-
Μάνα μου δεν έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς. Είσαι και λίγο φανατικός με τα εξοπλιστικά και νομίζεις ο κόσμος γυρίζει γύρω από εκεί.
Επι ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν 11% οι εξαγωγές ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν στο 10%.
Η αγορά έπεσε στις πραγματικές της διαστάσεις. Μάλιστα επι ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε η αγορά σε εξωστρεφείς συναλλαγές. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά διότι βοήθησα σε αυτόν τον κλάδο σε εξαγωγική εταιρία και έβλεπα τις συμφωνίες από κοντά. Ακριβώς λόγω του ότι η εσωτερική ζήτηση έπεσε στα επίπεδα που ήταν και δεν υπήρχε δανεικό χρήμα αλλά πραγματικό χρήμα οι έλληνες στράφηκαν στο εξωτερικό και προσπάθησαν να ανταγωνιστούν στην διεθνή αγορά.
Επι ΣΥΡΙΖΑ πάντως κλείστηκε η συμφωνία της δεκαετίας για τα 90 πολεμικά αεροσκάφη και η συμφωνία για το άνοιγμα των ναυπηγείων της σύρου.
Οπως επίσης επι συριζα στάλθηκε η επιστολή στη κατασκευάστρια εταιρία για τις φρεγάτες, οοου φυσικά μετά τη συνέχισε η ΝΔ. Ενώ είχε κλήσει συμφωνία πως η μία θα κατασυαζοταν στο εξωτερικό και όλες οι άλλες στην Ελλάδα ώστε να αποκτήσουμε τεχνογνωσία. Δεν ξέρω τι έγινε με την συμφωνία αυτή, εσύ τα παρακολουθείς πιο εντατικά αυτά τα θέματα.
Επι ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν συμμαχικά στρατόπεδα στα σύνορα της χώρας με σκοπό την ενίσχυση περιοχών
Απλώς ζείτε σε έναν πλασματικό κόσμο. Έχετε μανουριασει που είδατε μεγαλύτερη ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ αυξηση εισοδημάτων στους φτωχούς. Τότε ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς και όχι σε εσάς με τα 2-3 χιλιάρικα.
Λες και εσείς μονάχα είστε έλληνες και οι άλλοι όχι.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εντωμεταξύ στον ΣΚΑΙ έδειχναν εικόνες από τους μετανάστες. Σε ένα σημείο έχουν βάλει όλες τις γυναίκες και τα μωρά και σε ένα άλλο όλους τους άντρες. Λογικό θα έλεγα.
Οι φανατικοί έδειχναν μονάχα τους άντρες, όχι την άλλη γωνία με τις γυναίκες και τα μωρά.
Και έτσι έβγαλαν το αφήγημα τους.
Οχι ότι γενικότερα δεν είναι περισσότεροι οι άντρες και όχι ότι μέσα σε αυτούς μπορούν να υπάρχον και περίεργα στοιχεία.
Για αυτό άλλωστε έχουμε τις υπηρεσίες να τους αναλύουν έναν έναν ξεχωριστά.
Αλλά το αφήγημα για εισβολή στρατών με μωρόμάνες …..μπα
Ναι κι εδώ ψέμματα σου λένε, άνω του 90% λένε τα στοιχεία ότι είναι νέοι άνδρες. Μάνες και μωρά γιοκ. Μόνο οι άνδρες κινδυνεύουν από καθεστώτα, πολιτικές διώξεις κλπ, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι απολύτως ασφαλή και δεν έρχονται.
Εγώ σου λέω τι έδειχναν στα πλάνα από αυτούς που ήρθαν από Κρήτη. Παρά πολλοί άντρες, αλλά και αρκετές γυναίκες με μωρά. 20-30 μωρόμάνες ενώ οι άντρες ας πούμε 120.
Άρα φαντάζομαι εσύ θα ήθελες να τους πνίξεις όλους μαζί ε;;;;
Ποιες διαδικασίες και έλεγχο…..βυθίστε τους και τελειώνει η υπόθεση…σωστά;;;;
-
Εντωμεταξύ στον ΣΚΑΙ έδειχναν εικόνες από τους μετανάστες. Σε ένα σημείο έχουν βάλει όλες τις γυναίκες και τα μωρά και σε ένα άλλο όλους τους άντρες. Λογικό θα έλεγα.
Οι φανατικοί έδειχναν μονάχα τους άντρες, όχι την άλλη γωνία με τις γυναίκες και τα μωρά.
Και έτσι έβγαλαν το αφήγημα τους.
