-
ειχε αναφερθει καποιος καλος στο ηρακλειο αττικής για κεραμική κτλ αλλα δεν βρισκω το όνομα/λινκ μεσα στις 230 σελιδες.
καμια βοήθεια κανεις ?
-
@lap το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του ως stand alone όπως κάνουμε με ένα κερί, είτε σαν topper για κεραμική όπως έγινε στην περίπτωση μου.
Επειδή δεν το θεωρώ επώνυμο αλλά ούτε δοκιμασμένο στον χρόνο ακόμα δεν θα το αναφέρω εδώ. Σε προσωπικό μήνυμα μόνο για όποιον ενδιαφέρεται.
@gtsartsal κι όμως έκανα ένα πέρασμα με IPA σε αναλογία 1/4 με απιονισμένο νερό. Δεν αφαιρούνται οι κεραμικές τόσο εύκολα και με ενα πέρασμα. Αν ήταν έτσι δε θα είχε μείνει τίποτα σε ένα μήνα. Το degrade γίνεται όσο περνάει ο καιρός, με δυνατά καθαριστικά με πολλά περάσματα και paint cleaners/ipa, γυάλισμα με abrasive αλοιφή. Τυπική συντήρηση κεραμικής είναι το πέρασμα με iron remover ( που είναι θάνατος) μια φορά το χρόνο για να καταλάβεις
-
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
ειχε αναφερθει καποιος καλος στο ηρακλειο αττικής για κεραμική κτλ αλλα δεν βρισκω το όνομα/λινκ μεσα στις 230 σελιδες.
καμια βοήθεια κανεις ?
Αν ψάξεις στο google, στην Λυκόβρυση υπάρχει κατάστημα παλιό, γνωστό στο χώρο, που έχει καλές κριτικές και ανάλογες τιμές. Αν υπάρχουν εναλλακτικές εκεί γύρω και κάποιος γνωρίζει καλό είναι να τις αναφέρει
-
Ωραίος.
Νόμιζα ότι δεν συνιστάται η χρήση ipa σε κεραμική.Έχω κι εγώ κεραμική στο δικό μου και κάνω μια ψευτοσυντηρηση με το cure της gyeon αλλά χωρίς ipa.
Πιστεύεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ;
-
Θέλω να θίξω το θέμα προσδοκιών , πραγματικότητας και λίγο το μάρκετινγκ..
Για αρχή πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα μας πρέπει να μας υπηρετούνε και όχι το ανάποδο. Ισχύει το ότι αν το προσέχουμε θα μας προσέχει βεβαίως, καλό όμως είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές. Αλλάζουμε λάστιχα, κάνουμε σέρβις, το έχουμε καθαρό, προσέχουμε που το παρκάρουμε και όλα τα σχετικά. Αν όμως σταματήσουμε να το.. οδηγούμε και το βάλουμε στην γυάλα γιατί έχουμε καβατζώσει καλή θέση και άντε να ξαναβρείς να παρκάρεις, θα βρέξει (και θα συναχωθεί αν βραχεί ), θα το γρατζουνίσω στο πουρνάρι, θα σκονιστεί κτλ γίνεται το ανάποδο και το υπηρετούμε εμείς.
Γι' αυτό καλό είναι να μην κυνηγάμε την τελειότητα που δεν υπάρχει, αλλά το καλύτερο δυνατό που μπορούμε και μας ταιριάζει. Κάποιος δλδ είναι ικανοποιημένος με πλύσιμο κάθε δύο βδομάδες στο λαμπίκο και κάποιος άλλος απευθύνεται σε επαγγελματίες για να το προστατέψει και να το συντηρεί.
Συχνά γράφω να μην παραμυθιαζόμαστε από φωτογραφίες και βίντεο εντυπωσιασμού. Άλλωστε ένα "τέλειο" αποτέλεσμα έχει διάρκεια όσο η μέρα που έγινε το φώτοshoot. Μόνο το δια ζώσης με σωστό φωτισμό και γωνία αποκαλύπτει όλη την αλήθεια.
