-
Παγκοσμιοποίηση; Ακόμα και στη φιλοσοφία. Απ΄ ότι βλέπω...
- το καλύτερο Alfa Romeο είναι η BMW 3
... για αυτό ο kouk από πιστός ιταλός πήρε BMW για πιο σπορ αυτοκίνητο. - το καλύτερο Peugeot είναι η Alfa 147
... αφού έχει αίσθηση και τιμόνι καλύτερα από τα καινούργια Peugeot.
και πάει λέγοντας.
Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα, το BMW μου μετά από ενάμησι χρόνο έχει πάει μία φορά για επισκευή εντός εγγύησης (και φοβάμαι ότι σύντομα κι άλλη μία). Όταν το πήρα ήταν αθόρυβο, αλλά τώρα τα τριξίματά του είναι σαφώς περισσότερα απ' ότι περίμενα. Λιγότερα από άλλα αυτοκίνητα, αλλά όχι ότι περίμενα από το όνομα (και την τιμή) της BMW!
- το καλύτερο Alfa Romeο είναι η BMW 3
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
............................
............................Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα, το BMW μου μετά από ενάμησι χρόνο έχει πάει μία φορά για επισκευή εντός εγγύησης (και φοβάμαι ότι σύντομα κι άλλη μία). Όταν το πήρα ήταν αθόρυβο, αλλά τώρα τα τριξίματά του είναι σαφώς περισσότερα απ' ότι περίμενα. Λιγότερα από άλλα αυτοκίνητα, αλλά όχι ότι περίμενα από το όνομα (και την τιμή) της BMW!
Παιδιά να μην ξεχνάμε και σε ποιά χώρα ζούμε ε ?? Δεν νομιζω οτι υπάρχει αυτοκίνητο (πλην ισως 4-5 μετρημένων μοντέλων που να κινείται συνεχώς στους Ελληνικούς 'δρόμους' και να μην τρίζει μετά από 1-2 χρόνια. Τι να κανουμε, απο οτι φαινεται οι διαφοροι εργολάβοι και κρατικοδίαιτοι υπαλληλισκοι που λυμαινονται τα έργα καθε μορφής δεν χορταίνουν με τίποτα
-
Καλημερα σας,
Ηθελα να μαθω ειναι τι γραψανε για την jaguar οι αγγλοι.?
Και οι BMW kai M-B βρισκονται στην κορυφη της κατηγοριας οχι αδικα και πραγματικα ας ειχαμε ενα τετοιο αμαξι και δεν νομιζω να μας πειραζε αυτα που λενε οι αγγλοι! -
πραγματικα θα πρεπει οι εταιρειες οταν κανουν stress test στα αυτοκινητα τους να τα φερνουν καμια βδομαδα ελλαδα. Νομιζω οτι θα ειναι οτι πιο σκληρο μπορουν να εχουν!
και απο τιτανιο να ηταν φτιαγμενο ολο το αμαξι χωρις πλαστικα , παλι κατι θα εβγαζε!
Δειτε τα αμορτισερ: μετα τα 10000χλμ αρχιζουν να πεφτουν ανεξαιρετως μαρκας.... -
Εγω θα σχολιάσω με βάση τις προσωπικές εμπειρίες...
Πρόσφατα κάποιο μέλος της οικογένειάς μου αγόρασε μια ΜΒ Ε200 Κοmpr Avantgarde.Σαφώς και τα αρνητικά σχόλια των ανεγκέφαλων Αγγλων δημοσιογράφων δεν ισχύουν για το αυτοκίνητο αυτό.Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία με όλη τη σημασία της λέξεως,όπως και η ποιότητα των όποιων πλαστικών είναι εντός της καμπίνας.
Οσον αφορά για τα νέα αυτοκίνητα της BMW,δεν τα έχω δεί απο κοντά για να κρίνω.Οι φωτογραφίες όμως του εσωτερικού των Χ3 και της νέας σειράς 5 δείχνουν οπτικά τουλάχιστον οτι τα πλαστικά τους έχουν φτηνή όψη και σε αυτό έχει συμμετοχή,πιστεύω,ο λιτός σχεδιασμός τους.Πιθανόν απο κοντά να δείχνουν καλύτερα,όμως στις φωτογραφίες δείχνουν υποδεέστερα της αξίας του αυτοκινήτου!
