316. **
Aν ήταν έξυπνος δηλαδή σαν τι θα επέλεγε?
Ενας φίλος πήρε το 316 και το τι δούλεμα έπεσε δεν περιγράφεται
Έπρεπε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι το συγκρεκριμένο άτομο ταξιδεύει με 110 και τον δείκτη του οικονομόμετρου στο max για να σταματήσουμε να τον πειράζουμε ...Αν σου αρέσουν π.χ. οι αγώνες με 4χ4 και αγοράσεις ένα ...316 γι' αυτό το σκοπό, τότε το τι δούλεμα θα πέσει εννοείται δεν περιγράφεται. Μόνο σκέψου ποιόν δουλεύουνε εκείνη τη στιγμή. Το αυτοκίνητό σου ή μήπως τα μυαλά σου που δεν είδες έγκαιρα ότι αυτό που αγόρασες δεν καλύπτει τις ζητούμενες προδιαγραφές?
Πέρασε λοιπόν κανενός η ιδέα ότι το 316 κάλυπτε τον φίλο σου? Γιατί αν δεν το κάλυπτε τότε φταίει η κεφαλή του, και ορθώς τον δουλεύατε.Ο καθένας γίνεται δακτυλοδεικτούμενος και περίγελως από τα λόγια και τις πράξεις του. Επίσης στο χέρι του καθενός είναι να επιτρέψει στους άλλους να τον δουλέψουνε ή όχι.
Νομίζω.ΜΦΧ
-
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν εκδόσεις (κινητήρες/εξοπλισμό) που αξίζουν περισσότερο ή λιγότερο τα χρήματα που κοστίζουν και κατ' επέκταση ως αγορά.
Η επιλογή της Bmw 316 στα χρήματα που κοστίζει και βάσει αυτών που προσφέρει, όπως και να το δεις είναι ατυχής επιλογή.
-
Προς vasgti
Ή διαφωνία μου είναι ότι αν δει κάποιος αυτά που προσφέρει ένα προιόν και πόσο κάνει δεν τα έχει δει όλα! Αυτά είναι η τεχνικοοινονομική πλευρά του θέματος, η πιο εύκολη, η πλέον μετρήσιμη, η πλέον αδιαμφισβήτητη.Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που έχει να κάνει με την αισθητική, με το συναίσθημα, με το 'κόλλημα' κ.α. η οποία δεν ζυγίζεται εύκολα και είναι κυρίως, αν όχι πλήρως, προσωπική.
Είναι αυτό που λένε στην καθομιλουμένη :** 'Tο είδα και μου έκανε κλικ'.**Σας καληνυχτώ, δεν έχω άλλο χρόνο, τα παιδιά φωνάζουν και η γυναίκα κρατάει ήδη το τσόκαρο.
-
Vasgti εγώ είχα Golf Gti από το 2005 και τώρα έχω 116i. Μάλλον δεν γνωρίζω από αμάξια και με κοροϊδεύουν όλοι πίσω από την πλάτη μου (κάτι που δεν ισχύει φυσικά).
Δεν πειράζει όμως εμένα μου αρέσει το 116 και ας λένε οι άλλοι (που δεν λένε) ότι τους καπνίσει. Εγώ μόνο ξέρω τι είναι αυτό που γουστάρω στο αμάξι μου. Στους άλλους περισσεύει... -
Άλλο το υπερτιμημένο και άλλο το άχρηστο.
-
Προς Professeur
Πιστεύω πως την έκπτωση που έκαναν στον φίλο σου ήταν για το μοντέλο πριν το facelilt. Το λέω γιατί την έκαναν και σε μένα 316 Exclusive από 34+ = 29.800. Όπως και νάχει ήταν δόλωμα για να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητα, έχει λογική όμως η σκέψη σου ότι αφού είναι υπερτιμημένα μπορούν να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο παλικάρι που άνοιξε το θέμα αλλά να τον συγχαρώ και για τις γενικότερες θέσεις του με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα. Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει και ανεξέλεγκτη διαμόρφωση τιμών χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε έχουμε στρέβλωση, κάτι δεν λειτουργεί σωστά και αυτό το κάτι δεν είναι απαραίτητα σχετικό με την κρατική μηχανή, μπορεί να έχει σχέση και με την συμπεριφορά του καταναλωτή.
