-
@dettol said in VW Tiguan 2016:
@libitas said in Nέο VW Tiguan:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πλέον η εγγύηση είναι 4 χρόνια για όλα τα αυτοκίνητα της VW. Βασικός λόγος που κλίνω στην επιλογή του είναι η ευρυχωρία του. Μπήκα σε 5-6 της κατηγορίας του, κανένα δεν ήταν τόσο άνετο. Μόνο το Kodiaq αλλά είναι άλλη κατηγορία και το απέκλεισα καθώς το μήκος του είναι απαγορευτικό.
Τα παιδιά είναι σε παιδικά καθίσματα αλλά ήδη το μεγάλο (σχεδόν 8 ετών) ξεκίνησε αναγκαστικά να κάθεται σε booster.
για τους ιδιους ακριβως λογους το ειχα αγορασει και εγω τοτε. Μου αρεσε επισης παρα πολυ οτι τα πισω καθισματα κινουνται ωστε να αυξομειωθει ο χωρος του πορτ μπαγαζ. Προσφερει τεραστιους χωρους για τις διαστασεις του και σκεψου οτι εγω ειχα το mk2 με 4.45.
Παντως 3 full sized παιδικα καθισματα δεν χωραει με τιποτα. 2 μεγαλα και το booster στη μεση, κατι γινεται.
Το μοναδιο αλλο αυτοκινητο που θα σου προτεινα να δεις προσεκτικα ειναι το 3008, που το θεωρω πιο ομορφο και μοντερνο. Το φορμεντορ ειναι πανεμορφο, αλλα οντως υπολειπεται σε χωρους.Πρακτικα το VW TIGUAN II ειναι το πιο ανετο πισω ,έχοντας και την καλύτερη ποιότητα την οποία βλέπεις και ικανοποιείσαι. Το C5 Aircross πισω είναι πολύ στριμωγμένο για τα πόδια συν το ότι κάθεσαι χαμηλά και δεν έχει καλή γωνία το σώμα. Το 3008 δεν είναι τόσο άνετο όσο το TIGUAN και δεν έχει την ίδια αίσθηση ποιότητας (θεωρώ ότι η απτή ποιότητα του ομίλου είναι η πιο καλή ).
Ιδανικά θα ήθελα το εσωτερικό του pro-f/l ( με τα κουμπιά για τον κλιματισμό και τα τραπεζάκια πίσω για τα παιδιά) με τα μπροστινά φανάρια του f/l (....καλά μεχρι το 2021 δεν είχαν ακούσει στη VW για LED φώτα ημέρας ?) -
Καλημερα μετα απο πολυ καιρο ! Αγορασα μεταχειρισμενο ενα VW TIGUAN του 2019 1.5 TSI manual. Ενω ειναι ενα πολυ ποιοτικο αυτοκινητο,με χωρους κλπ , εχω ξενερωσει απο την ανεση του. Μου φαινεται οτι ειναι πολυ σκληρο για χρηση μεσα στην πολη (ποναει η μεση μου) , τοσο που θεωρω πιο ξεκουραστη την οδηγηση ακομη και σ ενα POLO του 2002. Νομιζω οτι την κατασταση χειροτερευει πολυ το γεγονος οτι στις χαμηλες στροφες "κλοτσάει" ,όπως και να το οδηγησω. Είναι χαρακτηριστικο των μοντελων , είναι τόσο κακομεταχειρισμένο ή απλώς πρέπει να αλλάξω τροπο οδήγησης ?
-
@dimalex said in VW Tiguan 2016:
Καλημερα μετα απο πολυ καιρο ! Αγορασα μεταχειρισμενο ενα VW TIGUAN του 2019 1.5 TSI manual. Ενω ειναι ενα πολυ ποιοτικο αυτοκινητο,με χωρους κλπ , εχω ξενερωσει απο την ανεση του. Μου φαινεται οτι ειναι πολυ σκληρο για χρηση μεσα στην πολη (ποναει η μεση μου) , τοσο που θεωρω πιο ξεκουραστη την οδηγηση ακομη και σ ενα POLO του 2002. Νομιζω οτι την κατασταση χειροτερευει πολυ το γεγονος οτι στις χαμηλες στροφες "κλοτσάει" ,όπως και να το οδηγησω. Είναι χαρακτηριστικο των μοντελων , είναι τόσο κακομεταχειρισμένο ή απλώς πρέπει να αλλάξω τροπο οδήγησης ?
Δεν ειμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσω, αφού δεν το έχω. Οταν όμως έψαχνα αυτοκίνητο το 2017, είχα κάνει 2 φορές test drive το Tiguan και μου είχε κάνει άσχημη εντύπωση το πόσο σκληρή ανάρτηση είχε - ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που το απέρριψα (ο άλλος ήταν το DSG).
-
Όλα τα χειροκίνητα tsi κλωτσάνε λίγο στις χαμηλές στροφές. Μάλλον επειδή είναι ρυθμισμένα για το dsg και στο χειροκίνητο έχουν λίγο απότομη συμπεριφορά.
Πρέπει να διαμορφώσεις λίγο τον τρόπο που χειρίζεσαι το συμπλέκτη και το γκάζι, παίζοντας θα το βρεις για να είναι πιο ομαλό. -
Ειναι η εκδοση r line? Αν ναι, δεν μπορεις να κανεις κατι. Ειναι η σπορ εκδοση κ πραγματι ειναι αρκετα σκληρη κ οι 19αρες δεν βοηθανε.
Ειχα το 1.5 tsi r line του 2019, πολυ σκληρο, κ ετσι οταν πηρα το 2022 το ιδιο αμαξι αλλα με τον διλιτρο με τα 245 αλογα το πρωτο πραγμα που προσθεσα στα εξτρα ηταν το dcc. Με την ρυθμιζομενη αναρτηση εγινε αλλο αμαξι.
-
This post is deleted!
VW Tiguan 2016