-
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ρωτάω για ένα φίλο απ το χωριό που έχει σιχαθεί ως τα τρισβαθα της ψυχούλας του τους μάστορες κάθε είδους. Ο φίλος έχει μια αποθήκη στο υπογειο που οι @#$! μάστορες όταν ρίξανε πλάκα την κάνανε σαν το #$@# τους. Πήγε ο καψερός να βάλει πλακάκια αλλά το γαμίδι είναι σαν τα χαρακώματα της ουκρανίας. Το μόνο που θέλει ο καψερός είναι ένα είδος πατώματος που να μπορεί να το σκουπίζει. Τί μπορεί να κάνει μόνος του για να φτιάξει κάτι τέτοιο φτηνά; Τώρα σκέφτεται να ρίξει πλάκες πεζοδρομίου που περισσέψανε από ένα γείτονα και λίγο κόλλα πλακιδίων ανάμεσα και στ @@ του. Υπάρχει καμιά καλύτερη ιδέα?
Πάνω από την πλάκα (κοιτόστρωση??) χρειάζεται τσιμεντοκονία, κόλλα πλακιδίων και μετά πλακάκια. Δεν φταίνε οι μάστορες, ο φίλος σου δεν είναι σχετικός με το άθλημα.
Οι πλάκες πεζοδρομίου δεν μπαίνουν με κόλλα πλακιδίων, άσε που αν δεν ρίξεις πρώτα τσιμεντοκονία θα καταναλώσεις 3πλη ποσότητα και δεν θα βγουν οι πιθανές ρήσεις. -
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν φταίνε οι μάστορες
Μην άρχισω τώρα. Ας το αφήσουμε.
Ποιος είχε την επίβλεψη ;
Δεν έχει μηχανικό ; Εργολάβο ; -
Για τον λαπ
εμαθα οτι ο κρουζερ απεκτησε κατι τετοιο
Αν και ο κρουζερ θα ειναι στο χωριο του να σφαζει αμνοεριφια , σαν να χαθηκε τωρα τελευταια μου φαινεται.
-
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Δεν έχεις ακούσει να λένε για γέμισμα, για τσιμεντοκονία, για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, για σταμπωτά, για καδρόνια και καδρονιάρισμα, για όλα αυτά που μπαίνουν, ώστε να γίνει η εξισωτική στρώση ανάμεσα στο μπετό που πέφτει με πρέσα και στρώνεται με την πήχη και προφανώς έχει ατέλειες και στο τελικό δάπεδο ?
Αντε μην αρχίσω και εγώ με τους εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες που είναι τζάμπα μάγκες.
-
Σοβαρέψου οτσο, ο κρουζερ δεν έχει ούτε σκερπανι, ο εξοπλισμός ειναι για τους φτωχούς όταν μπορείς να πουλάς αέρα !
Είναι άρχοντας και καλά κάνει δηλαδή !
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Για τον λαπ
εμαθα οτι ο κρουζερ απεκτησε κατι τετοιο
Αν και ο κρουζερ θα ειναι στο χωριο του να σφαζει αμνοεριφια , σαν να χαθηκε τωρα τελευταια μου φαινεται.
Δεν φεύγω στις μαζικές εξόδους...
Εφυγα το ΣΚ, μόλις έμαθα ότι δόθηκε στην κυκλοφορία μέχρι την Καλαμπάκα...
-
Έχω την αίσθηση πως αν βάλεις πλακάκι βάζεις κατευθείαν κόλλα πλακιδίων και το πλακάκι δεν χρειάζεται τσιμέντοκονια
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Έχω την αίσθηση πως αν βάλεις πλακάκι βάζεις κατευθείαν κόλλα πλακιδίων και το πλακάκι δεν χρειάζεται τσιμέντοκονια
Λάθος αίσθηση έχεις
-
Αφού έχει ήδη πλάκα. Γιατί θες και τσιμεντοκονια όταν πρόκειται να βάλεις πλακάκι;
-
Αφού έχει ήδη πλάκα. Γιατί θες και τσιμεντοκονια όταν πρόκειται να βάλεις πλακάκι;
Μέσος πελάτης !
Όταν σου λέω βρε κερατά ότι διαβάζεις μια χαζομάρα απο εδώ και μια απο εκεί και χωρίς υπόβαθρο και εξάγεις συμπεράσματα αυτό εννοώ! -
Σοβαρέψου οτσο, ο κρουζερ δεν έχει ούτε σκερπανι, ο εξοπλισμός ειναι για τους φτωχούς όταν μπορείς να πουλάς αέρα !
Είναι άρχοντας και καλά κάνει δηλαδή !
Αλφάδι μικρό και μεγάλο και μετροταινία και λειζεράκι για μέτρημα έχω.
Δεν χρειάζονται άλλα...
