-
Ρε γάτε ποια μπάλα στην εξέδρα;
Το θέμα μας ξέφυγε βέβαια, και δεν είναι οι προ προ πρόγονοι το καθενός αλλά το ότι οι σημερινοί 30-35-40αρηδες δεν μπορούν να νοικιάσουν ούτε γκαρσονιέρα.
Κάτσε διάβασε να δεις για τους Έλληνες της Ανατολίας αλλά και αλλού. Μη βάζεις τους ανθρώπους σε κουτάκια για το δικό σου αφηγημα
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε γάτε ποια μπάλα στην εξέδρα;
Το θέμα μας ξέφυγε βέβαια, και δεν είναι οι προ προ πρόγονοι το καθενός αλλά το ότι οι σημερινοί 30-35-40αρηδες δεν μπορούν να νοικιάσουν ούτε γκαρσονιέρα.
Κάτσε διάβασε να δεις για τους Έλληνες της Ανατολίας αλλά και αλλού. Μη βάζεις τους ανθρώπους σε κουτάκια για το δικό σου αφηγημα
οχι, εσυ να διαβασεις για το πως οι παλιες γενιες εστησαν οτι καταφεραν με κοπο και στερησεις και χωρις γαλλικα και πιανο.
ελα τωρα που πετας ενα 'διαβασε' για να ξεφυγεις οτι θεωρια σου ηρθε ευκαιρη. -
Εσύ πετάς στην εξέδρα όχι μια μονάχα μπάλα αλλά πολλές μπάλες.
Στην Ελλάδα όλοι ξεκίνησαν από τις λάσπες μετά τον πόλεμο εκτός των μεγάλο αστών. Ακόμα και μικροαστοί που μόλις είχαν ξεκινήσει την πορεία τους ως μετανάστες και αυτοί ξεκίνησαν από την αρχή. Και ναι άνθρωποι με γαλλικά, πιάνο και πολλές άλλες γνώσεις έφαγαν λάσπη. Όχι μονάχα όσοι φαντάζεσαι εσύ.
Σου ξανά λέω η μισή Ελλάδα είναι πρόσφυγες, και ως πρόσφυγες ήταν σε χειρότερη θέση από τους Ελλαδίτες ασχέτως το μορφωτικό επίπεδο που είχαν ως απλοι μικροαστοί της Ανατολίας. Εσύ πιστεύεις ότι εκείνες τις εποχές όσοι ήταν σπουδαγμένοι ήταν μεγάλο αστοί αρα και για κάποιο λόγο εχθροί των ιδεών σου. Λάθος, υπέφεραν πολύ, έχασαν συγγενείς σε κακουχίες και απλά έδιναν βάση στην μόρφωση και στην ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών κυρίως λόγω πολιτιστικών καταβολών. Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες που δεν τους το αναγνωρίζεις. Είναι μέγα λάθος από μεριάς σου.
Ένα θα σου πω για να δεις τις διαφορές. Μια μέρα την εβδομάδα πριν το 1920 οι γυναίκες έβαζαν τα καλά τους και έβγαιναν στα καφέ και κάπνιζαν χωρίς τουςάντρες τους ως γυνακοπαρεες. Τις υπόλοιπες οκ έβγαιναν μόνο οι άντρες τους και αυτές έκαναν δουλειά στο σπίτι. Για κάνε σύγκριση με την εδώ Ελλάδα και στην επαρχία τι γινόταν. Εννοείται άκουγαν και ξένη μουσική που ερχόταν από τα ευρωπας. Είχαν μια τελείως φιλελεύθερη κοινωνία που ξενίζει πολλούς και θεωρούν πως ήταν κάτι το ιδιαίτερο.
Γενικά είχαν μια κοινωνία απο τις αρχές του 1900 που μετά εδώ σε εμάς είχε εμφανιστεί μετά το 1970. Ήταν 70 έτη μπροστά. -
δεν θελω να βαλω τον γνωστο χαρακτηρισμο.... οσο κομψο και αν τον κανω με τα καγκελακια μπροστα
-
Έτσι τα βλέπεις γιατί έτσι σου έμαθαν. Δεν έχεις ιδέα από τις οικογένειες αυτες και τα επιτεύγματα τους. Είναι κρίμα, αλλά δεν πειράζει, είναι η δική σου οπτική και ότι μπορείς να καταλάβεις.