Οχι ότι γενικότερα δεν είναι περισσότεροι οι άντρες και όχι ότι μέσα σε αυτούς μπορούν να υπάρχον και περίεργα στοιχεία.
Για αυτό άλλωστε έχουμε τις υπηρεσίες να τους αναλύουν έναν έναν ξεχωριστά.
Αλλά το αφήγημα για εισβολή στρατών με μωρόμάνες …..μπα
Ναι κι εδώ ψέμματα σου λένε, άνω του 90% λένε τα στοιχεία ότι είναι νέοι άνδρες. Μάνες και μωρά γιοκ. Μόνο οι άνδρες κινδυνεύουν από καθεστώτα, πολιτικές διώξεις κλπ, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι απολύτως ασφαλή και δεν έρχονται.
Εγώ σου λέω τι έδειχναν στα πλάνα από αυτούς που ήρθαν από Κρήτη. Παρά πολλοί άντρες, αλλά και αρκετές γυναίκες με μωρά. 20-30 μωρόμάνες ενώ οι άντρες ας πούμε 120.
Άρα φαντάζομαι εσύ θα ήθελες να τους πνίξεις όλους μαζί ε;;;;
Ποιες διαδικασίες και έλεγχο…..βυθίστε τους και τελειώνει η υπόθεση…σωστά;;;;
Κύττα, μεταξύ του να τους πνίξεις και του να τριγυρνάνε χέζοντας στο Πεδίο του Άρεως ή να είναι μπλκαρισμένοι στην Ειδομένη σε σκηνές υπάρχουν διαβαθμίσεις. Από την μια πλευρά λοιπόν ουδείς τους έπνιξε όπως βλέπεις. Να υποθέσω λοιπόν ότι η προοδευτική άποψη συντάσσεται με το δεύτερο?
-
Οχι φυσικά…. Το να είμαστε ένα οργανωμένο κράτος με κανόνες είναι προοδευτικό. Διότι έχουμε αρχες.
Απλώς δεν ξέρω εαν διαβάζεις τις συζητήσεις μας εδώ μέσα αλλά εδώ και δύο ημέρες οι ΝΔ τες του φόρουμ ήθελαν να τους πνίξουν για να τελειώνουμε.
Λες και επειδή γεννήθηκαν κάποιοι άντρες και είναι ακόμα 19-25 ετών δεν είναι παιδιά κάποιου γονέα. Δεν θεωρούνται ανθρώπινα όντα και παιδιά όπως οι γυναίκες με μωρά. Τους βυθίζουμε όλους μαζί λοιπόν χωρίς πολλές ερωτήσεις και ειμαστε οκ. Αυτό λέγεται από ΝΔ τες
-
Μάνα μου δεν έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς. Είσαι και λίγο φανατικός με τα εξοπλιστικά και νομίζεις ο κόσμος γυρίζει γύρω από εκεί.
Δες κανένα στατιστικό. Οι περίοδοι που η χώρα είχε σχετικά καλές οικονομικές επιδόσεις ήταν διαχρονικά κυρίως αυτές που δεν είχε να αποπληρώνει βαρβάτα εξοπλιστικά
Καλά, αν το πάμε έτσι οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ κάθε χρόνο. Δες επίσης και τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.
Η αγορά έπεσε στις πραγματικές της διαστάσεις. Μάλιστα επι ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε η αγορά σε εξωστρεφείς συναλλαγές. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά διότι βοήθησα σε αυτόν τον κλάδο σε εξαγωγική εταιρία και έβλεπα τις συμφωνίες από κοντά. Ακριβώς λόγω του ότι η εσωτερική ζήτηση έπεσε στα επίπεδα που ήταν και δεν υπήρχε δανεικό χρήμα αλλά πραγματικό χρήμα οι έλληνες στράφηκαν στο εξωτερικό και προσπάθησαν να ανταγωνιστούν στην διεθνή αγορά.
Επι ΣΥΡΙΖΑ πάντως κλείστηκε η συμφωνία της δεκαετίας για τα 90 πολεμικά αεροσκάφη και η συμφωνία για το άνοιγμα των ναυπηγείων της σύρου.
Οπως επίσης επι συριζα στάλθηκε η επιστολή στη κατασκευάστρια εταιρία για τις φρεγάτες, οοου φυσικά μετά τη συνέχισε η ΝΔ.
Συμφωνήθηκε, δεν πληρώθηκε.
Επι ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν συμμαχικά στρατόπεδα στα σύνορα της χώρας με σκοπό την ενίσχυση περιοχών
Αυτό τώρα που κολλάει?
