-
Καλησπερα,
Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Εβαλα μια φορα μπρος, τιποτα, ηρθε η οδικη γεμισε με νερο το ψυγειο επειδη ειχε χασει νερα και παλι τιποτα.
Το συνεργειο που το πηγα που ειναι καλο βαση κριτικων και εμπειριας 1 χρονου σε χρηματα και αξιοπιστια μου ειπε εξαρχης οτι το ψυγειο θελει αλλαγη και εχει καει και η φλατζα.
Τιμες στην αρχη πριν τσεκαρει στο περιπου μου ειπαν: Τελικη τιμη με φπα 1900 ευρω.
Ψυγειο 300 ευρω, φλατζα 600 ευρω, επισκευη σηκωμα κινητηρα 400 ευρω, 200 ευρω λοιπες επισκευες + φπαΤιμες αφου τσεκαρε: 1280 τελικη τιμη με φπαο και επισκευες.
Η ερωτηση ειναι εαν ειναι λογικες τιμες αυτες για ενα τετοιο αμαξι που αγοραστηκε στα 5000 περυσι
Eυχαριστω!
-
@chrs007 said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
ειναι λογικες τιμες αυτες για ενα τετοιο αμαξι που αγοραστηκε στα 5000 περυσι
Δεν έχει σχέση η τιμή αγοράς με τα κόστη επισκευής.
Με μια πρώτη ανάγνωση, ψυγείο και φλάτζα σίγουρα υπερκοστολογημένα.
Τώρα για τα υπόλοιπα είναι ασαφείς και λίγες οι πληροφορίες.
Έχει ενσωματώσει τα εργατικά στις τιμές των ανταλλακτικών, δεν βγαίνει άκρη. -
Τελικα σου ειπε 1280€ ολα, τελικη τιμη με ΦΠΑ ?
-
@alexandros-k said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
Nαι!
-
@polistas said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
Έχει ενσωματώσει τα εργατικά στις τιμές των ανταλλακτικών, δεν βγαίνει άκρη.Πως δεν εχει σχεση, δεν ειναι Chrysler αντικα που την πηρα απο μαντρα. Αμαξι 10ετιας ειναι που το πηρα λιγο πιο φθηνο απο οτι πουλιεται και ακουω για επισκευη σχεδον τα μισα λεφτα απο οτι εδωσα για μια βλαβη κακα τα ψεματα οχι και μικρη.
-
Nαι!
Ρωτα και αλλου και ρωτα επισης αν υπαρχει διαθεσιμο κανενα μοτερ με λιγα χλμ , απο κανα τρακαριμενο , με εγγυηση
Πολλοι θα πουν , σιγα για μια φλαντζα να βαλει αλλο μοτερ......Αλλά εχω ακουσει ιστοριες που ξεκινησαν αποαλλαγη καμμενης φλαντζας και τελικα άλλαξαν ολο το μοτερ σιγα σιγα . Δεν εμπιστευομαι μαστορια ευκολα . Προτιμω μεταχειρισμενο μοτερ με εγγυηση -
@polistas said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
Έχει ενσωματώσει τα εργατικά στις τιμές των ανταλλακτικών, δεν βγαίνει άκρη.Πως δεν εχει σχεση, δεν ειναι Chrysler αντικα που την πηρα απο μαντρα. Αμαξι 10ετιας ειναι που το πηρα λιγο πιο φθηνο απο οτι πουλιεται και ακουω για επισκευη σχεδον τα μισα λεφτα απο οτι εδωσα για μια βλαβη κακα τα ψεματα οχι και μικρη.
Τα ανταλλακτικά και η εργασία κοστίζουν το ίδιο είτε αν αγοράζονταν καινούριο, είτε τώρα που αγοράστηκε 5000, είτε ακόμα και αν ήταν χαρισμένο. Για αυτό είπε ο συμφορουμίτης ότι δεν παίζει ρόλο η τιμή αγοράς του. Υπάρχουν και ιμιτασιόν ανταλλακτικά πάντως σε πολύ καλύτερες τιμές, σε σχέση με τα ορίτζιναλ.
