-
Κάπου είχα δει πριν χρόνια ότι η χώρα μας είναι δεύτερη στον κόζμο στα εξοχικά...
To συμπληρώνω/διορθώνω: το είχα δει λίγο πριν την έναρξη της κρίσης. Λογικό να έχουν κατρακυλήσει κάποια ποσοστά, αν και δύσκολα θα δεχόμουν ότι έχουν υποδιπλασιαστεί.
-
@lap said in Διακοπές 2025:
Τουρισμό έκανε ο @sette
Εγώ που πήγα σε ένα συγγενικό σπιτάκι και έκατσα κάποιες μέρες όπως κάνω εδώ και χρόνια έκανα διακοπές
Ίσως το ξεχωρίσουμε έτσι
Μαζί σου.
Τελικά οι Έλληνες κάνουν διακοπές;
-
Όχι τουρισμό.
Το υπουργείο τουρισμού απευθύνεται κυρίως σε αλλοδαπούς
Οπότε για να μην κουράσουμε και κουραστουμε οι Έλληνες μπορούν να πληρώσουν μισό ντεπόζιτο βενζίνης άντε 3/4 και να πάνε σε ένα οικογενειακό σπίτι.
Το να κάνουν τουρισμό χιλιάδων ευρώ όπως οι ξένοι τουρίστες, μάλλον όχι.
Όλοι χαρούμενοι λοιπόν. Και όσοι βλέπουν την Αθήνα άδεια και λένε γκρινιάρηδες τους άλλους και οι υπόλοιποι που ξεχωρίζουν τις έννοιες του τουρισμού από τις διακοπέςβστο σπίτι μας
-
Άρα κάνουν διακοπές !
-
Όχι τουρισμό.
Το υπουργείο εννοείται κυρίως με τους ξένους θα απασχολείται.
Αν σε φιλοξενήσω , εσένα και την λαπαινα,στην Ξάνθη στο σπίτι μου για μια εβδομάδα, εσείς τι είστε για την πόλη;
Επισκέπτες; Τουρίστες; -
@gtsartsal said in Διακοπές 2025:
Άρα κάνουν διακοπές !
Ναι ρε συ εάν εσύ είσαι υπερήφανος όταν κοιτάς στον καθρέφτη ότι κάνεις διακοπές στο οικογενειακό σας σπίτι, και αυτό το θεωρεις ίδιο με τον Βούλγαρο που άφησε το δικό του σπίτι για να έρθει δίπλα σε εσένα, τοτε καμία αντίρρηση. Κάνετε και οι δύο διακοπές.
-
Άρα κάνουν διακοπές !
Ναι ρε συ εάν εσύ είσαι υπερήφανος όταν κότας στον καθρέφτη ότι κάνεις διακοπές στο οικογενειακό σας σπίτι, και αυτό το θεωρεις ίδιο με τον Βούλγαρο που άφησε το δικό του σπίτι για να έρθει δίπλα σε εσένα, τοτε καμία αντίρρηση. Κάνετε και οι δύο διακοπές.
Τι να πάω να δω στην Βουλγαρία
Μόλις περνάς τα σύνορα εδώ πάνω, κατάθλιψη είναι η φάση....Καλά μη φανταστείς και οι Βούλγαροι που βλέπεις ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού είναι.
-
Όχι τουρισμό.
Αν σε φιλοξενήσω , εσένα και την λαπαινα,στην Ξάνθη στο σπίτι μου για μια εβδομάδα, εσείς τι είστε για την πόλη;
Επισκέπτες; Τουρίστες;Καλό το ερώτημα..... Διακοπές θα έλεγα. Βρήκα έναν φίλο να με φιλοξενήσει και έκανα διακοπες.
Έαν πληρώσω εκεί το Αλεξάντερ Παλας, έτσι δεν λέγεται, τότε τουρισμό. Για την ακρίβεια εσωτερικό τουρισμό.
Έτσι θα τα ξεχώριζα σαν έννοιες
Παρεμπιπτόντως, ωραία πόλη η Ξάνθη. Την συστήνω... Πολύ ωραία μάλιστα.
-
Όχι τουρισμό.
Επισκέπτες; Τουρίστες;Καλό το ερώτημα..... Διακοπές θα έλεγα. Βρήκα έναν φίλο να με φιλοξενήσει και έκανα διακοπες.
Έαν πληρώσω εκεί το Αλεξάντερ Παλας, έτσι δεν λέγεται, τότε τουρισμό.
Παρεμπιπτόντως, ωραία πόλη η Ξάνθη. Την συστήνω... Πολύ ωραία μάλιστα.