Απλώς ζείτε σε έναν πλασματικό κόσμο. Έχετε μανουριασει που είδατε μεγαλύτερη ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ αυξηση εισοδημάτων στους φτωχούς. Τότε ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς και όχι σε εσάς με τα 2-3 χιλιάρικα.
Οι έλληνες το 19 ψήφησαν και παραδόξως όλα αυτά τα καλά που βλέπεις δεν τα είδαν (για κάποιο περιέργο λόγο που δεν μας τον έχει εξηγήσει κανείς...). Ούτε εγώ για να πω την αλήθεια, έλληνας είμαι κι εγώ. Κι επειδή έχεις πιάσει την μανιέρα των απαίδευτων και αμόρφωτων (γιατί σε βολεύει, λες και οι άλλος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην τσέπη του, λες και στις εκλογές του 27 όλοι θα υπνωτιστούν και δεν θα λάβουν υπόψιν τον πληθωρισμό που τρώνε ή τα διαγράμματα του μαρινάκη στην πραγματικότητά τους) να σου αναφέρω απλά ότι στην Ιαπωνία πριν κάτι μέρες μια τύπισσα ανάλογη της "δικής μας" "μπάμπα-βάνγκα" πρόέβλεψε τσουνάμι και για εκείνη την ημέρα τα δρομολόγια τραίνων και αεροπλάνων μειώθηκαν κάπου 85%!
-
Οχι φυσικά…. Το να είμαστε ένα οργανωμένο κράτος με κανόνες είναι προοδευτικό. Διότι έχουμε αρχες.
Απλώς δεν ξέρω εαν διαβάζεις τις συζητήσεις μας εδώ μέσα αλλά εδώ και δύο ημέρες οι ΝΔ τες του φόρουμ ήθελαν να τους πνίξουν για να τελειώνουμε.
Λες και επειδή γεννήθηκαν κάποιοι άντρες και είναι ακόμα 19-25 ετών δεν είναι παιδιά κάποιου γονέα. Δεν θεωρούνται ανθρώπινα όντα και παιδιά όπως οι γυναίκες με μωρά. Τους βυθίζουμε όλους μαζί λοιπόν χωρίς πολλές ερωτήσεις και ειμαστε οκ. Αυτό λέγεται από ΝΔ τες
Αυτό λέγεται από ΝΔτες και διαφωνώ κάθετα. Από τους αντιπολιτευόμενους τι λέγεται?
-
Αυτό λέγεται από ΝΔτες και διαφωνώ κάθετα. Από τους αντιπολιτευόμενους τι λέγεται?
Nα τους δώσουμε γη κα ύδωρ μην και μας κακοχαρακτηρίσει η ΕΕ και ο ΟΗΕ - που ειναι μακριά από τον κ@λο τους!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Nα τους δώσουμε γη κα ύδωρ μην και μας κακοχαρακτηρίσει η ΕΕ και ο ΟΗΕ - που ειναι μακριά από τον κ@λο τους!
Είπαμε, μεταξύ του γη και ύδωρ και να τους πνίξουμε υπάρχουν διαβαθμίσεις. Το τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση το βλέπουμε (προσπερνάω τις αστείες κορώνες του πλευρη), το αν θα "της βγει" δεν το ξέρω. Το τι θα έκανε η αντιπολίτευση μου είναι θολό.
-
Είπαμε, μεταξύ του γη και ύδωρ και να τους πνίξουμε υπάρχουν διαβαθμίσεις. Το τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση το βλέπουμε (προσπερνάω τις αστείες κορώνες του πλευρη), το αν θα "της βγει" δεν το ξέρω. Το τι θα έκανε η αντιπολίτευση μου είναι θολό.
Συμφωνώ μαζί σου.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Συμφωνώ μαζί σου.
Εγώ πάντως είμαι λίγο ρηξικέλευθος, δεν θα είχα θέμα σε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης τέτοιων οικογενειών στην επαρχία. Βέβαια οι πόροι και η οργάνωση που χρειάζονται για να αγοράσει το κράτος σε κάθε χωριουδάκι κατοικίες και καλλιεργήσιμη γη για να τους δώσει δεν ξέρω αν είναι διαχειρίσιμα, από την κυβέρνηση που βλέπω σίγουρα όχι, είναι στα κυβικά της προηγούμενης, να φάμε κανένα φράγκο απο εργαλαβία hot spot κι όξω απ την πόρτα.
Και υπάρχει βέβαια πάντα το ερώτημα αν και αυτοί οι ίδιοι θα θέλανε να γίνουν χαρωποί αγρότες και τσομπαναραίοι στα χωριά μας και το ακόμη μεγαλύτερο αν είναι να το κάνουμε γιατί δεν κάνουμε κάτι ανάλογο πρώτα για τους γηγενείς. -
This post is deleted! -
Εγώ πάντως είμαι λίγο ρηξικέλευθος, δεν θα είχα θέμα σε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης τέτοιων οικογενειών στην επαρχία.
