-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
....
Ενδιαφερον γιατι πριν κατι χρονια ειχαμε παει κυνηγι με τον ξαδελφο μου και ειχε παλλια φυσιγγια στο δικανο. Καθε φορα δεν αναβε. Απο τις δεκα φορες που βαρεσε μονο μια δυο ηταν καλες. ....
Ν.Πόσο παλιά; Και που στο καλό τα φύλαγε; Γιατί στο στρατό ρίχναμε με σφαίρες του Β' ΠΠ και ρίχναν όλες (όταν βέβαια δεν μπλόκαραν τα όπλα )
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Διόρθωση στα παραπάνω. Οι Ειδικοί Φρουροί ανήκουν στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτελούν ξεχωριστό Σώμα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους συνοριοφύλακες που αποτελούν το Σώμα Δίωξης Λαθρομεταναστών.
Τώρα πια έχουν ενοποιηθεί και στο ασφαλιστικό.Τα καταφέρανε δηλαδή τελικά? Μάλιστα...
Πάντως σίγουρα κάτι τους 'λείπει' για αυτό και είναι πάντα μαζί τους επικεφαλής αστυνομικός, στα μπλόκα που κάνουν. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τα καταφέρανε δηλαδή τελικά? Μάλιστα...
Πάντως σίγουρα κάτι τους 'λείπει' για αυτό και είναι πάντα μαζί τους επικεφαλής αστυνομικός, στα μπλόκα που κάνουν.Με την ίδια λογική και οι άντρες των ΜΑΤ δεν είναι αστυνομικοί καθώς ούτε και αυτοί μπορούν να εκτελέσουν ανακριτικά καθήκοντα και ούτε να βεβαιώσουν παράβαση.
-
Θα το επαναλάβω για να γίνει κατανοητό. Τα ΤΑΕ ανήκουν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αλλά δεν είναι αστυνομικοί, είναι Ειδικοί Φρουροί. Προσλήφθηκαν για να κάνουν σκοπιά σε σημεία που είναι επικίνδυνα και όχι για να κάνουν μπλόκα να κόβουν κλήσεις κλπ, γι αυτό και έχουν μαζί τους πάντα αστυνομικό ώστε να διαπιστώνει τις παραβάσεις και να κάνει τις συλλήψεις.
Τώρα γιατί δεν πιάνουν τους εκατό παράνομους της Κρήτης; Γιατί δεν πιάνουν τους εκατό κουκουλοφόρους που κάνουν άνω κάτω την Αθήνα κάθε τρις και λίγο;
Αυτό μόνο ο αρχηγός της αστυνομίας μπορεί να το απαντήσει.
Οι Κρητικοί δεν είναι ειδική πάστα ανθρώπων. Όπως όλοι τρέχουν ολημερίς για να καλύψουν τις ανάγκες τους να ζήσουν την οικογένεια τους. Υπάρχουν μερικές ιδιαιτερότητες που πηγάζουν από την παράδοση μας όπως η οπλοκατοχή και η ζωοκλοπή. Διαδόθηκαν όταν οι συγκυρίες το απαιτούσαν και έχουν παραμείνει.
Ο Κρητικός έχει μια εμμονή αν θέλετε με την παράδοση με αποτέλεσμα να διατηρεί εκτός από τα καλά της παράδοσης και μερικά αρνητικά. Η οπλοκατοχή γενικεύτηκε μετά τον πόλεμο γιατί υπήρχε μεγάλος φόβος να μην ξανά βρεθεί το νησί σε κίνδυνο ξαρμάτωτο. Το κακό με την ζωοκλοπή και ένας λόγος που δεν έχει παταχθεί ακόμα είναι ότι ιδίως παλιότερα αλλά και σήμερα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών φέρνει μια αίγλη σε αυτόν που καταφέρνει να κλέψει χωρείς να πιαστεί, κάτι σαν την αρχαία Σπάρτη ή τους Κουρσάρους της ίδιας περιόδου.