Παρατηρείστε στις δύο φωτογραφίες επάνω όταν αλλάξει το φώς και η γωνία πώς αποκαλύπτονται οι ελαφριές γρατζουνιές από τα κλαριά και τα πουρνάρια στους στενούς χωματόδρομους. Είναι λοιπόν η κεραμική που εφάρμοσα scratch proof..? Όχι φυσικά και δεν είναι! Θα γινόταν χειρότερο το βερνίκι αν δεν την είχα περάσει καν ? Πιθανό..
Αυτή η φωτογραφία είναι από την ίδια επιφάνεια με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά που όμως εδώ δείχνει αψεγάδιαστο. Δεν άλλαξε τίποτα, μόνο η γωνία λήψης.
Έχω ακούσει αρκετές φορές σε detail-άδικα τη φράση "το αμάξι που μας έφερε ο πελάτης δεν είναι στην κατάσταση που το παραδώσαμε πριν Χ μήνες που βάλαμε την κεραμική" . Τροφή για σκέψη αυτό το τελευταίο και για τους τρόπους που μπορούμε να υπηρετούμε γκουχσκτ σόρυ πνίγηκα, συντηρούμε ήθελα να πώ την nano-κεραμική μας !!
-
+ άπειρο στο τελευταίο ποστ του μάστορα!!!
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραίος.
Νόμιζα ότι δεν συνιστάται η χρήση ipa σε κεραμική.Έχω κι εγώ κεραμική στο δικό μου και κάνω μια ψευτοσυντηρηση με το cure της gyeon αλλά χωρίς ipa.
Πιστεύεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ;
Δε συνίσταται έτσι είναι. Όταν όμως βάζεις ένα προιόν ισχυρό με 40% SiO2 αξιόλογης διάρκειας θές να κάνει όσο πιο καλό bond είναι εφικτό οπότε θα δεχτείς το μικρό toll/degrade στην κεραμική. Άλλωστε θα ωφεληθείς πολλαπλάσια από το επιπλέον layer που θα περάσεις αμέσως μετά.
https://crystalclear.gr/en/product/q2m-cure/
Το Cure στην σύσταση του έχει μόλις 5% SiO2, είναι μικρής διάρκειας και παν-εύκολο στην εφαρμογή. Όχι δεν αξίζει το IPA wipe κατά τη γνώμη μου πρίν την εφαρμογή του. Μια χαρά το κάνεις ήδη... συνέχισε έτσι
Όσον αφορά το IPA wipe μπορείς να το κάνεις ασθενέστερο αν νιώθεις ότι θα ωφελούσε μια ελαφριά χρήση του. Δλδ αντί να το ψεκάσεις, να το αφήσεις να δουλέψει κάποια δευτερόλεπτα και μετά να το σκουπίσεις, μπορείς να το ψεκάσεις σε ένα νωπό πανάκι και να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα με σχεδόν άμεσο στέγνωμα.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@lap το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του ως stand alone όπως κάνουμε με ένα κερί, είτε σαν topper για κεραμική όπως έγινε στην περίπτωση μου.
Επειδή δεν το θεωρώ επώνυμο αλλά ούτε δοκιμασμένο στον χρόνο ακόμα δεν θα το αναφέρω εδώ. Σε προσωπικό μήνυμα μόνο για όποιον ενδιαφέρεται.
@gtsartsal κι όμως έκανα ένα πέρασμα με IPA σε αναλογία 1/4 με απιονισμένο νερό. Δεν αφαιρούνται οι κεραμικές τόσο εύκολα και με ενα πέρασμα. Αν ήταν έτσι δε θα είχε μείνει τίποτα σε ένα μήνα. Το degrade γίνεται όσο περνάει ο καιρός, με δυνατά καθαριστικά με πολλά περάσματα και paint cleaners/ipa, γυάλισμα με abrasive αλοιφή. Τυπική συντήρηση κεραμικής είναι το πέρασμα με iron remover ( που είναι θάνατος) μια φορά το χρόνο για να καταλάβεις
H "συντηρηση" που περιγραφεις γινεται για να περαστει κι αλλο στρωμα κεραμικης απο πανω?