Εγώ ειμαι πολύ κάθετος: Εαν ειναι πρόσφυγες πολέμου, ας τους δεχτούμε μετά από ενδελεχή έλεγχο και εφόσον μας δώσει φράγκα η ΕΕ, γιατι μόνοι μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο,τιδήποτε άλλο (λαθρομετανάστες, εισβολείς, κλπ.) πίσω στην χώρα από την οποία ήρθαν, δεν ειναι ευπρόσδεκτοι εδω.
-
Δες κανένα στατιστικό. Οι περίοδοι που η χώρα είχε σχετικά καλές οικονομικές επιδόσεις ήταν διαχρονικά κυρίως αυτές που δεν είχε να αποπληρώνει βαρβάτα εξοπλιστικά
Καλά, αν το πάμε έτσι οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ κάθε χρόνο. Δες επίσης και τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.
Για αυτό είναι καλό το Greek economics διότι προσπαθεί να σπάσει τον αναλφαβητισμό περί οικονομικών στους έλληνες.
Εάν θυμάσαι ο λόγος που τα έγραφα και εγώ αυτά ήταν για να σας βοηθήσω να μάθετε ένα κλικ περισσότερα για την οικονομία, το θεωρώ δημοκρατικό εργαλείο το να γνωρίζεις το τι νούμερα και αριθμούς σου πετάνε και να μπορείς να τους κρίνεις.
Ο ΔΒΠ είναι ένας δείκτης ποσοτικής αύξησης της εγχώριας παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων.
Αυτός που πρέπει να εξεταστεί σε αντιδιαστολή με αυτόν ειναι ο λεγόμενος γενικός δείκτης τρεχουσών συναλλαγών επι του ΑΕΠ.
Αυτός εμμέσως περιλαμβάνει μέσα του και τον ΔΒΠ που απομονώνουν τα παπαγαλάκια στα sites και λένε τη μισή αλήθεια.
Επι ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια ο δείκτης αυτός χοντρικά ήταν στο -6% επι ΝΔ και ποσοτικής χαλάρωσης μαζί με ταμείο ανάκαμψης κάποιων δεκάδων δις, κοντά στο -6,5%
Δηλαδή κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Διότι η αγορά δανείζεται για την κάλυψη του κενού αυτού και για την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ. Ενώ μπορεί αναλογικά να είναι ίδιο ποσοστό, ονομαστικά είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ χρέος. Αυτό όμως δεν ανακοινώνεται. Μεταφράζεται σε κέρδη τραπεζών αλλά μένει ως ΧΡΕΟΣ στην ιδιωτική οικονομία.
Αυτά ΔΕΝ τα λένε οι δημοσιογράφοι, τα λένε όμως οι επιστήμονες που λοιδορούνται
Οπως επίσης επι συριζα στάλθηκε η επιστολή στη κατασκευάστρια εταιρία για τις φρεγάτες, όπου φυσικά μετά τη συνέχισε η ΝΔ.
Συμφωνήθηκε, δεν πληρώθηκε.
Λάθος, και συμφωνήθηκε και ξεκίνησαν δόσεις αποπληρωμής και δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός μελλοντικών υποχρεώσεων στον κρατικό προυπολογισμό όπου κάθε χρόνο η χωρα θα αποπληρώνει τις αγορές για την άμυνα της.
Ψάξε να δεις τι είναι το MTFS και που είναι υποχρεωτικό για τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Ούτε αυτό το λένε τα πολεμικά sites που πληρώνονται από κρατικές διαφημίσεις
Αυτό τώρα που κολλάει?
Κολλάει στο ότι συνέχιζε μια εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολική και δεν έκανε του κεφαλιού του χωρίς την έγκριση του μεγαλύτερου μέρους της βουλής.
Οι έλληνες το 19 ψήφησαν και παραδόξως όλα αυτά τα καλά που βλέπεις δεν τα είδαν (για κάποιο περιέργο λόγο που δεν μας τον έχει εξηγήσει κανείς...). Ούτε εγώ για να πω την αλήθεια, έλληνας είμαι κι εγώ. Κι επειδή έχεις πιάσει την μανιέρα των απαίδευτων και αμόρφωτων (γιατί σε βολεύει, λες και οι άλλος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην τσέπη του, λες και στις εκλογές του 27 όλοι θα υπνωτιστούν και δεν θα λάβουν υπόψιν τον πληθωρισμό που τρώνε ή τα διαγράμματα του μαρινάκη στην πραγματικότητά τους) να σου αναφέρω απλά ότι στην Ιαπωνία πριν κάτι μέρες μια τύπισσα ανάλογη της "δικής μας" "μπάμπα-βάνγκα" πρόέβλεψε τσουνάμι και για εκείνη την ημέρα τα δρομολόγια τραίνων και αεροπλάνων μειώθηκαν κάπου 85%!
