-
Λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε!
Την καθυστέρηση θέλω να τη βάλω σε κάτι 12V φώτα που έχω στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή τα έχω κάνει να ανάβουν όταν ανοίγει η εξώπορτα αλλά σβήνουν αμέσως όταν κλείσει η πόρτα
Είχα αγοράσει αυτό το ρελέ απο ebay: http://www.ebay.com/itm/DC-12V-Delay-Ti ... 8312218784
Έχει και βάση για ράγα DIN οπότε τέλεια. Το θέμα είναι οτι χθές το πήρα και το δοκίμασα και η καθυστέρηση του ρελέ είναι όταν δίνεις ρεύμα, όχι όταν κόβεις. Στην αρχή νόμιζα οτι δέν κάνει για τη δουλειά που το θέλω, αλλά τελικά έκανα το εξής: έδωσα μόνιμη παροχή στο πηνίο του ρελέ και χρησιμοποίησα την NO επαφή του ρελέ για να δώσω ρεύμα στα φώτα.
Έτσι όταν ανοίγει η πόρτα κόβεται η παροχή του ρελέ, η NO επαφή κλείνει και τα φώτα ανάβουν αμέσως. Όση ώρα είναι ανοιχτή η πόρτα τα φώτα είναι αναμένα. Μόλις κλείσει η πόρτα το πηνίο του ρελέ τροφοδοτείται πάλι και αρχίζει η χρονομέτρηση. Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγει η επαφή NO και τα φώτα σβήνουν.
*NO = normally open
-
Έχω το εξής πρόβλημα:όταν ανάβω τα φλας(είτε αριστερό είτε δεξί) αναβοσνήνουν πολύ γρήγορα!Είναι σωστό αυτό??Και αν υπάρχει πρόβλημα πως λύνεται??
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Έχω το εξής πρόβλημα:όταν ανάβω τα φλας(είτε αριστερό είτε δεξί) αναβοσνήνουν πολύ γρήγορα!Είναι σωστό αυτό??Και αν υπάρχει πρόβλημα πως λύνεται??Aλλαξε το φλας που καηκε.
-
Ανάβουν και τα 2!!δεν κάηκε κανένα..
-
Kάποιο ετοιμάζεται να καεί ή δεν κάνει καλή επαφή στο ντουί του μάλλον.
-
ή ήρθε η ώρα να πάρεις φλασιέρα.
-
πως καθαριζουμε και λιπαινουμε τους διακοπτες φλας ,φωτων, υαλοκαθαριστηρων ,περιξ του τιμονιου;
μιλαμε για το ιστορικο μου φιεστα mk1 που δεν προλαβε να γινει ιστορικο γιατι μας προλαβε ο νομος των ηλιθιων .
το ειχα παει σε ενα ηλεκτρολογο για αλλο πραγμα και δεν ξερω τι διαολο εριξε στους διακοπτες και τρεχανε λαδια συν οτι ειχε βραχυκυκλωσει το δεξι φλας με τα φωτα της μικρης σκαλας και αναβοσβηναν και αυτα .
εβγαλα τους διακοπτες τους εριξα σπρει επαφων τους φυσηξα και ψεξασα λαδι γραφιτη. αλλα μαλλον τα εκανα χειροτερα και τωρα δεν αναβουν ουτε φωτα ουτε φλας απο δεξια .
ΤΙ ειναι σωστο να τους ριξουμε; ωστε να καθαρισουν αλλα και να γλυστρανε;
Τι μαλακας θεε μου, για καποιο λογω εβγαλε τον διακοπτη των φρενων και δεν τον ξαναβαλε , τι ειμαι ρε μαλακα ο τιραμολα ; πως διαολο θα τον βαλω εκει κατω; -
Αφού έριξες σπρέυ επαφών, τον γραφίτη τι τον ήθελες;
-
ηταν αυτος χωρις λαδι και σκληρυναν μετα οι διακοπτες γιατι δεν ειχαν καθολου λιπανση.
-
Kανονικά ρίχνεις σπρέυ επαφών με λάδι γι αυτή τη δουλειά.
-
Μια απλή ερώτηση,βλέπω τον τελευταίο καιρό ότι όταν σβήνω το αμάξι,το ραδιόφωνο,παρότι off δεν σβήνει και παραμένει φωτισμένο,αυτό γιατί μπορεί να συμβαίνει,πως παίρνει ρεύμα με σβηστό αυτοκίνητο και πρέπει μετά να το βγάζω off από τον διακόπτη.
-
@ken11 said in Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!:
Μια απλή ερώτηση,βλέπω τον τελευταίο καιρό ότι όταν σβήνω το αμάξι,το ραδιόφωνο,παρότι off δεν σβήνει και παραμένει φωτισμένο,αυτό γιατί μπορεί να συμβαίνει,πως παίρνει ρεύμα με σβηστό αυτοκίνητο και πρέπει μετά να το βγάζω off από τον διακόπτη.
Αν ειναι γκρουπ βαγκ κοιτας το μποντι.
-
@ilias-a said in Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!:
Ναι βαγκ είναι,τι να κοιτάξω δηλαδή?
-
@ken11 said in Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!:
@ilias-a said in Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!:
Ναι βαγκ είναι,τι να κοιτάξω δηλαδή?
Αν με κλειστο διακοπτη, κλειστες και ασφαλισμενες πορτες φερνει ρευμα στο κοκκινο καλωδιο του ηχοσυστηματος.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!