-
Η λειτουργία του πως είναι; Παρόμοια με ένα toyota αν εχεις οδηγήσει;
είχα κάνει test drive το CC στα τέλη του 2023. Η οδήγηση με το Kona μου φάνηκε πιο άνετη, ενώ το Corolla Cross ήταν για μένα πιο “σκληρό” και θορυβώδες. Ήμουν ανάμεσα στα δύο, με κέρδισε το Hyundai κυρίως λόγω των μεγαλύτερων χώρων και της πιο άνετης θέσης οδήγησης σε σχέση με το Toyota. Σαν να κούμπωσα.
-
Ναι fair enough αυτό που λες.
Κυριως ρωτάω γιατί έχει και άλλο κιβώτιο το δικό σου και φαντάζομαι θα έχει μία πιο νορμαλ οδήγηση.
-
Το Tucson αξίζει, καίει παραπάνω από το CC αλλά δεν έχεις θορύβους, έχεις πολύ καλύτερους χώρους και ένα αμάξι SUVara. Άλλη κατηγορία απλά θα ανέβεις +2Κ από τo CC 2.0l.
-
@jamesd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το Tucson αξίζει, καίει παραπάνω από το CC αλλά δεν έχεις θορύβους, έχεις πολύ καλύτερους χώρους και ένα αμάξι SUVara. Άλλη κατηγορία απλά θα ανέβεις +2Κ από τo CC 2.0l.
Για μενα το μονο θεμα ειναι η αξιοπιστια μελλοντικα σε σχεση με το cc. Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα.
-
Προσωπικά και εγώ προτιμώ KIA/Hyundai έναντι Toyota, αλλά ο τομέας κατανάλωση και αξιοπιστία νομίζω ότι είναι τα δύο πολύ δυνατά χαρτιά της Toyota.
Το Spritmonitor μου βγάζει τη δίλιτρη CC να καίει 5.3lt/100Km και το Tucson HEV γύρω στα 7lt/100Km. Δε τι λες και μικρή διαφορά...
Βάλε τώρα και την τεχνογνωσία που έχει η Toyota σε ότι αφορά τα υβριδικά και την 11ετή εγγύηση πλέον που προσφέρει η αντιπροσωπεία και έχω την αίσθηση πως τα πράγματα ζορίζουν αρκετά για το group KIA/Hyundai.
Άσε που αν φτάσεις σε αυτά τα λεφτά αρχίζεις να βλέπεις και κανένα BYD Seal U DΜ-i το οποίο είναι αλλού από θέμα χώρων, ποιότητας εσωτερικού και εξοπλισμού.
-
@festive said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Η λειτουργία του πως είναι; Παρόμοια με ένα toyota αν εχεις οδηγήσει;
είχα κάνει test drive το CC στα τέλη του 2023. Η οδήγηση με το Kona μου φάνηκε πιο άνετη, ενώ το Corolla Cross ήταν για μένα πιο “σκληρό” και θορυβώδες. Ήμουν ανάμεσα στα δύο, με κέρδισε το Hyundai κυρίως λόγω των μεγαλύτερων χώρων και της πιο άνετης θέσης οδήγησης σε σχέση με το Toyota. Σαν να κούμπωσα.
Και εμένα μου άρεσε το Kona που το οδήγησα! Αλλά δεν μου άρεσε σαν ιδέα το διπλοσύμπλεκτο για πόλη. Στο Tucson full hybrid το έχουν με αυτόματο σασμάν 6 ταχυτήτων. Γιατί στο Kona πήγαν με διπλοσύμπλεκτο; Και γίνεται χαμός με τα διπλοσύμπλεκτα με την αξιοπιστία τους... Εσύ πώς το έχεις δει το αμάξι στο μποτιλιάρισμα ή αν έχει πολύ κρύο; Σου κάνει κόλπα στις αλλαγές; Βέβαια του έχεις κάνει ακόμα λίγα χιλιόμετρα αλλά και πάλι μπαίνω στην διαδικασία να τα σκεφτώ όλα αυτά...
-
Εαν πάντως σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία, η κύληση, η ποιότητα του εσωτερικού, η κατανάλωση και η λειτουργια του υβριδικού συστήματος θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και προς Honda μεριά, που βγάζει και κάποιες προσφορές γιατί δεν πουλάνε σχεδόν καθόλου.
-
Και εμένα μου άρεσε το Kona που το οδήγησα! Αλλά δεν μου άρεσε σαν ιδέα το διπλοσύμπλεκτο για πόλη. Στο Tucson full hybrid το έχουν με αυτόματο σασμάν 6 ταχυτήτων. Γιατί στο Kona πήγαν με διπλοσύμπλεκτο; Και γίνεται χαμός με τα διπλοσύμπλεκτα με την αξιοπιστία τους... Εσύ πώς το έχεις δει το αμάξι στο μποτιλιάρισμα ή αν έχει πολύ κρύο; Σου κάνει κόλπα στις αλλαγές; Βέβαια του έχεις κάνει ακόμα λίγα χιλιόμετρα αλλά και πάλι μπαίνω στην διαδικασία να τα σκεφτώ όλα αυτά...
Στα αρνητικά του ΚΟΝΑ είναι ο κινητήρας που δυσκολεύεται όταν ανεβαίνουν πολύ οι στροφές, το ακους οτι ζορίζεται πολύ.
Οταν είσαι στο eco mode το κιβώτιο καθυστερεί να ανταποκριθεί στο πάτημα του γκαζιού. Αυτο το διορθώνω στο sport mode οπου η απόκριση ειναι καλύτερη. Συνήθως οταν ειμαι εθνική ή ανεβαινω βουνό βάζω sport mode και αλλάζω ταχύτητες με τα paddles. Στο μποτιλιαρισμα σχεδόν πάντα είμαι με ηλεκτρισμό.
Αγορά SUV για οικογένεια