Γεγονός είναι ότι τα προβλήματα αυτά έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και μιλάμε για ισχνή μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των Κρητικών.
Όσο για τον τουρισμό είναι αναγκαίο κακό καθώς έχει δώσει ψωμί σε πολύ κόσμο και σταμάτησε την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Η ύπαιθρος δεν έχει εγκαταλειφθεί καθόλου, απεναντίας έχουμε συχνά πολύ εντατική καλλιέργεια που σε συνδυασμό με την επέκταση της καλλιεργήσιμης γης σε βάρος των βοσκοτόπων να μειώνονται τα υπόγεια αποθέματα νερού, ιδίως στο Ηράκλειο που δεν έχει τις συχνές βροχοπτώσεις των άλλων νομών. -
Μανώλη, μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ότι έγινε προσπάθεια να επιβληθούν στην Κρήτη λύσεις 'ευρωπαϊστικές' και 'εκσυγχρονιστικές'?
Μήπως απλώς έπρεπε να γίνει μια αργή και σταθερή προσπάθεια, επικαλούμενοι το φιλότιμο του Κρητικού? Αντί να προσπαθούν να το τσαλαπατήσουν?
-
στη Κυπρο μεχρι και αντιαρματικα κρατανε σπιτι τους...ειναι αληθεια..οχι μονο τουφεκια.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στη Κυπρο μεχρι και αντιαρματικα κρατανε σπιτι τους...ειναι αληθεια..οχι μονο τουφεκια.Και στην Κρήτη και στην Κρήτη!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
στη Κυπρο μεχρι και αντιαρματικα κρατανε σπιτι τους...ειναι αληθεια..οχι μονο τουφεκια.
Και στην Κρήτη και στην Κρήτη!
σσσσσσσ μην μας ακούσουν, καήκαμε
πάντως για κάποιους είναι ένα είδους χόμπι πια. Και αυτό που ανέφερε ο Μανώλης είναι βασική αιτία για την οπλοφορία. Δεν είναι κακό να καρατάς την παράδοση... κι ούτε πέρναγα άσχημα όταν μου έπαιρναν δώρα πλαστικά όπλα, αεροβόλα ή μαχαίρια οι παππούδες μου
Ράμπο τρέμε μας.
-
Τελικά θα το γράψω και ας πέσει ξύλο. Παράδοση; Ήμαρτον. Τι είναι παράδοση; Είναι δυνατόν να είναι παράδοση να έχω στο σπίτι μου οπλοπολυβόλο; Καλά, πόσο παλιά παράδοση μπορεί να είναι το Καλάσνικοφ;
Και να βρίσκει πάτημα ο Μεγάλος Αδελφός για να μου στείλει Ειδικούς Φρουρούς. Αλλιώς θα έπρεπε να μαρτυρήσει ότι τους στέλνει για να προστατέψουν τους Αμερικάνους, τη βάση τους ή δεν ξέρω τι άλλο.
Τί; Είμαι καχύποπτος; Καλά, συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω! -
Τελικά θα το γράψω και ας πέσει ξύλο. Παράδοση; Ήμαρτον. Τι είναι παράδοση; Είναι δυνατόν να είναι παράδοση να έχω στο σπίτι μου οπλοπολυβόλο; Καλά, πόσο παλιά παράδοση μπορεί να είναι το Καλάσνικοφ;
Και να βρίσκει πάτημα ο Μεγάλος Αδελφός για να μου στείλει Ειδικούς Φρουρούς. Αλλιώς θα έπρεπε να μαρτυρήσει ότι τους στέλνει για να προστατέψουν τους Αμερικάνους, τη βάση τους ή δεν ξέρω τι άλλο.
Τί; Είμαι καχύποπτος; Καλά, συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω!Όσο 'ανόητες' και να φαίνονται κάποιες παραδόσεις, όσο τουλάχιστον δεν κινδυνεύει κανείς εμένα δεν με πειράζουν. Το πολύ πολύ να μην συμμετέχω.