-
Nαι!
Ρωτα και αλλου και ρωτα επισης αν υπαρχει διαθεσιμο κανενα μοτερ με λιγα χλμ , απο κανα τρακαριμενο , με εγγυηση
Πολλοι θα πουν , σιγα για μια φλαντζα να βαλει αλλο μοτερ......Αλλά εχω ακουσει ιστοριες που ξεκινησαν αποαλλαγη καμμενης φλαντζας και τελικα άλλαξαν ολο το μοτερ σιγα σιγα . Δεν εμπιστευομαι μαστορια ευκολα . Προτιμω μεταχειρισμενο μοτερ με εγγυησηΔεν ξερω που να ρωτησω το μοντελο δεν κυκλοφορει και τοσο.
Επειδη και εγω δεν εμπιστευομαι και φοβαμαι οτι θα την παθω παλι νομιζω δεν αξιζει ο κοπος.Θα φυγει δυσκολοτερα εαν δεν φτιαχτει και πουληθει ετσι λογικα σε μαντρα; Η αξιζει να φτιαχτει και να πουληθει μετα σε ιδιωτη;
Χρειαζομαι αμαξι για τον επομενο 1,5 μηνα μονο και δυστυχως δεν συμφερει τιποτα, ουτε να το φτιαξω αξιζει, ουτε leasing ουτε ενοικιαση καλοκαιριατικα, ουτε αγορα. Μεχρι να φτιαχτει θελει και 20 ημερες.
-
Nαι!
Πολλοι θα πουν , σιγα για μια φλαντζα να βαλει αλλο μοτερ......Αλλά εχω ακουσει ιστοριες που ξεκινησαν αποαλλαγη καμμενης φλαντζας και τελικα άλλαξαν ολο το μοτερ σιγα σιγα . Δεν εμπιστευομαι μαστορια ευκολα . Προτιμω μεταχειρισμενο μοτερ με εγγυησηκαι το μεταχειρισμένο μοτέρ λαχείο είναι αλλά είναι προτιμότερο σε παλιό αυτοκίνητο αν είναι χαμηλότερο το κόστος τελικά
-
Nαι!
Πολλοι θα πουν , σιγα για μια φλαντζα να βαλει αλλο μοτερ......Αλλά εχω ακουσει ιστοριες που ξεκινησαν αποαλλαγη καμμενης φλαντζας και τελικα άλλαξαν ολο το μοτερ σιγα σιγα . Δεν εμπιστευομαι μαστορια ευκολα . Προτιμω μεταχειρισμενο μοτερ με εγγυησηΔεν ξερω που να ρωτησω το μοντελο δεν κυκλοφορει και τοσο.
Επειδη και εγω δεν εμπιστευομαι και φοβαμαι οτι θα την παθω παλι νομιζω δεν αξιζει ο κοπος.Θα φυγει δυσκολοτερα εαν δεν φτιαχτει και πουληθει ετσι λογικα σε μαντρα; Η αξιζει να φτιαχτει και να πουληθει μετα σε ιδιωτη;
Χρειαζομαι αμαξι για τον επομενο 1,5 μηνα μονο και δυστυχως δεν συμφερει τιποτα, ουτε να το φτιαξω αξιζει, ουτε leasing ουτε ενοικιαση καλοκαιριατικα, ουτε αγορα. Μεχρι να φτιαχτει θελει και 20 ημερες.
Το 1,2 ειναι ? Εχει φορεθεί και σε άλλα Ρενω αυτο το μοτερ.
Επισκευασμενο θα πουληθει πιο ευκολα νομιζω .
Οποτε επισκευασετο φθηνα και πουλα το ή αν βρεις καλο μοτερ βαλτο -
@dimitrioskosmas said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
Nαι!