Εγώ νομίζω ότι για την πόλη είσαι τουρίστας.
-
Άρα κάνουν διακοπές !
Ναι ρε συ εάν εσύ είσαι υπερήφανος όταν κότας στον καθρέφτη ότι κάνεις διακοπές στο οικογενειακό σας σπίτι, και αυτό το θεωρεις ίδιο με τον Βούλγαρο που άφησε το δικό του σπίτι για να έρθει δίπλα σε εσένα, τοτε καμία αντίρρηση. Κάνετε και οι δύο διακοπές.
Μόλις περνάς τα σύνορα εδώ πάνω, κατάθλιψη είναι η φάση....Καλά μη φανταστείς και οι Βούλγαροι που βλέπεις ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού είναι.
Έστω, πάνε Ιταλια.
Παντε στη Νίκαια.... Που την είδα σε εκπομπές και έμεινα κάγκελο. Πανέμορφο μέρος.
Άσε τη Νίκαια, παντε Ηράκλειο Κρήτης πανέμορφο και αυτό. Μπορείς;
-
Άρα κάνουν διακοπές !
Έστω, πάνε Ιταλια.
Παντε στη Νίκαια.... Που την είδα σε εκπομπές και έμεινα κάγκελο. Πανέμορφο μέρος.
Άσε τη Νίκαια, παντε Ηράκλειο Κρήτης πανέμορφο και αυτό. Μπορείς;
Μπορώ για 3 βράδια
Προτιμώ όμως κάπου πιο οικονομικά και περισσότερες μέρες! -
Γενικά εσείς πήγατε κάπου πέρα από το ένα οικογενειακό σπίτι που έχετε ή όχι;
-
Γενικά εσείς πήγατε κάπου πέρα από το ένα οικογενειακό σπίτι που έχετε ή όχι;
Πρώτο ποστ στο Διακοπές 2025
-
Α ναι, ξεχάστηκα
Ε ναι. Εσύ έκανες τουρισμό ή διακοπές. Εσύ ανήκεις σε αυτούς που όντως έκαναν ΔΙΑΚΟΠΈΣ
Το να παω στο πατρικό μου στο χωριό δεν είναι....
Θα έπρεπε να κάνω ποστ λέγοντας, πήγα στο σπίτι μου στο χωριό. Εδώ το κοτέτσι, εδώ το δέντρο που κρεμούσαν τις κούνιες, εκεί ο ανώμαλος το χωριού κτλ
Υ.γ Δεν έχω χωριό. Είμαι "πρωτευουσιανος" από πρόσφυγες. Όπου γης.... πατρίς.
-
Μπορείτε να πάτε στο πατρικό σας στο χωριό και να πληρώσετε τους γονείς σας για τη διαμονή, οπότε πλέον θα κάνετε τουρισμό.
-
Τεκνολοτζια...
Κάτι τέτοιο κάνουμε, ρίχνουμε λεφτά. Τουλάχιστον πάνε για καλό. -
Τουρισμό έκανε ο @sette. Για την ακρίβεια εσωτερικό τουρισμό, έτσι ονομάζεται.
Εγώ που πήγα σε ένα συγγενικό σπιτάκι και έκατσα κάποιες μέρες όπως κάνω εδώ και χρόνια έκανα διακοπές
Ίσως το ξεχωρίσουμε έτσι
Ξαφνικά, φούσκωσα σαν το παγώνι! Επιτέλους ξεχωρίζω σε κάτι από όλους εσάς τους πλεμπαίους με τα χωριά και τα εξοχικά... Ίου... Πόσο decadence...
Υ.γ.1 Πάλι καλά που υπήρχε ο κοινωνικός τουρισμός της συμβίας. Δεν είναι ότι ήταν ακατόρθωτο να πάω 13 μέρες (12 βράδια ) διακοπές, αλλά τα 380-400 ευρώ που γλίτωσα από τη διαμονή, δεν τα λες και λίγα... Συνολικά, όλα μαζί (συμμετοχή στη διαμονή, καύσιμα για αυτοκίνητο και... στομάχια, ποτά κλπ), μας βγήκαν 900 ευρώ. Άρα, χωρίς κοινωνικό τουρισμό, τα έξοδα θα ήταν στα 1300, δηλαδή 100 ευρώ/ημέρα...
Υ.γ. 2 πέραν της πλάκας, δεν θα κρύψω ότι χαζεύω οικόπεδα σε Βόρεια Εύβοια... Προς ώρας, καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους... Άλλωστε, πρώτα κάνεις επενδύσεις, μετά περιμένεις να αποδώσουν και αφού γίνεις φτασμένος entrepreneur αγοράζεις και εξοχικό...
