-
Ο 2ος χρόνος με το Qashqai είχε λιγότερα χιλιόμετρα από τον 1ο αλλά δεν υστέρησε σε διαδρομές και εικόνες. Ένα σύντομο βιντεάκι με τις καλύτερες στιγμές από τις χωμάτινες διαδρομές που έκανα.
Από συντήρηση χρειάστηκα πρόσφατα ψαλίδια, ακρόμπαρα, ημίμπαρα και φούσκες κρεμαργιέρας μιας και θα λυνόταν όλο το σύστημα. Τα ακρόμπαρα δεν είχαν αλλαχτεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ενώ μάλλον τα ψαλίδια ήταν φθηνιάρικα που μπήκαν απλά για να πουληθεί (κλασσική περίπτωση). Έγιναν σώβρακο σχετικά γρήγορα και είχα ανομοιόμορφη φθορά στα μπροστά λάστιχα. Τα ανταλλακτικά που μπήκαν είναι της 555 και λέγεται στην αγορά ότι είναι ισάξια ή και καλύτερα των εργοστασιακών. Γιαπωνέζικα δηλώνουν και είχαν σύνολο 218 ευρώ για το Qashqai (προσοχή γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην αγορά για τα ίδια πράγματα).
Το καλοκαίρι χρειάστηκα και ένα κολάρο ιντερκούλερ (163 ευρώ γνήσιο).
Μέχρι σήμερα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για να δούμε τώρα πόσο θα αντέξουν τα 555.
-
Πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο;
Όλα αυτά δεν τα λες και κλασσική συντήρηση...
-
@xenos said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Στους δρομους που παταει φυσιολογικα ειναι.
-
@ilias-a said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να θίξω ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για τέτοια χρήση.

-
@ilias-a said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να θίξω ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για τέτοια χρήση.

Απο επιλογη πηγε σε αυτο το μοντελο.
Προφανως ενα vitara/jimny θα ηταν περισσοτερο στο στοιχειο τους αλλα θα εχαναν στο ταξιδι.
Και οταν κανεις μονοημερες αποδρασεις οπως ο Βασιλης θες να βγαζεις τα χλμ σχετικα ευκολα και γρηγορα.
Για μενα και λιγα εβγαλε...
-
Επειδή το έχω και εγώ (σε 1.5d), ούτε για ταξίδι δεν κάνει κατά τη γνώμη μου.

-
Επειδή το έχω και εγώ (σε 1.5d), ούτε για ταξίδι δεν κάνει κατά τη γνώμη μου.

Αυτο μπορειτε να το συζητησετε περαιτερω με τον Βασιλη μεταξυ σας γιατι εγω δεν εχω αποψη.
Αλλα μου κανει υπερβολικο να μην κανει για ταξιδι. -
Τα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμένο είναι συνήθως άγνωστα!
Εκτός αν πληρώσεις 3-4 χιλιάρικα παραπάνω για να αγοράσεις ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Εκεί πράγματι μπορεί να βρεις ένα απόλυτα καθαρό όχημα. Προσωπικά θεωρώ πως σχεδόν πάντα αξίζει το οικονομικό ρίσκο αν δε μιλάμε βέβαια για κανένα τουμπαρισμένο.Αυτά που χρειάστηκα δεν είναι κλασσική συντήρηση στα σχεδόν 55.000km που έχω κάνει με το Qashqai. Ποτέ δεν ξέρεις τι ψαλίδια έχει βάλει ο άλλος για να το δώσει, κατά πάσα πιθανότητα φθηνά που διαλύονται εύκολα.
Στην πράξη δες το έτσι, αγόρασα με λιγότερο από τα μισά λεφτά, ένα αυτοκίνητο που καινούργιο είχε 33 χιλιάρικα 10 χρόνια πριν και εντός 55.000km σε 2 χρόνια με πάρα πολλά χιλιόμετρα δύσβατων και μη χωματόδρομων χρειάστηκα ανταλλακτικά αξίας 218 ευρώ. Τώρα που μπήκαν ποιοτικά καινούργια θα δω και πόσο θα αντέξουν. Πιθανότατα πολύ περισσότερο αλλά θα δούμε στην πράξη.
Το diesel Qashqai (και όλα του είδους) μπορεί να πάει σβέλτα από επαρχιακούς στην Πίνδο, να κάνει μια χωμάτινη διάσχιση του Λάκμου και της Κακαρδίτσας και να επιστρέψει ατσαλάκωτα την ίδια μέρα. Με τι αυτοκίνητο θα το κάνεις σε μια μέρα άνετα και οικονομικά? Με Jimny? Mε παλιό Vitara?
Τα πάντα είναι θέμα χρήσης. Πόσα χιλιόμετρα απέχουν οι χωμάτινες διαδρομές που έχει επιλέξει να κάνει κάποιος? Αν είναι εδώ κοντά προφανώς πάει σε κάτι πιο σκληροπυρηνικό. Αν θέλει να πάει στο Πήλιο ή στην Πίνδο δεν υπάρχει καταλληλότερο όχημα από ένα SUV με τους όποιους περιορισμούς φυσικά στα χωμάτινα περάσματα.
Τώρα το ότι δεν κάνει το Qashqai για ταξίδι είναι πραγματικά η πρώτη φορά που το ακούω και δε νομίζω ότι θα το ξανακούσω και ποτέ!