Άσχετο αυτό, με την επιστήμη της οικονομετρίας.
Οι έλληνες ψήφισαν με 32% τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα η μισή Ελλάδα διαδήλωνε για το μακεδονικο. Να σου πω την αλήθεια εκεί θύμωσα και εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα αυτό το γεγονός δεν αναιρεί τα μακροικονομικα επιτεύγματα του μέσα σε 3 έτη και τη στασιμότητα της ΝΔ εδώ και 6,5 έτη σε ονομαστικούς όρους και την ύφεση υπό πραγματικούς όρους.
-
Δεν είναι μόνο το εισόδημα, είναι και η περιουσία. Έχω γειτόνισσα γριά που παίρνει 600€ σύνταξη χηρείας, και κάνα χιλιάρικο από ενοίκια, αλλά έχει 15 εκατ. κληρονομική περιουσία (θα πάει στο παιδί της, μη λιγουρευεστε!). Αυτά στην Ελλάδα βέβαια, στις ΗΠΑ π.χ. με τέτοια περιουσια και παράλληλο εισόδημα, η σύνταξη θα μειωνόταν πολύ ή θα κοβόταν.
Και αντίστροφα, το ότι δουλεύει κάποιος σε μια καλή θέση και παίρνει 3k το μήνα π.χ. δε σημαίνει ότι είναι πλούσιος απαραίτητα, μπορεί κάλλιστα να μην ανήκει στο 10% των Ελλήνων που κατέχει το 45% του πλούτου της χώρας. -
Αυτός που πρέπει να εξεταστεί σε αντιδιαστολή με αυτόν ειναι ο λεγόμενος γενικός δείκτης τρεχουσών συναλλαγών επι του ΑΕΠ.
Ρε συ Lap, έλεος, αν δεν θέλεις να δεις κάτι μην το βλέπεις...
Πως αλλιώς να στο πω. Μην ψάχνεις το ισοζύγιο μόνο στο ότι "η κακή κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλύσει τον παραγωγικό ιστό", δες τα εξοπλιστικά και δες ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ αγοράστηκε και ΔΕΝ αποπληρώθηκε τίποτα, νάδα. Τα ίδια ισχύουν και για την "φοβερή" περίοδο σημίτη και την "καταστροφική" του καραμανλή, τα πολλά όπλα παραγγέλθηκαν περί το 2002-2003 και αποπληρώθηκαν μετά. Δεν περιγράφω άλλο...
Οι έλληνες ψήφισαν με 32% τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα η μισή Ελλάδα διαδήλωνε για το μακεδονικο. Να σου πω την αλήθεια εκεί θύμωσα και εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα αυτό το γεγονός δεν αναιρεί τα μακροικονομικα επιτεύγματα του μέσα σε 3 έτη και τη στασιμότητα της ΝΔ εδώ και 6,5 έτη σε ονομαστικούς όρους και την ύφεση υπό πραγματικούς όρους.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι οι έλληνες πέρναγαν κοτσάνι, είχαν λεφτά στην τσέπη, φθηνό ρεύμα, δουλειές, όλα τα καλά του αβραάμ και του ισαάκ και πήγαν σαν κουτορνίθια και ψήφισαν ΝΔ μόνο και μόνο γιατί έγινε η συμφωνία του μακεδονικού.
Όπως επίσης είναι και πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι οι έλληνες τώρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και για να καταλάβουν ότι η τσέπη τους δεν πάει καλά πρέπει να δουν τα διαγράμματα του μαρινάκη.
Έχω ψηφίσει να σωρό φορές μετά το 80, σε διαβεβαιώνω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα όσα και να λένε οι χαμένοι (εξωγήινοι, μακεδονικό, βαρύς ο στίβος...) ήταν ΠΑΝΤΑ συνάρτηση της τσέπης και των χρημάτων που αισθάνονταν ότι είχε στην τσέπη ο απλός κόσμος, τελεία και παύλα. -
Ρε συ Lap, έλεος, αν δεν θέλεις να δεις κάτι μην το βλέπεις...
