-
@chrisk6 said in Χρήσιμες συμβουλές προς οδηγούς (tips):
@sarantism said in Χρήσιμες συμβουλές προς οδηγούς (tips):
@a-d-p said in Χρήσιμες συμβουλές προς οδηγούς (tips):
Τι σημαίνει αυτό το λαμπάκι – Γιατί δεν πρέπει να το αμελείς
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/lampaki-tpms-elastika/
Δεν έχω. Όταν μου έβαλαν καινούργια ελαστκά μου είπαν σε όλα 32psi ατμόσφαιρες δεν ξέρω. 32 ή 2,2 είναι; Το 2,2 δεν ξέρω στα 32 πόσο είναι.
2.2 bar είναι. Μια χαρά. Ευχαριστώ. Οπότε 2.2 ή 32 ευκολο να το θυμάμαι. Αν και έχει και στο μανόμετρο συνήθως διπλές αναγραφές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
-
Αιρετική άποψη

Γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιούμε το start-stop στο αμάξι μας
PS. Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί το start -stop 🤭

-
Αιρετική άποψη

Γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιούμε το start-stop στο αμάξι μας
PS. Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί το start -stop 🤭

Πλάκα κάνεις. Το λέει ξεκάθαρα. Είναι θέμα ισορροπίας του ΒMS που διαχειρίζεται, την αρμονική λειτουργία, της μίζας με την μπαταρία και το κακό συναπάντημα. Και θα χαλάσεις το ηλεκτρονικό αυτό συνοθίλεμα, εις βάρος της τσέπης σου.
Δεν έχω αυτό το σύστημα και δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με αυτό το σύστημα. Έχει όμως ένα καλό. Μπορείς αν είσαι σταματημένος στα φανάρια και έρθει ο άλλος δίπλα σου και αρχίζει να γκαζώνει, να τα δώσετε.
Στις μηχανές γιατί δεν το βάζουν; Ή το έχουν βάλει; Βασικά έτσι και μπει αυτό στις μηχανές, με βαρύτερη μίζα και μπαταρία....Δε θα ανέβουν τα κιλά καμιά 6 με 7 κιλά παραπάνω; Εδώ έρχεται το επόμενο δίλλημα. Από πόσα κυβικά και πάνω να τοποθετηθεί;
Γιατί μεγαλύτερο βάρος συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση. Αν είναι να βγαίνουν παραπάνω ρύποι λόγω του βαρύτερου εξοπλισμού του start and stop σε σχέση με αυτούς που εξοικωνομούνται από τη λειτουργία του, τότε είναι δώρο, άδωρο.
Εδώ σε θέλω κάβουρα.
Το καλοκαίρι αλλάζω και στη μηχανή ελαστικά. Κάτσε κάτω από τη μπάρα, τα Metzeler αποδείχτηκαν για εμένα, μέτρια και με βλέπω ξανά σε Michelin. Να δω τι ξήλωμα έχω να φάω.....**Είναι εξοπλισμένα με ενισχυμένες μίζες σχεδιασμένες για εκατοντάδες χιλιάδες κύκλους ανάφλεξης, αντί για δεκάδες χιλιάδες όπως στα παλαιότερα οχήματα. Μία άλλη βασική διαφορά είναι η μπαταρία. Αντί για τις κλασικές μπαταρίες μολύβδου, χρησιμοποιούνται πιο ακριβές μπαταρίες, φτιαγμένες για να μπορούν να αντέξουν σε βαθιές και συχνές εκφορτίσεις. Η λειτουργία τους παρακολουθείται από ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS), το οποίο βελτιστοποιεί τη φόρτιση και προστατεύει τα ηλεκτρονικά. Tο BMS αναγνωρίζει τι είδους μπαταρία είναι εγκατεστημένη στο όχημα, προκειμένου να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές της. Εάν τοποθετηθεί στο όχημα μια ακατάλληλη μπαταρία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά της, καθώς και σε βλάβη των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.
Η μόνιμη απενεργοποίηση του start-stop μπορεί να διαταράξει αυτήν την ευαίσθητη ισορροπία**
-
Ιρλανδική διάβαση: Τι είναι και πώς πήρε το όνομά της
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/irlandiki-diavasi-ti-einai/
-
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την άδεια κυκλοφορίας – Τι πληροφορίες κρύβει
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/adeia-kykloforias-plirofories-kwdikoi/
-
Γιατί θαμπώνουν τα φανάρια του αυτοκινήτου – Πώς μπορείς να τα προστατεύσεις
-
Γιατί θαμπώνουν τα φανάρια του αυτοκινήτου – Πώς μπορείς να τα προστατεύσεις
Τσελεμεντές. Άλλοι βάζουν WD40!! Το καλύτερο είναι μεμβράνη PPF ή συχνό γυάλισμα.
το τρίψιμο με οδοντόκρεμα και μείγματα από σόδα και λεμόνι
Το έψαξα αρκετά αυτές τις μέρες και αν τα περάσεις με βερνίκι clear coat για να πιάσει το βερνίκι πρέπει να τα τρίψεις με ντουκόχαρτο (υγρό γυαλόχαρτο) που είναι 1000 grit. Όχι παραπάνω. Όμως η πλάκα είναι πως με τρίψιμο με 1000grit πάλι θα είναι θαμπό το φανάρι.
Δλδ αντί να είναι θαμπό από την οξείδωση θα είναι θαμπό από το γυαλοχαρτάρισμα που θα έχει πάρει την οξείδωση.
Ναι όμως πάλι θα είναι το ίδιο θαμπό και δε θα περνάει το φως καλά. Το βερνίκι μετά θα σου γυαλίση το φανάρι, επειδή είναι βερνίκι. Δε θα σβήσει όμως τη θαμπάδα των 1000 grit που για να σβήσει θα πρέπει να πας σε 1500 - 2000 - 2500 - 3000 και μετά αλοιφή γυαλίσματος ψιλή.Δεν ξέρω πως κάνουν αυτό το για εμένα λάθος και χαίρονται που είναι ξανά θαμπά στην ουσία αλλά γυαλίζουν. Το βερνίκι δε θα πιάσει καλά στα 2000 grit.
Οπότε θα περαστεί το βερνίκι σε θαμπό φανάρι που θα είναι όπως ήταν οξειδωμένο. Όπως δλδ αυτό.

