-
@dg79 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ναι, είχα πάρει κι εγώ προσφορά από έναν στη Θεσσαλονίκη, μίγμα ελαφρομπετόν με θερμομονωτικά υλικά, αλλά προχώρησα τελικά με τα πλακίδια
εμένα μου έκαναν πρόταση (μέσω εξοικονομώ όμως που ειναι φουκσωμένα) για 170 τετραγωνικά ταράτσα περίπου, να ξηλώσουν την υφιστάμενη μόνωση, να βάλουν ασφαλτόπανο και απο πάνω ελαφρομπετό, περίπου 13Κ. περίμενα αρκετά λιγότερα, αλλά δεν μπορώ να το τρενάρω πολύ, σύντομα θα πρέπει να το φτιάξω, στο πρόγραμμα βγήκα επιλαχών. αλλά μου αρέσει και η λύση που λέτε πιο πάνω, αν βγει πιο οικονομικά, στην τελική για μια ζωή δεν θα ειναι... ειναι παλιό το σπίτι ήδη
-
@bekiaris said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αισθητικά πάντως πολύ ωραίο αποτλεσμα
ισχύει!!! μπορεις με περάσεις και βάσεις για φ/β ή ηλιακούς, η το ξεχνάς με την πολυστερίνη?
Έχω και φωτοβολταϊκά και ηλιακό στην ταράτσα, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα πλακίδια.
Κόβεις με τον τροχό τις διαστάσεις των βάσεων και τοποθετείς.Lap
(τα έχω βάλει στη δικιά μου ταράτσα από το 2015 νομίζω) -
Έχω και φωτοβολταϊκά και ηλιακό στην ταράτσα, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα πλακίδια.
Κόβεις με τον τροχό τις διαστάσεις των βάσεων και τοποθετείς.καλή φάση ακούγεται, σε τι κόστος περίπου βγαίνει το τετραγωνικό με καλής ποιότητας υλικά?
-
Από 25 ως 35 € το τετραγωνικό βλέπω, ανάλογα τι πάχος εξηλασμένης θα επιλέξεις.
ΥΓ τελικά 2018 τα είχα βάλει με το εξοικονομώ βλέπω στα κιτάπια μου
-
Παντως στην φωτο ειναι καποιο ειδος γεωυφασματος ισως για κεραμοσκεπες ; (που αφηνει την υγρασια να φευγει προς τα πανω αλλα ειναι αδιαβροχη απο την πανω πλευρα ) και οχι ασφαλτοπανο .
Θα μπορουσες να περασεις τις ενωσεις με καποιο ελαστομερες , ωστε να μην εχεις προβλημα και με τις θερμοδιαστολες του τσιμεντου .
Βατη μπορει να ειναι αλλά οχι για πραγματικη χρηση με ποδοβολητα , το τσιμεντο απο πανω απο τις πλακες ειναι περισσοτερο για βαρος να μην φευγουν με τον αερα . Το ελαφρομπετον με μονωτικα σφαιριδια πολυουρεθανης τριβεται αρα δεν ενδεικνυται .
Λειπει διακοπες και ο red monster . -
Τσιμέντο πάνω από τις πλάκες γιατί να βάλεις; Δεν είναι σκέτη πολυστερίνη για να φύγει με τον αέρα, έχει και το πλακίδιο. Άλλωστε κουμπώνουν μεταξύ τους. Αν βάλεις τσιμέντο, προσθέτεις βάρος στη ταράτσα, χάνεις το πλεονέκτημα αυτής της λύσης.
Ελαστομερές στις ενώσεις (ούτε άλλο είδος αρμόστοκου) δεν έβαλα γιατί ο τεχνίτης που τα τοποθέτησε με είπε ότι δε χρειάζεται και ότι θα στραγγίζει καλύτερα το νερό από τις βροχές. Μειονέκτημα είναι τα αγριόχορτα, όπως έγραψα.
Όσον αφορά την αντοχή και βαριά χρήση, να σου πω ότι ανέβηκαν σιδεράδες που κατασκεύασαν επι τόπου την πέργολα για τα φ/β, ανέβηκε το συνεργείο τοποθέτησης των φ/β, ανέβηκαν και υδραυλικοί που τοποθέτησαν τον ηλιακό δύο φορές (έπρεπε να λυθεί και να ξανατοποθετηθεί λόγω αλλαγή θέσης για τα φ/β) χωρίς κανένα πρόβλημα. -
Τσιμέντο πάνω από τις πλάκες γιατί να βάλεις; Δεν είναι σκέτη πολυστερίνη για να φύγει με τον αέρα, έχει και το πλακίδιο. Άλλωστε κουμπώνουν μεταξύ τους. Αν βάλεις τσιμέντο, προσθέτεις βάρος στη ταράτσα, χάνεις το πλεονέκτημα αυτής της λύσης.