Ειδαλλως δεν βρισκω κανενα λογο να περνωνται τοσο δυνατα καθαριστικα σαν το iron remover που ειναι κυριως για ζαντες πανω απ'την κεραμικη κι αυτο να θεωρειται και συντηρηση, αφου ειναι σιγουρο οτι αφαιρει καποιο μερος της οποτε ουσιαστικα κανει το αντιθετο ακριβως απο συντηρηση.Ρωταω γιατι δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το κομματι των κεραμικων, γιατι οπως εχω γραψει παλαιοτερα το θεωρω τερμα υπερεκτιμημενο, απλα αυτο δε σημαινει οτι δεν μ'ενδιαφερουν καποια γενικα πραγματα περι αυτου.
-
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
καμια βοήθεια κανεις ?
Αν ψάξεις στο google, στην Λυκόβρυση υπάρχει κατάστημα παλιό, γνωστό στο χώρο, που έχει καλές κριτικές και ανάλογες τιμές. Αν υπάρχουν εναλλακτικές εκεί γύρω και κάποιος γνωρίζει καλό είναι να τις αναφέρει
Οκ ευχαριστω
-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
H "συντηρηση" που περιγραφεις γινεται για να περαστει κι αλλο στρωμα κεραμικης απο πανω?
Ειδαλλως δεν βρισκω κανενα λογο να περνωνται τοσο δυνατα καθαριστικα σαν το iron remover που ειναι κυριως για ζαντες πανω απ'την κεραμικη κι αυτο να θεωρειται και συντηρηση, αφου ειναι σιγουρο οτι αφαιρει καποιο μερος της οποτε ουσιαστικα κανει το αντιθετο ακριβως απο συντηρηση.Ρωταω γιατι δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το κομματι των κεραμικων, γιατι οπως εχω γραψει παλαιοτερα το θεωρω τερμα υπερεκτιμημενο, απλα αυτο δε σημαινει οτι δεν μ'ενδιαφερουν καποια γενικα πραγματα περι αυτου.
Η συντήρηση είναι για να αφαιρεθούν επικαθήσεις, traffic film
ή ακόμα και να περαστεί ένα έξτρα layer"κεραμικής" από πάνω. Είναι και γαμώ τα μπίσνες πλάν αν το καλοσκεφτείς. Δένεις χειροπόδαρα τον πελάτη να έρχεται να στα σκάει κάθε χρόνο ώστε να μη μπορείς να του πείς ότι δεν συντηρούσε σωστά το όχημα.. Αν η αρχική κεραμική που πέρασες έχει failαρει για Χ λόγους, του περνάς ένα εύκολο υδροφοβικό κεραμικό σε λίγη ωρίτσα και όλα πόπα ! Φυσικά θα ξανάρθει του χρόνου να του τα ξαναπάρεις και να επαναλάβεις το ίδιοΑγνόησε τα παραπάνω, μόνο κάποιος πονηρός θα τα σκεφτότανεΕύλογη η απορία σου όπως και δικιά μου όταν πρωτοσυνάντησα αυτή την τακτική. Πολύ λογική η εξήγηση όμως. Στην ουσία αντικαθιστούν το βήμα του πηλού που είναι abrasive όπως και την πιθανότητα να χρειαστεί γυάλισμα/διόρθωση από το marring που θα προκαλέσει στην κεραμική. Άρα αντί να ρισκάρουν να της κάνουν "ζημιά" που δεν αποκαθίσταται προτιμούν την ηπιότερη προσέγγιση του iron remover ώστε να γίνει χημικός και όχι μηχανικός καθαρισμός από επικαθήσεις! Όχι τόσο αποδοτικός όσο ο πηλός μέν αλλά από το τίποτα.. Θέλει και η κεραμική το ντάντεμα της
Τέτοιες απορίες βοηθάνε στην κατανόηση του τι ακριβώς είναι το κάθε -αόρατο στο μάτι- προιόν και να μειώσουν τις παρερμηνείες και τις λάθος προσδοκίες.
