-
@nikos-3 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλημέρα παίδες, στη σελίδα της Hyundai ( https://www.hyundai.gr/owners-manuals/ ) υπάρχουν δύο βιβλιαράκια (εγχειρίδια κατόχου) ποιο ισχύει - ποιο έρχεται με το αυτοκίνητο;
TUCSON(NX4) Hybrid Owners Manual 2021 (610 σελίδες)
TUCSON(NX4) Owners Manual 2021 (722 σελίδες)Το Hybrid αφορά τα Hybrid & PHEV, το άλλο τα Mild Hybrid - MHEV (48V)
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλημέρα παίδες, στη σελίδα της Hyundai ( https://www.hyundai.gr/owners-manuals/ ) υπάρχουν δύο βιβλιαράκια (εγχειρίδια κατόχου) ποιο ισχύει - ποιο έρχεται με το αυτοκίνητο;
TUCSON(NX4) Owners Manual 2021 (722 σελίδες)Το Hybrid αφορά τα Hybrid & PHEV, το άλλο τα Mild Hybrid - MHEV (48V)
Ευχαριστώ!
-
Ευχαριστώ!
Τίποτα! Εδώ θα βρεις και για το infotainment:
10,25'': http://webmanual.hyundai.com/STD_GEN5W/AVNT/EU/Greek/index.html
8'': http://webmanual.hyundai.com/DA_GEN2_V/AV/EUR/Greek/index.html -
Ωραίος! Να ξεκινήσω σιγά-σιγά τη μελέτη να πάρω μια ιδέα μέχρι να έρθει
-
Ωραίος! Να ξεκινήσω σιγά-σιγά τη μελέτη να πάρω μια ιδέα μέχρι να έρθει
Και εγώ τα είχα διαβάσει όλα... Πότε το περιμένεις;
-
Τέλη Οκτωβρίου είναι η παραγγελία, και γράφει 5-8 μήνες, αλλά μου είχαν πει λογικά γύρω στους 7-8 μήνες θα κάνει, χωρίς να το εγγυούνται κιόλας. Δηλαδή, εκτός απρόοπτων, Μάιο με Ιούνιο
-
Τέλη Οκτωβρίου είναι η παραγγελία, και γράφει 5-8 μήνες, αλλά μου είχαν πει λογικά γύρω στους 7-8 μήνες θα κάνει, χωρίς να το εγγυούνται κιόλας. Δηλαδή, εκτός απρόοπτων, Μάιο με Ιούνιο
Ποιά έκδοση; Του έχεις βάλει έξτρα;
-
και εγω τελος Οκτωβριου παραγγελια ,μου ειχαν πει 8-10 μηνες παραδοση αλλα παρελαβα πριν 2 εβδομαδες (distinctive 7DCT 150PS).Με το καλο να παραλαβεις
-
@rockulas said in Νεο Hyundai Tucson :
και εγω τελος Οκτωβριου παραγγελια ,μου ειχαν πει 8-10 μηνες παραδοση αλλα παρελαβα πριν 2 εβδομαδες (distinctive 7DCT 150PS).Με το καλο να παραλαβεις
Premium 7DCT 180PS 4x4 Sunset Red. Ισως το χρώμα και η τετρακίνηση να επιρεάζουν τους χρόνους παράδοσης.
Δεν έβαλα εξτρά επειδή οι χρόνοι παράδοσης θα αυξανόντουσαν κατα 3-4 μήνες όπως μου είπαν και ήθελα να το έχω για το καλοκαιρι.
Αρχές του μήνα που επικοινώνησα μου είπαν δεν έχουμε κανένα νέο ακόμα. -
@rockulas said in Νεο Hyundai Tucson :
Premium 7DCT 180PS 4x4 Sunset Red. Ισως το χρώμα και η τετρακίνηση να επιρεάζουν τους χρόνους παράδοσης.
Δεν έβαλα εξτρά επειδή οι χρόνοι παράδοσης θα αυξανόντουσαν κατα 3-4 μήνες όπως μου είπαν και ήθελα να το έχω για το καλοκαιρι.