Δεν νομίζω όμως οτι μια BMW θα έριχνε τόσο την ποιότητα,οπότε και πάλι τα σχόλια των Αγγλων δημοσιογράφων πρέπει τουλάχιστον να είναι υπερβολές! -
Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας του περιοδικού στο συγκεκριμένο θέμα. To CAR είναι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της BMW, ενώ τονίζει με αντικειμενικότητα τα θετικά και αρνητικά σημεία των γερμανικών αυτοκινήτων. Στο συγκεκεριμένο άρθρο η BMW κερδίζει τον ανταγωνισμό και δικαιολογημένα αποσπά θετικά σχόλια. Το άρθρο για το νέο Golf λίγες σελίδες μακριά και αντικειμενικό είναι και θετικότατα σχόλια περιέχει. Άρα το ότι οι άγγλοι δεν πάνε τα γερμανικά είναι άστοχο να το υποστηρίζει κανείς.
Επίσης το Car δεν χάνει την ευκαιρία να τα χώνει στη Jaguar και να λέει ότι περιμένουν περεισσότερα από αυτούς. Γενικά δεν χαρίζεται σε αγγλικά αυτοκίνητα.
GTZ, δεν αμφισβητώ αυτά που λες για την ποιότητα κατασκ. της Mercedes, όμως για να αποφανθεί κανείς για την ποιότητα κατασκευής και να την χαρακτηρίσει κορυφαία, εννοείται ότι ο χαρακτηρισμός αυτός έχει βγει μετά από προσεκτική αξιολόγηση με βάση τον ανταγωνισμό. Ανταγωνισμό κορυφαίο και δυνατό στην ποιότητα κατασκευής. Εμείς οι «κοινοί» θνητοί που δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε για ψωμοτύρι ακριβά αυτοκίνητα πρέπει να δίνουμε βάση στις δοκιμές (ειδικά μακράς διαρκείας). Οι δοκιμαστές έχουν την ίδια περίοδο όλο τα αυτοκίνητα που τεστάρουν και μπορούν να βγάλουν αξιόπιστα αποτελέσματα.
Κι εγώ που έχω οδηγήσει μόνο Πεζό και Fiat μπορεί να χαρακτηρίσω την ποιότητα κατασκευής ενός αυτοκινήτου κορυφαία, όμως κορυφαία με βάση και σε σχέση με τι ; Τι αξιοπιστία έχει η κρίση μου;
Επίσης μη ξεχνάς ότι το περιοδικό δε γράφει ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν ποιότητα κατασκευής. Απλά λέει ότι μερικά (όχι όλα) τα πλαστικά δεν είναι στο επίπεδο που έχουν ορίσει οι προηγούμενες BΜW και Mercedes.
Εννοείται ας είχαμε αυτές τις αμαξάρες, έστω και με την μειωμένη (?) ποιότητα εσωτερικού.
Υ.Γ. Έχει τύχει να μπω σε ταξί Mercedes με άπειρα χλμ. και να μην ακούγεται τσικ.
Jacob
-
Και εγώ έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα των υλικών και η αίσθηση που δίνουν στο χρήστη τείνει να χειροτερεύσει σε μερικά γερμανικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα θεωρώ πιο καλοφτιαγμένα τα VW, BMW της εποχής του 1990 από τα τωρινά! Πιο συγκεκριμένα αναφέρω την ποιότητα του Golf III (άσκημο μεν καλοφτιαγμένο δε) και BMW 3 του 90-91 (μετά το facelift οτυ 89) πριν βγεί η Ε36.
(Για την Mercedes δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη και η άποψη που έχω για την ποιότητα των Opel δε έχει λόγο να αναφερθεί μια και είναι σε κάποια σημεία τέτοια που να αποτελεί για μένα λόγο απόρριψης του αυτοκινήτου) -
Dammit!
This BMW is a pile of junk!
Would anyone of you kind dirs be kind enough to exchange his TATA with my 530? Do hurry please!Εγώ όλο ανακαλύπτω τριξίματα στην κορόλλα μου... συντομαόμως διαπιστώνω οτι επρόκειτο για κέρματα ή άλλα πράγματα που βολτάριζαν μέσα στα τασάκια.
Μην ξεχνάμε οτι και καποια αυτοκίνητα φτιαχνονται μεσημέρι παρασκευής...
-
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Μην ξεχνάμε οτι και καποια αυτοκίνητα φτιαχνονται μεσημέρι παρασκευής...Ή Δευτέρα πρωί-πρωί.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και εγώ έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα των υλικών και η αίσθηση που δίνουν στο χρήστη τείνει να χειροτερεύσει σε μερικά γερμανικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα θεωρώ πιο καλοφτιαγμένα τα VW, BMW της εποχής του 1990 από τα τωρινά! Πιο συγκεκριμένα αναφέρω την ποιότητα του Golf III (άσκημο μεν καλοφτιαγμένο δε) και BMW 3 του 90-91 (μετά το facelift οτυ 89) πριν βγεί η Ε36.
(Για την Mercedes δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη και η άποψη που έχω για την ποιότητα των Opel δε έχει λόγο να αναφερθεί μια και είναι σε κάποια σημεία τέτοια που να αποτελεί για μένα λόγο απόρριψης του αυτοκινήτου)Egw pisteuw oti ta twrina VW exoun poli kaliteri poiotita plastikwn kai bafis apo auta prin apo 10 xronia.
Se sxesi me ta Germanika, den nomizw oti xeirotereuei h poiotita alla isws kapoioi diakoptes na ftiaxnontai me ftinotero plastiko. Min 3exanme oti twra sta plastika sto tablo xreisimopoioun ligoteres bides kai perissotera clips.
Se ka8e periptwsi ta autokinita einai akriba (px nea 530)...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
GTZ, δεν αμφισβητώ αυτά που λες για την ποιότητα κατασκ. της Mercedes, όμως για να αποφανθεί κανείς για την ποιότητα κατασκευής και να την χαρακτηρίσει κορυφαία, εννοείται ότι ο χαρακτηρισμός αυτός έχει βγει μετά από προσεκτική αξιολόγηση με βάση τον ανταγωνισμό. Ανταγωνισμό κορυφαίο και δυνατό στην ποιότητα κατασκευής. Εμείς οι «κοινοί» θνητοί που δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε για ψωμοτύρι ακριβά αυτοκίνητα πρέπει να δίνουμε βάση στις δοκιμές (ειδικά μακράς διαρκείας). Οι δοκιμαστές έχουν την ίδια περίοδο όλο τα αυτοκίνητα που τεστάρουν και μπορούν να βγάλουν αξιόπιστα αποτελέσματα.Κι εγώ που έχω οδηγήσει μόνο Πεζό και Fiat μπορεί να χαρακτηρίσω την ποιότητα κατασκευής ενός αυτοκινήτου κορυφαία, όμως κορυφαία με βάση και σε σχέση με τι ; Τι αξιοπιστία έχει η κρίση μου;
Επίσης μη ξεχνάς ότι το περιοδικό δε γράφει ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν ποιότητα κατασκευής. Απλά λέει ότι μερικά (όχι όλα) τα πλαστικά δεν είναι στο επίπεδο που έχουν ορίσει οι προηγούμενες BΜW και Mercedes.
Εννοείται ας είχαμε αυτές τις αμαξάρες, έστω και με την μειωμένη (?) ποιότητα εσωτερικού.
Υ.Γ. Έχει τύχει να μπω σε ταξί Mercedes με άπειρα χλμ. και να μην ακούγεται τσικ.
Jacob
Εγω μιλάω για την οπτική ποιότητα...
Αυτό δηλαδή που συλλαμβάνει το μάτι (φινίρισμα,όψη,χρωματισμός) αλλά και η αφή,ίσως και η ακοή (ήχος που κλείνουν οι πόρτες...).