Διάβασε ιστορικά βιβλία να δεις τις κοινωνίες τους και μετά ξαναπες μας.
-
@lap
Οι γονείς (μου) πάντως και γενικά η "γενιά των πατεράδων μας" ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν όχι επειδή "το κόστος ζωής ήταν χαμηλό".Μιλάμε τώρα για πολύ στερημένη ζωή "για το καλό των παιδιών". Διακοπλες μόνο (και όποτε ) "στο χωριό", ταβέρνες και διασκέδαση μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριου (συνολικά, όχι κατ' έτος), ρούχα, παπούτσια κλπ με το σταγονόμετρο. Πρώτο αμάξι κάπου στο 70τόσο (Simca Aronde! και τότε παλιό ήταν...). Και μιλάμε για παραγωγικά χρόνια δεκαετίες 80-90-00 που όπως και να το κάνουμε χρήμα κυκλοφορούσε. Αλλά όχι δι' ημάς όπως θυμάμαι, είχαμε και έναν πληθωρισμό να! (με το συμπάθειο).
Αυτό νομίζω θέλει να πει και ο gatoz lap. Αν ένα νέος σήμερα αποφάσιζε να ζήσει όπως οι "τότε" μια χαρά θα ζούσε. Βεβαίως δεν είναι επιθυμητη λύση αυτό, οπισθοδρόμηση είναι. Αλλά δεν είναι ότι τότε τους έτρεχαν απο τα μπατζάκια. Και χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω στην γκαρσονιέρα που έμενα ως φοιτητής και μετά ως μεταπτυχιακός τα έπιπλά μου ήταν τα "παιδικά". Και ναι, υπήρχαν άλλοι που είχαν και πιο όμορφα σπίτια και αυτοκίνητα και ρούχα και εγώ δεν είχα. Μέχρι τα 28 μου στερήθηκα αλλά δεν είπα "γ@μώ το κόστος της ζωής που δεν μου περισσεύουν και τα παρατάω). Αν θέλεις το πιστεύεις, αρκετές φορές το μερσημεριανό μου ήταν ένα λίτρο γάλα και ένα πακέτο γαριδάκια.
ΥΓ: Παραδόξως είχα γιαγιά με γαλλικά και πιάνο, όντως "αστή", πιο μορφωμένη από την μάνα μου και όλες μου τις θείες. Αλλά τι να το κάνεις και πάλι ο παππούς λόγω επιχειρηματικής καταστροφής ως έμπορος πέθανε (λέμε τώρα...) στα χωράφια.
-
Καλά οι πρόγονοι οι δικοί μου που σπούδαζαν περνούσαν πολύ δύσκολα όπως μου είπαν. Όπως όλοι εκείνη την εποχή.
Ομως στα επόμενα έτη από αυτά των σπουδών και ιδιαίτερα στα 30-40 έτη τους η ζωή ήταν πολύ πιο εύκολη. Δεν υπήρχε δυσκολία να νοικιάσεις μια παλιά γκαρσονιέρα με σπουδές και 15-20 έτη συνεχούς προϋπηρεσίας. Σήμερα δυστυχώς είναι δύσκολο, αυτό σχολιάζω. Και όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε κάποιες χώρες.
Σήμερα ένας 35αρης με πτυχίο σε μια μέτρια επιχείρηση παίρνει χοντρικά 1100 ευρώ. Σε μέτρια θέση με μέση ευθύνη 950-1000. Χωρίς πτυχίο 680 ευρώ. Και πάρα πολλοί με πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται λίγο πάνω από τα 700 ευρώ.
Πως να ζήσεις όταν η γκαρσονιέρα κοστίζει 400-500 χωρίς τα πάγια της. Και κάπου στα 700-800 με τα πάγια.