Αρχές του μήνα που επικοινώνησα μου είπαν δεν έχουμε κανένα νέο ακόμα.και εγώ το ίδιο σε Silky Bronze, αλλά πρόσθεσα ηλιοροφή, SCC, smart key και ασύρματη φόρτιση. Έκανε 9 μήνες.
-
Kαι η επιλογή χρώματος θεωρείται ως μια μορφή έξτρα. Με την έννοια ότι είναι εκτός προγραμματισμένης παραγωγής.
Πχ εμείς επιλέξαμε ένα που ήταν ήδη συμφωνημένο/προγραμματισμένο (από εκείνα που εμφανίζει το σύστημα της hyundai, αν με καταλαβαίνετε) και μας δόθηκε αυτόματα ημερομηνία από το εργοστάσιο, περί τα τέλη Αυγούστου. Η παραγγελία έγινε πριν από ένα μήνα. Δε ξέρω αν ισχύει, αλλά νομίζω πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα.Επιπλέον, διανύουμε μια φάση και μια περίοδο, που πέραν των ήδη προγραμματισμένων/συμφωνημένων αυτοκινήτων προς παραγωγή, επίκειται facelift στο tucson (χωρίς πολλές και πολύ ιδιαίτερες αλλαγές όπως μου είπαν). Οπότε για όσους υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον αλλά δε προχώρησαν σε παραγγελία, ίσως να ξεφύγει χρονικά αρκετά. Και χωρίς να είναι συγκεκριμένο το κόστος της αγοράς. Μιας και αν πάει πχ μια παραγγελία που θα μπει αύριο, αυτόματα σε facelift, μπορεί να αυξηθεί και το ποσό που απαιτείται.
Τέλοσπαντων , έχοντας λίγο ή αρκετή υπομονή, όλοι θα πάρουμε το αμαξάκι(άρα) μας και θα το απολαύσουμε.
υγ. Ισχύει ότι την τετρακίνηση μπορείς να την τοποθετήσεις και μετά την αγορά δικίνητου; Σε promo video της hyundai , ουσιαστικά λέει , πως αν επιθυμείς να προσθέσεις μετά την αγορά τετρακίνηση, γίνεται και κοστίζει γύρω στα 1500€ (τιμές εξωτερικου φαντάζομαι. Αν ισχύει ίσως είναι καλή περίπτωση για όσους δεν έχουν.
Sorry για το σεντονάκι
-
@avg_tcs said in Νεο Hyundai Tucson :
Με την έννοια ότι είναι εκτός προγραμματισμένης παραγωγής.
Διαφωνώ, για αυτούς δεν κοστίζει τίποτα. Απλώς είναι έξτρα κέρδος.
Ούτως ή άλλως θα βάφονταν το αυτοκίνητο -
@avg_tcs said in Νεο Hyundai Tucson :
Kαι η επιλογή χρώματος θεωρείται ως μια μορφή έξτρα. Με την έννοια ότι είναι εκτός προγραμματισμένης παραγωγής.
Πχ εμείς επιλέξαμε ένα που ήταν ήδη συμφωνημένο/προγραμματισμένο (από εκείνα που εμφανίζει το σύστημα της hyundai, αν με καταλαβαίνετε) και μας δόθηκε αυτόματα ημερομηνία από το εργοστάσιο, περί τα τέλη Αυγούστου. Η παραγγελία έγινε πριν από ένα μήνα. Δε ξέρω αν ισχύει, αλλά νομίζω πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα.Επιπλέον, διανύουμε μια φάση και μια περίοδο, που πέραν των ήδη προγραμματισμένων/συμφωνημένων αυτοκινήτων προς παραγωγή, επίκειται facelift στο tucson (χωρίς πολλές και πολύ ιδιαίτερες αλλαγές όπως μου είπαν). Οπότε για όσους υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον αλλά δε προχώρησαν σε παραγγελία, ίσως να ξεφύγει χρονικά αρκετά. Και χωρίς να είναι συγκεκριμένο το κόστος της αγοράς. Μιας και αν πάει πχ μια παραγγελία που θα μπει αύριο, αυτόματα σε facelift, μπορεί να αυξηθεί και το ποσό που απαιτείται.