-
Οδηγώντας στη βροχή: Απλές συμβουλές για να αποφύγεις τα απρόοπτα
-
Υπάρχουν πράγματα στο αυτοκίνητο που αν τα αγνοήσεις… δεν σε προειδοποιούν δεύτερη φορά. Μικρά σημάδια που οι περισσότεροι δεν βλέπουν ποτέ και όταν τα καταλάβουν… είναι ήδη αργά...
Σε αυτό το βίντεο θα δεις τι πρέπει να ελέγχεις κάθε μήνα πριν το αυτοκίνητο αρχίσει να σου κοστίζει πραγματικά. -
-
-
Με «νεκρά» ή ταχύτητα στην κατηφόρα: Το λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί
Νεκρά από γέφυρα Πλαγιαρίου μέχρι το ύψος BMW Παπαδόπουλος όπου είχα ταχύτητα εξόδου 80 χαω. Αρκεί η κίνηση να είναι νορμάλ.
-
-
Γιατί υπάρχει αυτή η γραμμή στον καθρέπτη του αυτοκινήτου; – Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί
Δεν ξέρω σήμερα τι ισχύει. Το 1992 που έδωσε για δίπλωμα δεξίς καθρέπτης δεν υπήρχε. Το παρκάρισμα το κάναμε δεξί και αριστερό, γυρνώντας και κοιτώντας από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.
Λίγο μανίκι ήταν.
Τη μέρα που έδινα, όταν τελείωσα το αυτοκίνητο της σχολής το πήρε μια γυναίκα. Μπήκα σε άλλης σχολής και ακολουθούσαμε.
Σε ένα ας πούμε αριστερό στενό την είπανε να μπει.
Είχε δεξιά παραρισμένα αυτοκίνητα. Ενώ έστριβε χαλαρά, κοπάνησε το πρώτο παραρισμένο ενώ έστριβε.....
Δεν την σταμάτησε ο δάσκαλος. Μπαμ....Λέω μέσα μου, αν το περάσει με λάδωμα, τη βάψαμε. Αλλίμονο σε όποιον βρει μπροστά της. -
@famas said in Χρήσιμες συμβουλές προς οδηγούς (tips):
Με «νεκρά» ή ταχύτητα στην κατηφόρα: Το λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί
Νεκρά από γέφυρα Πλαγιαρίου μέχρι το ύψος BMW Παπαδόπουλος όπου είχα ταχύτητα εξόδου 80 χαω. Αρκεί η κίνηση να είναι νορμάλ.
Απο διόδια Πολυμυλου μέχρι Βέροια νεκρά . Αν θες να είσαι μέσα στα όρια βάζεις καπου στο ενδιάμεσο ταχύτητα για λίγη ώρα να κόψει αλλιώς μέχρι και που το σβήνεις

-
-
-
-
Προσοχή Νεοδημοκράτης;
Ένδεκα σειρές μέχρι να πει τον λόγο. Με τρελένουν όταν κάνουν έναν πρόλογο που λεω "άντε το κέρατό μου, δε μου φταίει σε τπτ η οθόνη".
Είχα ένα φιατ που είχαν πρόβλημα τα τσιμουχάκια των βαλβίδων. Χαλαρά έκανα κόντρα δίχρονο για το ποιο βγάζει μεγαλύτερο ντουμάνι.
Λυπόμουν αν πίσω είχα μηχανάκι. Άλλαξα τα τσιμουχάκια και μετά αμέσως και αυτοκίνητο. Τέρμα με τα φίατ.Λες και παίζουμε σταυρόλεξο. Δεν πρόλαβα να διαβάσω τον γρίφο για το ανάποδο ambulance.
Για να μην διαβάζω άλλες 11 σειρές να είχαμε να λέγαμε. Είναι για να δεις ίσια το Ambulance.
Κέρδισα ή θα πάω για λίγες ώρες βόλτα επειδή δεν ξέρω, σπαμάρω έτσι;
Είμαι 99,9999 σίγουρος πως αυτή είναι η λύση.Το είδα. Το βρήκα!! Οεο lol
Πες τους κάτι...Αν είναι να τα γράφω εγώ τα άρθρα. lol
Γιατί γράφεται η λέξη Ambulance. Που το είδαν Ασθενοφόρο γραμμένο;
Πριν 60 χρόνια;
Τζαμπαντάν θα την κάνω τη δουλειά. ΑΛΛΑ, όχι λογοκρισία.
Θα γράφω το άρθρο στη δική μου αργκό. Για αλλάνια lol
Όλοι θα σας ρωτάνε ποιος το έγραψε lol
Θα έχω και ματσαράγκα επεξηγηματικής αναλύσεως του άρθρου.Κοιτάτε να μαθαίνετε γατάκια.
"Τσίφτιδες γιατί το Ambulance είναι στην ανάποδη γραμμένο; Ρίχτε μάτι να μάθετε.".
Μπορώ και για επίσημη κατάσταση:
Γιατί γράφεται η λέξη Ambulance στα ανάποδα; Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί αγαπητοί αναγνώστες;". Διαβάστε το κάτωθι κείμενο. -
Χρήσιμες συμβουλές προς οδηγούς (tips)