Συνεπώς όταν το βασικό για μια ζωή, όπως το σπίτι είναι αδύνατο για πολλούς νέους τότε ναι, η ζωή είναι δυσκολότερη παρά τις ταβέρνες τα σαββατοκύριακα όταν ζεις στο παιδικό δωμάτιο στα 30-35-40 σου
Κατά τα άλλα σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του γάτου το ότι είχε γνώσεις η γιαγιά σου αυτομάτως την κανει μεγαλοαστη και δεν υπήρχε περίπτωση να δυσκολευτεί και να περάσει δύσκολα σε αυτήν την ζωή.
Αλήθεια τι καταγωγή είχε; -
@gatoz
"Η πρώτη Σχολή Θηλέων άρχισε να λειτουργεί το 1830 στον περίβολο του Γραικικού Νοσοκομείου. Το 1837 η σχολή αυτή στεγάστηκε στο οίκημα του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Φωτεινής και πήρε την ονομασία Παρθεναγωγείο της Αγίας Φωτεινής και αργότερα Κεντρικό Παρθεναγωγείο.
Το 1866 εγκαταστάθηκε σε δικό του διδακτήριο και γίνεται πλήρες γυμνάσιο ενώ ταυτόχρονα διευθύνει όλα τα Παρθεναγωγεία της περιοχής. Διευθύντρια του Παρθεναγωγείου είναι η Σαπφώ Λεοντιάς και μετά η Σπετσιώτου, η Σαπφώ Λαίλιου. Το πρόγραμμα σπουδών περιελάμβανε Αρχαία Ελληνικά – Νέα Ελληνικά – Θρησκευτικά – Αριθμητική – Γεωμετρία – Γεωγραφία – Φυσική – Γαλλικά. Η Δομή της Σχολής ήταν δημοτικό – γυμνάσιο, αργότερα μια επιπλέον τάξη για μέλλουσες δασκάλες. Το 1910 το Κεντρικό Παρθεναγωγείο αναγνωρίσθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ως ισότιμη Σχολή με το Αρσάκειο. Το Κεντρικό Παρθεναγωγείο είχε αρίστη οργάνωση, λαμπρή διδασκαλία προσαρμοσμένη στα πρότυπα του ελευθέρου ελληνικού κράτους. Το μειονέκτημά του ήταν ότι δεν είχε οικοτροφείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα άπορες κοπέλες ή παιδιά απομακρυσμένων περιοχών.
Το 1922 το Κεντρικό Παρθεναγωγείο διέθετε εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο, τριτάξια αστική σχολή, τριτάξιο διδασκαλείο, τριτάξια Εμπορική Σχολή, κλασικό γυμνάσιο, διτάξιο διδασκαλείο νηπιαγωγών. Είχε ακόμη επτά παραρτήματα κατεσπαρμένα σε διάφορες συνοικίες, στα οποία λειτουργούσε πλήρες δημοτικό.
Το πρώτο σημαντικό οικοτροφείο Παρθεναγωγείο της περιοχής ιδρύθηκε από τον Εμμ. Αθηνογένη κατά το πρότυπο του οικοτροφείου του Αρσακείου των Αθηνών. Η ίδρυσή του ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το 1881. Το 1886 με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου Φ.Ε. ονομάστηκε Ομήρειο Παρθεναγωγείο.
Σκοπός του Παρθεναγωγείου ήταν η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας των κοριτσιών, η απόκτηση γνώσεων ως μέλλουσες μητέρες για την αγωγή των παιδιών τους. Τέλος, οικοτεχνική αγωγή που μάθαιναν οι κοπέλες (ραπτική, κοπτική, μαγειρική, κέντημα κ.λπ.)."Για αυτό δείξε σεβασμό σε κάποιους Έλληνες που υπέφεραν και είχαν μια άλλη κοινωνία από αυτήν που σου έμαθαν και δεν ήταν πάμπλουτοι μεγαλοαστοί.
Υ.γ οικοτεχνικη αγωγή το έλεγαν τελικά, λάθος το ανέφερα πιο πάνω.