Ωστόσο από το 'έχω ένα όπλο του προπάππου μου στο σπίτι' έως το 'οι Κρητικοί ρέπουν προς την οπλοχρησία' υπάρχει κάποια διαφορά...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Όσο 'ανόητες' και να φαίνονται κάποιες παραδόσεις, όσο τουλάχιστον δεν κινδυνεύει κανείς εμένα δεν με πειράζουν. Το πολύ πολύ να μην συμμετέχω.
Ωστόσο από το 'έχω ένα όπλο του προπάππου μου στο σπίτι' έως το 'οι Κρητικοί ρέπουν προς την οπλοχρησία' υπάρχει κάποια διαφορά...
Καλάσνικοφ ο προπάππος;
-
Τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Οι ειδικοί φρουροί δεν έχουν καμία σχέση με τους Αμερικάνους ή τη βάση τους. Το ότι βρίσκουν σαν δικαιολογία την οπλοκατοχή για να μας τους φορτώσουν αυτό είναι γεγονός. Το καλάσνικοφ (ούτε τα περίστροφα , τα πιστόλια, οι όλμοι, τα αντιαρματικά κλπ) δεν είναι παράδοση ή παράδοση επιβάλει την ύπαρξη όπλου σε κάθε σπίτι αλλά δεν ακολουθείται από την πλειοψηφία των Κρητικών. Τα περισσότερα εξάλλου είναι κυνηγετικά και όχι πολεμικά. Το ότι προβάλλεται η μειοψηφία που διαθέτει τα δεύτερα και τα επιδεικνύει δεν σημαίνει τίποτα για μας. Μη ξεχνάτε ότι το αποδεκτό και το απευκταίο το καθορίζει κάθε κοινωνία και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί με τα δεδομένα άλλων. Εξήγησα και πρωτύτερα τους λόγους που δημιούργησαν αυτές τις παραδόσεις σε σχέση και με την ιδιοσυγκρασία του Κρητικού. Όταν ερχόμαστε σαν ενιαίο κράτος να αλλάξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου ώστε να δημιουργήσουμε μια ενιαία γραμμή συμπεριφοράς σε όλους, τότε ίσως δημιουργούνται και προβλήματα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Οι ειδικοί φρουροί δεν έχουν καμία σχέση με τους Αμερικάνους ή τη βάση τους. Το ότι βρίσκουν σαν δικαιολογία την οπλοκατοχή για να μας τους φορτώσουν αυτό είναι γεγονός. Το καλάσνικοφ (ούτε τα περίστροφα , τα πιστόλια, οι όλμοι, τα αντιαρματικά κλπ) δεν είναι παράδοση ή παράδοση επιβάλει την ύπαρξη όπλου σε κάθε σπίτι αλλά δεν ακολουθείται από την πλειοψηφία των Κρητικών. Τα περισσότερα εξάλλου είναι κυνηγετικά και όχι πολεμικά. Το ότι προβάλλεται η μειοψηφία που διαθέτει τα δεύτερα και τα επιδεικνύει δεν σημαίνει τίποτα για μας. Μη ξεχνάτε ότι το αποδεκτό και το απευκταίο το καθορίζει κάθε κοινωνία και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί με τα δεδομένα άλλων. Εξήγησα και πρωτύτερα τους λόγους που δημιούργησαν αυτές τις παραδόσεις σε σχέση και με την ιδιοσυγκρασία του Κρητικού. Όταν ερχόμαστε σαν ενιαίο κράτος να αλλάξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου ώστε να δημιουργήσουμε μια ενιαία γραμμή συμπεριφοράς σε όλους, τότε ίσως δημιουργούνται και προβλήματα.Σε καταλαβαινω οτι σαν Κρητικος βρισκεις επιχειρηματα να δικαιολογησεις το πατροπαραδοτο εθιμο της οπλοφοριας.Για σκεψου ομως οτι ισως σε καποιο αλλο διαμερισμα την Ελλαδας να ειχαν ταχα την αιμομιξια σαν εθιμο και να ελεγαν και αυτοι,δεν ειναι κατι βλαβερο ας το δεχτουμε.Τι πρεπει να γινει ?Δεν πρεπει να προσπαθησουμε και προ παντος οι ντοπιοι να εξαλειψουμε τα στραβα απο αυτον τον τοπο?
