-
Μπορεί να φοβήθηκαν τους λόγους για τους οποίους αλλάζεις παραφλου, τυχόν απώλειες-διαρροή και να τους φορτώσεις αργότερα ευθύνες, ειδικά σε "ξεμπαρκο" συνεργείο από το συνηθισμένο και εγώ θα έβρισκα μία δικαιολογία να σε αποφύγω. Αν πήγαινες με αμορτισέρ θα σε κράταγαν.
-
@accentwizard said in Κακές εμπειρίες από αντιπροσωπείες και συνεργεία:
..Το να αλλαχθει το παραφλου στο αμαξι ειναι μια απλουστατη διαδικασια,σηκωνεις το αμαξι,ανοιγεις την ταπα,αφου πρωτα εχεις αδειασει και το δοχειο διαστολης,ταπωνεις,γεμιζεις με καινουριο,και με το καλοριφερ ανοιχτο,συμπληρωνεις....
Σε μερικα μοντελα ειναι πραγματικα ευκολη διαδικασια, σε καποια αλλα μπορει να χρειαστει μεχρι και 5 ωρες και ειδικα εργαλεια η ολη διαδικασια.
-
@moysatos said in Κακές εμπειρίες από αντιπροσωπείες και συνεργεία:
@georgemit said in Κακές εμπειρίες από αντιπροσωπείες και συνεργεία:
Δε νομίζω ότι σε έδιωξαν για το αγορασμένο παραφλου, πόσα να έβγαζαν από αυτό αραγε;
Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν πας με δικά σου αναλώσιμα σε κοιτάζουν κάπως, στυλ κοίτα ένα γύφτο ρεΑπόλυτα λογικό.
Παιδιά, είμαστε τέσσερα άτομα για φαγητό.
Σας έφερα τα δικά μου κρέατα απο χασάπη που εμπιστεύομαι και έτοιμες καθαρισμένες πατάτες απο τον κήπο μου.
Επίσης το τσίπουρο είναι παραγωγή δικιά μου γιατί δεν πίνω ότι κι ότι.
Πόσο θα μας κοστίσει;Καθόλου λογικό, τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.
-
Ακόμα και οι αντιπροσωπείες μπορεί να δεχτούν να πας δικά σου ανταλλακτικά όταν βγεις από την εγγύηση.
Ξεκάθαρα όμως αν πχ πας με δικό ακρομπαρο και αυτό σπάσει δε ζητάς τα ρέστα γιατί έσπασε.Γυφτιά πάντως δεν είναι, εγώ πχ θέλω να μπουν τα λιπαντικά liqui moly που το συνεργείο δε τα δουλεύει άρα θα τα πάω εγώ.
Το κέρδος που βγάζουν τα συνεργεία από τα ανταλλακτικά είναι μικρό, πρακτικά παίρνουν μια έκπτωση 10% στην αγορά, το χρεώνουν στην κανονική τιμή ή βάζουν ένα 3-5% και είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Το ουσιαστικό κέρδος έρχεται αν χρεώνουν κάτι που δεν πουλάνε αλλά εκεί πάμε αλλού... -
Λοιπον για να λεμε αληθειες, οι πωλησεις ανταλλακτικων απο τα συνεργεια φορολογουνται, οποτε κερδος 3,5, 10% απλα δεν υπαρχει, 20-30% ειναι.
Οταν θα πας δικα σου ανταλλακτικα στο συνεργειο εισαι ετοιμος να αναλαβεις την ευθυνη? Δηλαδη τακακι που σφυριζει παει στο διαολο και ξαναπληρωνεις εργασια μικρη ειναι, σε σετ αμπραγιαζ που η εργασια τσουζει θα την διπλοπληρωσεις αν το ανταλλακτικο βγαλει προβλημα? -
Παρότι το λήμμα αναφέρεται και στα συνεργεία θα εστιάσω στις αντιπροσωπείες.
Η χειρότερη εξυπηρέτηση που έχω αντιμετωπίσει ever είναι στην Audi. Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο. Μπαίνεις μέσα κοιτάς το αυτοκίνητο αν δουν μετά από 10λεπτο ότι είσαι ακόμα μέσα ίσως έρθει ένας υπάλληλος. Έντυπη προσφορά ούτε για αστείο όλο στο μιλητό. Βέβαια αν σκάσεις μύτη για εταιρικό Q5 τότε το πράγμα αλλάζει μέχρι και ο διευθυντής μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο με τρεμάμενη φωνή από το άγχος. Αν είσαι απλά ιδιώτης λυπάμαι την πάτησες. Ειλικρινά δεν θέλω ούτε να τους βλέπω.
Aντίθετα κορυφαία ήταν η εμπειρία στην BMW. Πέρα από το προσωπικό ενδιαφέρον και την ευγένεια του πωλητή σε όλα τα στάδια της παραγγελίας μέχρι και στην αλλαγή της κάναμε δύο φορές test drive μόνοι μας και μία μαζί με τον πωλητή ο οποίος το οδήγησε για να μας δείξει σε ένα βαθμό τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Πραγματικά 5 αστέρια και λίγα δίνω.
Το ίδιο και για τη VW εξυπηρέτηση premium παντού αυτή είναι τελικά η πολυτελής μάρκα του ομίλου στην Αθήνα τουλάχιστον.
-
Από Ford αγοράζουμε το 2018 Kuga θα αλλάξει το μοντέλο όχι βέβαια μας λένε είναι ολοκαίνουργιο το 2020 νομίζω έσκασε τελικά μύτη το καινούργιο. Ρωτάμε τότε για τέλη κυκλοφορίας πόσο είναι πόσο να ναι μας λένε ένα 100αρικο. 280 ευρώ στην πραγματικότητα!
Για το δε πρόβλημα που μας εμφάνισε δήθεν δεν το εντόπιζαν και δεν το κάλυψαν με την περίφημη 8ετή εγγύηση. Αυτά.
Κακές εμπειρίες από αντιπροσωπείες και συνεργεία