Πως αλλιώς να στο πω. Μην ψάχνεις το ισοζύγιο μόνο στο ότι "η κακή κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλύσει τον παραγωγικό ιστό", δες τα εξοπλιστικά και δες ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ αγοράστηκε και ΔΕΝ αποπληρώθηκε τίποτα, νάδα. Τα ίδια ισχύουν και για την "φοβερή" περίοδο σημίτη και την "καταστροφική" του καραμανλή, τα πολλά όπλα παραγγέλθηκαν περί το 2002-2003 και αποπληρώθηκαν μετά. Δεν περιγράφω άλλο...
Μα αφού γράφεις ανυπόστατα πράγματα. Δεν κατανοείς το τι γράφεις…
Τα νούμερα που βλέπεις είναι ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ όπως και ~επι ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ συνδέονται με το μέγεθος του ΑΕΠ καθώς και τις ετήσιες εισπράξεις των δημοσίων ταμείων από τον τζίρο της αγοράς
Χωρίς τις δόσεις αυτές θα είχαμε -5,5% έλλειμα ενώ τώρα έχουμε -6,5%
Αντίστοιχα επι ΣΥΡΙΖΑ θα ηταν 0,3% μικρότερο το έλλειμα αλλα επι μνημονίων.
Ενώ επι ΝΔ επι εποχής ποσοτικής χαλάρωσης και απείρου χρήματος να τρέχει δεξιά και αριστερά.
Μετά το 2005 (ήταν και ο λόγος που έγινε το μπάχαλο επι καραμανλη) οι δαπάνες άμυνας γράφονται στις χρονιές αγοράς, και τα κράτη επιλέγουν τις δόσεις.
Άρα χοντρικά εάν θες να κάνεις την σύνδεση της άμυνας στο αφήγημα σου αφαιρώντας τις δόσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επι μνημόνια και κλειστές τράπεζες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του είχε έλλειμα συναλλαγών επι του ΑΕΠ 6% ενώ η ΝΔ επι ποσοτική χαλάρωση ταμείο ανάκαμψης και 6,5 έτη ως δεύτερη θητεία παρουσιάζει έλλειμα 5,κάτι %. (Χωρίς τις δαπάνες άμυνας)
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι οι έλληνες πέρναγαν κοτσάνι, είχαν λεφτά στην τσέπη, φθηνό ρεύμα, δουλειές, όλα τα καλά του αβραάμ και του ισαάκ και πήγαν σαν κουτορνίθια και ψήφισαν ΝΔ μόνο και μόνο γιατί έγινε η συμφωνία του μακεδονικού.
Όπως επίσης είναι και πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι οι έλληνες τώρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και για να καταλάβουν ότι η τσέπη τους δεν πάει καλά πρέπει να δουν τα διαγράμματα του μαρινάκη.Προφανώς οι έλληνες έχουν μεγάλο αναλφαβητισμό στα περί οικονομίας θέματα, είναι φανερό και από τις συζητήσεις μας εδώ πέρα. Σκόρπια νούμερα από επικεφαλίδες δημοσιευμάτων και λοιδορία επίσημων στοιχείων του κράτους, υπουργείων και ανεξάρτητων αρχών της Ελλάδας και της Ε.Ε
Πηγή πληροφόρησης είναι ο δημοσιογράφος και όχι τα δεδομένα. Θα μου πεις αυτό συμβαίνει σε όλες τις κυβερνήσεις όπως και επι ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ συμφωνώ.
Έχω ψηφίσει να σωρό φορές μετά το 80, σε διαβεβαιώνω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα όσα και να λένε οι χαμένοι (εξωγήινοι, μακεδονικό, βαρύς ο στίβος...) ήταν ΠΑΝΤΑ συνάρτηση της τσέπης και των χρημάτων που αισθάνονταν ότι είχε στην τσέπη ο απλός κόσμος, τελεία και παύλα.
Προφανώς, και ήταν το μακεδονικό. Σε ποια χώρα ζούσες τότε. Πάνω από 1 εκ διαδηλωτές στους δρόμους.
-
Οικονομικά αναλφάβητοι οι Ελληνες έως 60 ετών
https://www.kathimerini.gr/economy/562786141/oikonomika-analfavitoi-oi-ellines-eos-60-eton/
Σωωωωωπααααα
-
Άρα χοντρικά εάν θες να κάνεις την σύνδεση της άμυνας στο αφήγημα σου ο ΣΥΡΙΖΑ επι μνημόνια και κλειστές τράπεζες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του είχε έλλειμα συναλλαγών επι του ΑΕΠ 6% ενώ η ΝΔ επι ποσοτική χαλάρωση ταμείο ανάκαμψης και 6,5 έτη ως δεύτερη θητεία παρουσιάζει έλλειμα 5,κάτι %
Ναι, ήρθε ή κακιά μάγισσα και ανάγκασε τον πτωχό σύριζα να έχει κλειστές τράπεζες, δεν τις έκλεισε μόνος του...
Άντε, πήρες μπρος με το ισοζύγιο και των δύο περιόδων και την σύνδεση των εξοπλιστικών με αυτό, για πες τώρα γραμματιζούμενε σε εμάς τους οικονομικά αναλφάβητους ποια ήταν και η μέση τιμή στο φυσικό αέριο (όλο εισαγόμενο) το 15-18 σε σχέση με π.χ. 2020 και μετά και πόσο επιβαρύνει αυτό το ισοζύγιο;Και επειδή δεν έχω σκοπό να γράφω για πολύ αν θέλεις να καταλήξεις ότι παρόλα τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης η ΝΔ δεν έχει πετύχει κάποια σοβαρή αλλαγή του παραγοντικού μοντέλλου της χώρας θα συμφωνήσω απόλυτα, μην κουράζεσαι και μόνο για αυτό αξίζει να καταψηφιστεί. Εκεί που διαφωνώ είναι σε κάποια που αναλύεις για την περίοδο των συριζαίων και βλέπεις απλά διαγράμματα χωρίς να ψάχνεις παραπέρα το πως και το γιατί. Το ίδιο κάνει και ο μαρινάκης με σχετική επιτυχία απ όσο βλέπω στο φιλοθέαμον κοινό, π.χ. σε έναν από τους τελευταίους πίνακες μας λεει ότι υπήρξε υπερπλεόνασμα αλλά "δεν ξέρει που πήγε", το ότι αποπληρώθηκε χρέος δεν το άκουσε... Το αν βέβαια αυτό ήταν σωστό ή λάθος είναι άλλη υπόθεση.
-
Υπάρχει που λέτε ένας Έλληνας μετανάστης απ τα Γρεβενά, τόσο αλάνι και μάγκας, που κατάφερε τους Σιγκαπουριανούς, που έχουν διεθνή φήμη ως κορόιδα εργοδότες, με μια χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε όπως όλοι γνωρίζουμε, να τον προσλάβουν Καθηγητή σε ένα απ τα γνωστά Πανεπιστήμια της πλάκας (ούτε καν κρατικό δεν πρέπει να είναι) που ευδοκιμούν εκεί, όχι σαν τα Ιδιωτικά τα δικά μας τα established in the year of ND.
Να ήταν τουλάχιστον κάνας ΠΕΤΥΧΥΜΕΝΟΣ Επιχειρηματίας τύπου Κοκλώνη που χε κάνει σταρταπ μπαταχτσήδικη και πούλαγε εισιτήρια ή έστω Μηλιώνης που χε κάνει και μια μπαταχτσίδικη σταρταπ πώλησης ρεύματος με συνήγορο τον Βορίδη, και μην τον είδατε τον Παναή μέχρι να βγει στο προσκήνιο πάλι να κάνει μπίζνες με τον Άδωνη, αν ήταν τέτοιος θα τον παραδεχόμασταν ως μάγκα κι εμείς οι γνήσιοι Έλληνες οι δεκσιοί που στο τσακίρ κέφι βαράμε κι ένα ΤΣΑΜΙΚΟ για τους γάμους του Νικόλα του Ντεγκρέ!
Αλλά να βγαίνει στα γιουτούμπια ο Γρεβενιώτης με το μαλλί αφάνα και να μας δείχνει πως η Κυβέρνηση Αρίστων ταΐζει σανό τα ζώα που την ακούνε, ως εδώ και μη παρέκει, ακούς εκεί αγραβάτωτος άνθρωπος! Αν άξιζε ως επιστήμων, θα χε μπει μετακλητός κάπου, δεν θα έτρεχε στα ξένα... -
Άρα χοντρικά εάν θες να κάνεις την σύνδεση της άμυνας στο αφήγημα σου ο ΣΥΡΙΖΑ επι μνημόνια και κλειστές τράπεζες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του είχε έλλειμα συναλλαγών επι του ΑΕΠ 6% ενώ η ΝΔ επι ποσοτική χαλάρωση ταμείο ανάκαμψης και 6,5 έτη ως δεύτερη θητεία παρουσιάζει έλλειμα 5,κάτι %
Ναι, ήρθε ή κακιά μάγισσα και ανάγκασε τον πτωχό σύριζα να έχει κλειστές τράπεζες, δεν τις έκλεισε μόνος του...