Αυτο που θελω να πω οτι πρεπει εσεις οι νεοι Κρητικοι να εξαλειψετε οσες παραδοσεις ειναι και επικινδυνες και αντιθετες στον νομο. Και δοξα τω θεω εχετε αλλα χαρισματα να αναδειξετε. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Οι ειδικοί φρουροί δεν έχουν καμία σχέση με τους Αμερικάνους ή τη βάση τους. Το ότι βρίσκουν σαν δικαιολογία την οπλοκατοχή για να μας τους φορτώσουν αυτό είναι γεγονός. Το καλάσνικοφ (ούτε τα περίστροφα , τα πιστόλια, οι όλμοι, τα αντιαρματικά κλπ) δεν είναι παράδοση ή παράδοση επιβάλει την ύπαρξη όπλου σε κάθε σπίτι αλλά δεν ακολουθείται από την πλειοψηφία των Κρητικών. Τα περισσότερα εξάλλου είναι κυνηγετικά και όχι πολεμικά. Το ότι προβάλλεται η μειοψηφία που διαθέτει τα δεύτερα και τα επιδεικνύει δεν σημαίνει τίποτα για μας. Μη ξεχνάτε ότι το αποδεκτό και το απευκταίο το καθορίζει κάθε κοινωνία και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί με τα δεδομένα άλλων. Εξήγησα και πρωτύτερα τους λόγους που δημιούργησαν αυτές τις παραδόσεις σε σχέση και με την ιδιοσυγκρασία του Κρητικού. Όταν ερχόμαστε σαν ενιαίο κράτος να αλλάξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου ώστε να δημιουργήσουμε μια ενιαία γραμμή συμπεριφοράς σε όλους, τότε ίσως δημιουργούνται και προβλήματα.
Σε καταλαβαινω οτι σαν Κρητικος βρισκεις επιχειρηματα να δικαιολογησεις το πατροπαραδοτο εθιμο της οπλοφοριας.Για σκεψου ομως οτι ισως σε καποιο αλλο διαμερισμα την Ελλαδας να ειχαν ταχα την αιμομιξια σαν εθιμο και να ελεγαν και αυτοι,δεν ειναι κατι βλαβερο ας το δεχτουμε.Τι πρεπει να γινει ?Δεν πρεπει να προσπαθησουμε και προ παντος οι ντοπιοι να εξαλειψουμε τα στραβα απο αυτον τον τοπο?
Αυτο που θελω να πω οτι πρεπει εσεις οι νεοι Κρητικοι να εξαλειψετε οσες παραδοσεις ειναι και επικινδυνες και αντιθετες στον νομο. Και δοξα τω θεω εχετε αλλα χαρισματα να αναδειξετε.Εντάξει, όχι μόνο οι Κρητικοί, αλλά και άλλοι Έλληνες έχουν κυνηγετικά όπλα στΑ σπίτια τους. Δεν είναι κακό αυτό. Άπαξ και υπάρχει άδεια οπλοκατοχής τότε πάω πάσο...
-
Τώρα, να καταλάβω: Δηλαδή, οι ειδικοί φρουροί στάλθηκαν στην Κρήτη για να καταστείλουν την οπλοκατοχή και τις ζωοκλοπές; Και, εάν ναί, τί κατάφεραν μέχρι σήμερα, εκτός από την τρομοκράτηση του κόσμου;
Και εάν η οπλοκατοχή είναι η δικαιολογία για να τους φορτώσουν στους Κρητικούς, ποιά είναι η πραγματική αιτία;
Γιατί όπλα σε κάθε σπίτι υπάρχουν και στην Ηλεία (για να μην πω κι άλλα για τις καναβουριές)
Γιατί υπάρχουν περιοχές που πραγματικά θα χρειάζονταν ειδικούς φρουρούς, αλλά δεν έχουν!