@gtsartsal Δες όποτε έχεις χρόνο αν θέλεις αυτό το βίντεο που μιλάει για durability και stress test σε σφραγιστικά. Πολύ δύσκολο γενικά να βγάλεις πόρισμα για την διάρκεια..
-
Η συντήρηση είναι για να αφαιρεθούν επικαθήσεις, traffic film
ή ακόμα και να περαστεί ένα έξτρα layer"κεραμικής" από πάνω. Είναι και γαμώ τα μπίσνες πλάν αν το καλοσκεφτείς. Δένεις χειροπόδαρα τον πελάτη να έρχεται να στα σκάει κάθε χρόνο ώστε να μη μπορείς να του πείς ότι δεν συντηρούσε σωστά το όχημα.. Αν η αρχική κεραμική που πέρασες έχει failαρει για Χ λόγους, του περνάς ένα εύκολο υδροφοβικό κεραμικό σε λίγη ωρίτσα και όλα πόπα ! Φυσικά θα ξανάρθει του χρόνου να του τα ξαναπάρεις και να επαναλάβεις το ίδιοΑγνόησε τα παραπάνω, μόνο κάποιος πονηρός θα τα σκεφτότανεΕύλογη η απορία σου όπως και δικιά μου όταν πρωτοσυνάντησα αυτή την τακτική. Πολύ λογική η εξήγηση όμως. Στην ουσία αντικαθιστούν το βήμα του πηλού που είναι abrasive όπως και την πιθανότητα να χρειαστεί γυάλισμα/διόρθωση από το marring που θα προκαλέσει στην κεραμική. Άρα αντί να ρισκάρουν να της κάνουν "ζημιά" που δεν αποκαθίσταται προτιμούν την ηπιότερη προσέγγιση του iron remover ώστε να γίνει χημικός και όχι μηχανικός καθαρισμός από επικαθήσεις! Όχι τόσο αποδοτικός όσο ο πηλός μέν αλλά από το τίποτα.. Θέλει και η κεραμική το ντάντεμα της
Τέτοιες απορίες βοηθάνε στην κατανόηση του τι ακριβώς είναι το κάθε -αόρατο στο μάτι- προιόν και να μειώσουν τις παρερμηνείες και τις λάθος προσδοκίες.
@gtsartsal Δες όποτε έχεις χρόνο αν θέλεις αυτά τα βίντεο που μιλάνε για durability και stress test σε σφραγιστικά. Πολύ δύσκολο γενικά να βγάλεις πόρισμα για την διάρκεια..
Eυχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες για να μου απαντησεις καταρχας.
Κατα δευτερον παντως, συνεχιζω να μην πειθομαι για τη χρηση ισχυρων χημικων οπως τα iron removers για την δηθεν "συντηρηση" της κεραμικης. Ειναι απολυτωε βεβαιο οτι μειωνουν την στρωση της, απο λιγο εως πολυ αναλογα και ποση ωρα θα τ'αφησεις πανω κλπ.
Αν πλενεται σχετικα τακτικα ενα αυτοκινητο και ιδιως αν παρκαρει και σε παρκινγκ κατω απο υποστεγο, δεν πρεπει να εχει σοβαρες επικαθησεις ωστε να χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα καλο πλυσιμο, ιδιως αν ειναι προστατευμενο με κεραμικη που κανονικα δεν θα επρεπε να αφηνει τις επικαθησεις να προσκολλωνται στο βερνικι σε εντονο βαθμο, τουλαχιστον σε σχεση μ'ενα "απροστατευτο" αμαξωμα.Εν ολιγοις, νομιζω οτι με τις κεραμικες εχει στηθει μια ολοκληρη καινουρια μπιζνα που κραταει τους χρηστες της σε ενα διαρκες ξοδεμα χρηματων για να διατηρηθει δηθεν η προστασια που ισχυριζεται για το χρονικο διαστημα που υποσχεται, οπως κι εσυ πολυ ευστοχα παρατηρησες.