Οσο για τους τριγμούς που οφείλονται στην καθημερινή χρήση,φυσικά και δεν μπορώ να αποφανθώ για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
1.Μπορώ να μιλήσω όμως π.χ. για την Laguna II 1,8 16V,που είχα μέχρι πρότινος για 29000 χλμ,μπορώ να πώ απλά ότι έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής γιατί όντως δεν ακούστηκε τσικ τόσον καιρό απο το εσωτερικό της,ούτε είχε κάποια δυσλειτουργία που να μειώνει την αξιοπιστία της...
Απο την άλλη τα πλαστικά της είναι καλά συναρμολογημένα,οι πόρτες κλείνουν με τον σωστό συμπαγή ήχο,οι αρμοί στις πόρτες είναι σταθεροί παντού και η όψη των πλαστικών είναι πολύ καλή ίσως και παραπάνω καλή απο αυτό που περιμένεις για αυτά που έδωσες.Τώρα με την 2.0Τ initiale προστέθηκε και η πολυτέλεια του δέρματος και η εικόνα είναι ακόμα καλύτερη...
Σίγουρα όμως σε μια ΜΒ Ε-Class των 52000 ευρώ τα παραπάνω είναι ακόμα καλύτερα γι αυτό άλλωστε πληρώνεις και πολλά παραπάνω πλην του ονόματος ΜΒ και περιμένεις και πολλά παραπάνω απο αυτο το όνομα μιας και η φήμη απαιτείς να είναι ΚΑΙ πραγματικότητα και να το δείχνει κιόλας!
2.Μπορώ επίσης να μιλήσω και για την ΑR33 που έχω,η οποία έχει στην κυριολεξία πρωτόγονη ποιότητα κατασκευής σε σημείο που να μην την εμπιστεύομαι για αποστάσεις πάνω απο 20-30 χλμ.Το μόνο αξιόπιστο πράγμα πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ο κινητήρας (όχι τα παρελκόμενά του για να εξηγούμαστε...).Τελικά ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψιν και οτι η ψαλίδα μεταξύ ΜΒ-BMW και άλλων κατασκευαστών έχει κλέισει πολύ στο θέμα ποιότητα γι'αυτό ίσως και δεν μας εντυπωσιάζουν οι κατασκευές της Στουτγάρδης και των Βαυαρών και γκρινάζουμε λίγο.Αυτό αποδεικνύεται με το παράδειγμα της Laguna που έφερα πιό πριν...
Καμμιά σχέση η ποιότητα Ρενω το 2003 με την ποιότητα Ρενώ του 1980.
Σήμερα οι προηγμένες κατασκευές δεν είναι προνόμιο μόνο των Γερμανών κατασκευαστών... -
Φυσικά τα ποιοτικά πλαστικά βοηθούν στο φρενάρισμα, το πολυτελές σαλόνι στρίβει καλύτερα, ο ηλεκτρονικός -εσωτερικός- εξοπλισμός επιταχύνει πιο γρήγορα κλπ κλπ
Ότι ζητάει η πλειοψηφία των καταναλωτών, αυτό θα συναρμολογήσουν -προσοχή όχι KATAΣKEYAΣOYN- οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
ευτυχώς που υπάρχουν και ορισμένα μικρά γαλατικά χωριά
-