Γιατί η Κρήτη φαίνεται ότι είναι κατά πολύ ασφαλέστερη από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου όταν νυκτώσει απλά δεν πατάς. -
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Εντάξει, όχι μόνο οι Κρητικοί, αλλά και άλλοι Έλληνες έχουν κυνηγετικά όπλα στΑ σπίτια τους. Δεν είναι κακό αυτό. Άπαξ και υπάρχει άδεια οπλοκατοχής τότε πάω πάσο...
Μιλαμε για ο,τι παρανομο μεν αποδεκτο(?) δε απο την τοπικη κοινωνια κατεχει καποιος η οπλο ειναι αυτο η δενδριλια η αρχαια η κατι αλλο.Αν εχεις στην κατοχη σου αρχαια αγαλματιδια η κατι παρομοιο με αδεια της αρχαιολογικης υπηρεσιας ουδεις ψογος.Αν εχεις οπλο δηλωμενο στην αστυνομια ,ουδεις ψογος.Αλλα αν δεν εχεις αδεια ειναι κατακριτεον και ας εχεις την ανοχη της τοπικης κοινωνιας.
-
Θα κάνω μία προσέγγιση του θέματος απο άλλη 'οπτική' γωνία.
Οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους ισχύουν σε όλη την επικράτειά του.
Η αδυναμία εφαρμογής τους , έχει γίνει κοινός τόπος να οδηγεί σε εφαρμογή 'ειδικών' μέτρων . Αυτό , σε συνδυασμό με τις 'ανάγκες τακτοποίησης' με σύννομο τρόπο ανέργων που εν δυνάμει είναι οι αυριανοί
πειθαναγκασμένοι ψηφοφόροι , έχουν δημιουργήσει τους Ειδικούς Φρουρούς .Εάν το Κράτος παραδεχόταν επίσημα την υπαρκτή έλλειψη προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. και τους λόγους που την προκαλούν , θα έπρεπε να προχωρήσει σε πρόσληψη ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ με πλήρη καθήκοντα , εκπαίδευση, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Αντί αυτού , προχώρησε στην δημιουργία (!) νέων υπηρεσιών (και θέσεων
εργασίας , αφήνοντας για μελλοντική χρήση , 'αέρα' που λέμε, την παραδοχή των πραγματικών ελλείψεων , άρα και θέσεων εργασίας),
προσλαμβάνοντας εργαζόμενους για αστυνομικούς με 'σκόντο' σε όλα:
και καθήκοντα , και εκπαίδευση, και υποχρεώσεις και δικαιώματα .Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι, έως τώρα τουλάχιστον , αρνητικά.
Με άλλα λόγια :
Ποιοί ήταν οι λόγοι, που δεκαετίες τώρα , δέν μπορούσε η Αστυνομία να
εφαρμόσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διατάξεις του Νόμου στην Κρήτη, και δημιουργήθηκαν οι Ειδικοί ???
Αστυνομία στην Κρήτη υπήρχε.
Δέν έκανε την δουλεία της ???
Υπάρχουν λύσεις :ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ κλπ.
Όχι ΗΜΙΜΕΤΡΑ και ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ !!!
Γιατί είναι , τουλάχιστον, κοροϊδία να προσλαμβάνεις κάποιον που για να ασκήσει και αυτά τα ελλειπή καθήκοντά του , θα πρέπει να εποπτεύεται/
συνοδυεύεται απο κάποιον που δεν τον εμπιστεύεσαι, και γι' αυτό προσέλαβες τον εποπτευόμενο !!!!!!!!
(μή μου πείτε : 'ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ' , θα τρέξω να συμφωνήσω.)Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Θα κάνω μία προσέγγιση του θέματος απο άλλη 'οπτική' γωνία.Οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους ισχύουν σε όλη την επικράτειά του.