Τέλοσπαντων , έχοντας λίγο ή αρκετή υπομονή, όλοι θα πάρουμε το αμαξάκι(άρα) μας και θα το απολαύσουμε.
υγ. Ισχύει ότι την τετρακίνηση μπορείς να την τοποθετήσεις και μετά την αγορά δικίνητου; Σε promo video της hyundai , ουσιαστικά λέει , πως αν επιθυμείς να προσθέσεις μετά την αγορά τετρακίνηση, γίνεται και κοστίζει γύρω στα 1500€ (τιμές εξωτερικου φαντάζομαι. Αν ισχύει ίσως είναι καλή περίπτωση για όσους δεν έχουν.
Sorry για το σεντονάκι
Υπό καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει η τετρακίνηση μετά, αυτό που αναφέρουν στο εξωτερικό είναι ότι η διαφορά είναι περί τα 1500€ μεταξύ των δύο.
Με το καλό να το παραλάβεις.
-
Σχετικά με συναγερμό, προχώρησα και εγώ σε εγκατάσταση pandora, μια μεσαία έκδοση χωρίς gps tracker (antijammer+εξτρα μπαταρία). Θεωρώ προσφέρει πολύ καλή προστασία, και είναι αμαρτία σε αυτοκίνητο 35.000€ να μη δαπανηθεί ένα 500€ για τα στοιχειώδη. Αν το ρυθμίσω σε υψηλή ευαισθησία, χτυπάει ακόμα και αν ανεβεί γάτα!
-
Ο καλύτερος συναγερμός είναι η ολική- μερική κλοπή στην ασφάλεια σου. Όλα τα άλλα παραβιάζονται πολύ εύκολα.
-
@elteo said in Νεο Hyundai Tucson :
Ο καλύτερος συναγερμός είναι η ολική- μερική κλοπή στην ασφάλεια σου. Όλα τα άλλα παραβιάζονται πολύ εύκολα.
Μαζί σου, αλλά μετά ποιός περιμένει άλλους 9 μήνες;
-
Φυσικά, ο συναγεργμός μπήκε επιπρόσθετα της ολικής κλοπής, κυρίως σαν αποτρεπτικό μέτρο για κάποιον μη επαγγελματία και για να αισθάνομαι ψυχολογικά ασφαλής κι εγώ.
-
Σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικότερα της κλοπής, ισχύει το μη χείρον βέλτιστον. Εφόσον δε μπορείς να είσαι εξασφαλισμένος πλήρως και προκειμένου να χάσεις το αυτοκίνητο χωρίς αντίτιμο, καλύτερα να στο ανταποδώσουν (έστω και με μια αρκετά μεγάλη αναμονή).
Οι after sale συναγερμοί φαντάζομαι πως δεν εμπίπτουν στην εγγύηση του αυτοκινήτου που σου παρέχεται, σωστά ;
Και όπως έχω καταλάβει , ένα καλός συναγερμός , θεωρείται ο pandora (από τα γενικά σχόλια στο forum), και ανέρχεται στα 500-1000€, ανάλογα με το τί θα επιλέξεις.Επίσης, αν και λίγο νωρίς ακόμα για μένα, γνωρίζει κάποιος, ένα εξακριβωμένα καλό συνεργείο detailing για μια καλή κεραμική επίστρωση για Θεσσαλονίκη;
-
Μαζί σου, αλλά μετά ποιός περιμένει άλλους 9 μήνες;
Και να ηταν μονο η αναμονη.... βαλε ανατιμησεις (το δικο μου εχει παρει 1900 ευρω ) εξοδα οπως πινακιδες τελη ,αν το εχεις παρει και με δανειο οπως εγω και οχι μετρητοις δεν ξερω τι γινεται και με την αποπληρωμη των τοκων ,οποτε αστα να πανε στο διαολο και να μην σου τυχει.
-
Καλά τα λέτε αλλά ο συναγερμός δεν θα σας σώσει ως εναλλακτική. Αν μπει στο μάτι τους το χάσατε ότι και αν έχετε.
Hyundai Tucson NX4 (2020)