H ποιότητα κατασκευής δεν μειώνει την 'στριφτερότητα' μιας κατασκεύης και δεν είναι ανάγκη επειδή το αμάξι είναι γρήγορο ο καλύτερος σου φίλος να είναι ο μηχανικός του συνεργείου. Και μην μου πείς οτι μια M5 δεν είναι αρκούντως γρήγορη και σπορ...Καλό το Rallye καλή και η λιτότητα ( δηλώνω fun της πρώτης γενιάς με οτι συνεπάγεται αυτό ) αλλά όπως και να το κάνουμε φινίρισμα και ποιότητα πλαστικών δεν ήταν τα πιο δυνατά του σημεία. Ίσως ( σίγουρα ) αν σχεδιαζόταν σήμερα θα είχε καλύτερο 'σαλόνι' απλά τότε δεν είχαμε ( όλοι ) τόσες απαιτήσεις από ένα μικρό πόλης σε ζητήματα πολυτέλειας εσωτερικού. Μπορείς να ζήσεις χωρίς AC σήμερα στην κίνηση της πόλης??? Εγώ πάντως όχι...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H ποιότητα κατασκευής δεν μειώνει την 'στριφτερότητα' μιας κατασκεύης και δεν είναι ανάγκη επειδή το αμάξι είναι γρήγορο ο καλύτερος σου φίλος να είναι ο μηχανικός του συνεργείου. Και μην μου πείς οτι μια M5 δεν είναι αρκούντως γρήγορη και σπορ...Καλό το Rallye καλή και η λιτότητα ( δηλώνω fun της πρώτης γενιάς με οτι συνεπάγεται αυτό ) αλλά όπως και να το κάνουμε φινίρισμα και ποιότητα πλαστικών δεν ήταν τα πιο δυνατά του σημεία. Ίσως ( σίγουρα ) αν σχεδιαζόταν σήμερα θα είχε καλύτερο 'σαλόνι' απλά τότε δεν είχαμε ( όλοι ) τόσες απαιτήσεις από ένα μικρό πόλης σε ζητήματα πολυτέλειας εσωτερικού. Μπορείς να ζήσεις χωρίς AC σήμερα στην κίνηση της πόλης??? Εγώ πάντως όχι...Aλλο η ποιότητα των πλαστικών άλλο η αξιοπιστία των μηχανικών μερών. Xωρίς A/C δεν μπορώ, χωρίς ηλεκτρονικό κλιματισμό -μίας, δύο τρεις και το λουρί της μάνας- ζωνών σίγουρα μπορώ. Tο A/C δεν είναι πολυτέλεια πλέον
Oι αντιπροσωπείες άλλωστε από που θα βγάλουν κέρδος; από το αυτοκίνητο ή τον εξοπλισμό;
-
Και όμως ο αυτόματος κλιματισμός είναι πολύ καλό πράγμα... σου μιλώ εκ πείρας γιατί έχω στο Xsara μου αλλά και η ποιότητα των πλαστικών παίζει ρόλο. Φίλος είδε το C2 και δεν του άρεσαν τα πλαστικά = κακό αναξιόπιστο αυτοκίνητο για αυτόν παρόλο που ξέρω οτι το C3 δεν έχει βγάλει προβλήματα και του το πά δεν πείθονταν με τίποτα. Αν είχε όμως αφρώδη πλαστικα...?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και όμως ο αυτόματος κλιματισμός είναι πολύ καλό πράγμα... σου μιλώ εκ πείρας γιατί έχω στο Xsara μου αλλά και η ποιότητα των πλαστικών παίζει ρόλο. Φίλος είδε το C2 και δεν του άρεσαν τα πλαστικά = κακό αναξιόπιστο αυτοκίνητο για αυτόν παρόλο που ξέρω οτι το C3 δεν έχει βγάλει προβλήματα και του το πά δεν πείθονταν με τίποτα. Αν είχε όμως αφρώδη πλαστικα...?καταρχας σε συγχαιρω για τη προτιμηση στη πρωτη γενια ραλλυ. Παροτι γερμανοφιλος το συγκεκριμενο αμαξι το θεωρω δωρο στην αυτοκινηση. Οχι μονο για τις δυνατοτητες αλλα και για τη φιλοσοφια του.
για το c3....εχει ενα (??) εκ γεννετης προβλημα: το σινιαλο και η κορνα εχουν τετοιο latency που τα θεωρεις χαλασμενα. Η απαντηση στο σερβις???->> 'ετσι ειναι τα καινουργια ηλεκτρονικα της σιτροεν'
για μενα αυτο φτανει να επιβεβαιωσει τη γνωμη που εχω για τη σιτροεν
-
Αντρέα διακρίνω στα μηνύματά σου αρκετή προκατάληψη και εν προκειμένω γίνεσαι υπερβολικός.
