-
Σιγά ρε παιδιά.
Να σας πω.... οι πρόγονοι μας δε έτρεχαν; έχουμε πόδια που αντέχουν.
-
Φυσικα και ετρεχαν!Απλα αν ο Φειδιππίδης δεν είχε τσιγκουνευτεί τα 309 ευρουλακια να πάρει κάτι σαν το παρακάτω ,θα είχε γραψει πολύ καλύτερο χρόνο.
-
@lap said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Σιγά ρε παιδιά.
Οι πρόγονοι μας είχαν μαζούτ στα αυτοκίνητα. Αντέχουν τα πνευμόνια μας.
-
@antonmone said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Φυσικα και ετρεχαν!Απλα αν ο Φειδιππίδης δεν είχε τσιγκουνευτεί τα 309 ευρουλακια να πάρει κάτι σαν το παρακάτω ,θα είχε γραψει πολύ καλύτερο χρόνο.
Ναι αλλά αυτά δεν είναι all terren άκλαφτος θα πήγαινε , πως θα ξεφύγει απο τα λιοντάρια και τους κάπρους ?
-
@yem said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Ναι αλλά αυτά δεν είναι all terren άκλαφτος θα πήγαινε , πως θα ξεφύγει απο τα λιοντάρια και τους κάπρους ?
Αν τα είχε πάρει στο συγκεκριμένο χρωμα ,τα τελευταία που θα τον απασχολούσαν ότι θα τον κυνήγαγαν θα ήταν τα λιοντάρια!
-
Αυτά τα λιοντάρια;
-
@antonakis said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
Σιγά ρε παιδιά.
Οι πρόγονοι μας είχαν μαζούτ στα αυτοκίνητα. Αντέχουν τα πνευμόνια μας.
Good point there.
-
Με τα παπούτσια πιο πάνω μπορείς να σταθείς όρθιος;
-
όχι , μετά τα 400ε που θα δώσεις θα είσαι ξάπλα και γύρω γύρω άνθρωποι να σε κοιτάνε
-
Σιγά ρε παιδιά.
Οι πρόγονοι έτρεχαν αλλά και πέθαιναν σε μικρότερη ηλικία από εμάς σήμερα. Τα προβλήματα βγαίνουν σε μεγαλύτερες ηλικίες σε μέση και γόνατα ειδικά εάν είσαι και υπέρβαρος. Για δες τι γίνεται με τις επεμβάσεις στα γόνατα σήμερα. Ότι πληρώσεις παίρνεις.
-
Παντως, εάν πάρετε καλούς και αφρατους πατους από σιλικόνη, το παπούτσι αναβαθμίζεται πολλά σκαλιά. Δοκιμαστε το και θα το δείτε. Πλένονται κιόλας και στηρίζουν και το πέλμα στα σημεία που πρέπει. Έτσι και τα φθηνά παπούτσια δεν έχουν κάποιο θέμα.
-
@yem said in Τρέξιμο, παπούτσια κτλ:
όχι , μετά τα 400ε που θα δώσεις θα είσαι ξάπλα και γύρω γύρω άνθρωποι να σε κοιτάνε
Δίνεις 400 ευρώ….
Είσαι ξάπλα….,
Γύρω γύρω άνθρωποι να σε κοιτάνε…..Για παπούτσια συζητάμε ε;
-
Τα παπούτσια θα κοιτάνε.
-
Παντως, εάν πάρετε καλούς και αφρατους πατους από σιλικόνη, το παπούτσι αναβαθμίζεται πολλά σκαλιά. Δοκιμαστε το και θα το δείτε. Πλένονται κιόλας και στηρίζουν και το πέλμα στα σημεία που πρέπει. Έτσι και τα φθηνά παπούτσια δεν έχουν κάποιο θέμα.
Για φθηνά noname ισως να είναι οκ αυτό που λες.
Στα υπόλοιπα οι εταιρείες επενδύουν αρκετα εκατομμύρια για τις ιδιότητες που έχει το κάθε παπούτσι ,όποτε είναι εντελώς άκυρο να βάλεις το οτιδήποτε ενδιάμεσα! -
Άσε που πας και κανεις πελματογραφημα όπου βγάζεις μοναδικό πάτο που στηρίζει σωστά μονάχα το δικό σου πέλμα. Κάτι καλύτερο από αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ.
-
Άσε που πας και κανεις πελματογραφημα όπου βγάζεις μοναδικό πάτο που στηρίζει σωστά μονάχα το δικό σου πέλμα. Κάτι καλύτερο από αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ.
Εδώ σωστός ο γύρος. Ειδικά για ανθρώπους που δεν βολεύονται με κανένα παπούτσι, πελματογραφημα και ειδικοί πάτοι κάνουν θαύματα ακόμα και στο τρέξιμο.