-
Αφού τις μικρό ατέλειες της πλάκας τις καλύπτει η κόλλα πλακιδίων και το πλακάκι από πάνω το φέρνεις σε ενα σωστό επίπεδο.
-
Και τις σωληνώσεις που τις περνάς, ανάμεσα στην πλάκα και στο πλακάκι οέο ?
-
Γιατί είπε ότι έχει σωληνώσεις ;
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Δεν έχεις ακούσει να λένε για γέμισμα, για τσιμεντοκονία, για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, για σταμπωτά, για καδρόνια και καδρονιάρισμα, για όλα αυτά που μπαίνουν, ώστε να γίνει η εξισωτική στρώση ανάμεσα στο μπετό που πέφτει με πρέσα και στρώνεται με την πήχη και προφανώς έχει ατέλειες και στο τελικό δάπεδο ?
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια. Ουάου φτιάχνεις τσιμέντο και τις μισές φορές κάνεις και τις ρύσεις σωστά. Έχω γαμηθεί να διαβάζω 40 χρόνια για να είμαι λίγο σωστός στη δουλειά μου και έχω τον κάθε τσόχλανο να με μαδάει και να με κοροιδέυει επειδή κάνει τσιμεντοκονια.
-
Γιατί είπε ότι έχει σωληνώσεις ;
Γιατί εσύ είπες ότι μιλάς μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση ?
Μίλησες για όλα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το μπετό όταν πέφτει δεν έχει αλφαδιές, δηλαδή δεν είναι ίσιο, κάνει και συρρίκνωση μετά γενικά έχει ανοχές των 2-3 εκατοστών και όχι των 2-3 χιλιοστών που θέλει το πλακάκι. Αυτή την διαφορά εξισώνει η εξισωτική στρώση, όπως λέει και το όνομα της.
Στα υπόλοιπα δάπεδα που έχεις και σωλήνες πρέπει να χωνέψεις και αυτούς και συχνά έχεις 2 στρώσεις την εξισωτική και την τσιμεντοκονία, ή με άλλο τρόπο μία στρώση που μπορεί να έχει πάχος 7-8 εκ.
-
Και τις σωληνώσεις που τις περνάς, ανάμεσα στην πλάκα και στο πλακάκι οέο ?
Συν τριπλή ποσότητα κολλάς
-
Μέσος πελάτης !
Όταν σου λέω βρε κερατά ότι διαβάζεις μια χαζομάρα απο εδώ και μια απο εκεί και χωρίς υπόβαθρο και εξάγεις συμπεράσματα αυτό εννοώ!Εξήγησε μου τον λόγο της τσιμεντοκονιας πριν βάλεις κόλλα πλακιδίων;
Γιατί να βάλω τσιμεντοκονια και μετά κόλλα από πάνω;
-
Δεν φταίνε οι μάστορες
Τι να αρχίσεις ?
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι έγω είμαι ο "φίλος απ το χωριό". Θα αφήσω όλη την ορολογία που αναφέρεις και θα σταθώ μόνο στο τζάμπα μάγκες. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που στάζει τα ωραία του λεφτάκια που δεν τα βρήκε σε κάνα λεφτόδεντρο είναι τζάμπα; Και πώς ακριβώς είναι μάγκας όταν λέει ότι έχει πληρώσει ξανά και ξανά και ξάνά για έργα που ο κάθε τεχνίτης που έρχεται μετά τον προηγούμενο λέει ότι ο προηγούμενος τα κανε σκατά και τώρα αυτός θέλει τα διπλά για να διορθώσει τα σκάτά του προηγούμενου κλπ κλπ. Να μιλήσουμε δε για επαγγελματικό ήθος μαστοριών; Αν εγώ δούλευα και συμπεριφερόμουν μια μέρα στην επιχείρηση που δουλέυω όπως αυτοί δουλεύουν και συμπεριφέρονται κάθε μέρα τότε θα είχα πάρει πόδι πριν το μεσημέρι και θα με είχανε μαυρίσει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Που πρέπει να παρακαλάω τον κάθε παπάρα που ξέρει να κάνει χαρμάνι τσιμέντο 2 μήνες να ρθει να τελειώσει δουλειά που έχει πληρωθεί και με γράφει γιατί πήρε μεγαλύτερη δουλειά και μαδάει άλλο κορόιδο. Ε αι στο διάολο ρε. Σιγά την επιστήμη πια. Ουάου φτιάχνεις τσιμέντο και τις μισές φορές κάνεις και τις ρύσεις σωστά. Έχω γαμηθεί να διαβάζω 40 χρόνια για να είμαι λίγο σωστός στη δουλειά μου και έχω τον κάθε τσόχλανο να με μαδάει και να με κοροιδέυει επειδή κάνει τσιμεντοκονια.
120 €/ημερα τσέπη συν ένσημα εφκα ο καλός τεχνίτης.
Γιατί δεν πας και εσυ για τεχνίτης να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