Ελαστομερές στις ενώσεις (ούτε άλλο είδος αρμόστοκου) δεν έβαλα γιατί ο τεχνίτης που τα τοποθέτησε με είπε ότι δε χρειάζεται και ότι θα στραγγίζει καλύτερα το νερό από τις βροχές. Μειονέκτημα είναι τα αγριόχορτα, όπως έγραψα.
Όσον αφορά την αντοχή και βαριά χρήση, να σου πω ότι ανέβηκαν σιδεράδες που κατασκεύασαν επι τόπου την πέργολα για τα φ/β, ανέβηκε το συνεργείο τοποθέτησης των φ/β, ανέβηκαν και υδραυλικοί που τοποθέτησαν τον ηλιακό δύο φορές (έπρεπε να λυθεί και να ξανατοποθετηθεί λόγω αλλαγή θέσης για τα φ/β) χωρίς κανένα πρόβλημα.εννοω το τσιμεντο που ηδη εχουν οι πλακες , οχι κι αλλο απο πανω . θεωρω οτι περισσοτερο ειναι για το βαρος για την πολυστερινη και οχι για καθημερινη χρηση σε βαθος χρονου .
δεν αμφιβαλω οτι για σενα ειναι τελεια λυση και πολυ καλα εκανες . -
Έχω κι εγώ τέτοιες. Ένα ακόμα στραβό: όταν χιόνισε το νερό από κάτω πάγωσε και επειδή ήταν μονωμένο δεν έλιωνε με τίποτα!
Αλλά είναι όντως εύκολη και γερή λύση. -
ειπα ας ρωτησω και το ΑΙ
η απαντηση- Θερμομόνωση με XPS (Πάχος: 3 έως 4 εκ.)Αγοράζετε πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης (π.χ. FIBRANxps ή Dow / RAVAGO). Για να μην σηκώσετε ύψος, επιλέξτε πάχος 3 ή 4 εκατοστά.Τοποθέτηση: Κολλάτε τις πλάκες απευθείας πάνω στο γυμνό μπετόν χρησιμοποιώντας ειδική αφρώδη κόλλα πολυουρεθάνης σε πιστόλι (χαμηλής διόγκωσης).Βάρος: Σχεδόν μηδενικό (το XPS είναι ουσιαστικά συμπαγές φελιζόλ).2. Προστατευτική Στρώση & Οπλισμός (Πάχος: ~4-5 χιλιοστά)Πάνω από το φελιζόλ δεν μπορείτε να περπατήσετε απευθείας γιατί θα βουλιάξει. Πρέπει να δημιουργήσετε μια σκληρή «κρούστα»:Υλικό: Απλώνετε μια στρώση από ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα (όπως αυτές που βάζουν στις εξωτερικές θερμομονώσεις σπιτιών).Οπλισμός: Μέσα στην υγρή κόλλα εγκλωβίζετε ένα αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα (πλέγμα μόνωσης) και το πατάτε με τη σπάτουλα να γίνει επίπεδο. Αυτό αποτρέπει τα ρηγματώματα.3. Τσιμεντοειδής Στεγάνωση Βαρέως Τύπου (Πάχος: ~2-3 χιλιοστά)Αφού στεγνώσει η κόλλα με το πλέγμα, εφαρμόζετε τη στεγάνωση που θα δώσει και την τελική αντοχή για το περπάτημα.Το Υλικό: Χρησιμοποιείτε ένα ελαστικό τσιμεντοειδές στεγανωτικό 2 συστατικών (όπως το Aquamat-Flex της ISOMAT ή το Sikalastic-152 της Sika).Εφαρμογή: Εφαρμόζεται με βούρτσα ή ρολό σε 2-3 στρώσεις. Είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σε μπαλκόνια και ταράτσες με καθημερινή βατότητα.Χρώμα: Συνήθως είναι γκρι ή λευκό. Αν θέλετε, μπορείτε να το αφήσετε ως τελική επιφάνεια.
-
όχι, αν υπάρχουν οι κλίσεις καταλήγουν στα λούκια
Την κλίση πως την δημιουργείς αν η ταράτσα είναι επίπεδη? υπάρχουν καταλληλα πλακίδια;
-
Όχι, η κλίση πρέπει να υπάρχει από το τσιμέντο.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