-
Για παπούτσια συζητάμε ε;
Δεν ξέρω, είδα τα 300 φεύγα ευρά και λέω για το αέριο ολόκληρης της χρονιάς θα μιλάνε
-
Δε ξέρω για τον Φειδιππίδη, τον Γανυμήδη όμως με κάτι τέτοιο τον φαντάζομαι.
-
Σωστά λέτε είναι πολύ προσωπικό θέμα το παπούτσι. Και δεν είναι μόνο οι τεχνολογίες υλικών αλλά ο όλος σχεδιασμός και η δυναμική ενός παπουτσιού, το πως πετυχαίνει το κάθε μοντέλο πχ στήριξη αλλά με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι όλοι οι πρηνιστές το ίδιο, άλλος πρηνίζει εμπρός άλλος πίσω, άλλος όταν κουραστεί κοκ. Για αυτό και η κάθε μάρκα μπορεί να έχει περισσότερα μοντέλα σε κάθε κατηγορία.
Ξεκίνησα να τρέχω πολύ βαρύς γύρω στο 2004 με κάποια Nike με αέρα πρώην του αδελφού μου, μετά Nike άλλα, Asics Noosa μου άρεσε που ήταν παρδαλά (με χτύπησε σε λαγονοκνημιαία ταινία και το έριξα στο ποδήλατο, η φυσιοθεραπεύτρια μου είπε ότι είμαι πρηνιστής), μέτρηση σε διάδρομο και τελικά όντως ήμουν πρηνιστής, και γενκά βαρύς. Βελτίωσα τεχνική (που είναι πιο σημαντικό από το παπούτσι) και πήγα για πιο πολύ μαλακωσιά και υποστήριξη και τέρμα η ενόχληση, Saucony Guide 2 φορές, μετά ανακάλυψα τα zero drop που μου ταίριαξαν αμέσως χωρίς καμία ανάγκη προσαρμογής, Altra DUO παχύ και ελαφρύ, μετά DUO 1,5 πολύ λάθος παπούτσι, τσακίζει το πίσω του και με χτυπάει χαμηλά στη φτέρνα οπότε πλέον το έχω να κάθεται με ελάχιστα χλμ, δοκίμασα κάτι σαν ναρθηκάκι-ενίσχυση για να μη λυγίζει αλλά δεν επαρκεί, μάλλον θα το κόψω μήπως αλλάξει συμπεριφορά, τώρα Altra Provision 6 λίγο πιο σφιχτό αλλά καλό (για μένα).
Adidas boost που απλά δοκίμασα σε μαγαζί 1-2 διαφορετικές γενιές ήταν τελείως λάθος, δεν ξέρω τι του βρίσκουν άλλοι αλλά όπως είπαμε, περί κολοκυθόπιτας….
New Balance κάποια μου πάνε.
Hoka, Mizuno, On με χτυπάνε στην καμάρα. Γενικά κάποιες μάρκες έχουν πιο ψηλή καμάρα.Τρέχω λιγότερο από παλιά γιατί τη βρίσκω με το ποδήλατο πιο πολύ. Συνήθως κάνω 5χλμ μια φορά την εβδομάδα και μια φορά το μήνα 10χλμ. Γενικά σε άσφαλτο, σπάνια σε ταρτάν και κάνει διαφορά (πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα)
Σαν διάρκεια ζωής έχω καταλάβει περί τα 400-600χλμ. Λένε ότι αν λυγίζεις τη σόλα προς τα επάνω έχει τελειώσει. Υποθέτω σε έναν ελαφρύ και με καλή τεχνική θα κρατάνε πιο πολύ.
Η τεχνική είναι πιο σημαντικό από το παπούτσι. Το γόνατο το προστατεύει η σωστή τεχνική, η παχιά σόλα είναι για προβλήματα ποδιού. Παχιά σόλα δε σημαίνει αφρός να βουλιάζεις, θέλεις να κάνει γκελ, να έχει απόκριση να νιώθεις πως πατάει το πόδι, να σου επιστρέφει ενέργεια και όχι να βουλιάζει. Αυτά που βουλιάζουν είναι για ορθοστασία όχι για τρέξιμο.
Aρνούμαι να πληρώνω 150 ευρώ, αγοράζω μόνο προσφορές σε καλές τιμές. Συνήθως προηγούμενο μοντέλο με καλές κριτικές. Βρίσκω πολύ βοηθητικό για τις επιλογές μου το runrepeat.com
Άλλο σπαστικό που κάθε μάρκα διαφέρει λίγο σε μέγεθος. Καλύτερα με το μήκος σε εκμ αλλά μερικά είναι πιο στενά άλλα πιο φαρδιά… -
Μόνο που αυτοί οι πάτοι δεν χωράνε σε κανένα σύγχρονο παπούτσι. Δούλευε το σύστημα καλά παλιά που οι πάτοι των ίδιων των παπουτσιών είχαν κάποιο πάχος. Τώρα που είναι φλίδες που να μπει μέσα μισός πόντος πάτος;
Τρέξιμο, παπούτσια κτλ