Σου μιλούν για αξιοπιστία και εσύ αναφέρεις ένα από τα side-effects του multiplexing των Peugeot-Citroen. Το ξέρω το -εκνευριστικό- πρόβλημα με την καθυστέρηση του σινιάλου και της κόρνας, αλλά εκτός του ότι συνηθίζεται στα πρώτα χιλιόμετρα κι όλας, δε μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, αφού δε μιλάμε καν για ηλεκτρονική βλάβη αλλά για χαμηλή ροή δεδομένων (και πιθανότατα λόγω κακού προγραμματισμού, που διορθώνεται με ένα απλό upgrade) στο multiplexing! ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, ακόμη και τα πλέον πανάκριβα παρουσιάζουν βλακώδη μικροπροβληματάκια ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή τεχνολογιών και λύσεων για πρώτη φορά από την εταιρεία... Δηλαδή το απαράδεκτο iDrive καθιστά την καινούρια 7άρα μη αυτοκίνητο αμφίβολης αξιοπιστίας;;;;Μη μου ζητήσεις για παράδειγμα να σου απαρριθμήσω τα 'προβλήματα' του Opel Astra. Αλλά αλλοίμονο αν από αυτά κρίνεται η αξιοπιστία του αυτοκινήτου (το οποίο σημειωτέον είναι εξαιρετικά αξιόπιστο).
-
Είμαι παραδοσιακός αγοραστής μικρομεσαίων Mercedes.
Η πρώτη μου αγορά ήταν η 190 το 1991. Ακολούθησε η C180 το 1995 και τέλος η C200K (2000cc) το 2000.
Η προσωπική μου εντύπωση είναι η εξής:
Η βελτίωση από μοντέλο σε μοντέλο όσον αφορά την οδική συμπεριφορά , εξωτερική εμφάνιση, εσωτερικό κλπ είναι εκπληκτική.
Όσον αφορά όμως την ποιότητα κατασκευής που είναι εδώ και το ζητούμενο τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για τη Mercedes.
Οι πόρτες στο τελευταίο μοντέλο δεν ακούγονται στο κλείσιμο όπως στην προηγούμενη 180. Στα προηγούμενα μοντέλα δεν ακουγόταν κανένας τριγμός ακόμη και στα 130000 χλμ κάτι που δεν συμβαίνει και στην καινούργια Kompressor των 35000 χλμ. Η ποιότητα του χειριστηρίου του ηλεκτρονικού κλιματισμού – όπως και των περισσότερων διακοπτών - στη Kompressor ασφαλώς και υπολείπεται σε σχέση με της παλιάς C180.
Με τα παραπάνω όπως και από μερικές άλλες λεπτομέρειες το συμπέρασμα μου είναι ότι όσον αφορά τις Mercedes και την ποιότητα κατασκευής τους κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Ντίνος
-
μπορει να ειμαι υπρβολικος.....
αλλα πραγματι καθε περσυ και καλυτερα. Ως κατοχος ενος γκολφ του 96 και ενος πολο 2003 συμφωνω οτι καποιοι τομεις βελτιωνονται και καποιοι αλλοι χειροτερευουν.....Δυστυχως
Αυτο στις γερμανικες εταιρεις θα εχει αρνητικο αντικυπο....Οταν πληρωνεις κατι παραπανω θες αυτο το κατι να μη σε απογοητευει
χωρια απο βλαβες, η υπαρχει ο ορος συνολικη ποιοτητα, αυτο που αποκομιζεις απο ενα αμαξι οταν το οδηγησεις, που αντανακλα σε πολλα αλλα -
Σε όλα αυτά όμως πρέπει να αναφέρουμε και έναν άλλο παράγοντα.
Αυτόν της τιμής.
Η προηγούμενη C κόστιζε γυμνή – ακόμη και στη Γερμανία – παραπλήσια τιμή με μία νέα C που έχει πολύ καλό βασικό εξοπλισμό. Η οικονομία κάπου πρέπει να έχει αντίκτυπο….Ντίνος
Ποιότητα κατασκευής BMW, Mercedes