-
τρεις λαλουν και δεκαεφτα χορευουν....
#anikitosδεν αντεξα
-
Οκ μείνε στις διδαχές του ότι οι γυναίκες στην εποχή της γιαγιάς και προγιαγιά σου έπρεπε να είναι αγράμματες για να αναγνωρίζεται η λαϊκότητα τους και η δυσκολίες που πιθανόν πέρασαν στην ζωής τους. Μόνο οι αγράμματοι δικαιούνται αναγνώρισης των κόπων τους.
Πάνε βρες τώρα κανένα ακριβό suv να το μισθώσεις να πατάς γκαζιες με τα εταιρικά σου καύσιμα και να σχολιάζεις τους νέους που δεν μπορούν να νοικιάσουν διότι δεν είναι λαϊκοί αλλα ΠΑΣΟΚοι
-
#kardoula
εαν η νεα γενια πασχει απο παρομοια διαστρεβλωση της πραγματικοτητας και των αποψεων των συνομιλιτων της για να αποδειξει κατι εμμονικα ασχετο, λυπαμαι.
βεβαια αλλα λενε οι εμπειριες μου, οποτε να το δεις. και σε ειδικους.
-
Ε ναι είπαμε είμαι ηλίθιος, με μεγάλο αστική καταγωγή που εμποδίζω την λαϊκή ανάδειξη της ιστορίας του ότι η μόρφωση δεν αλλάζει τη βαρύτητα των γεγονότων στους ανθρώπους.
Το παραδέχομαι νωρίτερα για να μη πληρώνω γιατρούς για να μου το πούνε αυτοί και μου φάνε τα λεφτα. Προτιμώ να τα φάω σε ξενοδοχεία καποιο τριήμερο
-
Καλά οι πρόγονοι οι δικοί μου που σπούδαζαν περνούσαν πολύ δύσκολα όπως μου είπαν. Όπως όλοι εκείνη την εποχή.
Ομως στα επόμενα έτη από αυτά των σπουδών και ιδιαίτερα στα 30-40 έτη τους η ζωή ήταν πολύ πιο εύκολη. Δεν υπήρχε δυσκολία να νοικιάσεις μια παλιά γκαρσονιέρα με σπουδές και 15-20 έτη συνεχούς προϋπηρεσίας. Σήμερα δυστυχώς είναι δύσκολο, αυτό σχολιάζω. Και όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε κάποιες χώρες.
Σήμερα ένας 35αρης με πτυχίο σε μια μέτρια επιχείρηση παίρνει χοντρικά 1100 ευρώ. Σε μέτρια θέση με μέση ευθύνη 950-1000. Χωρίς πτυχίο 680 ευρώ. Και πάρα πολλοί με πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται λίγο πάνω από τα 700 ευρώ.
Πως να ζήσεις όταν η γκαρσονιέρα κοστίζει 400-500 χωρίς τα πάγια της. Και κάπου στα 700-800 με τα πάγια.
Συνεπώς όταν το βασικό για μια ζωή, όπως το σπίτι είναι αδύνατο για πολλούς νέους τότε ναι, η ζωή είναι δυσκολότερη παρά τις ταβέρνες τα σαββατοκύριακα όταν ζεις στο παιδικό δωμάτιο στα 30-35-40 σου
Κατά τα άλλα σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του γάτου το ότι είχε γνώσεις η γιαγιά σου αυτομάτως την κανει μεγαλοαστη και δεν υπήρχε περίπτωση να δυσκολευτεί και να περάσει δύσκολα σε αυτήν την ζωή.
Αλήθεια τι καταγωγή είχε;Οι σαραντάρηδες πληρώνονται καλύτερα
Σύμφωνα με την έρευνα, η ηλικιακή ομάδα 35-44 είναι η καλύτερα αμειβόμενη στην Ελλάδα με τη διάμεσο τον αποδοχών να κυμαίνεται κοντά στα 1900€ μηνιαίως με το 15% αυτών να λαμβάνει από 2750€ έως 3834€ μηνιαίως.Νομίζω ότι τα λες λίγο μαύρα. (αν ισχύει η μελέτη) δεν φαίνεται να είναι καθολου έτσι (και ανάλογη είναι και η δική μου αίσθηση στους "δείκτες" της πλάκας που λένε και άλλοι, καφετέριες, ταβέρνες, ταξίδια κλπ).