Τώρα ως προς το θέμα η 316 είναι όντως ΠΟΛΥ υπερτιμολογημένη στην Ελλάδα, φτάνει να κάνει κανείς μια βόλτα στα site της εταιρείας σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κ.λ.π. και θα το καταλάβει. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μοντέλο τα ίδια συμβαίνουν και με την Mercedes στην χώρα μας (μόνο ρίξτε μια ματιά για την C180 156hp στο γερμανικό site της Mercedes και θα καταλάβετε). Όμως με την 316 ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ γιατί απλά είναι πού χειρότερη σαν αυτοκίνητο από όλους τους άλλους premium κατασκευαστές σ΄αυτήν την κατηγορία (Μercedes C180 156hp, Audi A4 160 hp) και κρατά ψηλά την τιμή μόνο και μόνο για να δείχνει premium. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφορεί (αν δεν κάνω λάθος) μόνο σε Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία σαν 316 και σε όλες τις άλλες χώρες η βασική είναι η 318-2.000 κυβικά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προς vasgti
Ή διαφωνία μου είναι ότι αν δει κάποιος αυτά που προσφέρει ένα προιόν και πόσο κάνει δεν τα έχει δει όλα! Αυτά είναι η τεχνικοοινονομική πλευρά του θέματος, η πιο εύκολη, η πλέον μετρήσιμη, η πλέον αδιαμφισβήτητη.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που έχει να κάνει με την αισθητική, με το συναίσθημα, με το 'κόλλημα' κ.α. η οποία δεν ζυγίζεται εύκολα και είναι κυρίως, αν όχι πλήρως, προσωπική.
Είναι αυτό που λένε στην καθομιλουμένη :** 'Tο είδα και μου έκανε κλικ'.**
.+1 Και με το ψώνιο να έχει να κάνει, ή με την φιγούρα, από την στιγμή που είναι δικά του τα λεφτά...παίρνει ότι γουστάρει....Εγώ δεν θα έπαιρνα γιατί έχω άλλο κόλλημα...άσχετο όμως.
Όμως το θέμα που τέθηκε από την αρχή, είναι πως κάποιοι εκμεταλεύονται τις αδυναμίες μας για να πλουτίσουν και η bmw αναφέρθηκε για παράδειγμα. -
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Προσωπικά ακόμα και στην θέαση μιας 316 στον δρόμο ξενερώνω, και ακόμα περισσότερο όταν ο επιβαίνων θεωρεί ότι είναι σε άλλη class επειδή έχει το 'ψοφίμι' ...
Για μένα BMW και Mercedes εννοούνται τα οχήμτα άνω των 2.500 κυβικών και κατά βάση ατμόσφαιρα ...
Αυτή είναι η ιστορία και η κουλτούρα των δύο εταιρειών.
Τώρα αν για λόγους μάρκετινγκ βλέπεις οχήματα όπως οι 116 και οι κάθε λογής κομπρέσορες C180 αυτό είναι απλά αταίριαστο και ξένο με την κουλτούρα τους (για όσους γνωρίζουν από αυτοκινητιστική κουλτούρα) ...
Κατά την γνώμη μου καλύτερα value for money σεντάν είναι τα Mazda-6 και Mondeo.Εδώ οφείλουμε να επιχειρηματολογούμε.
Ω ναι και εσύ επιχειρηματολογείς έτσι? Συγκλονιστικά επιχειρήματα από κάποιους που έχουν οδηγήσει κάμποσα αυτοκίνητα στη ζωή τους....
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που έχει να κάνει με την αισθητική, με το συναίσθημα, με το 'κόλλημα' κ.α. η οποία δεν ζυγίζεται εύκολα και είναι κυρίως, αν όχι πλήρως, προσωπική.
Είναι αυτό που λένε στην καθομιλουμένη :** 'Tο είδα και μου έκανε κλικ'.**Ω ναι, φοβερό επιχείρημα !
Επειδή εδω όμως έχουμε δημόσιο διάλογο αυτά δεν στέκουν.
Εδώ οφείλουμε να επιχειρηματολογούμε.Ώπα. Εφόσον κάποιος καταλαβαίνει τι αγοράζει (ένα αργό αυτοκίνητο συγκριτικά με αυτά που μπορεί να αγοράσει με τα ίδια λεφτά δηλαδή) και γιατί το αγοράζει (επειδή του έκανε κλικ) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε πρέπει να απολογηθεί σε κάποιον ή να επιχειρηματολογήσει. Του άρεσε αυτό που πήρε και τέλος.
Να επιχειρηματολογήσει θα χρειαστεί όταν πει πχ 'Πήρα την 316 και επειδή είναι BMW είναι καλύτερη και γρηγορότερη από ένα Golf GTi που κάνει τα ίδια (και λιγότερα) λεφτά'.
BMW 316 ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ?