Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
    • 1
    • 2
    • 243
    • 244
    • 245
    • 246
    • 247
    • 255
    • 256
    • 245 / 256
    Αντίλογος
    65
    5104
    55192
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap @piliourits last edited by lap

@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Αφήστε τις αντιπαραθέσεις και τα μίση!

Εδώ γίνονται κοσμοϊστορικα πράγματα που θα εκτοξεύσουν τη χώρα σε ένα διαγαλαξιακό ΒΖΙΙΙΟΥΝ χωρίς προηγούμενο, όχι απλά μια Ηγέτιδα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης!

Τρεχάτε χωριανοί!

Ξεκίνησε ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ!

Πιο Επιτελικό, το Κράτος πεθαίνει...
      Και μένουν οι Άριστοι άνεργοι...

Εσέν θα σου δώσουν το 666.

Τον ταξιδευτή το 1981

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lap last edited by lap

Δείκτης αποπεράτωσης οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

alt text

Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

alt text

Παρατηρούμε μια αντιστρόφως ανάλογη μεγέθυνση με διαφορά φάσεων λίγων μηνών!

Παράλληλα η πραγματική αγοραστική μας δύναμη σε όρους αγοραστικής δύναμης πατούσε σε μία σαθρή βάση μιας και όσο αυξανόταν και επηρεαζόταν από τη μεγένθυση ΚΑΙ στον κλάδο των κατασκευών οικοδομών, η χώρα παρουσίαζε μια ελλειμματική σχέση με τους εμπορικούς της εταίρους.

Το 2020 είχαμε την πανδημία οπότε και τέθηκαν σε εφαρμογή προγράμματα δημοσιονομικής επέκτασης! Δηλαδή από το 2020 και για 2-3 έτη δεν το εξετάζουμε λόγω εκτάκτων καταστάσεων!

Ενώ το τουριστικό μας προϊόν ήταν αυτό

0a0dca81-dee9-4583-935e-2c5bde640157-image.png

https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=118176

Και εδώ το έλλειμα προϋπολογισμού!

alt text

Το 2006 έγιναν κάποιες αναθεωρήσεις ως προς τις δαπάνες και παραοικονομία

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
          lap last edited by lap

Είναι εμφανές από τα διαγράμματα μιας και κανείς δεν έδωσε σημασία στην εκτίμηση ελαχίστων τετραγώνων που ανέφερα πιο πίσω, το πόσο μεγάλη βαρύτητα έχει ο οικοδομικός κλάδος για τους δείκτες της οικονομίας μας και κυρίως για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών! Ας δούμε τα διαγράμματα και οπτικά χωρίς μεγάλη ανάλυση!
          Το παραγωγικό μοντέλο όπως είχε στηθεί με το πλαίσιο που προσέφερε στις οικοδομικές εργασίες ως σημαντικό μοχλό μεγέθυνσης, εν τέλη πτώχευσε τη χώρα

Δεν φταίνε οι εργολάβοι για αυτό ως προσωπικότητες! Να και σε κάτι που δεν φταίνε!!! Ούτε φυσικά οι εργάτες!!! Φταίει το παραγωγικό μοντέλο! Δηλαδή όσοι το σχεδιάζουν! Η μάλλον όσοι επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τις προτροπές των ειδικών που το σχεδιάζουν!

Για αυτό και πολύ δυστυχώς για τον κλάδο αυτόν αλλά και για πολλους άλλους, όταν μπήκαμε στα μνημόνια έπρεπε εκ των πραγμάτων να μετριαστεί η ανοικοδόμηση προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών! Άλλωστε αναφέρθηκα σε αυτόν τον τρόπο στις προηγούμενες σελίδες και στο υπόδειγμα του Thirwall!

Δυστυχώς, σήμερα πληρώνουμε αυτήν τη μείωση με την έλλειψη κατοικιών! Είναι ένας φαύλος κύκλος λόγω ενός λανθασμένου μοντέλου!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• piliourits
            piliourits last edited by

Εντάξει Λαπ, συνέχισε να επιχειρηματολογεις και να παρουσιάζεις στοιχεία εσύ...

Youtube Video

Mountains all around me, reaching out to heaven...

• L
              lap last edited by

Ωραίο βίντεο αν και δεν έχω δυνάμεις να το δω ως το τέλος! Τελείωσα και κάτι εργασίες τώρα και είμαι εξαντλημένος!

Αυτό που σχολιάζει το βίντεο θεωρώ πως έχει να κάνει με την ενέργεια! Οι άνθρωπο όπως όλα τα θηλαστικά θέλουν να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια! Συνεπώς εάν μια ιδέα ή είδηση οδηγεί σε σύγχυση τότε θα απορριφθεί προς μια άλλη που επεξηγεί εύκολα και απλοϊκά σχήματα που δεν χρειάζονται κατανάλωση ενέργειας για την κατανόηση τους. Ο εγκέφαλος καταναλώνει πολύ ενέργεια εάν λειτουργήσει!

Τεσπα η δικιά μου τελείωσε…. Νυχταααα

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

O 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • piliourits
                piliourits last edited by

ΒΖΙΙΙΟΥΝ λέμε...

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1202751/evalan-mprosta-diazygia-gia-na-doylepsoyn-ta-magazia-toys-oi-katastimatarches-sti-milina/

Mountains all around me, reaching out to heaven...

• S
                  sette last edited by

Καλημέρα σε όλους. Όπως υποσχέθηκα, θα γράψω κάποια πράγματα για την εμπειρία μου στην αναζήτηση δουλειάς (ειδικά στα πρώτα μου βήματα) στο γεωπονικό κλάδο (ειδικότερα ζωική παραγωγή) και μάλιστα με προτίμηση στη περιφέρεια (ή τέλος πάντων, εκτός αστικού ιστού). Ο λόγος που γράφω εδώ και όχι στο νήμα με την εργασία και τις αμοιβές, είναι για να καταδείξω το εντελώς εχθρικό περιβάλλον για κάποιον νέο επιστήμονα (χαχα) που έχει διάθεση να εργαστεί στη πρωτογενή παραγωγή (και υποστήριξη αυτής), ακόμη και αφήνοντας πίσω την Αθήνα. Αν ο διαχειριστής θεωρήσει καλύτερη τη μεταφορά της ανάρτησης μου στο νήμα που προανέφερα, by all means...

1η απόπειρα, προτού πάρω επίσημα πτυχίο, νομίζω το 2009, σε μεγάλη χοιροτροφική μονάδα στο δρόμο για Δερβενοχώρια. Στα θετικά, η μονάδα υπερσύγχρονη για τα ελληνικά δεδομένα του τότε. Στα αρνητικά;
                  Μία συνάδελφος από ΤΕΙ με τη κοιλιά φουσκωμενη όπου θα έφευγε σε 1 μήνα για να γεννήσει (και μάλλον δεν θ ξαναγυρνούσε), όπου ήταν απλήρωτη ήδη 3 μήνες. Όταν έφτασε να τους πει ότι δεν έχει λεφτά για βενζίνη, της είπαν να την παίρνουν τα αφεντικά από το σπίτι της... Το προσωπικό της μονάδας απαρτίζονταν από 3 γενιές ινδούς όπου διέμεναν σε οίκημα εντός του οικοπέδου. Πρώτα είχαν φέρει το παππού και μετά ακολούθησαν οι υπόλοιποι, προφανώς μαύρα... Προφανώς και οι αμοιβές αστείες. Το ίδιο και για εμένα. Αμισθί για να μάθω τη δουλειά, 800 πριν το πτυχίο και 870 μετά. Για αρχή, να θυμίσω ότι έμενα Γλυφάδα και ήθελα 100 km πήγαινε-έλα με 3 ώρες στο δρόμο (για αρχή τουλάχιστον, δεν θα νοίκιαζα Ασπρόπυργο με το καλημέρα), με τη τιμή της βενζίνης πέριξ των 2 ευρώ... Εννοείται 6 ήμερη εργασία, 0 αργίες και 'δεν υπάρχει ωράριο'. Τα κλασικά δηλαδή... Οι τύποι όλο παράπονο που δεν βρίσκουν πτυχιούχους και πως οι νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά...

Μετά από λιγότερο από μήνα, το πιστόλιασα καθώς έμαθα ότι ο τύπος χρωστάει της μοιχαλούς, παρότι είχε κρεοπωλείο και σουβλατζίδικα στους γύρω δήμους... Μαφία κανονική και προφανώς είχε φίλους σε υψηλές θέσεις, ώστε να κάνει απατεωνιές σε όλες τις επιχειρήσεις του, χωρίς τιμωρία... Ο ένας ο υιός, συμμετείχε σε αγώνες και εσκαγε με lambo...

Συμφοιτητής και φίλος που με εκραξε που έφυγα, του έδωσα τα στοιχεία και πήγε (τον είχα προειδοποιήσει...). Σε 1 μήνα έφυγε, αφού κόντεψε να πιαστεί στα χέρια... Ζήτησε έστω κάτι για τη βενζίνη (έμενε κοντά Νέα Ιωνία) και του... συνέστησαν να πάρει smart πετρέλαιο... Εννοείται αμισθί και αυτός...

Συνεχίζεται...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • S
                    sette last edited by sette

2η απόπειρα...
                    2010, σε εταιρεία με αλμεκτικά μηχανήματα (για άρμεγμα για τα παιδιά των πόλεων) στη Κατερίνη. Σχετικά θετικό ότι είχα σε ακτίνα βολής τη Θεσσαλονίκη με παππούδες γιαγιάδες ξαδέρφια κλπ. Ντόμπρος άνθρωπος γενικά. Ήθελε εξωτερικό πωλητή γεωπόνο για Μακεδονία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Φτάσαμε στο οικονομικό... 800 ευρώ και εταιρικό μου λέει. Μαααα... Υπάρχουν όμως πολύ καλά ποσοστά που σίγουρα θα πιάσεις τις πρώτες κλίμακες. Στη κουβέντα, μου λέει ότι το εταιρικό θα το αφήνω στην εταιρεία (άρα δεν θα είχα μεταφορικό μέσο) και ότι θα δούλευα και Σάββατα αλλά μέχρι νωρίς το μεσημεράκι... Βάζοντας κάτω τα έξοδα (ενοίκιο τότε στα 250 περίπου) κλπ κλπ, του είπα έστω να το κάνει 850, αλλιώς θα έπρεπε να μου στέλνουν και ένα 50ρικο οι δικοί μου για να βγάζω το μήνα... Μου λέει δεν βγαίνω! Του λέω, ας μη μου δώσετε ποσοστά για το πρώτο χρόνο... Αφού είναι τόσο 'σίγουρα', κερδισμένος θα βγείτε και μου δίνετε 900 καθαρά... (Εκεί ήταν που τελείωσε η συζήτηση). Επίσης του είπα για το εταιρικό, ότι δεν έχει λογική να μου το αναφέρει ως παροχή αφού δεν θα το είχα εκτός δουλειάς και πως το κάνει πολύ δύσκολο για εμένα αν ήταν να έχω και δικό μου αυτοκίνητο... Ψιλοκουβέντιασε το ζήτημα του εταιρικού, σε φάση 'μπορείς να το παίρνεις κάποιες φορές '... Αντίο και από εκεί... Το ίδιο παράπονο ο ιδιοκτήτης... Δεν βρίσκει πτυχιούχους... Τα πρώτα χρόνια που παρακολουθούσα τις εξελίξεις, έμαθα ότι γενικά ήταν σοβαρή εταιρία, απλά σπάγκος ιδιοκτήτης...

Συνεχίζεται...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • S

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες μου, έφτασα πολύ κοντά να εργαστώ σε μια μονάδα Mink (ας πούμε νυφίτσες) μεταξύ Σκούρτα και Αγίου Θωμά Βοιωτίας. Όλα καλά, όλα ανθηρά, μου έδινε 900 ευρώ+ μέχρι 100 ευρώ σε βενζίνη (ή κάτι παρόμοιο). Θα μου έβρισκαν και φθηνό σπίτι (200 ευρώ). Εννοείται 6ημερο, χωρίς αργίες κλπ. Πάω να με δει και ο δεύτερος συνέταιρος για να δώσει το οκ... Μου λέει : 'σου είπε ο τάδε ότι θα ασφαλίζεσαι στον ΟΓΑ;'. Ναι, του απαντώ, μου είπε για ΟΓΑ ότι σας συμφέρει επειδή πληρώνετε λιγότερες εισφορές και ότι δεν αλλάζει κάτι για εμένα. Μου λέει: 'όχι κάτι σημαντικό, απλά δεν έχεις δώρα!'. Προφανώς 2 μισθοί χαμένοι άλλαζαν τα δεδομένα και πιο πολύ μου τη βιδωσε η ανεντιμότητα... Από σπόντα τη γλίτωσα... Στα έξοδα μου, θα έπρεπε να υπολογίσω και αγορά αυτοκινήτου με τη συντήρηση του, οπότε δεν ήταν τόσο ευκαιρία η περίπτωση (ειδικά για 6ημερο). Αυτά τα χρήματα (ως ετήσιο εισόδημα), μπορούσα να τα έχω ακόμη και σε super market δίπλα στο πατρικό μου, χωρίς μάλιστα έξοδα ενοικίου (για κάποια χρόνια) και αγοράς αυτοκινήτου.
                      Από ότι έμαθα, μετά από κάποια λίγα χρόνια, οι συνέταιροι τα έσπασαν μεταξύ τους... Άρα, πάλι τη σκαπούλαρα...

Συνεχίζεται...

• C
                        criuser last edited by criuser

Πριν διαβάσω τα γεωπονικά, να απαντήσω στις μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέμματα του Λαπ, που εντυπωσιάζουν λυσσασμένους αριστερούς...😊

Γιατί βρε Λαπ δεν μας βάζεις τα ίδια διαγράμματα, για το έλλειμμα, μαζί με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων εκείνης της περιόδου, που πέρναγες απ΄ έξω από τις τράπεζες και σε τράβαγαν μέσα να σου δώσουν λεφτά ?

Δείξε μας πως οι πωλήσεις από γύρω στις 100000 αμάξια τον χρόνο, πήγαν στις 250000, να δεις πως θα σε ξεβρακώσει το διάγραμμα...😁

Δείξε μας για ταξίδια, εμπόριο, ρούχα και κάθε άλλο που αγοράστηκε τότε που η πασοκάρα, είπε δεν έχει ιδιωτικό χρέος ο Ελληνας, ευκαιρία να αποκτήσει.

Ξέρω βέβαια θα αρχίσεις τώρα τις μπούρδες και τις βιβλιογραφίες, αλλά τελικά μήπως είσαι ο ίδιος ο γκρικονόμικς, γιατί τις ίδιες αρλούμπες λέτε ?

Η ο μπαρουφάκης ?

Και αυτός άεργος μελετητής είναι...🙄

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • W
                          wantone last edited by

ο Μπαρουφακης βγαζει πολλα χρηματα με τις αναλυσεις του
                          για τον γκριγκονομικς δεν ξερω ουτε για τον λαπ

L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • C
                            criuser last edited by

Σεττε, δύο παρατηρήσεις.

Προφανώς ξεκίνησες πάνω στον πανικό στην αρχή της κρίσης.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανένα, θέλω απλά να πω ότι εκεί στο μακρινό 2009-2010, ενώ μέχρι τότε οι τράπεζες είχαν μεγάλα όρια στις επιχειρήσεις, ακόμα και κάποιο τμήμα τους ανοιχτό, χωρίς κάλυμμα δηλαδή και οι επιχειρήσεις είχαν κάνει επενδύσεις υπολογίζοντας σε αυτά τα όρια, ιδίως όσα ήταν αλληλόχρεοι λογαριασμοί, ξαφνικά έκλεισαν σε όλους τα όρια αυτά, αφήνοντας τους να παλεύουν με τα χρέη χωρίς να έχουν την δυνατοτήτα να ολοκληρώσουν τυχόν επενδύσεις τους.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και μία μπίζνα μείωσης των αξιών των προσημειώσεων, οπότε ζήταγαν και νέες και γενικά συμπεριφέρθηκαν στην αγορά πολύ άσχημα και σήμερα απορούν που δεν δανείζονται οι σοβαρές επιχειρήσεις από αυτά τα σαράφικα.

Είσαι στην γενιά που έφαγες την κρίση στο ξεκίνημα και αυτό είναι πρόβλημα.

Από την άλλη ο πτυχιούχος ζωϊκής παραγωγής θα πρέπει να έχει και κάποια προοπτική να ασχοληθεί με δική του επιχείρηση, στον χώρο, ώστε να αξιοποιήσει και τα επαγγελματικά του δικαιώματα.

Δεν το λέω σαν υπόδειξη, αλλά για το πως θα έπρεπε να είναι στημένο όλο το σύστημα.

Και 1-2 φίλοι του γιού μου που είναι πτυχιούχοι ζωϊκής του ΓΠΑ, είναι κοντά 10 χρόνια μικρότεροι από σένα, έχουν και αυτοί δυσκολευτεί, αλλά κάπως προχωράνε.

Περιμένουμε την συνέχεια των προσπαθειών σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • S

Συνεχίζοντας...

Απόπειρα να εργαστώ σε φυτώριο στη Ρόδο.

Όχι άσχημα χρήματα (δεν θυμάμαι ακριβώς, μάλλον γύρω στα 1000). Ο ιδιοκτήτης ο οποίος μετέπειτα έγινε πελάτης μου (έπαιρνε τροφές pet από εμένα) , με παρότρυνε να μην έρθω! Μου είπε ότι δεν θα τη πάλευα εύκολα, αφού και τα ενοίκια δεν ήταν χαμηλά και εντελώς φιλικά μου είπε ότι ευχαρίστως θα με δεχόταν αν έχω μεγάλη ανάγκη... Μιλάμε για Αρχάγγελο, οπότε έπρεπε να υπολογίσω και πήγαινε έλα Ρόδο για φυσιολογική ζωή (ειδικά χειμώνα). Ο συγκεκριμένος γενικά πολύ εντάξει άνθρωπος.

Απόπειρα εργασίας στο Λάκκωμα Χαλκιδικής (ζυμαρικά).

Πήρα το αεροπλάνο για να πάω για συνέντευξη... Μετά το αυτοκίνητο του παππού και ήμουν στην ώρα μου. Αφού αρχικά έψαχναν να βρουν ποιος είμαι κλπ, με πήραν για συνέντευξη 1 ώρα μετά. Τους εξήγησα ότι έχω σπίτι για διαμονή σχετικά κοντά (Ρύσιο). Συνέντευξη που κράτησε εν τέλει 10 λεπτά, με το ζόρι της άλλης πλευράς, αν θα μπορέσω να προσαρμοστώ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη... Μιλάμε για ηλίθιους! Γιατί με φώναξαν τότε; Μάλλον από βαρεμάρα... Εννοείται δεν μου έδωσαν φράγκο για οδοιπορικά... Καλά που είχα να μείνω και είδα και παππούδες κλπ.

Απόπειρα εργασίας στο Κρανίδι σε υδατοκαλλιέργειες... Εγώ, οι Ινδοί και 850 το μήνα. 10 ώρες τη μέρα ουσιαστικά στη θάλασσα. Εννοείται 6ημερο...

Επανήλθα στη πρωταθλήτρια των offshores, ως βοηθός σε κτηνίατρο και πωλητής των ζωοτροφών που είχε. Πολύ ωραίος τύπος. Τα χρήματα, μέτρια. Με απέτρεψε να έρθω, παρά μόνο αν έχω τρομερή ανάγκη τα χρήματα (με ρώτησε αν χρωστάω...)... Μου λέει: 'εδώ το βράδυ το χειμώνα, είναι far west. Δεν θα ήθελα το παιδί μου να μένει εδώ'.

• C
                                criuser last edited by criuser

Είχα ακούσει ότι έπαιζαν κάποια χρήματα για νέους επιστήμονες του χώρου, που θα ήθελαν να κάνουν κάποια δική τους επιχείρηση, καλλιέργεια, φυτώριο, στεγασμένα ζώα κλπ.

Δεν ξέρω αν ισχύει.

Επίσης πολλοί του χώρου, ιδιαίτερα όσοι κατάγονται από επαρχία, ανοίγουν/συνεργάζονται με καταστήματα, αφού έχουν την άδεια πώλησης/συνταγογράφησης των φαρμάκων αντίστοιχα.

S 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • S
                                  sette @criuser last edited by sette

@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Είχα ακούσει ότι έπαιζαν κάποια χρήματα για νέους επιστήμονες του χώρου, που θα ήθελαν να κάνουν κάποια δική τους επιχείρηση, καλλιέργεια, φυτώριο, στεγασμένα ζώα κλπ.

Δεν ξέρω αν ισχύει.

Επίσης πολλοί του χώρου, ιδιαίτερα όσοι κατάγονται από επαρχία, ανοίγουν/συνεργάζονται με καταστήματα, αφού έχουν την άδεια πώλησης/συνταγογράφησης των φαρμάκων αντίστοιχα.

Τα καταστήματα, συνήθως όπως ανοίγουν, κλείνουν μετά από κάποια χρόνια. Υπάρχουν πολλά και η πίτα συρρικνώνεται συνεχώς...

Ήθελα εδώ να αναφέρω και το παλαβό (όχι στην Ελλάδα), ότι εγώ δεν έχω άδεια πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων... Του ΤΕΙ (ΑΤΕΙ τρομάρα τους!) έχουν! Ο λόγος που δεν έμεινα σε αλυσίδα pet στας Αθήνας...

Επιδοτήσεις έπαιζαν. Απλά ήθελες πολύ μεγάλο ίδιο κεφάλαιο, δανεισμός δεν έπαιζε και την επιδότηση συνήθως την έπαιρνες ΑΦΟΥ είχες ξεκινήσει. Άρα, δώρον άδωρον! Πολύ καλό για ανθρώπους που είχαν ήδη μια αντίστοιχη επιχείρηση και ήθελαν να την εκσυγχρονίσουν ή για ανθρώπους που είχαν πολύ κασέρι... Με 10-30k δεν έκανες τίποτα...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • C
                                    criuser last edited by

Είπαμε η κρίση διέλυσε τα πάντα.

S 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                    • S
                                      sette @criuser last edited by sette

Είπαμε η κρίση διέλυσε τα πάντα.

Γι'αυτό πολύ δύσκολα θα (ξανά)εργαστώ στο αντικείμενο μου (μιας και οι αμοιβές συνεχίζουν να είναι γελοίες). Αν κάνω κάτι δικό μου (όπως αυτά που έχω αναφέρει παλαιότερα), είναι άλλο μανίκι... Ποιος χάνει; Μάλλον η χώρα που με εκπαίδευσε δωρεάν (σχεδόν). Εγώ τι χάνω; Τη χαρά να είμαι στο σκατό μέχρι το γόνατο; Στο διάβολο (Χαγιάτε)! Στο διάβολο!

Δες τη προσθήκη για την άδεια εμπορίας στο προηγούμενο post...

L 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • L
                                        lap @criuser last edited by lap

Πριν διαβάσω τα γεωπονικά, να απαντήσω στις μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέμματα του Λαπ, που εντυπωσιάζουν λυσσασμένους αριστερούς...😊

Γιατί βρε Λαπ δεν μας βάζεις τα ίδια διαγράμματα, για το έλλειμμα, μαζί με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων εκείνης της περιόδου, που πέρναγες απ΄ έξω από τις τράπεζες και σε τράβαγαν μέσα να σου δώσουν λεφτά ?

Δείξε μας πως οι πωλήσεις από γύρω στις 100000 αμάξια τον χρόνο, πήγαν στις 250000, να δεις πως θα σε ξεβρακώσει το διάγραμμα...😁

Δείξε μας για ταξίδια, εμπόριο, ρούχα και κάθε άλλο που αγοράστηκε τότε που η πασοκάρα, είπε δεν έχει ιδιωτικό χρέος ο Ελληνας, ευκαιρία να αποκτήσει.

Ξέρω βέβαια θα αρχίσεις τώρα τις μπούρδες και τις βιβλιογραφίες, αλλά τελικά μήπως είσαι ο ίδιος ο γκρικονόμικς, γιατί τις ίδιες αρλούμπες λέτε ?

Η ο μπαρουφάκης ?

Και αυτός άεργος μελετητής είναι...🙄

Εντωμεταξύ, αυτό που νομίζεις πως εντοπίζεις κάποια δολοπλοκία ή συνομωσία ενώ στην πραγματικότητα καταδεικνύεις το πόσο ανίδεος είσαι με αυτά τα θέματα, είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της συζήτησης.😀

Το γεγονός πως ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας κύριος κλάδος μόχλευσης της ελληνικής οικονομίας με βάση και τους τζίρους του, σημαίνει πως η λειτουργία του έχει βαρύνουσα σημασία στην εξαγωγή των οικονομικών δεικτών. Για να βρούμε ποια η συσχέτιση του με τον δείκτη τρεχουσών συναλλαγών κάναμε μια απλοϊκή ανάλυση ελαχίστων τετραγώνων που κάνουν οι μαθητές στο λύκειο. Αυτή μας λέει πως το R^2 είναι στο 1. Οπότε σιγουρευόμαστε πως οι μεταβλητές που εξετάζουμε όπως η οικοδομική δραστηριότητα επεξηγούν πλήρως την εμφάνιση της εξαρτημένης μεταβλητής των τρεχουσών συναλλαγών.

Σε ποιο βαθμό;;; Με τις πράξεις είδαμε προσεγγιστικα και κοντά στο 0,35- 0,4 διότι δεν εξετάσαμε όλους τους παράγοντες οπότε το παίρνουμε πολύ προσεγγιστικά.

Δηλαδή, για καθε αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 1 μονάδα, αυξάνεται το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών κατά 0.35- 0,4.μοναδες

Συνεπώς, φυσικά και το υπόλοιπο είναι από άλλους παράγοντες όπως τζίρους από την εισαγωγή αυτοκινήτων, ρούχα, πλακάκια, θερμοσίφωνες, υπολογιστές κτλ κτλ …. τα οποία αγοράζονται με πλούτο που καταγράφτηκε στους πίνακες ως πραγματική αγοραστική δύναμη με μια υψηλότατη ανάλογη συσχέτιση με την δραστηριότητα του οικοδομικού κλάδου.

Εμείς όμως εξετάζουμε την συσχέτιση των δύο μεταβλητών.

Αυτό μας δείχνει πως ενώ ως οικονομία παρουσιάσαμε ένα φούσκωμα, μια μεγέθυνση, λόγω του παραγωγικού μας μοντέλου η διάρθρωση και ο επιμερισμός των παραγωγικών μας συντελεστών, όχι μονάχα δεν ήταν εξωστρεφείς ώστε να ισοσκελίσει το ισοζύγιο συναλλαγών σε προϊόντα που ούτως ή άλλως δεν παράγουμε, όπως τα αυτοκίνητα, αλλά αντιθέτως, ενέτεινε κατά ένα υψηλό ποσοστό το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Οι άλλες χώρες έπρατταν ακριβώς το αντίθετο. Οι παραγωγικοί τους συντελεστές απασχολούνταν σε κλάδους που βελτίωναν το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών των χωρών τους σε ανώτερο βαθμό από ότι η μεγένθυση του πραγματικού τους εισοδήματος δημιουργούσε ελλείμματα λόγω των εισαγωγών προϊόντων υψηλότερης ελαστικότητας.

Δηλαδή στην δική μας περίπτωση, θα έπρεπε να μην υπάρχει ομοιόμορφη κατεύθυνση των δεικτών οικοδομικής δραστηριότητας, πραγματικού εισοδήματος και αντιστρόφως ανάλογου ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Θα έπρεπε το παραγωγικό μας μοντέλο που μας δίνει την δυνατότητα να αυξήσουμε τα πραγματικά μας εισοδήματα, να παρουσιάζει μια αύξηση μεν στο έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών (δεν γίνεται να μην εισάγουμε ακριβά προϊόντα από τις χώρες του πυρήνα όσο γινόμαστε πιο πλούσιοι. Τα εξήγησα σε προηγούμενο ποστ μου, δεν ξέρω εάν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις) αλλά όχι στον βαθμό που βλέπουμε και σίγουρα όχι σε πανομοιότυπο σχήμα (ταύτιση) των διαγραμμάτων. Η ταύτιση των δύο δεικτών είναι τόσο έντονη που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Δηλαδή, σημαίνει πως δημιουργήσαμε μια φούσκα ονομαστικών εισοδημάτων, δηλαδή ένα κάστρο πάνω σε άμμο, μιας και όσο πολλαπλασιάζαμε τις κατασκευές και όσο δεναμε με λουκάνικα τα σκυλιά μας (κάποιοι πρωταγωνιστές του κλάδου αυτού), τόσο οι οικονομικοί δείκτες της χώρας κατέρρεαν.

Δεν ξέρω πως να το γράψω πιο απλοϊκά;

Σέρλοκ Χολμς των οικονομικών (ταξιδευτή) το κατάλαβες;…..απααπαπα 😝

Εμ γι αυτό είστε δεξιοί… είτε είστε μηχανικοί είτε μαθηματικοί. Η δεξιά αντίληψη υπεράσπισης ενός μοντέλου που διέλυσε τη χώρα, έχει κυριαρχήσει στη σκέψη σας.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙΙΙΙΙΙ😭😄 😄

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • L
                                          lap @wantone last edited by lap

@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

ο Μπαρουφακης βγαζει πολλα χρηματα με τις αναλυσεις του
                                          για τον γκριγκονομικς δεν ξερω ουτε για τον λαπ

Χαχαχα… μεροκαματιάρης είμαι εγώ. Τι σχέση έχω με αυτούς;;;; Δεν είμαι καθηγητής οικονομικών.

Απλώς, οι φίλοι εδώ μέσα από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τα θέματα που συζητούν και κουνούν και το δάχτυλο.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                            criuser last edited by

Σε έπιασα για το γράφημα και πετάς την μπάλα έξω από το γήπεδο γράφοντας θεωρίες και αρλουμπες.

Σε παραδίδω στην κρίση των υπολοίπων αναγνωστών.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 243
                                            • 244
                                            • 245
                                            • 246
                                            • 247
                                            • 255
                                            • 256