Κοντολογίς 35-44 1900 μικτά κατά μο, 25-34 στα 1700 μο (1270 καθαρά). Δεν βρίσκω άλλη μελέτη για αμοιβές ανά ηλικία
-
Nα πούμε όμως ότι πρέπει κάποτε να σφίγγει τα δόντια ο νέος και να φεύγει από το πατρικό. Μαζί σου στο τι ζόρια περάσαμε/περναμε ειδικά όσοι στήσαμε σπιτικό μέσα στα μνημόνια δίχως backup*, πλην όμως κααααποτε πρέπει να γίνεται η κίνηση...
*Ειδικά αυτοκινητιστικα αυτή την ερωτική μετανάστευση την πλήρωσα, την πληρωνω και θα την πληρωνω. Κάπου 60.000 τα έχω πεταξει εύκολα στον κουβά σε νοίκια και commuting 12 χρόνια τώρα...
-
Για να επαναφέρω το θέμα στην βάση του , στην φουλ πληρότητα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των ξεχειλισμενων πορτοφολιων , των γεματων λογαριασμών και κυρίως των αυξημένων εξαγωγών , διάβασα πριν λίγο για την κοπέλα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο από ένα καθαρμα που την εγκατέλειψε πως κάποιος άγνωστος που βρέθηκε στο σημείο της έκλεψε το πορτοφόλι της την ώρα που ψυχοραγουσε ...
ΕΛΛΑΔΑ V.2.0.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ (τρις και με στεντόρεια φωνή)
-
Εγώ εδώ και πάνω από 15 έτη ζω μόνος μου σε διάφορα σπίτια που νοίκιασα. Πάω στο παιδικό δωμάτιο και πλέον μου το έχουν κάνει και αποθήκη και τσαντιζομαι. Είχα κάτι ωραία αυτοκινητάκια και περιοδικά αυτοκινήτων ....που τα πήγαν δεν ξέρω.
Οι φίλοι μου οι μισοί ζουν ακόμα στο παιδικό. Προσπαθούν, όλο λένε θα το επιχειρήσουν με την τάδε κοπέλα και όλο στραβωνει το αμόρε και ξανακαθονται στα αυγα τους.Όταν συζητούμε και λέω αυτό πως πρέπει να φύγουν, είναι το φυσικό να φύγουν καθόμαστε και ψάχνουμε σπίτια και βάζουμε κάτω τα οικονομικά και απλά δεν γίνεται.
Τα παλιά χρόνια ο κόσμος παντρευόταν πιο εύκολα, έδιναν και τα πεθερικά προίκα και έτσι έβρισκαν σπίτι για να φύγουν απο το παιδικό δωμάτιο. Τώρα τα ζευγάρια θέλουν να ζήσουν κάποια έτη ο καθένας σε δικό του σπίτι μέχρι να γνωριστούν καλα και μετά κάποια έτη ή έτος γνωριμίας να προσπαθήσουν να νοικιάσουν μαζί ως συγκατοίκηση. Δεν είναι πάντα εύκολο για όλους. Τα έτη όμως περνούν.
Κάποιοι άλλοι από τις φοιτητικες εποχές συγκατοικούν αλλά μετά τα 30 δεν μπορούν άλλο. Θέλουν τον χώρο τους.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σύμφωνα με την έρευνα, η ηλικιακή ομάδα 35-44 είναι η καλύτερα αμειβόμενη στην Ελλάδα με τη διάμεσο τον αποδοχών να κυμαίνεται κοντά στα 1900€ μηνιαίως με το 15% αυτών να λαμβάνει από 2750€ έως 3834€ μηνιαίως.Νομίζω ότι τα λες λίγο μαύρα. (αν ισχύει η μελέτη) δεν φαίνεται να είναι καθολου έτσι (και ανάλογη είναι και η δική μου αίσθηση στους "δείκτες" της πλάκας που λένε και άλλοι, καφετέριες, ταβέρνες, ταξίδια κλπ).