Η αδυναμία εφαρμογής τους , έχει γίνει κοινός τόπος να οδηγεί σε εφαρμογή 'ειδικών' μέτρων . Αυτό , σε συνδυασμό με τις 'ανάγκες τακτοποίησης' με σύννομο τρόπο ανέργων που εν δυνάμει είναι οι αυριανοί
πειθαναγκασμένοι ψηφοφόροι , έχουν δημιουργήσει τους Ειδικούς Φρουρούς .Εάν το Κράτος παραδεχόταν επίσημα την υπαρκτή έλλειψη προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. και τους λόγους που την προκαλούν , θα έπρεπε να προχωρήσει σε πρόσληψη ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ με πλήρη καθήκοντα , εκπαίδευση, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
εργασίας , αφήνοντας για μελλοντική χρήση , 'αέρα' που λέμε, την παραδοχή των πραγματικών ελλείψεων , άρα και θέσεων εργασίας),
και καθήκοντα , και εκπαίδευση, και υποχρεώσεις και δικαιώματα .Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι, έως τώρα τουλάχιστον , αρνητικά.
Με άλλα λόγια :
εφαρμόσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διατάξεις του Νόμου στην Κρήτη, και δημιουργήθηκαν οι Ειδικοί ???
Γιατί είναι , τουλάχιστον, κοροϊδία να προσλαμβάνεις κάποιον που για να ασκήσει και αυτά τα ελλειπή καθήκοντά του , θα πρέπει να εποπτεύεται/
συνοδυεύεται απο κάποιον που δεν τον εμπιστεύεσαι, και γι' αυτό προσέλαβες τον εποπτευόμενο !!!!!!!!
Σωστός μέχρι κεραίας. Είναι να πατήσουμε όλοι μαζί τα κλάματα δηλαδή, αλλά είναι όπως ακριβώς τα λες.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Θα κάνω μία προσέγγιση του θέματος απο άλλη 'οπτική' γωνία.Οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους ισχύουν σε όλη την επικράτειά του.
Με άλλα λόγια :
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά έχω μια μικρή επιφύλαξη όσο αφορά το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Στη βρετανία μια χώρα 60 εκ. με πολύ μεγαλύτερη εγληματικότιτα απο την Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών είναι περίπου 135000.
Στην ελλάδα των 11 εκ. ο συνολικός αριθμός υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ, ειδικοί φρουροί, συνοριακοί φρουροί κλπ) ξεπερνάει τις 50000 και ίσως αγγίζει τις 60000
Αίσθηση μου είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού (μάλον πλεονάζον προσωπικό υπάρχει) αλλά πως χρησιμοποιείται το προσωπικό που υπάρχει.
Αν δεν κάνω λάθος πάνω απο 3000 αστυνομικοί απασχολούνται ως σωματοφύλακες διαφόρων μεγαλόσχημων. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχουν κι άλλα, πόσοι ακόμα για παράδειγμα, με κάποιο μέσο, θα έχουν έχουν χωθεί σε διάφορες βυσματικές θέσεις όπου δεν κάνουν απολύτως τίποτα? Εαν συνυπολογίσει κάποιος και τη διαφθρά στους κόλπους της ΕΛΑΣ έχι την πλήρη εικόνα.
Εκεί κατά τη γνώμη μου εντοπίζονται τα αίτια της αναποτελεσματικότιτας της αστυνομίας και η 'ανάγκη' ( όπου έγιναν και τα 'απαραίτητα' ρουσφέτια όπως, μάλον κομψά, επισημαίνεις) δημιουργίας ειδικών αστυνομικών σωμάτων.
-
Και στην Κρήτη και στην Κρήτη!
Έζει τύχει να είστε Πρωτοχρονιά στην Κρήτη? Κάθε χρόνο την μεγάλη ώρα ακούς (και βλέπεις) να διασχίζουν τον ουρανό εκτός όλων των άλλων τροχιοδεικτικά από αντιαεροπορικό όπλο από δύο τουλάχιστον σημεία...το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...