Κατα τη γνωμη μου ενα προιον που προστατευει οσο λεει και για 2-3 χρονια, δεν πρεπει να χρειαζεται καποια συντηρηση αλλα απλα να κανει ο,τι υποσχεται, μονο με σωστη εφαρμογη. Οσο πιο πολλα ακουω για συντηρησεις και "οδηγιες χρησης" για να μην χασει δηθεν την ισχυ της, τοσο πιο πολυ διστακτικος ειμαι για το ποσο δουλευουν οντως τα προιοντα αυτα σε σχεση με το hype τους. -
Κατα δευτερον παντως, συνεχιζω να μην πειθομαι για τη χρηση ισχυρων χημικων οπως τα iron removers για την δηθεν "συντηρηση" της κεραμικης. Ειναι απολυτωε βεβαιο οτι μειωνουν την στρωση της, απο λιγο εως πολυ αναλογα και ποση ωρα θα τ'αφησεις πανω κλπ.
Αν πλενεται σχετικα τακτικα ενα αυτοκινητο και ιδιως αν παρκαρει και σε παρκινγκ κατω απο υποστεγο, δεν ρεπει να εχει σοβαρες επικαθησεις ωστε να χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα καλο πλυσιμο, ιδιως αν ειναι προστατευμενο με κεραμικη που κανονικα δεν θα επρεπε να αφηνει τις επικαθησεις να προσκολλωνται στο βερνικι σε εντονο βαθμο, τουλαχιστον σε σχεση μ'ενα "απροστατευτο" αμαξωμα.Ισχύει ότι η κεραμική μας προστατεύει παραπάνω χωρίς όμως να γίνεται bulletproof από επικαθήσεις, traffic film, μεταλλικά ρινίσματα και άλλα που μαζεύει ένα όχημα σε σχέση με ένα "απροστάτευτο". Όμως αυτό εξαρτάται όπως λές και από τα συχνά πλυσίματα συντήρησης, συνθήκες αποθήκευσης και πάνω από όλα χρήσης του οχήματος. Ένα αυτοκίνητο που δεν πλένεται συχνά και κάνει καθημερινά χιλιόμετρα ακόμα και με κεραμική κάτι θα μαζέψει. Το αν αξίζει ή όχι η χημική απορρύπανση θα το κρίνει ο εγκαταστάτης σε ετήσια βάση
Εν ολιγοις, νομιζω οτι με τις κεραμικες εχει στηθει μια ολοκληρη καινουρια μπιζνα που κραταει τους χρηστες της σε ενα διαρκες ξοδεμα χρηματων για να διατηρηθει δηθεν η προστασια που ισχυριζεται για το χρονικο διαστημα που υποσχεται, οπως κι εσυ πολυ ευστοχα παρατηρησες.
Κατα τη γνωμη μου ενα προιον που προστατευει οσο λεει και για 2-3 χρονια, δεν πρεπει να χρειαζεται καποια συντηρηση αλλα απλα να κανει ο,τι υποσχεται, μονο με σωστη εφαρμογη. Οσο πιο πολλα ακουω για συντηρησεις και "οδηγιες χρησης" για να μην χασει δηθεν την ισχυ της, τοσο πιο πολυ διστακτικος ειμαι για το ποσο δουλευουν οντως τα προιοντα αυτα σε σχεση με το hype τους.Σε αυτό που γράφεις συμφωνώ γενικά, άλλωστε τα θίγω και ο ίδιος με τα γραφόμενα μου. Εστιάζω όμως στις λάθος προσδοκίες του πελάτη είτε στην παραπλανητική του ενημέρωση. Έχει και τα καλά της η κεραμική.. Εγώ ας πούμε το πλένω ταχύτερα, ευκολότερα,λερώνει δυσκολότερα και έχει μια αντίσταση έξτρα στις κακουχίες. Δεν το μετανιώνω που την πέρασα γιατί το αντιμετωπίζω ως χόμπυ. Αν θα το πλήρωνα δε ξέρω.. ούτε αν θα έμπαινα στην διαδικασία του DIY στα καλά καθούμενα χωρίς πρότερη εμπειρία.
