Λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Αρχικά ο κινητήρας αυτός άρχισε να τοποθετείται από το 2018.
Αφορά πολλά μοντέλα και έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες χιλιάδες και αν το πρόβλημα ήταν όπως τα λέτε, θα είχε γίνει χαμός, γιατί πρόκειται για ντίζελ αμάξια που έξω όσοι τα παίρνουν κάνουν 50-150000 χλμ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
Εύκολα εκεί άνθρωποι δουλεύουν 150 χλμ μακριά από το σπίτι τους ήτοι 300 χλμ την ημέρα. Ετσι δούλευε ο ξάδερφος μου στην Γερμανία και έκανε 100000 χλμ τον χρόνο. Και όταν τον ρώτησα γιατί δεν έπαιρνε τρένο, μου είπε ότι δεν ταίριαζαν οι ώρες ακριβώς, οπότε τον συνέφερε το αμάξι.
Τώρα αν το πρόβλημα αφορά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2020 και μετά, προφανώς δεν είναι θέμα σχεδιασμού, αλλά θέμα αντοχής της συγκεκριμένης καδένας, που ίσως φταίει ο κατασκευαστής της ή οτιδήποτε άλλο.
Το ότι κατασκευάστηκαν 7 αντίτυπα και όχι 100 που ήταν πριν τους υπολογιστές, να θεωρείται μειονέκτημα και όχι εξέλιξη, μου φαίνεται περίεργο, γιατί παντού αυτό κάνεις με τους υπολογιστές.
Σε κάθε περίπτωση αν το πρόβλημα ήταν έντονο ακόμα και αν σπάσει με κίνδυνο του αυτοκινήτου, προφανώς η εταιρεία θα έκανε ανάκληση.
Δεν είναι θέμα Ελλάδας, έχει τώρα γραφτεί και στα ξένα φόρουμ και εκεί ακολουθείται η ίδια τακτική.
Επειδή δε η αναφορά μίλαγε για συγκεκριμένο αριθμό στο καπάκι που είχε πρόβλημα, μπορεί το πρόβλημα να αφορά παρτίδα, η οποία να μην έχει φορεθεί σε όλα τα αυτοκίνητα μετά το 20.
Επίσης στο λίνκ είδαμε ότι το ανταλλακτικό κάνει και για τον κινητήρα της Φόρντ.
Οταν υπήρχε ο 1.6 και ο 2.0 ντίζελ, ήταν γνωστό, ότι όπως και οι πρόγονοι τους ήταν κοινοί με της φόρντ.
Για τους 1,5 τους τελευταίους οι εταιρείες αρνούνται ότι είναι ίδιοι.
Βέβαια τα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδόν όμοια και τώρα βλέπουμε και εξαρτήματα να είναι ίδια.