-
Έχασα την άδεια οδήγησης και έκανα αίτηση έκδοσης αντιγράφου και η νέα άδεια γράφει ημερομηνία λήξεως 2031 (σε 6 χρόνια) όπως και η προηγούμενη χαμένη άδεια. Ενώ ένας φίλος μου που έχασε την άδεια πριν από κάνα χρόνο πήρε νέα που λήγει σε κανονικά 15χρόνια.
Άλλαξε τίποτα ή κάποιος υπάλληλος έκανε λάθος;Υ.Γ.: δεν κλείνω τα 65 τα επόμενα 15 χρόνια
-
Εύλογα τα ερωτήματά σου, τύπε.
Μάλλον ο υπάλληλος είναι βλάκας.
Εγώ όμως έχω άλλο ερώτημα:
Πριν πολλά χρόνια είχε σκιστεί το δίπλωμα κι έβγαλα αντίγραφο "λόγω φθοράς".
Πρόσφατα το έχασα. Πληρώνω διπλό παράβολο; Ξέρουν αυτοί ότι αυτό που χάθηκε ήταν το δεύτερο δίπλωμα ή να κάνω την πάπια; -
νομιζω αν γινει επανεκδοση με νεα φωτογραφια κραταει 15 χρονια
για αυτο ληγουν για να μην εισαι 62 και η φωτο απο τα 18
-
@eltonjohn said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
Πρόσφατα το έχασα. Πληρώνω διπλό παράβολο; Ξέρουν αυτοί ότι αυτό που χάθηκε ήταν το δεύτερο δίπλωμα ή να κάνω την πάπια;σε χανω. ανα εκδοση παει το παραβολο. τι σχεση εχει αν το εχεις χασει 10 φορες. Αν επρεπε θα σου ειχαν παρει παραβολα τις προηγουμενες φορες.
-
Παντως μην μπερδεύουμε ποτε ληγει η οδηγική ικανότητα (ημ. λήξης ισχύος κατηγορίας) και πότε το εντυπο (ημ. λήξης ισχύος).
-
@kio said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
Έχασα την άδεια οδήγησης και έκανα αίτηση έκδοσης αντιγράφου και η νέα άδεια γράφει ημερομηνία λήξεως 2031 (σε 6 χρόνια) όπως και η προηγούμενη χαμένη άδεια. Ενώ ένας φίλος μου που έχασε την άδεια πριν από κάνα χρόνο πήρε νέα που λήγει σε κανονικά 15χρόνια.
Άλλαξε τίποτα ή κάποιος υπάλληλος έκανε λάθος;Υ.Γ.: δεν κλείνω τα 65 τα επόμενα 15 χρόνια
Θυμάσαι πότε έληγε αυτό που έχασες;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/xereis-pote-ligei-to-plastiko-diploma-odigisis/
-
@a-d-p said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/xereis-pote-ligei-to-plastiko-diploma-odigisis/
Η παλιά έληγε το 2031
Η αλλαγή έγινε μέσω του gov. gr -
@k-m said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
Πρόσφατα το έχασα. Πληρώνω διπλό παράβολο; Ξέρουν αυτοί ότι αυτό που χάθηκε ήταν το δεύτερο δίπλωμα ή να κάνω την πάπια;σε χανω. ανα εκδοση παει το παραβολο. τι σχεση εχει αν το εχεις χασει 10 φορες. Αν επρεπε θα σου ειχαν παρει παραβολα τις προηγουμενες φορες.
Κι όμως, κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι αν το χάσεις δεύτερη φορά, πληρώνεις έξτρα.
-
@k-m said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
Κι όμως, κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι αν το χάσεις δεύτερη φορά, πληρώνεις έξτρα.
μηπως οτι η απώλεια ειναι πιο ακριβη απο την αλλαγη/εκδοση ?
-
@a-d-p said in Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας:
Η παλιά έληγε το 2031
Η αλλαγή έγινε μέσω του gov. grΜάλλον σε αυτό οφείλεται ή από λάθος ή έτσι γίνεται. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την αρμόδια υπηρεσία μεταφορών για διευκρινήσεις.
Είναι καινούργια έκδοση ή βρήκε κάποιος την χαμένη;
Μπορείς να δεις την ημερομηνία έκδοσης αυτής που έχεις στα χέρια σου. -
Πήρα τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία μεταφορών. Είπαν "αφού είναι αντίγραφο θα έχει τα ίδια στοιχεία".
Πάντως βρήκα 2 διαφορές στην ηλεκτρονική μορφή (το πλαστικό, ακόμα το περιμένω): στην ημερομηνία έκδοσης μπήκε νέα ημερομηνία (η ημερομηνία επεξεργασίας αίτησης) και στις παρατηρήσεις μπήκε ο κωδικός 07100 (που σημαίνει αντίγραφο) -
Άρα, τύποι, εγώ που έχασα το παλιού τύπου δίπλωμα (τρίπτυχο) που έληγε στα 65 έτη ηλικίας, όταν βγάλω αντίγραφο θα λήγει κι αυτό στα 65 έτη ηλικίας;
-
Πήρα τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία μεταφορών. Είπαν "αφού είναι αντίγραφο θα έχει τα ίδια στοιχεία".
Πάντως βρήκα 2 διαφορές στην ηλεκτρονική μορφή (το πλαστικό, ακόμα το περιμένω): στην ημερομηνία έκδοσης μπήκε νέα ημερομηνία (η ημερομηνία επεξεργασίας αίτησης) και στις παρατηρήσεις μπήκε ο κωδικός 07100 (που σημαίνει αντίγραφο)οταν το ειχα χασει πριν πολλα χρονια, το ροζουλι το εκδωσαν με ημερομηνιες 00/00/0000
και οταν το γυρισα σε πλαστικο συνεχισε το ιδιο μοτιβο - τους το γυρισα γιατι βαρεθηκα στο εξωτερικο να μου κανουν θεμα στις ενοικιασεις και μου εβαλαν κατι ασχετες ημερομηνιες καπου το 1985 που εγινα 18....
ελλαντα δυο κομμα(νουδου) ΜΗΔΕΝ
Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας