-
-
-
@dg79 said in TESLA FORUM:
Μπράβο και το έψαχνα και δεν το έβρισκα. Κάτι ζητάει ο ιδιοκτήτης σχετικά με κάτι σαν κόφτη που έχει βάλει η Tesla για να μην ξεφορτώνει η μπαταρία να μπορείς να το απενεργοποίησεις.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ένα χρόνο μετά, πόσο μετανιώνω για τη συμβίωση με το Model Y;
δεν ηξερα οτι αν οδηγει αλλος και εχει ενεργοποιημενο το navigation, οτι φαινεται απο το app o προορισμος και ποτε θα φτασει. Ωραιο!
Επισης, εχω την υποψια οτι το energy app (και το navigation επομενως) υπολογιζει την καταναλωση (και επομενως το soc αφιξης στον προορισμο), οχι βασει των οριων ταχυτητας του δρομου, αλλα του μεσου ορου ταχυτητας των αλλων αυτοκινητων που εχουν κανει αυτην τη διαδρομη.
Την επομενη φορα που θα βγεις αυτοκινητοδρομο και εχεις βαλει προορισμο στο navi, πατα το energy app. Θα δεις να σου γραφει καπου για μεσο ορο ταχυτητας αλλων αυτοκινητων.
Δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα εχω σοβαρη υποψια. -
Former Uber self-driving chief crashes his Tesla on FSD, exposes supervision problem
Raffi Krikorian, Mozilla’s CTO and the former head of Uber’s self-driving car division, totaled his Tesla Model X while using “Full Self-Driving” on a residential street. His kids were in the back seat.
In a new essay published in The Atlantic, Krikorian breaks down the accident and offers what might be the most informed critique yet of the fundamental problem with Tesla’s approach to “supervised” autonomy — from someone who literally built self-driving systems for a living.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Former Uber self-driving chief crashes his Tesla on FSD, exposes supervision problem
Raffi Krikorian, Mozilla’s CTO and the former head of Uber’s self-driving car division, totaled his Tesla Model X while using “Full Self-Driving” on a residential street. His kids were in the back seat.
In a new essay published in The Atlantic, Krikorian breaks down the accident and offers what might be the most informed critique yet of the fundamental problem with Tesla’s approach to “supervised” autonomy — from someone who literally built self-driving systems for a living.
εδω το πρωτοτυπο αρθρο το οποιο, παραδοξως, δεν ειναι πισω απο paywall.
Παρα πολυ ενδιαφερον και αναδεικνυει τον κινδυνο που πηγαζει απο την τυφλη εμπιστοσυνη σε αυτοματισμους (ειτε ειναι ενα cruise control ειτε τα ai chatbots), οι οποιοι ανα πασα στιγμη μπορει να κανουν λαθος, χωρις να μπορουμε ευκολα να το αναγνωρισουμε.Απο τα πιο επικαιρα τεχνολογικα αρθρα που εχω διαβασει ποτε.
Ο μοναδικος μου ενδοιασμος γυρω απο το γεγονος ειναι οτι αναφερει πως δεν ξερει τι ακριβως εγινε, διοτι δεν θυμαται λογω του σοκ του ατυχηματος. Το dashcam δεν δουλευε; δεν αναφερει πουθενα οτι προσπαθησε να αναζητησει το event και δεν το βρηκε. WTF?
-
Καταδικάστηκε για εξαπάτηση ο Ελον Μασκ
Ο Έλον Μασκ εξαπάτησε τους μετόχους του Twitter, υποβαθμίζοντας σκόπιμα την εταιρεία καθώς προσπαθούσε να επαναδιαπραγματευτεί ή να καθυστερήσει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της το 2022, έκρινε σώμα ενόρκων στην Καλιφόρνια.
Οι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο εξέδωσαν την Παρασκευή απόφαση υπέρ ομάδας επενδυτών που μήνυσαν τον δισεκατομμυριούχο, υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν ζημίες λόγω των «παραπλανητικών δηλώσεων» του Μασκ τον Απρίλιο του 2022, κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
Η απόφαση αυτή συνιστά μια υψηλού προφίλ νομική ήττα για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ο οποίος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με σημαντικές αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, γράφουν οι Financial Times.
TESLA FORUM