-
@sette said in Διακοπές 2025:
Τουρισμό έκανε ο @sette. Για την ακρίβεια εσωτερικό τουρισμό, έτσι ονομάζεται.
Ίσως το ξεχωρίσουμε έτσι
Ξαφνικά, φούσκωσα σαν το παγώνι! Επιτέλους ξεχωρίζω σε κάτι από όλους εσάς τους πλεμπαίους με τα χωριά και τα εξοχικά... Ίου... Πόσο decadence...
Υ.γ.1 Πάλι καλά που υπήρχε ο κοινωνικός τουρισμός της συμβίας. Δεν είναι ότι ήταν ακατόρθωτο να πάω 13 μέρες (12 βράδια ) διακοπές, αλλά τα 380-400 ευρώ που γλίτωσα από τη διαμονή, δεν τα λες και λίγα... Συνολικά, όλα μαζί (συμμετοχή στη διαμονή, καύσιμα για αυτοκίνητο και... στομάχια, ποτά κλπ), μας βγήκαν 900 ευρώ. Άρα, χωρίς κοινωνικό τουρισμό, τα έξοδα θα ήταν στα 1300, δηλαδή 100 ευρώ/ημέρα...
Υ.γ. 2 πέραν της πλάκας, δεν θα κρύψω ότι χαζεύω οικόπεδα σε Βόρεια Εύβοια... Προς ώρας, καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους... Άλλωστε, πρώτα κάνεις επενδύσεις, μετά περιμένεις να αποδώσουν και αφού γίνεις φτασμένος entrepreneur αγοράζεις και εξοχικό...
Σε ειχα παρει χαμπαρι εγω
Βρηκαμε κατι καλο ; διπλαρωσε τον παπα του χωριου , οπου σε ενδιαφερει . -
Για εξοχικό το θες το οικόπεδο ή για εναλλακτικό Airbnb με θέα
Όπως αυτά…..
Έλα σε έφτιαξα τώρα….το ξέρω.
-
Αναφέρατε για τις "διακοπές" που κάνουν οι Έλληνες στο "εξοχικό", δηλαδή στο σπίτι του παππού/θείου/μπατζανακη κλπ.
Όλα αυτά τα "εξοχικά" προέκυψαν απ τη μαζική εσωτερική (και στο εξωτερικό) μετανάστευση κι εγκατάλειψη της υπαίθρου, μιας χώρας που μέχρι το '70 η διαβίωση ήταν επί το πλείστον αγροτική, και πρόκειται κυρίως για σπιτάκια της ανάγκης.
Όταν λίγδωσε το άντερο των πρώην πεινασμενων, γύρισαν και συμμάζεψαν τα "καλύβια" και τα έκαναν να φαίνονται σαν γραφικά σπιτάκια.
Τη δεκαετία 80 μέχρι 2000 πήγαν κι οι νεοπλουτε μικροαστοι κι αγόρασαν παλιά καλά πέτρινα κι από τότε διαρκώς ανακαινίζονται αρκετά, κι αρκετά ερείπωσαν.
Ευτυχώς (και να τον ακούτε τον Λαπη) όσο και να μη μας αρέσει, ήρθαν κι οι Βαλκάνιοι λαθρομετανάστες και δεν νεκρωσε τελείως η υπαιθρος κι έχουμε κάπου να πάμε στις ...διακοπές, που μια χαράτις κάναμε πριν το Μητσοτακικό Έπος (την τελευταία καταραμένη συριζοχρονιά, ο φρέντο (ναι, είχαμε και στο χωριο μ φρεντο) και το σουΦλάκ'ι είχαν 1 με 1μισι €.
Παράδειγμα οι δικοί μου, κι η πλειοψηφία σαν τους δικούς μου, που δεν πρέπει να χουν κάνει πάνω από 20 διανυκτερεύσεις στη ζωή τους, εκτός των πατρικων χωριών τους, όπου περνάνε τις "διακοπές" συντηρωντας και συμμαζεύοντας τα σπιτάκια όπου γεννήθηκαν.Ο τουρισμός προέκυψε πολύ αργότερα, κι αρχικά αφορούσε μόνο σε αλλοδαπούς πλουσιότερους από τους ντόπιους, που τους έβγαινε και τζάμπα.
Το σημερινό μοντέλο τουρισμού, όπως λένε μερικοί, δεν θα μακροημερευσει:
Διακοπές 2025