Το σημαντικό είναι να "ξέρεις τι πίνεις" όπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση
ΥΓ και το Collinite που βάζεις έχει διάρκεια ζωής που επηρεάζεται από ένα σωρό παράγοντες...
-
Παρακαλω ο κυριος mastoras 78 να αλλαξει το ονομα του σε καθηγητης 78 ή για να ειμαστε in σε profesor 78 .
Υ. Γ το αγαπημενο μου τοπικ στο φορουμ. -
@alex-mix αγαπημένε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Γράφω από την πλευρά του ερασιτέχνη και φυσικά όσα λέω δεν είναι ευαγγέλιο.
Μου αρκεί αν κάποιος έχει βοηθηθεί έστω και λίγο όπως έχει συμβεί και σε μένα από την ανάποδη και το εκτίμησα με τη σειρά μου.
-
Τι καθώς πρέπει απάντηση....πφφφφ
Πες ...ναι ρε μάγκες είμαι ο δάσκαλος σας.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι καθώς πρέπει απάντηση....πφφφφ
Πες ...ναι ρε μάγκες είμαι ο δάσκαλος σας.
Χατήρια δε χαλάω.. Φιλάκια ο μπαμπάς! Αχαχχαχαχαχχα
-
Κλασικός μάστορας....δώστου για κέρασμα ένα μπολακι με φονταν, ούτε περιτύλιγμα δεν θα μείνει.....
Χωρις εσένα το τοπικό θα ήταν αδιάφορο τελείως. Και δεν θα ξέραμε τίποτα.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κλασικός μάστορας....δώστου για κέρασμα ένα μπολακι με φονταν, ούτε περιτύλιγμα δεν θα μείνει.....
Χωρις εσένα το τοπικό θα ήταν αδιάφορο τελείως. Και δεν θα ξέραμε τίποτα.
Ευρωπαϊκο ειναι το level (καταραμενο αυτο correct )
-
Χαχα πανέξυπνο σχόλιο
-
Αν πλενεται σχετικα τακτικα ενα αυτοκινητο και ιδιως αν παρκαρει και σε παρκινγκ κατω απο υποστεγο, δεν ρεπει να εχει σοβαρες επικαθησεις ωστε να χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα καλο πλυσιμο, ιδιως αν ειναι προστατευμενο με κεραμικη που κανονικα δεν θα επρεπε να αφηνει τις επικαθησεις να προσκολλωνται στο βερνικι σε εντονο βαθμο, τουλαχιστον σε σχεση μ'ενα "απροστατευτο" αμαξωμα.Ισχύει ότι η κεραμική μας προστατεύει παραπάνω χωρίς όμως να γίνεται bulletproof από επικαθήσεις, traffic film, μεταλλικά ρινίσματα και άλλα που μαζεύει ένα όχημα σε σχέση με ένα "απροστάτευτο". Όμως αυτό εξαρτάται όπως λές και από τα συχνά πλυσίματα συντήρησης, συνθήκες αποθήκευσης και πάνω από όλα χρήσης του οχήματος. Ένα αυτοκίνητο που δεν πλένεται συχνά και κάνει καθημερινά χιλιόμετρα ακόμα και με κεραμική κάτι θα μαζέψει. Το αν αξίζει ή όχι η χημική απορρύπανση θα το κρίνει ο εγκαταστάτης σε ετήσια βάση
Εν ολιγοις, νομιζω οτι με τις κεραμικες εχει στηθει μια ολοκληρη καινουρια μπιζνα που κραταει τους χρηστες της σε ενα διαρκες ξοδεμα χρηματων για να διατηρηθει δηθεν η προστασια που ισχυριζεται για το χρονικο διαστημα που υποσχεται, οπως κι εσυ πολυ ευστοχα παρατηρησες.
Κατα τη γνωμη μου ενα προιον που προστατευει οσο λεει και για 2-3 χρονια, δεν πρεπει να χρειαζεται καποια συντηρηση αλλα απλα να κανει ο,τι υποσχεται, μονο με σωστη εφαρμογη. Οσο πιο πολλα ακουω για συντηρησεις και "οδηγιες χρησης" για να μην χασει δηθεν την ισχυ της, τοσο πιο πολυ διστακτικος ειμαι για το ποσο δουλευουν οντως τα προιοντα αυτα σε σχεση με το hype τους.Σε αυτό που γράφεις συμφωνώ γενικά, άλλωστε τα θίγω και ο ίδιος με τα γραφόμενα μου. Εστιάζω όμως στις λάθος προσδοκίες του πελάτη είτε στην παραπλανητική του ενημέρωση. Έχει και τα καλά της η κεραμική.. Εγώ ας πούμε το πλένω ταχύτερα, ευκολότερα,λερώνει δυσκολότερα και έχει μια αντίσταση έξτρα στις κακουχίες. Δεν το μετανιώνω που την πέρασα γιατί το αντιμετωπίζω ως χόμπυ. Αν θα το πλήρωνα δε ξέρω.. ούτε αν θα έμπαινα στην διαδικασία του DIY στα καλά καθούμενα χωρίς πρότερη εμπειρία.
Το σημαντικό είναι να "ξέρεις τι πίνεις" όπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση
ΥΓ και το Collinite που βάζεις έχει διάρκεια ζωής που επηρεάζεται από ένα σωρό παράγοντες...
Προφανως, αλλα ειναι ενα απλα σκληρο carnauba κερι. Ξερω πολυ καλα τις αντοχες του και καθε 2-3 μηνες το ξαναπερναω μεσα σε ουτε μια ωρα και με αστειο κοστος αφου η συσκευασια μου κραταει 3-4 χρονια με κοστος 40-50 ευρω.
Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με υποτιθεται ειδικα προιοντα που κοστιζουν 300+ ευρω και περνιουνται απο detailers, οποτε και οι απαιτησεις θα επρεπε να ειναι πολυ μεγαλυτερες κι οχι να χρειαζονται καθε 3 και λιγο "συντηρηση" με εξτρα κοστος και παλι αναμφιβολα, σε σχεση με τα οσα υποσχονται, αποτελεσματα.
Εσυ που το περασες μονος σου κι εβαλες απ'οτι ειπες ενα οχι ιδιαιτερα ακριβο προιον, το εκανες πιο πολυ σαν πειραμα.
Αλλα αν ειχες δωσει 300 ευρω κι επρεπε ανα χρονο να δινεις αλλα 50-100 για "συντηρηση" και παλι το χρωμα μαζευε κι αραχνες και το βερνικι καιγοταν απο κουτσουλιες κλπ κλπ, σιγουρα θα ησουν πολυ πιο αυστηρος με τα προιοντα αυτα.
Επειδη εχω δει παρομοιες περιπτωσεις σαν αυτες που αναφερω, γι'αυτο παραμενω υπερβολικα διστακτικος με τα προιoντα αυτα. Να εδινα 60-70 ευρω να αγορασω καποιο και να το εφαρμοσω μονος μου, σαν δοκιμη, ισως και να το'κανα. Να δωσω 300-400 ευρω ομως και να δινω κι εξτρα χρηματα καθε χρονο, ουτε με σφαιρες, γιατι πραγματικα θεωρω οτι δεν αξιζουν για το κοστος αυτο.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