Κοντολογίς 35-44 1900 μικτά κατά μο, 25-34 στα 1700 μο (1270 καθαρά). Δεν βρίσκω άλλη μελέτη για αμοιβές ανά ηλικία
Μέσος όρος ηλικίας 25-34 δίνουν 1270;;;;; Όχι ρε συ.... Που; Ποια εταιρία ή επιχείρηση δίνει κατά μέσο όρο σε 25-28αρη 1300καθαρα; Σε ποια θέση ευθύνης δίνουν τέτοια ποσά; Δηλαδή στις ακραίες τιμές των θέσεων με μεγάλη ευθύνη ( αν υπάρχει τέτοια θέση για τόσο νεαρές ηλικίες) δίνουν σε 25-28αρη 2000 και 2500 ευρώ καθαρά;
Στην Ελλάδα;
Στα 900-1100 με πτυχίο και μεταπτυχιακό αναγνωρισμένο είναι συνήθως στους 30+ . Το οποίο αυξάνεται κατά περίπου 300 ευρώ στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας και επιδομάτων παιδιών κτλ
-
Εγώ μπορώ να αναφέρω εταιρείες που δίνουν και περισσότερα χρήματα.
Εμένα μου έχουν πει να πάω σε εταιρείες για 4 και 5 χιλιάρικα το μήνα. Αλλά αυτά δεν λένε κάτι.Αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, επέλεξε επάγγελμα ή κάποια ειδικότητα που είτε έχει κορεσθεί, είτε δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση, είτε έκανε αυτό που του είπε ο μπαμπάς και η μαμά είναι φυσιολογικό να μην εντοπίζει ούτε δουλειές, ούτε μεγάλους μισθούς.
Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν και άλλα πράγματα π.χ. οι γνωριμίες, η διαπραγμάτευση, το budget για μία θέση εργασίας.
Π.χ. σε μια εταιρεία είχαν δύο θέσεις εργασίας στο ίδιο αντικείμενο, στο ίδιο τμήμα, ίδια αγγελία με budget 4 χιλιάρικα και οι δύο μισθοί. Αν ο ένας πάρει τα 2,5 χιλιάρικα τότε ο άλλος θα πάρει το 1,5 χιλιάρικο. Αυτό έχει συμβεί σε μένα πριν 15 χρόνια. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέσος όρος ηλικίας 25-34 δίνουν 1270;;;;; Όχι ρε συ.... Που; Ποια εταιρία ή επιχείρηση δίνει κατά μέσο όρο σε 25-28αρη 1300καθαρα; Σε ποια θέση ευθύνης δίνουν τέτοια ποσά; Δηλαδή στις ακραίες τιμές των θέσεων με μεγάλη ευθύνη ( αν υπάρχει τέτοια θέση για τόσο νεαρές ηλικίες) δίνουν σε 25-28αρη 2000 και 2500 ευρώ καθαρά;
Στην Ελλάδα;
Στα 900-1100 με πτυχίο και μεταπτυχιακό αναγνωρισμένο είναι συνήθως στους 30+ . Το οποίο αυξάνεται κατά περίπου 300 ευρώ στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό λόγω αναγνώρισης προϋπηρεσίας και επιδομάτων παιδιών κτλ
Μελετη εβαλα. Δεν ξερω αν ισχυει. Αν εχεις αλλη βαλε. Οχι προσωπικες αποψεις και "συνηθως"...
-
Από την Εργάνη
Περίπου το 60% των εργαζομένων στην Ελλάδα βγαζουν από 500-1000/μήνα
Και το 70% εως τα 1200 ευρώ!
Και φυσικά στα χαμηλά εισοδήματα είναι οι νεότεροι και οσοι δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μειώθηκε η ανεργία και μπήκαν στην εργασία εργαζόμενοι κυρίως με μισθούς 500-800 ευρώ, και ελάχιστοι στα υψηλότερα εισοδήματα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2