-
@billy84 said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Τώρα το ότι δεν κάνει το Qashqai για ταξίδι είναι πραγματικά η πρώτη φορά που το ακούω

-
Αν είσαι 100 χρόνων μπορεί. Είναι ενα αυτοκίνητο που πάει άνετα 120-130, στα 140+ αρχίζει να ελαφραίνει και στα 150+ πλέει επικίνδυνα. Θόρυβος επίσης αρκετός.
Σε επαρχιακό δρόμο γέρνει αρκετά και προσπαθείς να μην φύγεις από το κάθισμα.
Σε χώμα εμένα (2κ) σπινάρει με το παραμικρό. (με πισωκίνητο πήγαινα πολύ καλύτερα).
[Γνώμη μου προφανώς]Τα συνολικά χλμ που έχει το αυτοκίνητο γιατί δεν τα λες; Ντρέπεσαι;

Για μένα είναι ένας σχετικά αξιόπιστος ανθρωπομεταφορέας και μέχρι εκεί. Περί ορέξεως... -
Αν είσαι 100 χρόνων μπορεί. Είναι ενα αυτοκίνητο που πάει άνετα 120-130, στα 140+ αρχίζει να ελαφραίνει και στα 150+ πλέει επικίνδυνα. Θόρυβος επίσης αρκετός.
Σε χώμα εμένα (2κ) σπινάρει με το παραμικρό. (με πισωκίνητο πήγαινα πολύ καλύτερα).
[Γνώμη μου προφανώς]Τα συνολικά χλμ που έχει το αυτοκίνητο γιατί δεν τα λες; Ντρέπεσαι;

Για μένα είναι ένας σχετικά αξιόπιστος ανθρωπομεταφορέας και μέχρι εκεί. Περί ορέξεως...Βρε Ξενο που θα πας σημερα με 150+ σημερα και αν θα πας για ποση ωρα?
Επισης το 2Κ με το 4Κ εχει διαφορες αρκετες. -
Δεν ξέρεις xenos πως οδηγεί ο Βασίλης και τι χρήση κάνει στους επαρχιακούς…
για να φτάσει εκεί στα μακρινά μέρη και να γυρίσει αυθημερόν.
Σίγουρα δεν πάει όπως πάνε ολα τα άλλα Κασκαι…Όπως και ένα NC700 (πχ) δεν το πάνε όλοι με το ίδιο τρόπο…
-

Για μένα είναι ένας σχετικά αξιόπιστος ανθρωπομεταφορέας και μέχρι εκεί. Περί ορέξεως...Αν πλέει το Qashqai στα 150 τότε έχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να ελεγχθεί, πιθανότατα κλασμένα αμορτισέρ. Χώμα και δικίνητο δεν κολλάνε στην ίδια πρόταση ειδικά με ακατάλληλα λάστιχα για χωματόδρομους. Ό,τι βέβαια και να βάλεις στην πρώτη σαθρή ανηφόρα θα έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε δικίνητο!
Εν τω μεταξύ τι κόλλημα έφαγες με τα συνολικά χιλιόμετρα αφού σου λέω ποτέ δεν ξέρεις όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο εισαγωγής και σε καλή τιμή. Αν γράφει σήμερα 150.000-200.000-300.000 τι σημασία έχει? Βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?
-
@chrisk6 said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Όπως και ένα NC700 (πχ) δεν το πάνε όλοι με το ίδιο τρόπο…
Eπίτηδες ανέφερες αυτό το "καταπληκτικό" (
), ας πούμε, μηχανάκι; -
@chrisk6 said in 2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!:
Όπως και ένα NC700 (πχ) δεν το πάνε όλοι με το ίδιο τρόπο…
Eπίτηδες ανέφερες αυτό το "καταπληκτικό" (
), ας πούμε, μηχανάκι;Ε ναι. Αφου το οδηγουσε ο ιδιος με το Κασκαι.

2ος χρόνος με το Qashqai 4x4, off road ανασκόπηση!