Πολλοι θα πουν , σιγα για μια φλαντζα να βαλει αλλο μοτερ......Αλλά εχω ακουσει ιστοριες που ξεκινησαν αποαλλαγη καμμενης φλαντζας και τελικα άλλαξαν ολο το μοτερ σιγα σιγα . Δεν εμπιστευομαι μαστορια ευκολα . Προτιμω μεταχειρισμενο μοτερ με εγγυησηκαι το μεταχειρισμένο μοτέρ λαχείο είναι αλλά είναι προτιμότερο σε παλιό αυτοκίνητο αν είναι χαμηλότερο το κόστος τελικά
Γι αυτο μιλησα για εγγυηση . Καποιοι δινουν εγγυηση και στα μεταχειρισμενα.
-
Τα ψυγεία πάντως ενδεικτικά ξεκινούν απο 80 ευρώ...
https://onparts.gr/renault/twingo-ii-2007/16v-1100cc-75hp/psyksi-kinitira/psygeio-neroy
-
Καλησπερα,
Πριν λιγες εβδομαδες οπως ημουν στην εθνικη και πηγαινα με 110 αρχισε να κατεβαζει ταχυτητα το Renault Twingo μου του 2012 με 80κ χιλιομετρα μεχρι που εβγαλε το σημα Stop και σταματησα. Εβαλα μια φορα μπρος, τιποτα, ηρθε η οδικη γεμισε με νερο το ψυγειο επειδη ειχε χασει νερα και παλι τιποτα.
Το συνεργειο που το πηγα που ειναι καλο βαση κριτικων και εμπειριας 1 χρονου σε χρηματα και αξιοπιστια μου ειπε εξαρχης οτι το ψυγειο θελει αλλαγη και εχει καει και η φλατζα.
Τιμες στην αρχη πριν τσεκαρει στο περιπου μου ειπαν: Τελικη τιμη με φπα 1900 ευρω.
Ψυγειο 300 ευρω, φλατζα 600 ευρω, επισκευη σηκωμα κινητηρα 400 ευρω, 200 ευρω λοιπες επισκευες + φπαΤιμες αφου τσεκαρε: 1280 τελικη τιμη με φπαο και επισκευες.
Η ερωτηση ειναι εαν ειναι λογικες τιμες αυτες για ενα τετοιο αμαξι που αγοραστηκε στα 5000 περυσι
Eυχαριστω!
Οικονομικά πολύ αμφιβάλλω αν σε συμφέρει να το φτιάξεις το αυτοκίνητο. Οι τιμές που σου έδωσε το συνεργείο που συνεργάζεσαι είναι πολύ ακριβές. Ρώτα κι αλλού.
-
Εάν φοράει d4f κινητήρα είναι πολυφορεμενος θα βρείς σίγουρα μεταχειρισμένο και με λογικά χιλιόμετρα (έβγαινε μέχρι πρόσφατα στο clio iv), αλλά ρωτά και αλλού για επισκευή γιατί έχω κι εγώ Renault και τα εξειδικευμένα συνεργεία ζητάνε όσα τους λείπουν το καθένα
-
@dimitrioskosmas said in Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη:
Nαι!
Θα διαφωνήσω γιατί το μεταχειρισμένο επίσης μπορεί να χρειαστεί επισκευή. Αν μπλέξεις με ανταλλακτικαδες θα πρέπει να υπάρχει σύσταση.
Στη μια περίπτωση που έγινε αγορα μεταχειρισμένου μοτέρ μίλησε ο γνωστός και κανονίστηκε, ωστόσο λόγω κάποιων προβλημάτων του ανταλλακτικά δεν ενημέρωσε σωστά και μας βάλανε ψωφιο μοτέρ. Αφού έγινε επικοινωνία όταν μπόρεσε μας ζήτησε πίσω το αυτοκίνητο για αλλαγή μοτέρ οπότε πραγματικά είναι να μην μπλέξεις μαζί τους. -
Πάντως εμένα μου φαίνεται περίεργο πως με 80.000χλμ έκαψε φλάντζα.Περισότερο συμφέρει πιστεύω μοτέρ μτχ με εγγύηση.
-
Είπε στο πρώτο ποστ, πως είχε χάσει υγρά το ψυγείο.
Καμμένη Φλάντζα - Renault Twingo - 2000 ευρω επισκευη