Άντε, πήρες μπρος με το ισοζύγιο και των δύο περιόδων και την σύνδεση των εξοπλιστικών με αυτό, για πες τώρα γραμματιζούμενε σε εμάς τους οικονομικά αναλφάβητους ποια ήταν και η μέση τιμή στο φυσικό αέριο (όλο εισαγόμενο) το 15-18 σε σχέση με π.χ. 2020 και μετά και πόσο επιβαρύνει αυτό το ισοζύγιο;Μισό λεπτό. Εσύ πριν μας είπες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήρωνε για τα 90 εάν θυμάμαι καλά πολεμικά αεροπλάνα που πήρε.
Και αυτό διότι τόσο καιρό είχες ένα αφήγημα και ήσουν σιγουρος ότι δεν έδωσε χρήματα στην άμυνα. Λάθος φυσικά. Έδωσε…λίγα μεν όσο η δυνατότητα της χώρας αλλά προτίμησε να τα δώσει σε ένα όπλο που επιθυμούσε διακαώς το στράτευμα.
Οπότε σου έδειξα πως μέσα στο χάος και τα μνημόνια, ναι έκανε αγορές άμυνας για τη χώρα.
Έχουμε παράξενη γειτονιά, δυστυχώς. Δεν υπήρχε η πολυτέλεια να μην κάνει.
Στο Φ.Αεριο μετά μια μεγάλη περίοδο 1,5 έτους δυσκολιών υψηλού κόστους στις βιομηχανίες είναι στο ίδιο επίπεδο χοντρικά. Και αυτό λόγω φορολεφρυνεσων , ειδικών προγραμμάτων στήριξης της ευρωπαϊκής ένωσης και επιδοτήσεων από υπερκέρδη παροχών κτλ.
Στα νοικοκυριά υψηλότερο λόγω φόρων και τιμής προϊόντος. Με αυτό τον τρόπο μαζεύεται το πρωτογενές πλεόνασμα
Και επειδή δεν έχω σκοπό να γράφω για πολύ αν θέλεις να καταλήξεις ότι παρόλα τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης η ΝΔ δεν έχει πετύχει κάποια σοβαρή αλλαγή του παραγοντικού μοντέλλου της χώρας θα συμφωνήσω απόλυτα, μην κουράζεσαι και μόνο για αυτό αξίζει να καταψηφιστεί. Εκεί που διαφωνώ είναι σε κάποια που αναλύεις για την περίοδο των συριζαίων και βλέπεις απλά διαγράμματα χωρίς να ψάχνεις παραπέρα το πως και το γιατί. Το ίδιο κάνει και ο μαρινάκης με σχετική επιτυχία απ όσο βλέπω στο φιλοθέαμον κοινό, π.χ. σε έναν από τους τελευταίους πίνακες μας λεει ότι υπήρξε υπερπλεόνασμα αλλά "δεν ξέρει που πήγε", το ότι αποπληρώθηκε χρέος δεν το άκουσε... Το αν βέβαια αυτό ήταν σωστό ή λάθος είναι άλλη υπόθεση.
Μα αυτό ακριβώς είναι, αυτό σου λέει ο καθηγητής που λοιδωρείς. Οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις μακροοικονομικής το έπιασε….το γεγονός πως αποπληρώνεις δάνεια δύο τρία έτη νωριτερα συλλέγοντας υπεραποδόσεις φόρων αποφέρει 300-400 εκ μείωση ετήσιων τόκων στον προϋπολογισμό.
Συνεπώς θεωρώντας πως έχεις καλούς σκοπούς και όχι πονηρούς επιλέγεις να πληρώσεις ας πούμε 2,5-3 δις από το πλεόνασμα διότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως οποιοσδήποτε κλάδος της οικονομίας σου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει ως πολλαπλασιαστής του ΑΕΠ αυτά τα νούμερα εάν του προσφέρεις μια ισόποση φορολεφρυνση. Δεν έχει την δυνατότητα η οικονομία να ανασυνταχθεί χωρίς να καταστρώσει το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Δηλαδή με ποιον άλλο τρόπο να μας πουν ότι βουλιάζουμε;;;;;
Απλώς μειώνουμε το χρέος για να έχουμε buffer zone να μας σώσουν ξανά.
Το άλλο σενάριο είναι να πληρώνεις νωρίτερα τα δάνεια για αλλους λόγους. Αυτό είναι σενάριο συνωμοσιολογίας σαν αυτά που γράφουν για τα άλλα κόμματα, εγώ δεν θα μπω σε αυτά.Ίσως και αυτός πονηρούλης το αφήνει εκεί να πλανάται και δεν συνεχίζει. Εμένα τέτοια σενάρια δεν με ενδιαφέρουν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3